- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Már hogyne ígérték volna, hogy energia-hatékonyabb lesz? Ugyanakkora számítási kapacitáshoz elvileg kevesebb fogyasztást ígértek, ugyanakkor tény, hogy a maximum energia-felvétel magasabb lesz (mint ahogy a maximum számítási teljesítmény is).
Azt meg még nem is hallottam, hogy idén már a 14nm-es Inteleknek kell érkeznie
(azt már olvastam, hogy 22nm már van mobileszközökben, csak nem akartam hinni a szememnek).
Egyébként a Z3xxx meg eleve a mostani x86-os mobil processzorokat jelöli.
Így egyre szimpatikusabbak az x86-os megoldások. -
pengwin
addikt
+1
lehet igazad van... mondjuk benzinmotor helyett a kocsiakksi plusz bikakábel-microUSB végű töltőkábel szerintem praktikusabb megoldás
Az új Cortex A-5x-es magok már ARMv8-as szabvány szerint készülnek, elvileg sokkal kisebb fogyasztással azonos teljesítményen, mint a most elérhetőek.
Az a megoldás, amit felvázoltál, már létezik hasonló formában, az Nvidia Tegra procikban próbálkoztak valami hasonlóval (4+1 A15, a +1 jóval alacsonyabb órajelen, elvileg lekapcsolta készenléti állapotban a többi magot).Lehet csak elírás volt egy másik topic-ban: az Inteles SoC-k (z3xxx) már tényleg 22nm-esek?
-
pengwin
addikt
Tudom, volt már itt is 2 és 4 magos MTK-s, 28nm-es procis telefon tesztelve. Már elég régóta ilyenekkel nyomulnak, nem véletlenül energiatakarékosak (28nm+A7).
Azt nem tudtam, hogy a 8 magosuk az "big".LITTLE akarna lenni... egyszerűen nem feltételeztem ekkora mértékű baromságot, hogy 2*4 A7-es maggal csinálják meg...
Azt meg, hogy a Huawei-nek mennyire éri meg a saját fejlesztés, azt ők eldöntik. A processzor képességeiről szerintem eleget mond, hogy más gyártó nem használja (ellentétben mondjuk a Samsungéival). De lehet nem egy zsákutca a módszerük, elvégre az öt legnagyobb androidos gyártó közé tartoznak (tudtommal), és az egyedi hardware még azoknál a gyártóknál is elég ritka, segíthet elkülöníteni a terméket, esetleg lehetővé teszi a software és a hardware jobb együttműködését is.Nem mellesleg még az A9 is elég ritka telefonokban tudtommal, inkább Krait(A15) vagy A7 a jellemző. Pedig az A9 talán ideálisabb teljesítmény-fogyasztás közti kompromisszum, mint akár az A7, akár a csúcs Krait/A15 processzorok.
-
pengwin
addikt
Értem, hogy nem csak a hardware-en múlik, de a Huawei még ha jól emlékszem akkor jelentette be a saját 8 magosát, amikor mindenki azon fanyalgott, hogy a Samsung 8 magos procija (pont az E5410?), nem támogatta a HMP-t csak marketingfogásként piacra dobták. Akkor terjedt el ez a kifejezés, hogy "valódi 8 magos", hangsúlyozandó, hogy egy b.L elrendezésű lapka támogatja a HMP-t, avagy MTK-éknál azt kifejezendő, hogy nincs is szükségük rá az egyforma processzormagok miatt. De javíts ki ha tévedek...
-
pengwin
addikt
Értem én, hogy hosszú távon ez jót tesz a gyártási költségeknek, ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a
parasztvmókusvakítás a 45nm-es 8 magos A9 proci lett volna, álá MTK octacore (ott 8*A7).
Így viszont az átállás, valamint a fejlesztés tényleg pénzbe került hüvelyéknek, de látszik, hogy valami érdemleges is történik.
Nem beszélve arról, hogy a K3V2 elég energiaigényes volt (meg állítólag melegedett is). Erre is jó hatással lesznek ezek az új chipek.
Az akkuidős véleményed +1, tényleg ráfeküdhetnének komolyabban, bár az egyre nagyobb energiaigényű hardware-ek úgyis rákényszerítik őket maximum 1-2 éven belül, szvsz.
Szerk.:
Mondjuk amit a 3xxx-es Atomokról olvastam, az alapján komolyan kezdem úgy gondolni, hogy a jövő mobileszközökben is x86 lehetne, ha valamelyik mobilos OS fejlesztése tényleg arra koncentrálna... -
pengwin
addikt
"A legolcsóbb és egyszerűbb fejlesztési irány"... ja, nagyon valószínű, hogy a HiSilicon-nak az a legolcsóbb, ha elkezd Cortex A15/A57-es procikat gyártani az eddigi A9-esek helyett, ráadásul 40/45nm-es csíkszélességről áttérve 28nm-esre...
Ez legalább igazi fejlődés architekturálisan, aminek az a célja, hogy az ARM-es procival szerelt hordozható eszközök minél több, eddig asztali konfigurációkra korlátozódó funkciót láthassanak el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-LINK routerek
- Horgász topik
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Suzuki topik
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest