- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
Amint írták, a port.hu kiegészítő (10 mp a telepítése a hivatalos kodi tárhelyről) magyarul szedi le a film infókat, beleértve rövid összefoglalót, youtube előzeteshez tesz linket (akár szinkronoshoz is), a színészekről ad infót, kategóriába rendezi (dráma, thriller, scifi, komédia, megjelenési év, rendező stb).
A kodi megjegyzi meddig nézted meg a filmet, és onnan folytatja, feliratokat szed le több forrásból, (ha nem talál gyerekjáték utána igazítani), hangot tud szinkronba hozni a képpel akár online streamnél is, sőt néha még a youtubon fent levő filmekhez is tud feliratot keresni. Maga a steram lejátszás része sokkal jobban működik mint pc-n böngészőből, pl youtubon sokkal gyorsabban tudsz beletekerni a streambe, szinte akadás nélkül. Én eddig kétszer találkoztam pár másodperces akadással (buffering...) de amugy olyan mintha helyi tartalom lenne.
... vagy csak egyszerüen file módban keresed ki a filmet és lejátszod.
Digitális hang (dolby és dts) átadást (passtrough) tud, és ajánlott is bekapcsolni ha az erősítő támogatja mivel főleg a régi pi válláról leveszi az átkódolást. Az új pi szoftveresen akár 6 csatornás pcm-t is át tud adni probléma nélkül, akár bluray lemezkép esetén is.
Nekem egy logitech z906 rendszer van jelenleg, amit majd lecserélek egy normális erősítőre, de addig is, egy hdmi splitter optikai kijövetét használom a tv és a pi között, ami szépen optikain átküldi a hangot a logitechre, és digitális hang esetén az át is áll 5.1 vagy 2.1 módba.Eddig a legnagyobb fájl amivel próbáltam az a 24 gigás timescapes volt, bluray lemezkép, probléma nélkül lejátszotta, ez is csak próbából, fölöslegesnek tartom ekkora fájlok letöltését, mert normális távolságból a kép nem sokkal jobb mint a 7-8 gigás 1080p mkv. Apropó, rar-t, zippet össze tud főzni, vagy isot lejátszani, kicsomagolás nélkül.
Jelenleg a nasra torrentezek, (kb 15-20 watt) és a kodira nfs-en keresztűl van megosztva, de azelött smb-n keresztűl sem volt problémám.
Megemlíteném még a superrepot, ahol párezer online forráshoz hozzáférsz, beleértve torrent forrásokat, új filmeket, élő adásokat.
Egy pi specifikus dolog (legalábbis ebben az árban) a CEC támogatás, az egész kodit a tv távirányítójával vezérlem, beleértve a beletekerést, szünet-lejátszást, felirat ki-be kapcsolást, stb. (külön egy cec adapter pc-hez drágább mint a raspberry)
... és még ott van a yatse androidos távirányító applikáció amivel az alap dolgokon túlmenve át tud küldeni a telefonról tartalmat, youtube stb streamet, sőt be lehet állítani, hogy ha filmnézés közben csörög a telefon, akkor a beszélgetés ideje alatt szünetelteti a lejátszást.
Online rádió esetén (tunein kiegészitő) az élő adást is szünetetlteti a beszélgetés alatt.Ugyanezzel a beszkennelt zenéidet is elindíthatod, a tévé bekapcsolása nélkül.
A kezelő felülete teljesen skinnezhető, cserélhető, és még azon belül is személyre szabható. Megáll az ész milyen skinek vannak rá (én maradtam egy egyszerünél, az ambernél).
SD minél gyorsabb annál jobb, amugy egy 8 gigás bőven elég, sőt a 4 is. Esetleg feltelepídheted nfs-re is egy megosztott mappába, állítólag gyorsabb de még nem próbáltam, mindenesetre a pi2-vel a sebességgel egyáltalán nincs probléma. (a régi raspberry is tüsténkedett egy könnyű skinnel).
Na kábé ennyi ami egy szuszra eszembe jut, és ez töredéke annak amire ténylegesen képes.
-
PeterPH
senior tag
Ez például egy jó kiindulási alap (nem Pi specifukus, hanem általános):
XBMC kezdőknek 1. rész - Filmek -
Degeczi
nagyúr
Persze, csak rajtad áll a beállítása (pl. Imdb-ről vagy port.hu-ról szedje le a leírásokat, magyarul vagy angolul, stb.)
Tényleg nem valószínű, h bármelyik okosTV hasonlóan testreszabható legyen (és a többit ne is említsük, milyen könnyű pl. LCD kijelzőt illeszteni hozzá, amin folyamatosan látható, hol tart a film és hasonlók) -
mano42
aktív tag
Amikor az első raspberryt bekötöttem média lejátszónak egy nem okos tévére, nagyon tetszett, aztán úgy adódótt, hogy eladtam a tévét, és az új tévé meg okos tévé lett (nem ragaszkodtam az okos funkciókhoz, de egyszerüen nem kaptam olyan tévét ami nem okos lett volna olyan paraméterekkel ami nekem kellett). A rasperryt be sem kötöttem, mivel azt hittem, hogy mostmár ha okostévém van a pi redundánsá válik. Kínlódtam vele kb 2 hétig, de a KODI-nak nyomába sem léphet mint funkció mint kényelem szempontjából. 2 hét után visszatettem a raspberryt, azóta sem használtam a tévé okos funkcióit. Egyszerüen nem lehet egy napon emlegetni a kettőt. (azóta már váltottam pi2-re, és a szakadék az oksotévé meg a kodi közötti élményben még nagyobb lett.
-
fpeter84
senior tag
Attól függ mire kell... A BPi sima és Pro között egyetlen lényegi különbség van a 26 vs 40P GPIO portot leszámítva: kapott egy SDIO-s wifi-t, így ha szempont a gyors vezetéknélküli hálózat akkor ez egy jó pont. A simára USB-set dughatsz, és az R1-re integrált is sajnos csak egy USB-s modul, így erősen erőforrás pazarló... Az R1 most a hetekben kapta meg az első Raspbian-ját amiben még előfordulhatnak hibák, az openwrt pedig még erősen gyerekcipőben jár - legutóbbi infó alapján pl a wifi még bugos, nem képes AP módba váltani de valószínűleg ezt hamar orvosolják - van mögötte támogatás, mozgás, nem félnék tőle hogy nem teszik rendbe. Ha elsősorban vezetékes hálózaton akarsz masszív forgalmat bonyolítani és a wifi max csak másodlagos, akkor teljesen jó választás az alig 40$-ért házhoz érkező sima, vagy a sokportos R1 bő 70$ körül. Utóbbinál a hátrányok közé lehet felsorolni azt is hogy az integrált SATA aljzat miatt csak 2.5-es meghajtó (vagy adapterben mSATA) dugható rá, ráadásul többször is olvastam már olyat hogy nem minden vinyónak tud elegendő tápot adni - bár ez lehet a rosszul megválasztott tápforráson múlt inkább, nem tudom - míg a sima és pro-ra ugye olyan vinyót köthetsz amilyet csak akarsz, ha a tápolását megoldod kívülről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Formula-1
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Aful Explorer
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest