- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamal0
tag
válasz
mutyuru #10804 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy kijelző csere mivel repedést, fekete foltot nem látni rajta lehet hogy csak érintkező csúszott szét, rosszabb esetben a mikro csati vált fel egy két ponton a panelról. Érdemes lenne szétszedni és utána nézni.A kis csavaros történetre csak annyit fűznék hozzá, hogy lehetséges a kilazulás ha a gyárban elfelejtettek menetrögzítőt rárakni (kék vagy piros "krém" a csavaron). Lenovonál sajnos néha előfordul az ilyen (példa rá az én laptopom is). Viszont nem valószínű hogy a GPU pusztult meg mivel BGA tokozásban van (Az IC alatt van a kivezetései) és nem csatlakozik hozzá ellenállás mivel minden bele van integrálva, ha esetleg mégis valamit rövidre zárt akkor sincs sok baj mivel a tápot biztos nem tudta rövidre zárni mert az a 2. vagy a 3. rétegen fut a nyákban, ha meg más kivezetéseket zárt rövidre az sem jelenthetett neki gondot mivel 3.3V os a rendszer összes kivezetése így elég nehéz tönkre tenni. Nektek is azt tudom mondani, hogy több mint biztos a PCB-n lévő csatit sikerült távolabb vinni a panelról (nem feltétlen látszik) egy laptop szervizben általában van hőlég és vagy infra állomás ahol újraforrasztják.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #10804 üzenetére
Keresd meg zoli3041-t. Neki jó a kijelző, érintő, és a műa. keret is. Átteszed a saját: főpanelt, az alsó panelt az RF antennát, akkut és ha minden igaz jó lesz az. Beszélj vele, hátha. Momentán nálam a telója, térerő gonddal küzd.
-
Koczka
tag
válasz
mutyuru #10685 üzenetére
Most ott tartok hogy:
USB VCOM ✔
MTK droid tools fent van látja a telefont ✔
Teljes rendszermentés mtk droid tools-al cappa leírása alapján az nem megy mert valami scattert kell hozzá készíteni ez oké leszedtem a SP flashtoolt és be kellene tallózni egy scatter amit elvileg ez a program készít
Anno Motorola Defy-n simán cserélgettem a romokat mert volt hozzá épkézláb leírás. -
kumevava
csendes tag
-
han_lev
senior tag
válasz
mutyuru #10114 üzenetére
Üdv!
Én igazán nem értek hozzá, de az feltünt, hogy -ahogy látom- ahol kamera problémák vannak, az mindegyik az újabb szériás teló, ahol a régebbi romokat másik preloaderrel kell felflashelni. Nem lehet hogy a preloader a hibás? Az ujabb telóknál?Közben látom hasonlón gondolkidtok..
-
Figur10
tag
válasz
mutyuru #10109 üzenetére
Szia
Igen Kínából jött decemberben a Pandawill-től jött. cn -es 4.4.2-es multis RAM-mal.
Sikerült feltenni a 4.4.2-öt jó lett a kamera?Szia Blue Eagle.
Edig csak nálam jelentkezett ez a probléma azt hittem én rontottam el valamit de mivel mutyuru fórum társnak is hasonló a problémája gondolom nem én hibáztam.
-
Figur10
tag
válasz
mutyuru #10104 üzenetére
Szia
A fiamnak működik a 4.4.2-vel csak sokkal jobban merül illetve szakadozik a hálózat. Most a V-101-es modem van rajta a hétvégén jön haza majd próbálok másik modemet.ath. Szia Van NVRAM mentésem mikor megjött azzal kezdtem segítséget Blue Eagle-től kaptam mert eredetileg is 4.4-el jött és azt nem tudom az MTK-val menteni .
Ha szerinted van megoldás hétvégén itthon lesz a telefon légyszíves segíts. Előre is köszönöm -
mutyuru
aktív tag
válasz
mutyuru #10059 üzenetére
Sajnos meg mindig ugyanaz a hiba, pedig kiprobaltam a 3.67-es verziot.
Vegul ugy dontottem teszek egy probat az SLX Rommal. Az osszefoglaloban irja, hogy a telepites utan futtatni kell az xposed - framework - install/update opciot es hogy a telo ujraindul. Futattam es vartam mar kb. 10 percet, de a telo nem indult ujra - kaptam a szoveges uzenetet, hogy a frissites megtortent es ujrainditas utan lesz aktiv.
Manualisan inditsam inkabb ujra? Tobbszor is kell futtatni az install/update funkciot vagy az elso utan rogton lephetek a modules-ra a Bootmanager es a Gravity toolbox aktivalasaert?Koszonom elore is a segitseget!
M -
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #10054 üzenetére
Nem okoz semmilyen galibát, legfeljebb nem indul el esetleg attól, hogy olyan megosztott könyvtárai vannak, amik nincsenek a másik rendszerben, vagy olyan erőforrásokat használ, amik nincsenek meg a másik rendszerben. Esetleg attól, hogy olyan aláírást tartalmaz, ami nincs meg a másik rendszerben.
-
Itik
tag
válasz
mutyuru #10038 üzenetére
Szia Mutyuru!
Az általad telepített mindkét romban működik a kamera....Nekem a Blue Eagle P780 S124 ROW_140403_1GIntSD rom van fent és tökéletes a vaku és a hátlapi kamera is.... Ott valami más gond lesz....
A ROM update az nem fog működni felejtsd el. Mivel módosított a ROM hibaüzenetet fog dobni és nem hajtja végre.... -
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #10033 üzenetére
Akkor hagyd a csudábaa.
Idézem:Mi is az nvram amit lementettél?
A 4 GB NAND-Flash memória egy azon blokkeszköz-szakasza, ami elméletileg csak olvasható (sajnos nem mindig). így védett is. Ezért van a scatterban az nvram előtt a NODL előtag. Nem kerül felírásra.
Az nvram nem más mint a Te saját telefonod egyedi azonosítóival telepakolt hexasor. Többek közt IMEI számok, sorozatszám, wifi és bluetooth mac cím, GPS azonosítók, stb. Ez a tied, senkire nem ruházható, duplikálható, csak egy lehet belőle. Az IMEI különösen mert törvényileg is csak egy lehet. A nem megfelelő IMEI alkalmazása hálózati vagy sim tiltást vonhat maga után.
Első bekapcsoláskor ebből generálódnak ki ezek az értékek, azonosítók az eszközdata/nvram mappába. innét nyeri a droid a későbbiekben is ezeket az adatokat. Természetesen akkor ha minden klappol.
Sajnos a mókoláskor fordulnak elő balesetek. Az nvram szakasz megsérül. Ilyenkor az első Factory reset vagy romcsere után invalid IMei és nvram error fogad. Jó eséllyel javítható, de a bajt jobb megelőzni és no para. -
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #10021 üzenetére
Az akkun van egy kék címke. A felső számsort leírnád?
Ezzel az újabb Flash Tool-lal is próbáld meg: SP_Flash_Tool_v5.1352.01
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #10014 üzenetére
1. A scatter fájl mellékelve van a Flashtool_v3.1324.0.177_Fix_preload zipbe becsomagolva.
2. Az is ott van: MT6589-USB-VCOM-driver
3. Igen, amelyik Flash Toollal rakható fel, bármelyik. Ha "nagy ugrás" van a telón és a kiszemelt rom között (pl CN-ről ROW, vagy fordítva, JB-KK vagy fordítva, stb), akkor mindenképp a Firmware upgrade móddal kell feltenni a romot.
(#10012) Den Hadnagy
Ilyen is volt már
Meg aztán ez a v101 modem nekem valamiért gyanús. Nem ismerem, de gyanús. Lehet, hogy most helyileg máshol próbáltad azt a kártyát mint azelőtt? -
han_lev
senior tag
válasz
mutyuru #10014 üzenetére
1. Szerintem ha a romood ami fent van rootolt, és minden simán megy akkor próbáld meg az MTKDroidos mentést. Ha nm KitKat van fent akkor simán menni fog, és az a biztosabb mentés. Én korábban már flashelt állapotú mentést is végeztem MTKDTvel.
3. Ha falshtoolszal töltesz fel romot, akkor gyakorlatilag minden olyan romot feltölthetsz, amit erre találtak ki. Agyis abban kell hogy legyen scatter file. A Needromon is a rom leírásában benne kell hogy legyen, hogy flashtoolszos, vagy TWRP (CWM) es telepítésű.
Azt hiszem.2 Van egy olyan driwer valahol, hogy Meta.... a fenti öszesítőben is benne van. De az a kettő amit írtál talán elég.
Bocsi, eleinte csak írpgattam, aután számoztam be
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #10006 üzenetére
Romolás előtt mentés kell, ez tiszta sor. MTK Droid Root & Tools -al szoktuk végezni. Ha KK a rom akkor azzal kissé nehézkes, de megoldható. Valamikor most volt róla szó. A mentés lényegi eleme az nvram. Tulajdonképpen mást nem is kéne. Firmware-ekből rengeteg van és mindkét verzió preloader elérhető.
A Factory mód az más. Azzal ne foglalkozz. A Meta mód is más, azt indítottad el. Az MTK Droidnak ADB kapcsolat kell (Lenovo USB Driver 1.02 - valahol megtalálod) és aktív USB hibakeresés.
Nagyon sokat írtunk már ezekről, ajánlom a jobb fent lévő kereső használatát. Nagyon jól müxik. Van egy olyan lehetőség is (talán egy hónapja publikáltam), hogy Flash Toollal kiolvasni az nvramot és menteni PC-re. Ez már elegendő is. Ezután ugyanezzel a Flash Toollal mehet fel bármely rom. A Flash Toolnak kell a Preloader USB Vcom driver, keress rá ezt is linkeltem már, olyan verziót ami automatán települ. -
Blue Eagle
őstag
-
Itik
tag
válasz
mutyuru #9942 üzenetére
Szia Mutyuru!
Speed Shop-ban van rá flippes gyári utánzatú (Nillkin nevű) tok. Állítólag (egy két járatosabb kollégától olvastam) jobb mint a gyári.Strapabíróbb és erősebb .... Én is vettem és meg is vagyok vele elégedve. Ugyanitt vettem rá fóliát is elég olcsón. Nem volt 500 ft.
nyelv: Needrom oldalán találsz egy csomó romot. Ott a leírásokban megtalálod mindnél, hogy milyen nyelveket tartalmaz. De van egy csomó olyan ROM ami már 99,8 %-ban magyar.
A többi témában biztos segítenek itt.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mutyuru #9942 üzenetére
Szevasz.
Ne csak a korábbi hsz.-okat olvasd el, ha nem majd az összefoglalót is. Abban sok utalás van különféle romokra és azok készülékre juttatására. A flash tool használatára is van magyarázat, ill link.
Ha ez a Vibeui nem tetszik, ami tök egyértelmű a sok kínai mindenféle miatt, akkor másikat kell feltenni. Elérhető ennek mód változatai multinyelven, kínai sallangoktól mentesítve. Mindez pl. a Needrom.com-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest