- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz
Darth Sith #44 üzenetére
Igazad is van, teljesen egyetértek vele és engem is felháborít az a mértékű pénzkidobás, ami jellemzi a jelenlegi kormányt, de igyekszem elkerülni az aktuálpolitikát amennyire csak lehet.
-
Ghoosty
őstag
válasz
Darth Sith #40 üzenetére
1. Át lehet strukturálni a költségvetést, hogy több pénz jusson oktatásra, ez nem kérdés, de ha elolvasod, honnan indult az egész gondolatmenet, akkor rájössz, hogy én nem magyarországi helyzetről beszéltem, hanem egy jobb, de nem utópisztikusan jobb világról
2. MNB az nem az állam, hanem elvileg egy független szervezet, független gazdálkodássalAmit most az MNB csinál, az kb azzal egyenlő, mintha eladnád a lakásod és örülnél, hogy mennyi pénzed van. Ráadásul most el is verik, szóval az egész dolog nem fenntartható, valószínűleg a tartalékokat verték el, aminek meglesz a böjtje.
-
Ghoosty
őstag
Nem érzem, hogy elbagatellizálnám. Az állam érdeke az, hogy minél olcsóbb legyen az oktatás, az iskola érdeke pedig, hogy mindene legyen. (nyelvi labor, kísérletekhez eszközök, jól felszerelt tornaterem, stb) Azt az állam is tudja, hogy pénz nélkül szar lesz az oktatás és az iskola is tudja, hogy nincs az államnak végtelen pénze. Egy korrupció nélküli világban sem tud teljesülni, hogy teljesen jó legyen az iskolának. Ezért mondtam, hogy kell egy közös kompromisszum. Viszont azt szerintem, nem utópisztikus elképzelés, hogy azt amit meg kell venni az legfeljebb normál áron legyen megvéve.
-
Ghoosty
őstag
"egyébként meg nem, nem így kellene működni, hanem karbantartási szerződést kellene kötni ezeknek az intézményeknek országos szervizhálózattal rendelkező céggel, és ha elromlik a monitor, jöjjön ki az ember és cserélje ki."
Nem vagyok biztos benne, hogy olcsóbb ez a megoldás, ha már úgyis van egy ember az intézménynél hasonló problémára. Egy monitor beüzemelése nem kíván különleges szakképesítést. Bár ha kiszervezik...
De mindegy ezen nem veszünk össze a lényeg, hogy valós verseny legyen és tényleg a legkedvezőbb ajánlat nyerjen. (Államnak legyen kedvező, ne a politikus haverjának.) -
Ghoosty
őstag
válasz
Dilikutya #17 üzenetére
Én úgy tudom, hogy közbeszerzés csak bizonyos összeghatár felett szükséges és elvileg 1 monitorért átmehetsz a szomszéd boltba.
De ennek úgy kéne kinéznie, ha már központosítás van, hogy az állam kiír egy pályázatot pár ezer monitorra, amit egy év alatt fognak lehívni folyamatosan. Ezt elvileg egy olyan cégnek kéne megnyernie aki nagyker áron adja és rendelkezésre áll mindig. Így még a legjobb kiskernél is olcsóbbra kell, hogy kijöjjön, mert ugye több ezer darabról beszélünk. A te intézményed ebből kapna egy keretet, mondjuk 5 monitor/év amit lehívhatsz. Ha elromlik, hozza a futár másnap, vagy 1-2 napon belül hozza is.
De sajnos ez csak álom.
-
Ghoosty
őstag
válasz
torreadorz #2 üzenetére
Egyetértek, hogy az e-napló egyáltalán nem hülyeség. Megoldható, hogy a szülő azonnal lássa a jegyeket, nincs meglepetés. Azonnal lehet információja róla, ha a gyerek lóg, mert értesítheti a szülőt, hogy igazolatlan órája van. Nincs tapasztalatom, de remélem, így működik.
A közbeszerzésről meg nem tudok szabályzatnak megfelelően írni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest