- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
MrPetya19 #32 üzenetére
A HDR-t, fotózást, zenelejátszást, videó- lejátszást és felvételt nehogy már a CPU magok csinálják...
Generációról-generációra egyre több a fixfunkciós blokk a rendszercsipekben, hogy a lehető legtöbb felhasználási területen érjenek el minél alacsonyabb fogyasztást.
Mire olyan formátumokat és kódolásokat kéne kezelni, amilyet egy Snapdragon 835 vagy 660 nem támogat fixfunkciós részegységekkel, addigra az ezekkel az SoC-kkel szerelt telefonok régen a kukában lesznek.Félre ne értsetek: nem a fejlődés létjogosultságát kérdőjeleztem meg, csak a piaci stratégiát nem igazán értem, már 2.-3. generáció óta "túl jó" a Qualcomm felső-közép kategóriás SoC felhozatala az aktuális csúcs csiphez viszonyítva..
-
bteebi
veterán
válasz
MrPetya19 #32 üzenetére
Szerintem a HDR ma már semmilyen legalább középkategóriás SoC-t nem dolgoztat meg túl sokáig, szóval nem hinném, hogy ez érdemi előny lenne (de persze lehet, hogy neked van igazad). A csíkszélesség meg nyilván javít a fogyasztáson, de az az előny egyre inkább eltűnőben van, és most már inkább a költséghatékonyság miatt éri meg (adott teljesítményű/tranzisztorszámú SoC-ből több fér el egy waferen) a jobb gyártástechnológia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest