- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
az openelec egy nagyon lebutított verziót használ, nincs "teljes" linux alatta, legalábbis a tudomásom szerint. Ajánlom az osmc-t (ex. raspbmc), holnap jelenik meg állítólag a végleges, már az RC-nél tartanak, de az alfa 4 is jól megy, jelenleg azt használom és frászom is van frissítés miatt, mivel úgy tűnik nem lehet a finalra frissíteni csak zéróról.
Az osmc alapja a debian jessie, ssh-n elérhető és bármit lehet rá heggeszteni konzolból, így transmissiont is, de várd meg a véglegest.
Ha neked csak annyira kell, hogy egy torrens kliesn fusson rajta amit web interfészről vagy telefonos appról elérsz, (estleg a windowsos remote gui) + média lejátaszás, akkor inkább az osmc.
A raspberry média lejátszónak tökéletes, de torrentezésre soha nem próbáltam, erre szerintem megfelelőbb egy nas, mivel a nas erre jobb, és leveszed a terhet a pi-ről. Persze próbáld ki, és ha megbírja akkor fölösleges nasra költeni, de újabban nem igazán hiszek az univerzális mindenrejó módszerekben, média lejátszónak: raspberry, fájl megosztásnak, letöltésnek, backupnak: nas, köny olvasásra: kindle, gps-nek: gps, telefonálásra telefon, fényképezéshez kamera, ágyból netezésnek: tablet, ezt kényelmesen megírni: pc, popkornnak mikró sütő
Ennek a hátránya, hogy költséges. -
azbest
félisten
Áh, bocs. Elírtam a nevét
(#465) pzstm:
nem próbáltam ilyesmit, de a tippem, hogy addonként kell telepíteni, ha hiányzik valami még.
Lehet, hogy csak kezelőfelületet telepítettél hozzá, de a transmission-t még nem.Egyébként csuda dolgokat tud a linux, nézegettem, hogy omxplayerrel megoldható-e http streamet lejátszani. Önmagában nem tudja, csak rtsp-re készítették fel, de egy kis trükkel mégis ([link])...
# egy fifo fájlt hoz létre, adatokat nem fog írni ide, csak hivatkozásként kell.
mkfifo /tmp/stream.pipe# a pipe-ba tolja a streamet, ha a lejátszó elkezdi olvasni, akkor kezd rá.
wget -O /tmp/stream.pipe http://address_ip_b:8080/?action=stream &> /dev/null &omxplayer --live /tmp/stream.pipe
A http cím az esetemben a tvheadend szerverem céme volt próbaképpen, szépen játszotta az élő tévé műsort.
-
azbest
félisten
Sima raspbian alá ami biztosan működik lejátszó az az omxplayer, ezt direkt a pihez kalapálták össze. Konzolból működik és úgy látom hogy felszedi a fájllal azonos nevű srt feliratot. Egy mkv mellé tettem ilyet, azzal próbáltam. szerk: úgy látom az mkv-ba ágyazott feliratot nem kezeli.
Ha beírod hogy oxmplayer akkor felsoron infókat, ha jól emlékszem a -k kapcsolóval kilistázza, hogy milyen billentyűkkel irányítható, felirat váltás és ki/bekapcs lehet érdekes. Úgy láttam, hogy nem középre tette a feliratot. A -b kapcsoló csinál fekete hátteret neki.
Grafikus felületen is elindítható egy konzol ablakból. A 2B-n előbb próbáltam egy 1080p mkv-t és xvid videót, mindkettő jónak tűnt grafikusról indítva is, teljes képernyőn jelent meg a képe.
Távirányítós, egyszerűbb megoldást most nem tudok, mert XBMC alól néztem csak videókat.
-
DarkByte
addikt
Az Atom-os miniszerómon én transmission-remote-gui-t használok a Transmission-el. Ugyanúgy néz ki mint egy uTorrent, lehet .torrent-hez és Magnet link-hez társítani. Csak nem helyben tölt hanem távolra.
Hálózaton Samba-val elérem a letöltés mappát, plusz megcsináltam hogy Apache-on keresztül HTTP-n át is elérhető minden csak nincs directory listázás, tudnod kell a teljes fájlnevet. Viszont transmission-remote-gui-ban tudsz útvonal megfeleltetést csinálni és akkor frankón fordítja hálózati útvonalra vagy HTTP elérésre a fájlokat amire a gui-ban kattintasz. Ergo ha a géped eléri azt az útvonalat, egy mkv duplaklikknél a gui-ban indul a lejátszó meg ilyesmi. Elég jól beállítható.
#443: jaja, be kell állítani a transmission daemon-nak a json konfigjában hogy engedje az xml-rpc-t és a remote-gui ehhez csatlakozik hogy vezérelje a daemon-t.
-
-
mano42
aktív tag
A dyndns-t inkább ruterből állítsd be ha van lehetőség, a raspberrynek meg határozz meg egy fix ip-t, hogy ne váltson random, oszt azt forwardold ugyancsak ruterből és ha a transmission beállítások jók akkor a 9091 porton elérheted kívülről. Az asus ruterek adnak ingyen dyndns-t név.asuscomm.com címen, gondolom más rutereknél is van ilyen szolgáltatás újabban.
TV esetén pláné állítsd be a config.txt-ben leírtakat, így a hang is a tévé hangszóróján fog menni hdmi-n keresztűl.
(volt egy typo, jelenleg van wheesy , és jessie-re frissítettem).
Jessievel nagy különbséget nem láttam, elméleti frissítés a következő, én másképp csináltam, azt is leírom.
sudo leafpad /etc/apt/sources.list
itt javítsd ki a wheesy-t jessiere mindenhol, és mentsd el.
sudo apt, get update
sudo apt-get dist-upgradeNekem ezzel a módszerrel ~400 csomag lett visszatartva, úgyhogy feltettem a synapticot.
sudo apt-get install synaptic
... és a synapticban kijelöltem a "mark all updades"-t és frissítettem.
Sokáig tart, és közben néha konfirmálnod kell a fájl cserét (yes mindenhol), utána újraindítás.
-
mano42
aktív tag
Nekem a raspbiannal fullhd monitorra kötve fekete keret volt és nem ment maximális rezolucióban,de uncommenteltem egy sort a config.txt-ben a fat partíción és megoldódott.
sudo leafpad /boot/config.txt
disable_overscan=1
ugyanitt
hdmi_drive=2 (a hang is a hdmi-n megy át ha esetleg a monitorodban beépített hangszórók vannak)
és ugyanitt
rm_freq= 900 (a pi1 alapjárati értéke volt 700 mhz, alapból azon fut).
Az igazság az, hogy pi2 re még nincs igazán optimizált linux, de remélhetőleg a következő pár hónapban lesz, ami van az is nagyon jól fut rajta a pi1-hez képest.
Transmissiont nem próbáltam, de gondolom itt is be lehet konfigurálni, hogy webinterfészen elérd (alapból a 9091 porton), utána meg valami remote appal (transmission remote gui windowsra, linuxra, androidra, esetleg ha valami igényesebbet akarsz androidra akkor ajánlom a torrnado-t, magyar fejlesztés, nem ingyenes de nem drága )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest