- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
cairojack #97 üzenetére
Öreg, neked elgurult a gyógyszered...
Senki sem kötelezett semmire, a magam részéről összehasonlítottam néhány készüléket, kiemelve, h nem minden a kijelző méret, inkább a készülékméret.Jószándékkal ajánlottam 1-2 készüléket, felhívva a figyelmedet arra, hogy a megállapításaid helyesek, valóban nem fogsz találni a kívánalmaidnak 100%-ig megfelelő telót, de azért számításba vehető 1-2 esélyes, amennyiben hajlandó vagy némi kompromisszumra (de a jelek szerint nem, inkább felhúzod magad).
"ajánlgatnak nekem olyan cuccokat, ami nagyobb annál, min amit azért adtam el, mert nagy volt."
Lássuk csak, az S4 mini 3 mm-rel keskenyebb és 1 mm-rel vékonyabb, mint a Galaxy S, amivel példálózól. Látszólag elhanyagolható különbség, de hidd el, sokkal jobban kézreáll + ha megnézed a többi paramétereket, láthatod, h összességében még mindig ez áll a legközelebb a kívánalmaidhoz, igazán adhatnál neki egy esélyt, legalább vedd kézbe, stb.
Galaxy S vs S4 mini"pofa kell ahhoz, hogy mini-nek nevezzenek egy phabletet."
Ezt már az LG G2 minivel kapcsolatban írtad, holott még nincs hivatalos infó, h 4.3, v. 4.7-es lesz, de egyébként megjegyzem, egy 4.7-et sehol sem phablet-nek neveznek...Ja, még vmi, állításod szerint nem is annyira kézben, inkább zsebben van gond. Nos, ez annál inkább érthetetlen, hiszen a kis kéz okozta kényelmetlenséget még csak elfogadja az ember, mivel ezek szubjektív dolgok, de egy nadrágzseb mérete, már ne is haragudj sokkal inkább objektív paraméter. Egy Galaxy S körüli teló simán elfér a zsebek 90%-ban kényelmetlenség nélkül.
Anyway, sok sikert, de kicsit lazábban, ha lehet.
-
tomcsa44
tag
válasz
cairojack #89 üzenetére
Megpróbálok válaszolni a többiek helyett.
1, Senki nem hülyézett le. Vettük az igényedet és leírtuk, hogy eléggé távol áll a mai igényektől, amire kocentrálnak a gyártók.
2, A Z1 Compactot azért ajánlotta a kolléga, mivel te kezdted a szokásos "bazi erős legyen, frankó kamerával, ne valami elavult vacak legyen őskövület OS-el" témát és ma kisebb méretben ezeknek a kívánalmaknak a Z1C felel meg. A Z1C az olyan legkisebb telefon, ami bazi erős, bazi jó kamerával, bazi friss OS-el.
Ennyi történt, nem több. Te támadtál le mindenkit és elkezdtél személyeskedni. Amit azóta sem hagytál abba.
Összegezve (és MOST jön a személyeskedés tőlem): Mi pontosan annyira tudunk olvasni, mint te. Ha nem hiszed, olvasd újra az idevágó HSZ-eket.
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
cairojack #66 üzenetére
Még véletlenül sem akarlak meggyőzni (bár egy kicsit mégis, jószándékból
), de komolyan nem értem, hogy pl. egy S4 mini-t hogy nyilváníthat valaki nagynak... Nincsen lapát kezem, de sztem az a telefon simán kézre áll, sőt, inkább tényleg mini.
Vagy 1.60 magas vagy és ehhez tartozó kicsi kezű?(nem sértésből kérdezem)
Egyébként egyre inkább a valódi készülékméretet és nem a kijelző collt kell nézni. Pl. a WP-oknak brutális kávájuk van alul-felül-oldalt, míg pl. az LG készülék-kijelző méretaránya egyre jobb.
A gyártók komolyan (LG, Samsung), v. kevésbé (Sony, Nokia) fejlődnek ebben (bár a Sony-knál talán az IP szabványok is belejászanak a robosztusságba)
Néhány példa:
LG L5 II, 4.0", 117.5 x 62.2 x 9.2 mm
Sony Xperia M 4.0", 124 x 62 x 9.3 mm
Samsung S3 mini, 4.0", 121.6 x 63 x 9.9 mm
Samsung S4 mini, 4.3", 124.6 x 61.3 x 8.9 mm
Sony Xperia S 4.3", 128 x 64 x 10.6 mm
Sony Xperia Z1 Compact 4.3", 127 x 64.9 x 9.5 mm
LG L7 II 4.3", 121.5 x 66.6 x 9.7 mm
LG F6 4.5", 127 x 65.8 x 10.2 mm
Nokia Lumia 920 4.5", 130.3 x 70.8 x 10.7 mm
Sony Xperia Z 5.0", 139 x 71 x 7.9 mm
Sony Xperia Z1 5.0", 144 x 74 x 8.5 mm
LG G2 5.2", 138.5 x 70.9 x 8.9 mm
Samsung S4 5.0", 136.6 x 69.8 x 7.9 mm
LG G Pro2 5.9", 157.9 x 81.9 x 8.3 mm
Huwaei Ascend Mate2 6.1" 161 x 84.7 x 9.5 mm
Nokia Lumia 1520 6.0", 162.8 x 85.4 x 8.7 mm
Nokia Lumia 1320 6.0", 164.2 x 85.9 x 9.8 mmSajna az általad elvárt 4" kategóriában tényleg elavult a hardware, a legtöbb ilyenben még 1GB RAM sincs... De mint mondtam, nem pusztán a kijelző collt, hanem a konkrét készülék méreteket érdemes inkább összevetni. Előfordul, h egy 4.3"-os kisebb házban van, mint egy 4"-os.
Nem vagyok Samsung párti, de a lehető legkisebb készülék vs lehető legjobb hardware arányaiban sztem az egyik legelfogadhatóbb vétel perpill valóban az S4 mini...
Sztem próbálj meg kompromisszumot kötni a 4.3-as mérettel, különben egész életedben elégedetlen/stresszes ember maradsz.Természetesen nem kell az aktuális trendeknek mindig és teljes mértékben felülni, de egy ici-picit talán lehet alkalmazkodni.
Hidd el, néhány mm különbség még nem a világ, sok-sok sörben fogadnék, hogy néhány nap alatt simán hozzászoknál egy S4 minihez.De tényleg!
(éveken át tartó 3,5"-4" készülékek használata után én is tartottam kicsit az 5.2"-os LG G2-től, de ma már semmi pénzért nem cserélném 5"-nál kisebbre - egy régi iPhone-t kiröhögök) -
tomcsa44
tag
válasz
cairojack #66 üzenetére
Bocsánatot kérek. Amire neked kell, arra bőven elég a Lumia 800, 710, 610, Samsung Omnia M és W (ez utóbbi is volt a gyűjteményemben, de el kellett adnom anyagiak miatt). Ezek jó telefonok és bőven elegek arra, hogy netezz rajtuk, telefonálj, sms-ezz, sőt még videót is tudsz nézni.
Elavult OS? Igen amiket felsoroltam ,azok Win 7.8-al mennek. Vannak fogyatékosságai, cserébe baromi stabil és megbízható. Akár céges telónak is elmennének, annyira stabilak.
De ezek is mint látod 3 éves telefonok. Egyszerűen nincs igény az általad felvázolt tulajdonságoknak. Neked van igényed, a piacnak nincs. Egy ember (meg száz, meg ezer) nem piac.
De fenntartom a véleményemet, hogy egy LG P690 Netet még 5 év múlva is használsz, míg egy LG G2-t nem hiszem. Tehát a régebbi telefonok sokkal jobban meg vannak csinálva. Gondolkozz el ezen és szerezz valami 3 éves elefont olcsón.
-
Mr.Silkó
veterán
-
tomcsa44
tag
válasz
cairojack #63 üzenetére
Fentebb írtad, hogy a telefon csak telefonálni kell neked. Akkor meg nem értem a sirámodat. Vegyél egy Lumia 610-et (van egy kiválóan működő a fiókomban dísznek, igaz ezt nem adom oda senkinek), vagy bármilyen 2-3 éves telefont. Azok menni fognak még 2-3 év múlva is szemben a mai vackokkal. Emailt és SMS-t tökéletesen lehet rajtuk olvasni.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest