- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovee01
tag
Ez akkora badarság, hogy még be is jöhet!
-
zdanee
őstag
-
Rickazoid
addikt
válasz
raulicio #107 üzenetére
Egyszerű a magyarázat, hogy miért lehet levédeni bármit: pénz alapú a társadalom. Pénz kell, hogy levédess valamit, utána pénz kell a jogászoknak, hogy a rengeteg emiatti perben részt vegyenek. A szabadalmi hivatal és az ilyen perekre specializálódó jogászok közt szimbiózis van, minél több pénz folyik be egyiknek, annál több pénzt fog kapni a másik is (ráadásul részben mindkét fél állami forrásból táplálkozik), különben összeomlana az egész rendszer, ami csak egy sima kártyavár egy földrengésveszélyes területen. Ebből pedig az ezt a szimbiózist tovább tápláló cégek is ugyanúgy profitálnak, mert ők meg a fogyasztóktól szerzik a pénzt, részben direkt, részben pedig a kormányon, a jogrendszeren, az adókon keresztül, ráadásul több pénzhez jutnak, mint amennyit kiadnak.
Szóval nem hülyék ezek, nagyon is okosak igazából, csak nem a mi etikai normáinkat követik. -
CSBENCE08
tag
Hát ennek mi értelme?
-
raulicio
senior tag
Egy ilyen készüléknek csak hátránya lehet, hiszen nincs olyan tulajdonsága, ami kicsit is hasznosabbá bármelyik egyszerű készüléknél, hacsak nem gyártanak hozzá olyan szemet is, ami 360 fokban látja a telefont.
Amúgy meg nem is igazán az apple a hibás, hanem a fogyatékos amerikai szabadalmi rendszer. Bármilyen sematikus, elképzelés szintjén álló, dolgot le lehet védetni.
Konkrétan ha valaki leteszi a H2Oval működő motor prototípusát és levédeti, az joggal várhatja el, hogy az ő megkerülésével ne lehessen ugyan olyan elven működő motort eladni.
Nade geometriai formákat, roppant egyszerű, evidenciának tekinthető dolgokat bejegyezni szellemi tulajdonként kissé baromság. És még egyszer mondom, nem az apple a hibás, hogy levédeti a téglalapot, meg a hengert, hanem az a barom hivatal, ami adja alá a lovat és be is jegyzi ezeket. -
Bóti
senior tag
Hát ez valami brutálisan csúnya..
Úgy néz ki, mint egy laposüveg..
Rumoskávét? -
Koczó93
őstag
Nem tudtam mi hiányzott az életemből
-
HuMarc
veterán
válasz
Rickazoid #97 üzenetére
Nem néztem utána a kérdéses szabadalomnak pontosabban. Mindennek, amit a hozzászólásaimban írtam, a cikkből vagy a hozzászólásokból megtudott tények képezik az alapját. Mivel a cikk nem említi, hogy az Apple egy hajlékony/"rugalmas" kijelzőjű telefont védetett le. Erre mindössze utalást tesz, ami nem egyértelmű:
"Az Apple ezidáig nem különösebben foglalkozott az OLED kijelzőkkel, ám a technológia fejlődésével a szerves panelek élettartam, színhűség és fogyasztás terén is sokat fejlődtek, ráadásul a flexibilis kiviteli lehetőségüknek köszönhetően dizájn terén is új távlatokat teremtenek."
@justaview (#87): Bocsi, hogy ilyen buta kérdést teszek fel neked, de ezt alá tudod támasztani bármiféle ténnyel? Mert amíg nem, addig ez alaptalan Apple ellenes fújolás
Én is egyetértek veletek abban, hogy az Apple a legnagyobb taplóságot követi el akkor, amikor ilyen és ehhez hasonló, semmitmondó szabadalmakat védet le, és ez alapján beperel másokat. Viszont ettől függetlenül semelyik cég nem éppen ma született bárány főleg nem a Samsung.
-
Rickazoid
addikt
Kérlek, tanulj már meg olvasni és legalább nézd meg a flexible kifejezés értelmét Google fordítóban!
(#87) justaview: Pontosan!
-
HuMarc
veterán
válasz
justaview #95 üzenetére
Az úgy van, hogy ha valaki már levédette azt a dolgot, akkor a 2. szabadalmat érvényteleníteni kell. (Már ha az, aki elsőként levédette, kér ilyet
)
Másrészt elképzelhető, hogy van olyan szabály is, amit te mondtál, viszont ilyen készüléket még sehol sem mutattak be. Legalábbis forgalomba sehol sem került, és amint már mondtam, egy prototípus elég messze van bemutatástól. Egy concept art pedig még messzebb.
-
justaview
senior tag
ezeket a szabadalmi dologkat csak úgy lehetne megfékezni, hogy csakis konkrét, kézzel fogható dolgokat lehessen levédni
Egyetértek, hiszen bárkinek meglódulhat a fantáziája, rajzol néhány skiccet, és beadja, majd várja, évekkel később ki fut bele egy termékkel, majd benyújtja a számlát. Magyarul sima ötleteket jegyeznek be. Én egyébként úgy tudom, hogy ha valamit valaki már korábban nyilvánosságra hozott, azt nem lehet bejegyeztetni. De az amerikai szabadalmi hivatal ezt a szabályt vahahogy nem ismeri.
(#94) dali.78: Igaz.
-
dali.78
tag
hát ugyanez van az életben. az erősebb kutya b...szik.
használtam én már iphone-t, de jelenleg WP-t használok. nekem nincs gondom az apple termékeivel, pláne, h. 4-5 éve már csak mac-et használok. az, hogy tetszik-e az üzletpolitikájuk, vagy az, hogy mit, miért és hogyan csinálnak, az már egy másodlagos, v. harmadlagos dolog. egy időben engem is foglalkoztatott, próbáltam okosat, vagy kevésbé okosat mondani, de rájöttem, hogy csak magamat idegesítem vele. az egészet kívülállóként figyelem, és próbálok semleges maradni. mindegyik gyártó letett valamit az asztalra. hogy hogyan, az már nem érdekes. csak egy mobiltelefon és mégis megy a sárdobálás, egymásra mutogatás (itt, és egyéb fórumokon is) járhatnék 2-3 éves autóval, vehetnék én is újat, de jó nekem a 15 éves toyota is... és? mennyivel vagyok kevesebb? max. a fullos csajokat tovább kell fűznöm.
az a baj, hogy a telefon is egy ruhadarab lett. iphone-od van? f@sza gyerek vagy! a te telefonodon vannak gombok? ez valami antik cucc? kit érdekel. egész nap a zsebembe van. ha csörög felveszem. ha használni akarom (email, web, stb...) előveszem. én suliba menet annó az aznapra feladott leckét magoltam, vagy beszélegettem a haverokkal. most mi van? sok kis burok. az összes nyomkodja a kis kütyüjét, és teljesen kizárja a külvilágot. ha sári évi pucéron végigsétálna a vonaton, azt sem vennék észre.és ezt a gyártók tették velünk. a samsung, a nokia, az apple, stb...
ezt senki nem kéri számon tőlük, csak az a lényeges, hogy melyik másolta melyiket...na én is beoffoltam, de belőlem is kijött...
-
Ezzel egyetértek, a nokia ott cseszi el az összes nagy lehetőségét, hogy minden megmarad a tervezés szintjén. A videón szereplő körbekijelzős telefon megvalósításának 2011-ben SEMMI technológiai akadálya nem volt, miért nem csinálta meg? Jó, még nem volt hajlítható kijelző. És? Csinálja meg 6 darabból, két nagy és 4 kis csík kijelzőt csak le tud gyártatni...
Az érintőképernyős telefon koncepciója a nokiánál már az első iphone előtt évekkel megvolt, talán már a 90-es évek végén, de eldobták, mert hülyeség, úgyse venné senki. És azóta is volt biztos egy csomó korszakalkotó ötletük, amit a fiók mélyére tettek. Valami nagyon nagy baj van ott a fejekben, talán a hideg és a sok vodka lehet az oka... -
Pirosász
aktív tag
Azért ez nem úgy néz ki,hogy ma kitalálunk valamit,hétfőn megrajzoljuk,kedden megcsináljuk a prototípust,szerdán meg megkezdjük a sorozatgyártást.Tudod mikor olvastam először a hajlékony kijelzőről?Még a Westel 900 magazinjában 10-12 éve.Tehát rengeteg pénzt,időt kell bele ölni,mire ebből lesz valami.Mondhatod hogy akkor még nem volt benne az Apple ebben,de most is azt látom hogy a valódi fejlesztés,kutatás anyagi terhét sunyi módon meghagyja a többieknek.(lásd. Nano)Egyébként meg 5800-mat 60ezerért vettem anno,iPhone 260ezer volt.Nyilván több új megoldás fér egy ilyen telefonba,egy 60ezres iPhone nem lett volna jobb mint az 5800.Ez olyan mintha azt mondanád,a Merci mérnökök azért ügyesebbek,mint a Renault,mert jobb autót csinálnak.Hát nem!Csak utóbbinak 3milkás,előbbinek 23milkás autót kell gyártani.Nyilván hamarabb tudja belerakni az újításokat.Ezt én nem tartom nagy érdemnek.Tehát nem talált ki semmit az Apple,nem volt úttörő semmiben,egyet leszámítva.A Nokia,Motorola,Ericsson által életre hívott okostelefonba(Symbian 1998) többet bele látott.Rájött hogy nem csak az üzleti életben van keresni valója ennek a technológiának.A hétköznap emberét is érdemes megcélozni.Ennyi.Na bocsánat a sok off-ért,csak kijött belőlem.
-
-Faceless-
őstag
Szerintem egész tűrhető, nem konkrétan telefonra gondolok, hanem mondjuk az 5. Gen. ipodra, egy ahhoz hasonló kivitelezésű lejátszón ilyet szívesen látnék.
(mielőtt bárki bármit mondana nem a pártjukat fogom, én se vennék almát)
-
dali.78
tag
picit az apple mellett had szóljon az, hogy amíg a sony, nokia, stb. a toppon van a kutatásokban, addig az apple legyártja. ahogy itt körvonalazódott, és nagyjából mindenki egyet ért vele, hogy az apple indította be az okostelefon lavinált. a konkurenicának -itt éretem mondjuka a nokiát (pl.: a Nokia 5800 elég használhatatlan volt) - azért elég sok időnek el kellett telnie ahhoz, hogy olyan telefonokat gyártson mint az apple. most az érintőkijelző használhatóságára gondolok csak.
azért lehet ezt a dolgot másképp is nézni. "egyéb-gyártók" előállnak futurisztikus videókkal, az apple vázlatokkal. aztán az apple legyártja, és "egyéb-gyártók" még csak a videókat tudják felmutatni. aztán "egyéb-gyártók" elkezdenek hasonló termékeket gyártani, mint az apple, aztán ha az apple azt látja, hogy ismét minden az ő termékülből indul ki, hát inkább kussoljon, mert "egyéb-gyártók" is tudtak ilyet, és ezt videón be is mutatták...ez olyan, mint elméletben tudok palacsinát csinálni. készítek is róla egy animált videót. aztán rápillantok, hogy nagyanyám hogyan csinálja, ellesem a technikáját, aztán már gyakorlatban is megy a palacsinta készítés, noha előtte pár odaégett, kiszakadt, vastag lett, vagy épp vékony.
ezeket a szabadalmi dologkat csak úgy lehetne megfékezni, hogy csakis konkrét, kézzel fogható dolgokat lehessen levédni.
-
Pirosász
aktív tag
válasz
Rickazoid #80 üzenetére
Hát igen ez durva.Ez túl is mutat holmi hajlékony kijelzőn,itt valami Nokia féle nanoszövetről van szó,vagy mi az ördög ez.Nem vízálló,hanem víztaszító,nem napelemes,hanem maga a telefont borító szövet gyűjti a napfényt,és alakítja át.Azért ez még gyerekcipőben jár,valami Cambridge-i egyetemi kutatást pénzel a Nokia úgy tudom.Hát a nanótechnológiában látják a jövőt,és nem hiszem hogy tévednének.
justaview Azért a Nokia sem csak rajzolgat: [link]
......és ez 2011-es videó.A Nokia,a Sony,és a Samsung mindig is ott volt a toppon a technológiákkal kapcsolatos kutatásokban.Töröm a buksim,de Apple-ről tényleg csak rajzok,meg azok szabadalmaztatása jut eszembe.Nem szimpi hogy a többiek Isten tudja mennyi pénzt költöttek a múltban,és költenek most is technológiai kutatásokra(mert az is a dolguk,hogy olyanra áldozzanak amiből lehet csak 10 év múlva lesz az első dollár bevétel),addig ők csak az azonnali pénzt szeretik számolni.
-
justaview
senior tag
Az, amit a Samsung videón kb. 1.00-tól látsz, az pont az a technológia, amivel az Apple féle skiccet meg lehet valósítani. Az Apple gyakorlatilag nem tett mást, mint körbehajlította a Samsung hajlítható kijelzőjét.
"hisz egy prototípus azért elég messze van még a tömeggyártástól "
Igen, ez igaz...hát még egy szabadalomnak nevezett skicc milyen messze van tőle.
-
HuMarc
veterán
válasz
justaview #81 üzenetére
Az, amit a Samsung bemutatott, az egy egy oldalú, hajlékony kijelző. Ez pedig egy két oldalú, hajlított, de nem hajlékony!
Másrészt @TOM-202 szerintem úgy értette, hogy lehet-e majd valaha ilyet kapni, hisz egy prototípus azért elég messze van még a tömeggyártástól és attól, hogy mindenki ilyennel szaladgáljon
-
justaview
senior tag
Van már ilyen.
Amíg az Apple meg a Nokia rajzolgatja az elképzeléseit, a Samsung már túl van a megvalósításon.
-
Rickazoid
addikt
Akkor már inkább a Morph, annak legalább lenne értelme, ha nem csak koncepció lenne. Ha már minden oldalon van kijelző, akkor legalább legyen szétnyitható, hogy tabletet kapj a telefonból (bár a Morph koncepció sokkal több lehetőséget mutat be és majdnem mind hasznos lenne).
-
Ed3r_X_
nagyúr
Érdekes megvalósítás, kicsit még tetszik is. Alakra lehet hasonló lenne, mint 1-2 Lumia
-
Keem1
veterán
Lehet hülyeség, de erről most így hirtelen a "két asztalos" megoldás jutott az eszembe. Pl. előlapon fut a böngésző, hopp, jött egy IM üzenet. Fordítasz a telefonon, megválaszolod az üzenetet, ismét megfordítod és folytatod tovább a böngészést. Marhaság?
-
Ati1979
veterán
A #46-os komment volt az igazság.
Nyomni akartam egy +1-et, de addigra a moderátorok eltávolították...
Csak nálam nem működnek az arcocskák?
-
dali.78
tag
réges-régen, mikor még a menő gyerekek övre akasztva járkáltak a buliba az alcatel one touch easy -vel, és csak félrerántották az olaszba vásárolt lecipzározható ujjú börkabit, és odacsaptak, minek hatására világított a telefon, mint egy karácsonyfa..., mikor domino csomaggal nem tudtál SMS-t küldeni..., no akkor ki hitte volna, hogy eljön az idő, mikor egy kijelzőt fogsz nyomorászni, és beszélgetsz a telefonnak, ha fel akarod hívni anyádat...
ha nem is aknakeresőzni, mert az inkább a microsoft-hoz köthető (talán a windows 3.1 óta), de mondjuk valami másra (értelmes dolog nekem sem jut az eszembe) biztosan használható lesz.
-
kromatika
veterán
van ennek valami gyakorlati értelme?
-
Chesterfield
őstag
Engem ezek a baromságok hidegen hagynak.
Az viszont érdekelne, hogy mikor fogja végre egy okostelefon akksija normál használat mellett mondjuk 1 hétig kihúzni.
Inkább azon ügyködnének. -
Cyberpunk
félisten
Nem látom értelmét. Ez olyan haszontalan mint az átlátszó készülékház.
-
Rickazoid
addikt
Valószínűleg nem, a kezed eleve ki is takarná a másik oldalát a kijelzőnek, te meg egyszerre csak az egyik oldalát látnád, így... csak plusz energiafogyasztás feleslegesen. Torpedóhoz amúgy iPad kéne minimum..
...De mire lenne jó, hogy körbeérne a kijelző? Nem mobil eszközök esetében talán lehetne valami felhasználási területe, de akkor is inkább csak egyfajta játékszer maradna.
Lehet végülis annak szánta valaki, de az Apple fülébe jutott, ami gyorsan levédette, hogy megint vádolhasson majd lopással valakiket és jogilag neki legyen igaza.
Bárhogy is, ha kilépne a koncepció és csak per indításra alkalmazandó szabadalom szerepéből és végtermék lenne belőle, úgyis "mindenki" olyat akarna. -
DMG
senior tag
Valaki vázolja már fel ennek az előnyeit, de most komolyan.
-
Rickazoid
addikt
Tehát elkezdik levédetni a hajlékony kijelzős koncepciókat, mielőtt valaki, aki ténylegesen fejleszt hajlékony kijelzőt, csinálhatna telefont vele?
Mondjuk szerencsére ez annyira hülye ötlet, hogy nem lesz hatása a piacra, de mi lesz, ha megint levédetnek valami logikus és már régóta létező ötletet, mint mondjuk a feltekerhető kijelzőt?(#45) gerilee: Tehát a reklámok hátoldalon való megjelenítése telefonálás közben lenne a célja ennek a koncepciónak is?
-
gerilee
aktív tag
Valószínű a GEM koncepcióra gondolhatsz: Nokia GEM.
Nem igazán derül ki, hogy mikori a szabadalmi kérvény, de nehezen tudom elképzelni, hogy az alma fejéből pattant volna ki az ötlet.
Itt megint csak az idióta szabadalmi rendszer problémája merül fel. Egyrészt hogyan kaphat védelmet egy már évek óta létező ötlet? Másrészt hogy védhet le egy gyártástechnológiát olyan cég, ami nem foglalkozik adott termék gyártásával, csak összeszereltet? -
vimes
senior tag
A második sorban az első képről azok a számológépek jutottak eszembe, amik ilyen alakúak a lyzk helyén van a gombelem fiókja, és vmilyen díszes papír segítségével lehetett ide oda "forgatni" a fedlapot, elég gagyi konstrukció egyszóval...
Egyébként meg ez a konstrukció használhatatlan, irtó könnyen félre lehet nyomkodni... nem tetszik, nem tetszik... -
Cyrin
addikt
nagyon jó, rá lehet tekerni a WC papírt, és akkor legalább jó is lesz pont arra...
-
Formaster
addikt
Sokkal nagyobb a ráció a samsung féle hajlítható kijelzőben, bár azt sem értem mire lenne jó.
-
pusszycat
nagyúr
Az a baj vele,hogy ettől nem lesz nagyobb az egyszerre belátható kijelző felület.
-
dali.78
tag
Hát igen. Régen vagy SonyEricsson-t vettél, vagy Nokiát. Aztán voltak a Nokiások, meg a Sony-sok. Nem pereskedett senki. Mindenki olyan telefont vett, ami neki tetszett.
Aztán rájöttek a gyártók, hogy nem kis reklám ereje van annak, ha egész éveben róluk beszélnek. Elsősorban: (Samsung, meg az Apple).
Aztán hogy kinek van igaza, őket nem érdekli. Csak az, hogy beszéljenek róluk. -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Formaster #25 üzenetére
Értelmetlen vita sülne ki belőle. Én sem szeretem a peres húzásukat, meg más egyéb dolgaikat, de valamit már letettek az asztalra. Most egy hír épp arról szól, hogy egy érdekes ötletet levédetnek, hát hajrá. Várom, hogy valamai újdonsággal rukkoljanak elő, ne pedig az innovációt gátolják.
-
Pirosász
aktív tag
Nem szokása a Nokiának túlzottan perelni,inkább pénzt kér a szabadalmaiért.Ahogy a fordítottja se valószínű,mert a Nokiát nem meri senki piszkálni.Valaki itt egyszer írta,miért nem perelte még soha senki a Nokiát?Mert olyan alapvető szabadalmakkal rendelkezik,hogy visszakézből olyat oda tudna csapni,hogy csak pislogna a támadó.Ha a Nokia is felvenné a kesztyűt,akkor aztán elszabadulna a pokol.Inkább engedi használni,persze nem ingyen.Gondolok én itt (csak tipp)olyan szabadalmakra mint pl. beépített antenna szabvány.Ha a Nokia megtiltja hogy az ő szabadalmát használja a többi,gyakorlatilag újra ki kéne fejleszteni egy saját megoldást.Lehet hogy ez az antenna dolog pont nem igaz,de ilyesmi ma már alap szabadalmak birtokában vannak.Tehát nem lesz ebből semmilyen per,szerintem.
-
SkyLaci
őstag
"Jöhetnek..." dehogy jöhetnek miután az apple szabadalmaztatta, én egyébként nem értem mi értelme van minden baromságot szabadalmaztatni, a samsung nem rég mutatta be hogy dolgozik a hajlított kijelzőn, ez a szabadalom meg ennek egy nagyon egyszerű tovább gondolása az apple részéről, nehogy a samsung megcsinálja és még a végén sikeres legyen ezzel...ami elnézve az ötlet értelmességét (ami nincs neki), elég kétséges lenne egyébként is
-
Retekegér
MODERÁTOR
-
razzorr
őstag
Szerintem az apple óvodás gyerekeket alkalmaz,hogy ezrével rajzoljanak jövőbeli képtelenségeket, amit az eppöl rögtön szalad levédetni. Már bánom,hogy oly sok évvel ezelőtt a repülő autómat nem védettem le, bár ez itthon szinte képtelenség lett volna, de amerika az egy másik műfaj.
-
Formaster
addikt
Én már csak az Apple mutogatos-perelgetős hozzáállása miatt sem veszek soha többet semmilyen almát. Ezzel is csak elismerik, hogy ők a gyengébbek. Másrészről undoríto amit csinálnak. Fejleszteni már nem tudnak...
-
Ruuwa
tag
Én a szabadalmi hivatalt (rendszert?) nem értem, hogy lehet ilyen egyszerű elvet védelem alá helyezni? Ha nem veszem a körbekijelzőt, akkor ezt a csőbe betolom, végén rögzítem dolgot alig használják akárhol az iparban...
Egyébként meg szeretném levédetni az oled-origami rendszert, mert 5-10 év múlva kőgazdag szeretnék lenni.
-
dali.78
tag
Elsőre nekem is az a bizonyos Nokia videó ugrott be.
Meg formára (talán) az ötödik generációs nano.Én úgy gondolom, hogy picikét leült az okostelefon piac.
Egyik gyártó sem hoz ki semmi újat. Talán azért nem mert az apple sem. És nincs mit másolni. Illetve a samsung azért másolja az appokat is (passbook - wallet)#7 Roxbury - hát persze, hogy a samut akarja bántani.
-
GregOlah
csendes tag
Nokia már legalább 3 éve mutatott ilyesmit tehát hajrá Nokia, pereld le róluk a gatyájukat is
-
kcsa
veterán
Nem jó a cikk címe. Mivel Apple szabadalomról van szó ezért a helyes úgy lenne hogy: "NEM jöhetnek a telefont körülölelő kijelzők"
-
caius marius
tag
Ez, ebben a formában használhatatlan. Hogyan teszem le az asztalra? Én speciel nem szeretem a kijelzővel lefelé letenni sem a táblám sem a telefonom. Itt más opció nincs. Per szaga van a dolognak...
-
culas25
tag
Mintha a Samsung előrébb járna a megvalósításban, a már működő hajlított kijelzős telefonjával
Ja meg hát mi van a Nokia sokéves koncepciójával, ami szintén egész telefont beborító kijelzőt vizionált?Na bukta lesz ennek a vége, hacsak ezek nem kamu hírmorzsák a figyelemelterelés miatt
-
Sipi458
tag
Ezek az apple féle szabadalmak botrányosak, egy újabb dolog amiért perelhessen. Jobbat úgy se tud.
-
Roxbury
őstag
Nagyon csúnya. Mellesleg egyértelműen a Samut akarja korlátozni a perekkel ebben az esetben is.
-
Johnny194
aktív tag
mintha a nokiának már lett volna ilyen koncepciója ... egy jó pár évvel ezelőtt
-
HuMarc
veterán
Valaki magyarázza el nekem, hogy ez mire jó!
-
a.sebi
őstag
Ezt is csak azért csinálja hogy ha valaki gyártanak egy ilyet akkor perelhessen
-
ViZion
félisten
Nah, lapozható telefon... de hiányzott
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple legújabb szabadalma a teljes készüléktestet körbefutó kijelzővel szerelt eszközök gyártási lehetőségét vázolja fel.
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest