- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
Chrys_
addikt
válasz
Csiborbogár #88 üzenetére
Na igen, 2 lépés a C2D-vel, de most itt van az i7, az plusz még egy lépés...
-
-
Oliverda
félisten
Nem nagyon lehetett hallani arról hogy amerikai cégek vagy befektetők is tettek volna hasonló ajánlatot az AMD-nek. Ezekután ha ez nem tetszik nekik szerintem vessenek magukra.
Az AMD továbbra is amerikai marad ezen nincs mit bizonygatni és egyelőre gyár sem lesz Abu Dhabi-ban vagy a Közel-Keleten. Az hogy a tőke bizonyos része honnan származik nem hiszem különöseben érdekelné majd a vásárlók többségét.
-
Seregély
tag
Nyilván az Intelnél a megálapodás arra a részére gondolnak, miszerint az AMD max 20%-t szervezehti ki a gyártásának.
Másrészt amerikai kormányzati körökben is aggodalmak merültek fel, hiszen így csúcstechnológia jut ellenséges ország kezébe. Én már sajnos voltam Abu Dhabi-ban. Az arcpirító gazdagság mellet, a nyugatot nyiltan utalják. Arról nem is beszélve, hogy indiaiak százezrei dolgoznak gyakorlatilag rabszolgaként az abnormálisan gigantikus épitkezéseiken. Pl. az új üzleti negyedben egymás után huzzák fel a felhőkarcolókat, mikor a régiek is üresek, nincs kinek kiadni őket. Rémálom az egész.
Amerikai fórumokon láttam, ahogy az AMD emberei bizonygatják, hogy még mindig amerikai a cég, nem arab. Ez nyilván az eladásokra is hatással lesz. Az AMD a mai napig nagyon erős USA-ban a otthoni gépek piacán, ami megváltozhat nagyon könnyen.
Elnézést a kis politizálásért, de szerintem a témába vág. -
Cathfaern
nagyúr
50-150 év múlva a jelenlegi körülmények között gazdaságosan kitermelhető olaj fog kifogyni. A Föld teljes olajkészlete ennek többszöröse (ahol a többszörös 2-nél nagyobb szám). Inkább arról van szó, hogy hatalmas pénzek felett rendelkeznek, amit célszerű befektetni valamibe, főleg, hogy számára tulajdonképpeni kockázatot nem is jelent a befektetés (ha elbukja se lesz koldus, csak mondjuk 10milliárd dollár helyett lesz neki 9, na bumm).
-
azbest
félisten
válasz
Csiborbogár #88 üzenetére
röviden, tömören... de bizony fogy...
nem véletlen, hogy az USA megnyitja az alaszkai olajmezőket és hogy "harcolnak" az országok északi sarkkör felosztásáért.
Nameg lehet van még 50-150 év amíg az utolsó cseppeket is kipréselik, de akkor már késő lenne máshová kapkodni... valószínűleg nem csak magára gondol az emír, hanem az unokáira is
-
zsolt320i
senior tag
válasz
VaniliásRönk #87 üzenetére
az lehet, de sajnos el kell ismerni hogy jelenleg gyorsabb (szándékosan nem írtam azt, hogy jobb) procikat csinál az intel!
-
FefeeX
veterán
Desktopon is azért az X2 odavert anno a CD-nek... Akkor elég nagy sz@rban is volt az intel, de szerencséjükre jött a C2D, és az összes intel fan el is felejtette a CD esetet (asszem a 920D egy ilyen példány volt...
)
Persze annyira nem hallani az AMD-s példányokról, node ez volt a 4800as VGA széria esetében is...
Izgalmas lesz az biztos, várom az eredményeket -
Chrys_
addikt
Nem abszolút értékekről beszéltünk. De az Intel közelmúltbeli Desktop-cuccai rendesen lemosták az AMD-t (és az AMD saját hibái is), a C2D nagyon ütős darab lett, és nemsokára itt lesznek az i7-esek. Jövőbeli AMD-s processzor-megjelenésekről meg még csak hallani sem lehet. Ezt Desktop-procikra értem, szerver oldalon (PH!-s infók alapján
) azért AMD ott van a szeren.
-
Gyuri27
félisten
Persze, hogy jó befeketetés az amd. Értenek ahhoz amit csinálnak. Most a részvényeik ára alacsony. Ill ha összekapják magukat van hova nöni. Az intel az eladásit szvsz csekély mértékben tudja növelni. Az amd-nek meg nagyon kis szelet jut most a tortábol. Szerintem max1-2 éven belül (ha letudják másolni az ati figurát akkor hamarabb) lesz sirás az intelnél. Mert ha beindul még több pénz fog kerülni a gépezetbe.
-
azbest
félisten
Nem politika, hanem gazdaság:
A gazdag arab olajállamok nem véletlenül gazdagok... megtanulták a vezetök, hogy vigyázzanak az értékes erforrásaikra és ne engedjék, hogy külföldi befektetök kizsákmányolják öket. Ezért is kergették ki Dubai-ból annak idején öket. Miért adnák el némi személyes haszonért cserébe a fejöstehenet, ha saját maguk is meg tudják fejni
Ök is tudják, hogy az olajkészletek végesek. Az olajból szerzett tökét most fokozatosan befektetik ígéretes lehetöségekbe. (pl manapság rengeteget fektetnek a turizmusba is, olyan luxus-, hightech palotákat, szigeteket!! építenek hogy csak na )
Szóval a terroristázgatós poénok helyett, inkább örülni kell, hogy elég sok fantáziát látnak az AMD-ben, hogy bele fektessenek. Ha szerintük jó befektetés, akkor nem kell félni, hogy belátható idn belül temetni kéne a céget.
-
Yutani
nagyúr
Na kezdődik az Intel aggályoskodása!
Miért is kerülnének veszélybe az x86 szabadalmai azzal, hogy az AMD a gyártósoraitól megválik, és az egy új vállalatként működne tovább?
-
csabicsepp
aktív tag
válasz
Csiborbogár #72 üzenetére
Más miatt is fektethetnek pénzt fulldokló vagy halott vállalatokba
más: Kezdem érteni miért ilyen frankók az új ati driverek. Remélem a hubákat azért kijavítják
Legfeljebb visszatér a celeron korszak, amikor az amd még kezdő kispályás volt. Jó kis cache mentes core1uno 30000-ért.... -
K21_overlord
tag
Amikor valameik oldal léppéselőnyben van (pl Nvdia volt, vagy az intel még mindig) nagyon leáll a fejlesztésekkel. Nvidiánál pl az elmúlt 2 évben a 8800 as széria kijövetele óta nagy dolog nem történt. Az árakat szépen nyomták lefele, de ezt is inkább csak az ati kisebb nagyobb próbálkozásainak köszönhettük. Jöttek szépen a 8800gt 8800gts ek a 9 es szériáról (9800gtx, 9800gt) ne is beszéljek. Az inelnél is hasonlót vélek felfedezni, ugymint ha kisebb csíkszélességre megyünk akkor legyen 4 v 6 magos proci is de eddig ő is a MHz és a chas el operált. (Jó most csinált is valamit azt elismerem)
Ezzel azt akarom mondani h olyan ez mint a futás: aki elöl van nem erölteti a dolgot, aki hátul az fejleszt ezerrel.
Személyes véleményem de ha az Nvidiára gondolunk talán igaz. -
REDeath
őstag
na, már csak egy lépés választja el az amd-t hogy belépjen a hadiiparba és rakétavezérlést gyártson
akkor tuti kilábalna akármilyen mélyről is pillanatok alatt
araboknak hála olajozottan fognak ezután menni a dolgokez nagyon olcsó volt, de este van ezvan : )
3#
eddig is minden a kezükben volt, szószerint az egész világ... -
Bluegene
addikt
válasz
Csiborbogár #72 üzenetére
Arabian Micro Devices
helyes...
-
Csiborbogár
őstag
Hoppááááááá!
Mindenki már temetni akarta őket, most meg megveszi valaki, és invesztál a cégbe nem kevés pénzt. Erre vártunk. Igazából most már a pénzen nem múlhatnak a fejlesztések, már "csak" ész kell hozzá. -
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Egzee
őstag
Hát igen... Eléggé kérdéses lehet majd, hogy mennyire fog beleszólni az arab üzlettárs a cég ügyeibe, milyen irányba fogja esetlegesen eltéríteni a cég termékpalettájának kialakítását. Az viszont nagyszerű, hogy az ATI felvásárlása óta fenálló pénzügyi állás megszűnik és ezálltal lesz pénz komolyabb fejlesztésekhez.
Lehet, hogy még odaver az Intelnek is a jövőben?
-
cobra64
csendes tag
Most az amd-nél lesz a labda, hogy valami nagyot alkoson.
Azzal, hogy felszámolják a gyárait több erőforrásuk lesz, hogy a chipjeikre koncetráljanak. A videokátyái igen jók, az alalapi chipjei szintén. Most már a procijaival kell valamit kezdeniuk, hogy ismét sikeresek legyenek.
Amire szerintem meg is lesz az esély, mivel a Core i7 szerintem nem lesz akkora duranás, mint az intelesek állítják. Szóval remélhetőleg a 2009 az amd éve lesz, amúgy rájuk is férne. -
Muton
addikt
az arabok nem azért fektetnek be, mert nem hülyék, hanem mert nincs választásuk (emellett nem hülyék) az utóbbi években kezdtek rájönni, h hiába van 500 nulla a számlaszám végén, attól még tartalom nem áll majd mögötte, ezért kell vásárolniuk, ami még akkor is megéri, ha az üzlet nem jó nekik.
-
Oliverda
félisten
válasz
Satan_Claus #55 üzenetére
Az nV tényleg elég nagyot esett. [link]
-
FefeeX
veterán
-
törölt tag
válasz
Satan_Claus #55 üzenetére
Tozsdenek jelenleg hinni nem szabad, gondolj csak az orosz, japan, europai, usak tozsdei esesekre- illetve zuhanasokra.
-
törölt tag
EGyvalamit elfelejtesz: ha van ket csoport, akik azonos dontesi mertekkel birnak, mint jelen esetben, akkor az a ceg mukodeset meg is benithatja, amennyiben eltero velemenyek alakulnak ki. Volt mar sok ilyen pelda.
Egyebkent AMD orulhet az arabok belepesenek, most lesz rengeteg sziliciumuk olcson procit gyartani.
-
Satan_Claus
őstag
Most nyitott az amerikai tőzsde, az AMD 26%-ot erősodött, most 5,34 $. Ez még rendben is volna, de tegnap miért zuhant az nVidia 13%-ot? (Jelenleg 7,88 $)
-
FefeeX
veterán
szoftveresen védhetetlen lesz, hardveresen kell átkötni a lábakat...
Charlie: hát, lehet azért árusítanak, mert az új FX chip még nem az igazi, és pénz kellett hogy tovább fejlesszék.. Amúgy az intel is bukhat akkorát a Nehalemmel, mint az nV a GTX200 chipekkel, hiszen ők is többet reklámoztak előre, mint amit ki tudtak nyomni, az AMD meg kevesebbet, és a végén csúnya verés lett
-
Depression
veterán
Remélem sikerül beindítani egy sikeres fejlesztést ezzel a tőkével. Szeretnék ismét AMD-t venni, és javasolni.
-
-
FefeeX
veterán
válasz
Cathfaern #46 üzenetére
szerintem ez a százalékos eladás, főleg az 50% döntéssel, a lehető legokosabb döntés volt... Óriási fegyvertény, ez olyan mintha a tulajdonos felpumpálná a céget... Lesz pénz játékfejlesztőket pénzelni, procit jobban csinálni (bár nem rosszak, főleg nem annyira amennyire egyesek ellene vannak, egyszerűen ha valaki húzza is a procit, Intellel jobban jár jelenleg, meg a legfelső kategóriában van most, hogy az Intelnek nincs ellenfele. Azonban ez rövid úton változhat, hisz újra jönnek az FX procik, amik anno is nagyon erősek voltak...
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából egyetlen szempontból jelent előnyt a saját gyár: olcsóbb a gyártás, így elméletileg azonos chipet olcsóbban lehet kihozi. Gyakorlatilag szerintem ez nem fogja hátrányosan érinteni az AMD-t, mivel félig továbbra is a saját gyára marad, de legalábbis szoros a kapcsolat.
-
FefeeX
veterán
válasz
WonderCSabo #41 üzenetére
Németországban nem úgy megy ám hogy te úgy döntesz, veszel telket és felhúzol egy gyárat / vásárolsz... Főleg nem arabnak aki nem is EU tag...
-
Sandormaster
aktív tag
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Elég sok támogatást kaptak a németektől!
-
Oliverda
félisten
válasz
Talán mert ott van a gyár azért.
-
WonderCSabo
félisten
Németország beleegyezése a Drezdai gyár miatt lesz, ugye? Azzal mi lesz? Az AMD eladja az araboknak, és ott is gyártják majd a procikat? Akkor miért kell beleegyeznie Németországnak?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Sandormaster #33 üzenetére
Elég régóta van a Forma 1-es Ferrari autókon AMD logo!
Tessék, egy 2004-es modell, KATT! A hátsó kerék fölött láthatod is.
-
FefeeX
veterán
Pontosabban az ATi az AMD részlege...
Azonban sok megrögzött AMD-s van még, már és újra, de most a VGA-nak köszönhetően... A procik elvesztették a népszerűségüket a C2D óta... Remélem ez most visszaáll.
Nekem is C2D-m van, már ez a második...
Pedig előtte szerettem az AMD-t, ár/értékben mindig is jobbak voltak, C2D olcsósításig...
-
Sandormaster
aktív tag
Na nekem is egyből a Ferrari jutott az eszembe, meg hogy jövőre már nem lesz ott az AMD logó az autójukon, de ahogy nézem kedves arab barátaink elintézik hogy ha közvetlenül nem is de azért a kapcsolat megmarad
-
simonzé
addikt
És a legjobbkor! pont amikor a cég értéke emelkedik a VGA és chipset sikerek miatt. Nagyszerű húzás.
És végre azt is tudom hogy mivel foglalkozik a Mubadala aki az AMD mellett a Ferrari F1 csapat szponzora. A főszponzor konrétan. -
strife
tag
Így igaz a tőke még sosem ártott meg egy cégnek sem, azt meg hogy ki mit hol gyárt lassan a mai világban már szinte mindegy mivel az arabok sem hülyék, hogy a beinvesztált pénzt elbukják úgy, hogy szemetet adnak ki a kezeik közül.
A megrögzött AMD-sek úgyis megveszik majd a procikat lényegtelen hol gyártották őket, az intelesek meg lehurrogják őket, de ez "így van jól" mivel nem vagyunk egyformák. -
Gyuri27
félisten
Kész vagyok mint a matek lecke. Zsidózás, arabozás később kinaizás.
Egy a lényeg a tőke került az amd kasszájába. Így van jövöje a cégnek. Ez számit.
A szar kenegetését meg bizuk másra. -
CabalX
aktív tag
válasz
benedekco #19 üzenetére
Miért ? Mert ezt mondja ki a "vagyonszerzés szabálya" !
Viccen kívül, most is agyon optimalizálják a dolgokat de csak annak aki többet fizet...
Nem kell egyből arra gondolni hogy mi lenne ha csak egy gyártó lenne - elég azt venni példának mi történt/történik azokkal a gyártókkal akik elkényelmesednek a "versenyben" mert vezetnek (vagy azt hiszik) és leállnak a fejlesztéssel csak kicsit csinosítanak/újracsomagolják az adott terméket a következő tipusok kihozatalakor és eladják ugyanazt jó magas áron.
Direkt nem írok neveket... sok ilyen cég van, ezek a cégek előbb utóbb vagy rájönnek a hibájukra és fejlesztenek vagy eltünnek.
Sorry a hosszú OFF-ért - bár talán nem annyira OFF bizonyos szempontból.Remélhetőleg a +tőke és a biztos(nak tűnő) támogatás azért hosszú távon meghozza a gyümölcsét.
Azért van egy olyan érzésem hogy ez még csak a kezdete volt valaminek és lehet hogy az ügynek nem ez volt a "vége". -
DZs
senior tag
válasz
moha bácsi #22 üzenetére
De ha már olyat tud, akkor az már szint lesz.
-
FefeeX
veterán
válasz
benedekco #19 üzenetére
namár...
ehj, indulj ki abból hogy mindenki ember, namost, ha drágán eladhatod a fél óra munkát is, minek dolgoznál ugyanannyiért 1 órát? Pedig ez az emberek hozzáállása, vagyis a racionalitás. A közgazdaságtan alaptétele, hogy a verseny viszi előre a gazdaságot, ez tény, akármennyire is tiltakozol.
(prociba internetes vezérlésű túlhajtás lesz, ami ha az arabok úgy akarják, árammal feloldja a biológiai fegyverkapszula burkát, és a cucc a levegőbe kerül
)
-
FefeeX
veterán
Szerintem ez már kellett az AMDnek, hogy megint alá tudjon rakni az Intelnek is, mert a többfrontos harcot nem bírta egyedül. Valószínűsíthető, hogy az nv-vel is hatékonyabban tud továbbra is harcolni, és így akár legjobb lehet processzor ágon is...
Én örülök a hírnek személy szerint, és remélem a cég felemelkedését...
-
ne vedd magadra, nem ellened szól! csak nem értem a dolgokat!
ettől kapok idegbajt... a verseny az jó... de miért is? mert ekkora fos világban nem tudnak a cégek verseny nélkül fejleszteni és csak azért vannak, hogy harcoljanak egymás ellen? vagy mi? amúgy ha nem lenne verseny és megmaradna egy cég és drágán adná a gyorsat/jót akkor lehet a programozók is újra elkezdenék a kódok agyon optimalizálását? namind1... nekem nem érdekem, hogy egy legyen, egyszerűen manapság ez lett a divat szöveg és mindenki ezt tolja miközben verseny nélkül is lehetnének jó fejek és fejlődhetnénk szépen, szal nem a verseny az ami jó, hanem a fejlesztés és mekkora szar már, hogy csak versennyel képesek fejleszteni... namosmá abbahagytam.... lehiggadtam picikét
nomeg hova az istenbe rohanunk? qrva nagy a szemét termelés és ez nagyban köszönhető a versenynek... holott lehet home usernek nem kéne nasa server :Smás
amúgy ha arabok fognak gyártani akkor minden prociba raknak picike kis bombát? azt beindul az igazi tech-torrorizmus -
CabalX
aktív tag
válasz
kennystyle #10 üzenetére
Úgy legyen.
Igaz nekem még "AMD-s" cuccom eddig csak VGA volt, de a verseny fontos a piacnak, a fejlődésnek és legfőképp nekünk hogy minél alacsonyabb áron minél jobb dolgokat vehessünk. -
mephi666
nagyúr
nekem a manchester city ugrott be... azt meg az abudabi corp. vette meg
az arabok tényleg elvannak... (ha jól rémlik) ngc-n láttam videókat, hogy a koronaherceg miket csinál dubai-ban... hihetetlen, milyen fényűzés megy...
-
Devid_81
félisten
hjajj, már várom az első arab betűs Box-os AMD CPU-t a polcokon!
Remélem nem visszafele fognak számolni az CPU,VGA-k.... -
Apollyon
Korrektor
...az Intel marad az egyetlen jelentős méretű cég a PC iparban, amely saját maga tervezi és gyártja chipjeit.
Ez most ugye nem azt jelenti hogy az Intel még nagyobb előnyre tesz szert?
-
kennystyle
aktív tag
Szerintem ezek olyan "háttér változások" amik a gyártást, ütemtervet rövidtávon érdemben nem befolyásolják, illetve negatív irányba biztosan nem. Ezzel az AMD szerzett magának egy kis vagy nem is olyan kis plusz tőkét, stabilizálta pénzügyi helyzetét és gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy a jövőben is számolhatunk velük, hisz az arabok sem azok a hülyék akik puszira Dezső milliárdokat fektetnek bukta bizniszbe.
-
Ste
addikt
"A másik befektető a Mubadala Developement Company, tavaly novemberben 622 millió dollár értékű részvény felvásárlásával 8,1 %-os részesedést szerzett az AMD-ben. Most további 314 millió dollár értékben, újabb 80 millió részvény felvásárlásával összesen 19,3%-os részesedéssel fognak rendelkezni. Számukra további 30 milliónyi részvény felvásárlását biztosítja az AMD."
szerintem ez a durva. tavaly 622 misiért 8,1%, idén 314 misiért 11,2%. azaz fele árért, 1,5x annyi részvény
-
CabalX
aktív tag
Engem főként az érdekelne hogy ez az egész mennyire és milyen téren érinti az Ati-t mint az AMD részét ?!
A Fusion egy ideje már tervben van, sőt elvileg az első chipek már el is készültek, gondolom ugyanez a helyzet az Ati következő GPU-jával is...
De hogy utánna mi lesz. -
old gray
addikt
A végén kiderül, hogy Osama Bin Laden is tőkét invesztált az AMD-be az ópium-biznisz bevételeiből mert az imperialista/kapitalista/hegemóniára törekvő Intelt így szeretné gyengíteni.
-
rocket
nagyúr
Lassan odajutunk, hogy minden az olajmilliardosok kezeben lesz.
-
Oliverda
félisten
Miért? Közös megegyezés alapján nyilván van lehetőség más szavazati arányra kialakítására is.
Elsőre egyáltalán nem hangzik rosszul a dolog. Az Araboknak van elég tőkéjük a befektetéshez ez nem is kérdés. Az olaj pedig úgyis elfogy egyszer.
Amúgy a Mubadala-nak 5%-os részesedése van a Ferrari-ban (is).
-
Chrys_
addikt
Azonos szavazati arány, nem azonos részvényeloszlás mellett? Lesznek még ebből gondok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5-8600K
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest