- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
válasz
antikomcsi #63 üzenetére
Köszi, látszik hogy nem volt még ilyen rendszerem, viszont így jobban hangzik, hogy az új gtx-ek közül is támogatja jónéhány, ki is számolom mivel járna ha eladnám a mostani lap proci, videókártyát, és vennék egy amd procit, lapot, meg vidkarit. Ha túl sok a különbség, akkor nem éri meg, mert sose hozza be az árát, ha csak emiatt újít az ember.
-
Yoshida
aktív tag
Megnéztem vista-n, kikapcsoltam a rightmarkot, és tényleg ment a fesz lefelé továbbra is.
Maradt a haverom esete kivizsgálandóDe akkor eddig ezt tényleg rosszul tudtam, köszi a javítást.
(bár az is csak most jutott eszembe, hogy az atomos netbookom is visszaveszi a fesz-t, és ott nem fut rightmark, mivel nem támogat atomot, és ott xp van fent)
-
Yoshida
aktív tag
Akkor megnézem újból, mert még a fogymérővel is látszott pár W különbség, amikor elindítottam a rightmarkot, és a kisebb szorzóhoz kisebb feszt állítottam, mint vista-n a kiegyensúlyozott beállításnál. Haverrel pont 2-3 napja beszéltünk erről, megkérdezem milyen gép volt az. (lehet xp futott rajta, de ott is rightmark bekapcsolása után kezdett el ugrálni a fesz.)
-
Yoshida
aktív tag
A gyártók már rég elterjeszthették volna az energia takarékos megoldásokat, de csak most lett "marketing értéke" (illetve kezd lenni)
Pár példa: nvidia hybrid power: csak egy intel (9400 talán) meg egy amd (8200) chipkészlettel megy, és csak a 9800gt, gtx, meg még talán egy kártya. Az újabb sorozatúak már megint nem támogatják. Aki nem ismerné: a nagy videókártyára kötöd a monitort, de 2d-ben, meg windows aero-ban az alaplapi videókártya megy, a nagynak még a ventije se forog, ha meg jön a 3d, akkor beindul a nagy kártya.
Az én nvidia 8800gts 320mb-os kártyámnak semmilyen energiatakarékos funkciója nincs, annyi hogy ha nincs terhelve az egész rendszer nem 260W-ot eszik, hanem "csak" 180-at. De rivatunerrel betöltetek egy profilt a windows indulásakor, az overclock részben a csúszkákat a minimumra húztam, így 10-15W-ot lehet nyerni kb. (viszont ha játszik az ember kézzel át kell állítani másik profilra)
Proci meg megint olyan hogy a gigabyte lapom tud fsb-t állítani menet közben progiból, de 100mhz-nél ha többet veszek vissza (és ehhez a progijában 100-at kell kattintani) akkor kifagy
Ha minden igaz (én és pár ismerősöm tapasztalata) a windows visszaveszi a szorzót ugyan, de feszt nem állít. Így a Rightmark cpu clock progijával be lehet állítani a kisebb szorzóhoz kisebb feszültséget, ami szintén 2-3 de akár 5-10W-ot is jelenthet idle-ben.
De nagyon kis energia befeketetéssel a gyártók ezt megcsinálhatták volna úgy is, hogy az egész rendszer idle-ben nem eszik többet 40W-nál.
szerk: azt kifelejtettem, hogy az AMD nem is akarta a saját notis "hyprid power" megoldását asztalira átültetni (pedig akkor már rég amd-s rendszerem lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest