- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
karldergroße
senior tag
válasz
Elementh #232 üzenetére
Valahol a kettő között van az igazság szerintem. Megpróbálom összefoglalni. Androidos telefonom van, bár az első androidos telefonom (egy Samsung Advance) életem legrosszabb telefonja volt. Az aláírásomban is látható, kezdetben buta, majd okos Nokiáim voltak, mígnem 2013 januárjában megvettem ezt a borzadályt. (Akkor a 7-es WP gyakorlatilag béta volt, a symbian halott, a iOS meg drága). Állítólag az Advance középkategóriásnak számított akkoriban, de rendszeresen újraindult, laggolt, lefagyott, a telefonkönyve 10 másodperc alatt jelent meg, ha kiléptem a kezdőlapra, hosszú másodpercekig töltötte újra a launchert. A Nokia C7-emnél százszor rosszabb telefon volt. (csak félve teszem fel a kérdést: milyenek lehetnek akkor az alsó kategóriás androidok...?) Hogy miért maradtam egy HTC M8 révén most továbbra is androidos? Nagyon gondolkodtam egy Nokia 830-on, mert a Nokia iránt nosztalgiát éreztem és úgy gondoltam, hogy egy közepes WP biztos jobban működik, mint egy közepes android. A végén azonban - több okból is - meggondoltam magam: 1. megnéztem az app-kínálatot a neten: elég siralmas volt. A 3%-os piaci részesedésnek köszönhetően nagyon kevés fejlesztő dolgoz ki programot a platformra, vagy nem frissíti azt. Ha létezik is ugyanaz az alkalmazás WP-re, mindenképpen elmaradottabb, mint az androidon. Az androidon kb. 15 E Ft-ot költöttem appokra, azokat dobhattam volna ki. Nekem egyszerűen kell a PowerAmp (A WP lejátszója túl fapados), kell a Sygic, kell a kicker, kell a menetrendek, a dropbox stb. 2. A GSM-Aréna tesztjei alapján még a jobb WP-s telefonoknak (pl 930) is elég gyenge az audio (zenelejátszó) minősége. Nekem ez fontos szempont volt. 3. Bár utálom a Google erőszakosságát és kíváncsiságát, mégis csak egy lterjedt rendszer és szükségem van egy netes névjegyzékre, emailfiókra és naptárra. Ez nekem a gmail-ben van meg és nincs kedvem átállni most. 4. A Microsoft tönkrevágta a Nokiát, ez pedig érzelmileg távolított el a platformtól. Így aztán inkább a zsebembe (és a rablánchoz) nyúltam és vettem egy erős androidot. Ez persze most zsír (kérdés: meddig :-).
Ha (egyáltalán meg)marad a WP és jó lesz a W10-es, akkor lehet, hogy 2016-ban a következő rabláncnál majd a platform felé fordulok (bár a Nokia tönkrevágását nehezen bocsátom meg Elopnak).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest