Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Annyira okos vagy, hogy mindenkit ki tudsz oktatni itt a PH-n, és mindenhez értesz, képzeld tisztában vagyok vele, hogy működik a látás, csak az, ahogy a kedves fórumtárs leírta, abban a formában vicces - nekem.
Nem kéne mindenkit egyből oltani, tudtommal az a trollok szokása...
-
-
Misály
addikt
-
ROBOTER
addikt
Az értelmesebbje már túl van a WIN szapulásán, a maradékkal meg semmilyen fan-oldalon nem lehet kezdeni semmit.
A fő kérdés a WIN8-as Surface-szel kapcsolatban, hogy igény van-e a kategóriára. Mármint a >900g tabletre, ami majdnem egy ultrabook súlya. Lehet, hogy a munkahelyeken siker lesz, és a klasszikus "szórakoztató" tabletpiacon nem. Ezt majd eldönti a jövő.
-
Def26
félisten
Most akkor a windows phone 8 -al mi lesz?
-
smkb
őstag
Komoly a teszt végén a negatívumok sorolása...
"And a buggy, at times broken one, at that, whose "ecosystem" feels more like a tundra. There's no Twitter or Facebook app, and the most popular 3rd party client breaks often. The Kindle app is completely unusable. There's no image editing software. A People app is supposed to give you all the social media"
"Something as simple as loading a video requires a jumbled process of USB importing, dipping in and out of the stripped-down desktop mode, opening a Video app, importing, going back into the Video app, and then playing. What."
"You can do work, yes. But productivity is limited to a "preview" (beta) version of Microsoft Office."
Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy az MS nem is akar jó ARM win OS-t, mert neki az x86 pc piacon van a win8 licenszekből igazi bevétel, meg a win8 x86 alapú drága dobozos termékeikből, amiket arm tableten, win rt alatt marhára nem adhat drágán, mert itt ez nem dívik... elég megnézni apple vagy google store-t, hogy töredékébe kerül minden egy windowsos/osx termékhez képest (játék, irodai alkalmazás stb)...
A gagyi win rt-vel meg inkább az x86 win8 felé terelik a vásárlókat. Olyan ez, mint mikor az autógyártók kiadnak 2m alatti modelleket, és mutogatja az eladó hogy mi mindenre nem képes, de bezzeg a jobban felszerelt az miket tud, és azonnal a 3m esek felé terelik a vevőt. Azaz csinálnak direkt egy olyan modellet ami arra jó, hogy bejöjjön a vevő, de a drágábbat vegye amin több a haszon.
-
NGA
addikt
Légy olyan szives mutass alternativát akkor tartalomfogyasztásra.
Kritériumok: 16,4 vagy nagyobb legalább 1600x900-as kijelző, Sony Vaio minőség, legalább 500 giga tárhely, ODD, letöltéskor éjjel ne menjen a ventillátor bekapcsolt állapotban, 2 usb min, BT, WIFIpakriksz: Szerintem csak 1 volt, aminek kirakták a képét :-)
-
pakriksz
őstag
legamatőrebb átlátszó marketingtrükk: gyárts 50 darabot majd mondd azt hogy az óriási érdeklődésnek köszönhetően elapadtak a készletek

-
moma
őstag
gizmodon 2,5 csillagot kapott 5 ből és arra kérdésre, hogy ajánlják-e vásárlásra nem a válasz.
-
virkir
veterán
Ez most csak egy elnagyolt példa volt.
Arra próbálok rávilágítani, hogy a 4 GB iszonyatosan kevés tárhely, nem véletlen, hogy 32-est adtak ki nem 16-ost.NGA
Amennyiben csak tartalomfogyasztásra kell akkor az alternatívák jelenleg sokkal használhatóbbak sok esetben lényegesen olcsóbban. Meg arra minek a laptop? -
törölt tag
Szerintem ez a surface ilyen áron, ilyen kijelzővel és hardverrel, és ennyi appal teljesen versenyképtelen.
-
NGA
addikt
Én azt nem értem, hogy miért hozod fel az igo-t? Attól, mert annak 2 gigás a térképfájlja, még nem biztos, hogy másnak is. Még a Navigonnak sincs ekkora emlékeim szerint a teljes europa. Főleg, hogy szerintem felesleges dolgokról beszélünk, mert egy 10 colos táblával nem fogok navigálni, be sem fér a kocsiba :-)
Azért a térkép dologhoz: Azért szeretem a Nokia naviját, mert csak azokat az országokat töltöm le, ami kell. Ha meg mondjuk hirtelen new yorkban ébredek fel, akkor keresek egy wifit, és letöltöm a legfrissebb térképet pár perc alatt.
Laptop: Mivel utálom a felesleges programokat, ezért csak azok vannak fent, amik fontosak. Ez nem munkaeszköz nekem, csak tartalomfogyasztásra kell.
-
-
virkir
veterán
iGO 8 Európa egy 2 GB-os microSD memóriakártyán tartalmazza majd teljes Európa térképét
Te meg felhozol 4 országot.
Ennyire nem lehetsz egyszerű. Ha, hangsúlyozom, ha lesznek értelmes programok amik már alkalmassá teszik a munkára is akkor a 4GB kb semmire nem lenne elég.
Az, hogy te semmire nem használod a laptopod még nem jelenti azt, hogy ez az általános. Az asztalin a program files-ek 9GB az Appdata meg 4 nálam és a laptopra ha csak a nagyon szükségeseket dobom fel akkor is minimum felét elkéri.Közben utánanéztem a Nyugat-európa 1,3GB + a kelet 500MB a
-
NGA
addikt
Miért nem elég 4 giga? Nekem a laptopomon sincs 4 gigányi program felrakva.
Térképek: Anglia 210 mega, németország 400 mega, Magyarország 87 mega, Horvátország 71 mega. Szóval a térképek egyáltalán nem nagyok.
A wp7 telomon, ami szintén hasonló programot futtat, fentvan 40 játék, 74 program, valamint 5 gigányi zene, kb 2000 fotó, 10 film, és még 2 giga szabad a 14-ből, mivel ott a rendszer 2 gigát foglal.
-
arn
félisten
A New York Times a Surface használatát ahhoz hasonlítja, mintha az ember egymillió dollárért azt a munkát vállalná el, hogy körömvágó csipesszel nyírja le egy focipálya füvét minden nap egy évig.

-
NGA
addikt
Ez nagyon ugy tünik, hogy rendszerállandó, mivel az egymagos 1,6 ghz-es atom procis netbookomon is hajszálra 7 mp a levelező elinditása windows 8 alatt. Hogy közben mit csinál, nem tudom. Lehet ez igy van beállitva.
woland_y2k: Az már bőven elég, ha az adatokat azon tudom tárolni.
-
ROBOTER
addikt
Emberek, nem az a baj ezzel az elhasznált memóriaterülettel, hogy hiányzik, hanem hogy ott valami van, amit a rendszer használ. Arra utal, hogy brutálisan pazarolja az erőforrásokat.
Nézzétek meg a programindítási időket. Levelezés 7 másodperc? Könyörgöm...
-
=Mentor=
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Megbecsülés? Az a gyártó aki direkt karcolódó krómos felületű kütyüket gyárt, csak hogy még több tokot eladhassanak a készülékekhez hasonlóan aranyáron. Persze a fanatikus csak azt látja, hogy hű de szépen csillog

(#53) leslie_smith: Teljesen irreális elvárás lett volna a 200 dolláros ár, ugyanis a Surface nem egy kiherélt kütyü mint a Amazon Kindle Fire, ráadásul ők tudvalevőleg a tartalomszolgáltatásból kaszálnak főleg.
-
Bodz
nagyúr
Nem lehetett túl nagy a készlet.
-
NGA
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Azaz akkor önállóan sehogy nem lehet nyomtatni egy nem airprintes nyomtatóra ipadról. Köszönöm a választ.
-
NGA
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Ezt irtad:
"Nyomtatni? Pl. az iPaddel, vagy AirPrint kompatibilis nyomtatót használva, vagy "there's an app for that!" (csak Mac-re, ez igaz)."
Ha jól értelmezem, akkor ipadról közvetlenül vagy airprintesre, vagy mac közbeiktatásával lehet másra is.
Jól értelmezem amit irtál? Azaz ha nincs egy mac ott a nyomtató mellett, akkor csak airprintesre.
-
leslie_smith
aktív tag
Ahhoz képest,hogy ezt is 199-re saccolták.Drága,de megveszik.Nekem egy asus féle transformer jobben bejön.
-
arn
félisten
-
Def26
félisten
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Hát nem tudom, lehet én gondolom rosszul, de eszem ágában sem volt, hogy usb -n keresztül nyomtatót dugjak a tabletbe.

Hogy mire használom, nos lássuk csak. Alap esetben a hálószobában van, lefekvésnél szoktam kicsit netezgetni rajta. WC -re viszem, mert szarás közben is jól jön egy kis angry birds. Ha úgy adódik, akkor kiviszem a kertbe, és grillezés/bográcsozás közben is megnézek rajta ezt-azt. Néha fotózgatok vele, de az is megesik, hogy csak úgy ledöglök a nappaliban és az ölembe véve játszok. Asszony is használja, Ő pl. recepteket néz vele, mert főzés sütés közben praktikusan el tudja helyezni a kis szerkezetet. Van két macskám, ha éppen viccesen alszanak vagy valami, akkor ezt is lekapom vele és átküldöm a képet az anyósomnak. kb. hirtelen ennyi.
Nyomtatni szgépről/laptopról szokott a család. Amikor a tabletről akarok valamit, akkor átküldöm mailen és annyi. Mondom, lehet én gondolkodom rosszul, de az én egyszerű fajtámnak ennyit jelent a tablet. Dokumentumokat kezelni, írogatni stb mindig a laptopot/pc -t használom.
-
Misser
tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
ezert erdemes az utan allast foglalni egy tablet hasznalhatosagarol, miutan kiprobaltad. Hasznalat kozben derul ki, hogy valojaban mire lehet jol hasznalni, es milyen valos hianyossagai vannak. Hasznalat utan lehet eldonteni, hogy amit nyujt az vegul megeri e a penzet. Az olvasok valosabb kepet kapnanak a tabletekrol, ha a hsz-ek moge oda irna mindenki, hogy egyaltalan van e tablete, es milyen tipus.
-
arn
félisten
nagy biznisz egy par dollaros chipet bedobni egy retina kijelzovel, meg egy tobbszorosen gyorsabb gpuval szemben, a swes korites hianyarol nem is beszelve
amugy jo vas ez, csak nincs egy szinten azzal, ahova be akarjak loni.a nexus 7nel ezzel tisztaban voltak, es lehet gyengebb, de sokkal olcsobb is.
-
jjeahh
nagyúr
nexus 7 még kisebb, és pár hónapja vitatkoztunk itt páran, hogy kevés, vagy nem kevés a felbontása? a legtöbb mai laptop is még mindíg 1280x 800 vagy 768-at ad 15 inchen...én is örvendenék ha az enyémben is pl fullhd kijelző lenne, de ez van...vannak fontosabb dolgok...pl, ja normál usb használható sztem is...stick, külső hdd, stb...bár én sem venném meg a surfacet, volt pár ms cuccom, nem bízok bennük...
-
Def26
félisten
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Akkor vegyél egy laptopot.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Megnézem, hogy melyik csak USB-s nyomtatóval fog kommukálni a millió appstoreapp..
Amiből ugye elég sokat eladnak, gondolok itt a sima beszálló multinyomtatókra.. -
Misály
addikt
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Hasznalhatatlan? Miert, ha nincs store be se tudod kapcsolni, nem lesz net rajta? Meg office? Nem mennek a nyomtatok mert nem tudsz letolteni appot hozza mint az apple-nel? Ja varj... ehhez nem is kell.
-
Gadgetfan_
senior tag
"Melyik tablettel lehet egy hp laserjet-re nyomtatni? "
Az összes létező nyomtatóra létezik alkalmazás az App Store-ban, csak a HP-re van vagy egy tucatnyi.
"Store-t meg ket olyan platform kozott osszevetni amelyikbol az egyik el sem indult nem sok ertelme van"
Hát ez az! Azért nem lehet összevetni mert nem létezik. Sajnos akármilyen jó is a Surface, egyszerűen használhatatlan, míg nem lesz hozzá megfelelő mennyiségű app. Össze sem lehet addig vetni az App Store-al vagy Google Play-el.
-
Gaboo77
tag
És mondjuk Pen-drive? Az nem annyira elvetemült...
Mellékesen azt, hogy mekkora hardver meg ilyenek hagyjuk már! Az OS határozza meg a szükséges vas méretét. Az Androidnak még a mostani szörnyek se elegek, az IOS meg elfut egy 800MHz-es telefonon és persze a WP7 is elég csekély hardvert igényel.
A felbontásnak meg semmi baja sincs és főként nem nevetséges. Nekem egy Ipad 2-m van és ha nincs egymás mellett a Retina kijelzőssel fel sem tűnik a differencia, mert én használom és nem a ppi-t számolgatom. Aki meg táblagépet használ grafikára az meg így járt. Gondolkodjunk más esetben, monitor, notebook, TV esetén milyen kicsi a ppi és még sem ájuldozunk. Kicsit túl van már ez lihegve, mindenki a magok számával, meg a ppi-vel versenyez, mert más innováció már nem jut az eszükbe. Ez már lezajlott a PC korszakban és később rájöttek, hogy nem sok mag kell, mert akkor silónak fogják hívni, nem CPU-nak, hanem teljesítmény. Vajon az új Exynos miért lesz csak 2 magos... valamire rájöttek már Ők is....
-
ROBOTER
addikt
Érdekes, én olyan cikkeket olvastam, hogy az RT limitálva lesz ebből a szempontból. Csak a WIN8-as Surface lesz kompatibilis a driverekkel.
http://www.v3.co.uk/v3-uk/news/2194592/windows-rt-limited-to-builtin-printer-drivers
De lehet azóta változott a helyzet...
-
krino
tag
baró unboxing video [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ROBOTER
addikt
Szerintem az igény jogos, nem véletlenül lesz rajta Office. Bármikor jól jöhet, ha bele kell nyúlni egy fájlba és a módosított verziót kinyomtatni. Bár egy tabletnél a vezetéknélküliség lenne az alapvető elvárás.
Az más kérdés, hogy az "akármilyen" relatív fogalom, mert az RT-re nem tudsz printer drivert telepíteni. Csak azt tudod majd rákötni, aminek a driverét az oprendszerbe építik.
-
Misály
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Gondolom az akarmilyen USB-s nyomtato fogalma ismeretlen.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nyomtatni? Pl. az iPaddel, vagy AirPrint kompatibilis nyomtatót használva, vagy "there's an app for that!" (csak Mac-re, ez igaz).
-
BDave
őstag
Nagyon jól néz ki, ide is dobhatnának egyet!
Az árával együtt 
-
B1T3
addikt
Azért kíváncsi vagyok, pontosan mennyi fogyott, amitől már kiapadt a készlet.

-
-
atoth
aktív tag
A Verge, hogy úgy mondjam, nem egészen elfogulatlan blog. A legfőbb kifogásuk, hogy a Surface nem igazán tablet és nem is igazán notebook. Na, ja, nem tűnt fel nekik, hogy pontosan az a Microsoft célja, hogy egy új kategóriát teremtsen a PC-s/Windows-os világban.
-
Misály
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Jogos

mukibuci, forrast, lehetoleg techneteset. Bloggerekre nem adok.
-
NGA
addikt
Csak itt berakhatsz egy 32 gigás sd-t 7e Ft-ért, és akkor már van 52 gigád.
ROBOTER: Display: Minimum native resolution/color depth is 1366×768 at a depth of 32-bits. lehet nem olvastam el figyelmesen, de a WinRT-nek ez a minimuma, feljebb mehet bármikor. Ha tévedek, elnézést.
-
ROBOTER
addikt
2012 végén az RT verzió felbontása édeskevés. A WIN8-as verzió képernyője nagyon jónak ígérkezik, ott a súlya picit ijesztő. Alapjaiban rengeti meg a tablet fogalmát, majdnem egy könnyebb ultrabook súlykategóriája.
-
Misály
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Egy 16 gigas ipad 499, ez 32 gigasan ennyi.
-
NGA
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Hát azért a Spiegel nagy név a szakmában :-)
smkb: Nem tudom észrevetted-e, de a winrt, win8 stb. még meg sem jelent. Valószinűleg péntekre többet tudunk
-
smkb
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Más sem... több tesztben is előjön, hogy akadozgat, ja meg a legfájóbb, hogy nincs rá alkalmazás, egyszerűen nincs mit letölteni rá, de még olyat is írt asszem az Engadget, vagy a The Verge, hogy a store-ban nem szűrik hogy mi komptibilis vele mi nem és az x86 legacy appokat is hagyja letölteni stb, csak mikor indítani kéne veti oda, hogy sorry... azért ez nagyon nagy gáz

-
bolondember
MODERÁTOR
A Spiegel annyira nincs elszállva tőle...
Szerintem drága, de majd a piac eldönti mennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga 9 14IRP8
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1185G7 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD / Nvidia T500 / újszerű akkumulátor
- HP EliteBook 840 Aero G8, Core i5 1145G7, 32GB, 512GB NVME
- Lenovo Thinkpad T14S Gen 1,AMD Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB, 512 GB, MAGYAR világítós billentyűzet
- Lenovo Thinkpad T14 G2 új garis SSD-vel, Touch LCD
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Eladó egy soundcore boom 2 se
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezen felrohogtem, kosz.

Nem tevedtel nagyot az ironiaddal, csak a szem szot csereld le agyra.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk nekem pont nem hiányzik egy táblagép az életemből, csak próbáltalak rávilágítani dolgokra, de látom kevés sikerrel.
hat ezen beszarsz