Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• scarbantia

aktív tag

válasz Williamgrant #24 üzenetére

Nekem ilyenből voltak T61p-re épített Frankenpadok, 1600x1200-as, meg 2048x1536-os IPS-el. Nagyon szerettem használni, a színtere nem volt nagy, de nagyon szép papírszerű képe volt. Az utóbbinak meg 170ppi képpontsűrűsége volt, ami akkoriban (meg ma is) nagyon nagy ugrás volt a többihez képest.
    Egyébként egy 16:10-el is ki tudnék egyezni, azt is jobban szerettem, mint a 16:9-et.

(#23) Ati1979: Képekkel és grafikával is foglalkozunk, egy 4K kijelző 15.6"-on 280ppi-t tud. Az nagyon közel van a laborált, nyomtatott képek 300dpi-éhez. (tudom, technikailag nem teljesen összeegyeztethetőek, de látványra hibátlanok) Sőt, szerintem a kijelző még élesebb is, pontosak a pixelhatárok, minimális a fényszóródás.

• scarbantia

aktív tag

válasz Williamgrant #17 üzenetére

Mondjuk ilyen?
    Nem mindenki nyomi 16:9-el kezdte ám... :P

(#18) Ati1979:

Tényleg létezik 4K Dreamcolor is(/Premier Color --> Dell), de a marketing elnevezés mögött már nincs többlet a konkurenciához képest. Ugyanis pont a 10bit/ch volt nagy fícsör laptop szinten, amit csak a FHD / WUXGA(17.1") panelek tudtak eddig, a többiek legfeljebb 8bit, a többség meg csak 6bit. Mikor az első 10bit-es Dreamcolor laptop megjelent, talán még az összes laptop csak 6bit-est használt. Aztán szép sorban jöttek a 8bit-es IPS-ek, a Dreamcolor meg hozzábutult. Ettől még persze jó kis wide gamut IPS-ek, de ezt egy P51 is tudja, meg sokan mások is.

Most ez a P1 és P72 az első aminek ismét van 10bit-es kijelzője.
    Viszont a P1 is glossy, csak antireflex bevonattal. :(

Az A-TW polarizátor az IPS glow effekten segít, azaz csökkenti, illetve újabban szinte megszünteti a felfénylést. Csak az Eizo-nak van (CX, CG), meg némelyik korai HP Dreamcolor, NEC monitornak. Az újabbak nem is biztos, hogy ilyen megoldást használnak, de felfénylés az nincs.

Új hozzászólás Aktív témák