- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KKaresz45
senior tag
Szerintem ha agresszíven akar az ember megoldani egy ilyen problémát akkor csak ront a helyzetén mert "csakazértis" szívatni fogják, de legalábbis nem lesznek érdekeltek abban hogy érdemben segítsenek. Látják hogy már elvesztették a bizalmadat, úgysem leszel megelégedve velük akárhogy törik magukat.
-
KKaresz45
senior tag
Én kérek elnézést
UPS sztori. Külföldről rendeltem egy gyártó webshopjából. Mivel a postai címemben olyan ékezetes betű szerepel, ami nem minden karakterkészletben található meg (ezek ugye az Ő,Ű betűk), ebből volt már korábban problémám, fel is voltam készülve rá hogy nem fog simán menni. Leadtam a rendelést, a webshopon tökéletes volt a cím. Nem sokkal később megkaptam a tracking numbert és csodák csodájára a UPS oldalán is tökéletes volt a cím. Ott volt a telefonszám is. Megnyugodtam hogy sínen van a dolog. Jött is a levél pár nap múlva hogy másnap kézbesítik. Csak a futár nem jött másnap. Gondoltam ránézek a nyomkövetésre hogy mit is mutat és ledőbbentem. Kitörlődött a cím ami pár napja még gyönyörűen benne volt. Levél az ügyfélszolgálatnak hogy kitörlődött a cím, most mi van ezzel a csomaggal. Arra nem reagáltak hogy kitörlődött a cím, újra bekérték a címet és a telefonszámomat. Pár nap múlva jött a futár és hozta a cuccot.
Pár hónap múlva ismét rendeltem onnan, természetesen ismét UPS-szel szállítottak, gyakorlatilag ugyanez megismétlődött. Viszont akkor már telefonon beszéltem a UPS-szel és rákérdeztem hogy mit lehet ezzel csinálni hogy ne törlődjön ki a cím. Az ügyfélszolgálatos nem hitte el nekem hogy kitörlődött. Ha valami adat hiányzik az csak azért lehet mert a feladó nem adta meg...
Az a gyanúm, hogy a kiszállítás előtti utolsó lépésben, amikor a címkét nyomtatják, akkor átfut a rendelés egy olyan rendszeren ami nem tudja kezelni ezeket az ékezetes karaktereket és nemes egyszerűséggel kitörli az egész címet. De ezt a problémát a UPS nem veszi komolyan. Vagy pontosan tudják hogy mi van, csak nem ismerik el. Nem tudom.
Slussz poén harmadik rendelésem onnan. Nem adtam meg címet (úgyis kitörlődik alapon), csak az irányítószámot meg a várost adtam meg és annyit írtm a címhez hogy "Kérem hívjon *telefonszám*". És ez működött! Nem kellett a csomag után mennem, hívott a futár a kézbesítés napján hogy itt van a városban és van egy csomag amin nincs cím csak telefonszám... A futár egyébként nagyon jó fej, nyilván nem ő a hibás hanem a UPS rendszere.
-
KISDUCK
addikt
Azért valljuk be hogy a mai világban egyre nehezebb eldönteni hogy mi szarkazmus mi nem és sokszor az olvasó úgy áll hozzá hogy az előző író vagy kérdező egy utolsó rohadt tróger. Párszor megesett velem a fórumón hogy feltettem egy érdeklődő kérdést és gyökérnek néztek és úgy is válaszoltak.
-
törölt tag
Simán úgy is van!
A fontos csomagért 4-8 órát kint állni az ajtó előtt simán megoldható, ha meg nem fontos minek a vergődés? Én előző nap kiállok már, előkészített kp-val a kézben! Volt hogy 48 órát áztam de megérte, a várakozás miatt amikor a kezemben fogtam a csomagot annyival jobb volt!!!Egy ezres jatt meg azért... 2021-ben ne vicceljünk már, ha csak napi 50 címe van szerencsétlennek heti 5 napban, az puttó 1 misi tisztán feketén kézbe. Az ma mire elég de komolyan? Én soha nem adok 5k alatt jattot, még a végén a következő csomagomba beleköp vagy éhenhal a családja vagy valami. Rendet kéne tenni a fejekben az is igaz.
Meg a forgalomban is, én felszerelném az összes fuvarost legalább a kékek szintjére, de igazából mindenki tenném őket, úgyis az utak királyai, akkor ez legyen lepapirozva is. Fényhíd a tetőre, szirénával, aztán nem kellene a sok munkába igyekvő semmittevő úrvezető pancserrel küzdeni. Az egyetlen hatóság maximum a ferihegyi légiirányítás lehetne fölöttük ha elszór addig a torony, ha nem akkor meg csak Isten!
-
KKaresz45
senior tag
A válaszokból ítélve (meg nekem sem) teljesen világos hogy ez irónia akart lenni vagy komolyan gondolod. A UPS-nél a megadott időpontra annyit írnak hogy "Becsült kézbesítési idő: nap vége". Nagyon életszerű, hogy éjféltől éjfélig ott vár az ember a futárra a kapu előtt.
A futár cég arra vállalkozik hogy eljuttatja a csomagot A-ból B-be és ha ehhez telefonálni kell (mert például a cím nem nyilvánvaló) akkor telefonáljon. Nem csak a titkárnők használnak telefont.
De azért inkább remélem hogy irónia volt.
Nekem is van UPS sztorim, később beírom ha nem felejtem el.
-
törölt tag
A házhozszállítás az adott címre (ill. címzettnek) való kiszállítást jelenti. Az első zárható ajtóig szállítást külön megjelölik.
Időpontra én pl. nagyon szívesen lemegyek, csak a futárszolgálatok 4-8 órás intervallumot szoktak megadni, és többször ebből is kicsúsznak.
A megoldás pedig az, hogy igen, telefonál és/vagy csönget, mert ez a futár munkájához is hozzátartozik. Ha eredményesen elvégezi, akkor nagyobb eséllyel kap még borravalót is.
-
muszurkefal
aktív tag
Wtf ember. ŐK nyújtják a szolgáltatást NEKEM. Nehogy már nekem kelljen térden csúszva könyörögni, hogy pls szállítsátok ki akkor és oda, amikor és ahová kértem.
Persze én is kimegyek a ház elé. Amikor hív a futár, hogy 5 perc és itt van.
Tessék szépen várni a futárt a ház előtt a megadott időpontban: működhetne, ha nem az lenne a megadott időpont, hogy december 16 reggel 8 és délután 4 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest