- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZaJanga
tag
Én is elvégeztem a beavatkozást.
Sokkal könnyebb volt mint gondoltam, szerencsére.
Átlagosan magonként 22C°-os csökkenés lett.
Döbbenet!
Csak ajánlani tudom.
Köszi az inspirációt! -
vigh
csendes tag
Hellosztok!
Kérdezni szeretnék,hogy mi a különbség a I7 3770K E0 és E1 között?
Előre is köszi!
-
válasz
Imperator999 #225 üzenetére
Visszavesz,de jó tudni...
[link] -
Imperator999
aktív tag
Lenne egy 3770k procim, amiről szeretném eltávolítani a kupakot, és újrapasztázni.
Van itt olyan aki esetleg bevállalja a kockázatos műtétet? Nem kérem ingyen, még akár egy teszt erejéig tesztelheti a procimat.
Egyébként én azt hallottam, hogy az Intel visszavesz bármilyen döglött 3770k-t bármilyen állapotban, akár leégve is, köszönhetően az elb@szott gyári pasztázásnak. (cikk forrást még nem láttam erről)
-
reset
senior tag
Szemléletes, hasznos írás. Köszi
-
Egyébként grat az iráshoz és a sikeres javitáshoz.
Valamint a procihoz is,kis fesszel is szépen megy. -
Ennek a nagy különbségnek igazából két oka lehet az olvasottak alapján.
Az egyik a nagyon rossz minőségű hűtőpaszta, a másik a kupak és szilícium mag közötti távolság. Erről teszek fel egy rajzot, hogy értsétek, mire is gondolok.Ennél a résznél az jutott eszembe,hogy a kupak közelebb került a magokhoz,mivel el tünt a ragasztó a kupak alól.
Mennyire kellett odafigyelni,milyen erővel huzod rá a procira a hütőnek a talpát ?
Vagy pedig mintha semmi sem történt volna,minden mehetett ugy mint előtte. -
Formaster
addikt
Csak szörnyülködök. Továbbra is gusztustalannak tartom, hogy egy akár 1000-1500$-os procival ilyesmit kelljen csinálni, amint megvetted és kicsomagoltad. Rossz nézni az egészet, hogy ennyire xart is piacra lehet ma már dobni. Részemről vesztettek egy vásárlót ebből a szériából, de ha folytatják, akkor jó ideig nem cserélek.
-
quarros
tag
"Bárhogy szeded le a kupakot, a garancia addig tartott. Utána nincs rá."
Bocsi, hogy ezt mondom de ez nem teljesen igaz. Ha meghibásodna valamikor a proci, akkor csak annyit kell tenni, hogy szilikon pasztát kell újra visszarakni és a kupakot meg fekete epoxy-val kell felragasztani. Ezután már csak valamilyen módon 100 -110 fok környékén kell tartani a procit 1-2 napig (hajszáritó, hőlégfuvó, stb a paszta száradása miatt). Ezek után senki soha meg nem mondja, hogy azt a procit valaha is szétszedték.
Azt azért jelezném hogy ez tényleg csak önhibán kivüli esetekben elfogadható! Minden egyéb esetben rohadt etikátlan dolog!
-
SimonYana
addikt
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Formaster #210 üzenetére
Ha utána le van rögzítve a kupak rendesen én megvenném. Sőt örülnék is neki nekem megérné. Ilyet már vennék. 20-25C-al hűvösebb mint a "gyári" így nekem ez fontosabb mint,hogy le volt szedve a kupak vagy sem. Amúgy meg egy processzorról sem hallottam ami csak úgy meghalt volna csak olyanról ami szét volt feszelve vagy más egyéb történt vele. Szóval én bátran vennék ilyet picit ár alatt. Ha valaki ezek után ár fölött adná azt mondjuk viccesnek találnám de egy picit ár alatt best buy szerintem .
-
Formaster
addikt
Grat a tunernek! Sajnos nonszensz, amit az intel megenged. Esetenként 1500$ procikrol beszélünk, nehogy már szét kelljen vagdosni és magamnak lepasztázni, ha szeretném kihasználni a benne rejlő szörnyeteget!
Garantálja ami rá van írva, de ezek után én tuti nem veszek IB-t. Sőt, ha következő ilyen trooger lesz, abbol sem kérek.
Ráadásul rengeteg pénzt költöttek, hogy kifejlesszék a hatalmas lehúzást. Nem sokan fognak venni használtan home-madelt Ivy-t, csak nagyon nyomott áron. Talán a balkánon még igen, de nyugaton ezek a procik a kutyának se fognak kelleni használtan.
-
H.Ezredes
őstag
Merész de nagyon jó
Én pont a melegedés miatt nem akartam 3770K-t venni de ha így csökken a hőmérséklete 20C-ot egész vállalható. De nem biztos,hogy ezt így magamnak meg akarnám csinálni viszont. Nem olcsó mulatság ha elb@szod :S Mindenesetre nagyon komoly eredmények. Egy igazán Tuningos 3770K-val ez a párosítás a legjobb
-
2csi
aktív tag
Szia!
Gratulálok! Ügyes vagy, de bátor is!!
Megtudnád mondani, hogy kb. mennyi időt vett igénybe?Előre is köszi!
-
SimonYana
addikt
Bakker egy pillanat alatt több infód van mint a másik fórumon egész nap.
Vicc akik ott vannak! No mindegy...
A kérdésem az lenne , hogy Mikr a legfontosabb beállítások amit elkell végezni és mennyit kell adni normális esetben a 3570K.nak?
Most egy Gigabyte G1.Sniper M3 van bent míg el nem adom és utána szerintem kipróbálok egy
ASROCK Z77 OC Formula-t. Bár még nem teljesen határoztam el magam.Jelenlegi gépem most ez , de még itt a házon belül minden változik. Mint mindég.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
RevolutioN2 #199 üzenetére
Win energiaséma beállítása teljesítménycentrikusra. BIOS-ban EIST, Turbo Boost, SpeedStep, C1E tiltása.
HGyu
-
RevolutioN2
tag
srácok egy kis segítséget kérnék!
Mint írtam szeretnék letesztelni egy procihűtőt, ezzel kapcsolatban lenne egy kis gondom.
I7 3770K-m van egy P8Z77-v alaplappal. Valahogy amikor az Aida64 futtatása közben stress test alatt a proci órajele felkerekedik 3,7Ghz-re. Sehogy sem tudom belőni, hogy a teljesen alap 3,5Ghz-en pötyögjön. Üresjárati tesztnél pedig leesik 1,6Ghz-re. Nem lehet ezt valahogy stagnálni?
Próbáltam biosban, ott kiirja, hogy target cpu freq 3,9 Ghz memory 1333 De én nem állítottam be neki semmiféle célt. Ugy szeretném ha minden alaphangon menne. Csináltam egy Load optimal settingset semmi nem változott. Ha a szorzókkal variálok akkor minimum 36 os szorzót tudk betenni de ezzel nem tudom pontosan belőni a 3,5 ghz-et.
Valakinek valami ötlet?
-
walkmanboy
tag
Jó cikk, bátor vagy !!
Korrekt a segítségkészséged ! Gratulálok a sikeredhez !
-
bexy
csendes tag
válasz
ricshard444 #196 üzenetére
Nem féltem, jó kezekben van
-
-
bexy
csendes tag
Upp a volt lapomnak és vga-mnak
Remek ismertető, ha megjön az én 3770k-m azt e szerint moddolom! -
tvamos
nagyúr
Ugyes es bator megoldas!
Esetleg ki lehetne probalni a kupak nelkul is, hatha akkor meg jobb lenne.... -
-
Petyyyyy
addikt
Szép eredmény!
A bátorsághoz is grat.
-
fondorlatos
aktív tag
Köszi, hogy dokumentáltad ezt a bátor próbálkozást.
-
törölt tag
Nem tudom, hogy kérdezték-e már, de miért nem raktad vissza kupak nélkül?
-
rover45
őstag
ha jól értelmezem, akkor az első mérésnél még nem vízzel hűtötted, de a pasztacsere után már csak vízhűtéssel próbáltad?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Graphics #176 üzenetére
Igen olvastam itt a hozzászólásokban hogy a Sandy-k forrasztottak, de ez régebbi lehet hogy itt is tick-tock stratégiázik az intel
Megtaláltam, forrasztott:
Lista régi procikhoz IHS leszedhető / nem leszedhető károsodás mentesen
-
-
Fr3eWar
őstag
ez működik régi prociknál is? pl nekem van egy i7 950-em amióta megvan 50fok ilde minimum, ez akkor van ha házban sincs benn, és alapórajelen megy új kora óta.
-
Repsol600
addikt
Így kell szakszerűen leszedni a kupakot sérülés okozása nélkül, hogy ne legyen gond a gariztatással! [link]
-
-
-
KAMELOT
titán
itt egy cikk ezekről.
Érdekes lesz. De már egy IVY bridge proci is nagyon szuper.
Szerintem felesleges agyon húzni a procikat. Több FPS-t nem nagoyn ad. Aki több fps-t akar az vegyen HC kártyát vagy ezekből 2 darabot.
SB és IB egyaránt nagyon jól eltalált procik.
Ahogy írod...nem biztos, hogy belé megy majd ebbe a LGA1155-be. Ugyanis lesznek újdonságok benne azaz más chipset is fog kelleni. -
04ahgy
nagyúr
-
-
onereborn
tag
Nagyon jóóó! Szeretem az ilyen tuning betyárokat! Hasznos volt..
-
raus
aktív tag
Az új Ivy-ik a 3D-és tranzisztorok miatt disszipálnak ennyit tehát jóval melegebben járnak mint a Sandy-ik. Meg tuningban sem mennek annyit mint egy jó Sandy. Most a nyers órajelre gondolok. Matekban viszont jóval erősebbek. Épp ezért mondják hogy nem kell még Ivy-t venni hanem ki kell várni a következő revíziókat amik majd jobban sikerülnek és több OC potenciállal rendelkeznek.
-
raus
aktív tag
Nagyon jó az írás és végre valaki bevállalta! Az eredmények önmagukért beszélnek. Nagy respekt neked
Egyébként ez a művelet minden CPU-nál segít amennyiben eltávolítható kupakja (heatspreader-je) van. Az igazi hardcore tuningosok kupak nélkül is megpróbálják! De ilyenkor szigorúan csak lappolt hűtőtalppal működik a dolog mert lecsökken a hőleadó felület tehát extrém jó kontaktusú felületek kellenek. Csak nagyon vigyázni kell a lesarkazásra mint anno a Duron meg az Athlon XP prociknál.
-
janos666
nagyúr
Bocs, ha a másik falon ott feszít egy plazma, amin játszol és filmezel, vagy te most komolyan egy 1280x800-as felbontású LG monitorral használod ezt a gépet?
Ahh, bocs, a 88. hsz-ben ott a válasz.
-
SimonYana
addikt
Üdv Uraim!
Tud valaki ajánlani valami jó alaplapot 3770K alá?
Azt is megköszönöm , ha egy linket kapok ahol megtudhatom , mert elég ürez a Z77-es fórum is!
Előre is köszönöm! -
subaruwrc
félisten
válasz
KaiotEch #140 üzenetére
versenyen nyertem, és félóra használat után megdöglött, garancia nélkül.
nem megy olyan jólmondhatjuk, de éles bevetésre nálam egyszer se került sor
előtesztelt darab volt, és úgy ment hogy az összes hazai 2d rekordot toronymagasan megdöntötte volna
csak ez a " volna " a tuningban nem ér semmit -
duke
aktív tag
Atgondolva, inkabb a csiszolovasznas megoldas tunik biztonsagosan kivitelezhetonek.
-
duke
aktív tag
Felkeltette az erdeklodesem ez a kupak leszedes, azert 20-25 fok minusz az jelentos eredmeny. Persze azert felnek tole, hogy tonkre megy a cpu. Meg a problema az, hogy a forrasztott procikrol, (pl: I5 750) lelehet e szedni a forrasztoont anelkul, hogy processzor megserulne ? Mert a huto borda rarakasahoz tokeletesen sima felulet kell. Csiszolo vaszonal, meg meg se ugranek neki a processzornak, de meg az onszivo szallagos megoldast is durvanak erzem. Reszben mert az is mozgatni kell, reszben, mert kemenyen melegiteni kene a procit. Aztan lehet hogy kibirna, de aszem inkabb akkor probalom ki, ha mar ugyis uj gepet akarok venni. Persze akkor meg mar minek
-
subaruwrc
félisten
válasz
Ferdzsoo #134 üzenetére
erősen bolt és nagyker függő. nem egy helyen, ha sérült a csavar, át se veszik, vagy maximum feltételesbe, az meg kétesélyes, de inkább nem esélyes..
az meg hogy dolgok hiányoznak róla szerintem simán kizáró ok
meg oké hogy lehet fekete szilikon ragasztó akármilyen gányt kapni az obiban vagy akármilyen barkács boltban de azért azt nem árt ugyanoda visszatenni ahol volt. meg mondjuk nem felsérteni a kupak szélét a szétszedés közben, mert akkor látható marad. én a nyákot meg a kupakot is felsértettem, plusz a magot is kettéroppantottam amikor szétszedtem az enyémet.
jó mondjuk már minden mindegy volt -
mrhitoshi
veterán
Persze, hogy nem, ez amolyan vicc lett volna.
Már az érdekes lenne, hogy egy ilyen pici dologgal hogyan fűtök fel egy egész edényt, amiben még tojás is van.
Viszont ha gyárilag így "tervezték" meg őket, akkor ezek szerint ilyen jól bírják a hőt ?
Keresztkérdés: miért nem törekedtek a hűvösebb járatra ? -
04ahgy
nagyúr
Neked és (#124) D1Rect-nek: a jó minőségű, általa is linkelt fehér szilikonpaszta teljesen megfelelő. A noname kínai azonban változó minőségű, valószínűleg ilyet fogtál ki.
Azzal a fehér pasztával akár 300W-ot disszipáló MOSFET hőátadő felületét kenik meg, és higyjétek el, átadja a hőt.
(#129) Szatesz.: Tudjuk, miért írtad! E miatt ne aggódj!
HGyu
-
Grat, ügyes!
A mag amúgy a körmödtől nem sérül, meg az ujjadtól sem (a nyitott magos AMD-ket és P3-akat is lehetett fogdosni), de ha zsíros lesz, az nem jó hűtésileg -
helkis
veterán
válasz
djculture #123 üzenetére
teljesen igaz amit írsz, de csak akkor ha nincs tuning, vagy épp akkora cooler van a procin, hogy nem tud több hőt átvenni a procitól..
onnantól hogy ki van hegyezve a dolog, egyre fontosabb a felületek közötti hőátadás, ekkor jön ki igazán, hogy melyik paszta mire képes, ha valóban az a leggyengébb láncszem a kupak-paszta-cooler kombóban.. -
Repsol600
addikt
válasz
djculture #118 üzenetére
Gariztatni lehet ha rendesen meg van csinálva, leszeded a kupakot letisztogatod a fekete szilikont, boltban kapni szinte ugyan ilyen pasztát azzal visszateszed és kész nem hiszem hogy megmondják hogy le volt szedve és sztem annyira nem is foglalkoznak vele. Volt egy 4890-esem amire ráesett a proci hűtő 8-10 kis ellenállást letört róla, csíkozta a képet visszaküldtem gariba és szó nélkül garizták pedig a csavarok is elég lestrarpáltak voltak rajta pedig a vga is veszti a garit ha leszedik a hűtőt róla.
-
djculture
félisten
Francokat gyenge hőátadó képesség, ezt csak avval hitetik el aki még sose rakott pl össze bármilyen áramkört amiben hűtőtt alkatrész volt. Ember a tranzisztorokhoz és és smd chippekhez ezt használják, és ott nem ilyen nagyságú hőt disszipálnak az alkatrészek.
A drágaságról annyit hogy 1 évig dolgozok egy ilyennel, rengeteg cuccra elég.
[link]
Érdekesen legtöbb kolléga ezt használja... -
Szatesz.
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
-
KAMELOT
titán
Jó cikk tesó!
Köszönjük! Végre elolvashattam! Merész dolog!
-
válasz
djculture #118 üzenetére
"Legjobb a sima szilikon paszta" Nem.
Azért mert:
- nyúlik-málik vacak vele dolgozni
- nem tudod pontosan honnan jött, vacak minőségű is lehet
- gyenge hőátadó képesség
- idő elteltével a gyenge hőátadó képessége tovább romolhat
- ezekhez mérten a kiskerára drága (közepes minőségű paszta +100-200Ft)High-end paszta mindennapi felhasználásra nem ajánlott, de ha már kupakot nyitogatunk az elérhető legjobbak közül érdemes válogatni a 80K-s procira.
-
djculture
félisten
Legjobb a sima szilikon paszta, az ilyen barom ezüstözött meg mittomén milyen hülye pasztákkal csak a baj van. Az leírt nűveletet én meg gondolnám mert garancia vesztéssel egyenlő sajnos.
-
Nagyon durva felfedezés,köszönjük hogy megosztottad.
-
Szatesz.
aktív tag
1,4v felett már nem szivesen LinXezem!
Megfogom majd nézni! De 5000mhz hoz 4c4t 1,35v kell neki 32m stabilan és 4c8t 1,4 körül Linx stabilan! Vissza jön a lapom a gariból és kitesztelem majd jobban!
Ha 1,5v ig elmegyek vele akkor elérhető tesztekre szerintem az 5200-5300 mhz biztosan!
5000 en linXel nem megy 80 fok fölé, SuperPi 32m nel meg max 50-55fok feljebb nem néztem!
FPO:3228a769 Costa Rica -
helkis
veterán
komoly eredmények!
vízzel mennyit tudtál még kicsikarni belőle?
mi a max vcore, amit még le bírsz hűteni?
proci fpo? -
-
ViZion
félisten
bátor tett volt. -
kop8
őstag
Ezek az új ivy bridge procik rosszabbul mennek mint a régi sandy?
Gondolom azonos Mhz-en erősebbek mint a régiek, de akkor is az új gyártástechnológia nem hoz semmi javulást mhz téren?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest