- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
2011 lábbal dörgölik a cpu kupakot?
-
gyulank
addikt
Aztán majd hogy ciripel? Amúgy mi számít nagy felületnek?
-
tibor72
tag
A hideg-meleg oldal tekintetében nem hiszem, hogy fordítottan működne ezzel a hatékonysággal, mivel a folyadék cseppecskékhez kicsapódásra van szükség, és a meleg oldalra való visszajuttatása ami hatékonyabbá teszi a folyamatot szvsz. Egyéb tekintetben a felhelyezés orientáció-független lehet.
-
tibor72
tag
Szerintem, pedig csak annyi a különbség, hogy a víztaszító felület felülre került,(a szivacsos maradat alul) és ez által kerül vissza hamarabb újra a szivacsos meleg felületre az összeállt (megnagyobbodott) folyadék csepp. Barokkos túlzással élve a a folyadék cseppek, bombázzák a forró területeket
-
Varoz
addikt
Nem ezt vagy valami nagyon hasonlót csinált a Sapphire is a Vapor-X kártyáknál?
-
pusszycat
nagyúr
Én most a fecskétől várok proci tuningot.
-
Kon
csendes tag
A kérdés az lesz-e RGB Led verzió?
-
Cickánykoma
tag
Higurashi no naKu Proci ni
-
apatyas
Korrektor
Fordítva. Felül a szivacs meleg itt jön a hő, hidrofób (víztaszító réteg) alul hideg itt megy ki a hő.
"egy telített gőzt tartalmazó kamráról (vapor chamber) van szó, amelynek alját hidrofób réteg fedi, tetején pedig szivacsos burkolat van. A meleg oldal, amely ennél a szerkezetnél felül van, elpárologtatja a szivacsban lévő folyadékot, amely aztán az alsó részen kicsapódik" ... "Az alsó felületen kondenzálódó folyadékcseppek aztán összeolvadnak, és elpattannak a felületről, egyenesen a szivacsos részre, ahol felszívódva újra rendelkezésre áll a hő által elpárologtatható folyadék."
Szerk:
Bacsis máshogy értelmezné a kabócás hűtést asszem -
tserrof77
őstag
...eddig a ventilátor ciripelt egy idő után, most majd eleve a hűtő fog
Bocs, magas labda volt, nem lehetett kihagyni
-
törölt tag
A vapo-chamber eddig is működött bármilyen pozícióban a két párhuzamos felület között átvitte a hőt, mi az újdonság?
Gyorsabban kerül vissza a folyadék a hőfelvevő helyre, nem kell az edény aljáról felszippantania a szivacsnak, vagy a "pattogás" gyorsítja az áramlást? -
AAAgold
senior tag
kicsit bulvárosra sikerült a címadás... sehol sincs illusztráció arról, hogy kabócák cipelnék a hőenergiát a hónuk alatt egyik helyről a másikra
-
[CsuCsu]
őstag
Fotelfizikusokkent jol megszakertjuk. Amugy nem csak ATX haz letezik, hanem szerver is, ahol ugy fekszik a CPU, ahogyan a legelonyosebb a konstrukcio szamara. Ha jo ez a hutes, vizszintes lesz.
-
hemaka
nagyúr
Nem igazán sikerült felfognom, hogyan is működik ez.
-
Tyrel
őstag
Én nem vagyok egy nagy fizikus de ha jól értem ennek a működését akkor az elpattanó vízcsepp a szivacsból csöpögne / szivárogna vissza újra a hűteni kívánt felületre, a víz meg önszántából nem fog oda visszamenni, csak ha a gravitáció véletlen pont arra húzza.
Egy ATX házban viszont a CPU síkja merőleges a gravitációra, a GPU meg jellemzően fejenáll, szóval vagy én nem értek nagyon valamit, vagy komoly gondok lesznek ezzel... -
törölt tag
A szivacsról hogy viszik tovább a hőt?Mennyi plusz lépcső kerül hóátadási pontként a hővezetési láncba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest