- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
szabi__memo #161 üzenetére
Úgy, hogy nem használnak ugyanolyan minőségű alkatrészeket. Ettől még működhet tökéletesen. Nekem így van Arduino Uno-m 1500 Ft-ért és hozzá 300 Ft-ért léptetőmotor vezérlő. Persze tudom, hogy ez nem "eredeti", de a feladatát tökéletesen ellátja. +Bici meglátása is simán helyénvaló lehet, vagy akár együtt a kettő.
-
imibogyo
veterán
Most így hirtelen csak kétmagost tudok, ami SATA-s és már fentebb is említettek. Drágábbak vannak, kérdés a támogatottság, az ár és a beszerezhetőség. De vannak itt sokkal hozzáértőbbek, majd ők kiegészítenek, én messze nem vagyok jártas a témában, csak egy lelkes érdeklődő.
-
imibogyo
veterán
Mármint az M2-re? Nem tudom, nincs vele tapasztalatom, csak az eredeti kérdésfelvetésre reagáltam. Úgy értelmeztem, hogy egy "erősebb konkurenciát" hiányol a kolléga Banana oldalon, azzal a kérdéssel, hogy "viszont mi lesz a Banana Pi-vel?". Erre reagáltam, hogy van abból is erősebb. Támogatottságról nem tudok nyilatkozni, de akkor ezek szerint nem túl rózsás a helyzet.
-
imibogyo
veterán
válasz
Ranagol_5 #103 üzenetére
Igaz. Írtam, hogy nem néztem nagyon körül, mert melóban voltam. És nekem elsőre nem dobta fel gugli. De most Cubieboard3-féle Cubietruck van csak és kb. 34.000 Ft. Cubieboard 2 standard van 21.000-ért. Mondjuk ez nem semmi, nyolcmagos. Kicsit el vagyok maradva a témával. Persze itt nincs GPIO stb.
-
imibogyo
veterán
Nincs mit! végre én is a PH hasznos tagjának érzem magam.
(#41) pakriksz: persze azt értettem, hogy mi lenne a célod vele, csak én az ilyen gépeket nagyon pici, beépített eszközöknek szánom gondolatban és a gyakorlatban is, és oda nem érzem szükségét plusz merevlemezeknek akármiknek. Szerintem amire ezeket a cuccokat (legfőképp) szánják, arra így is jó. Mondjuk a LAN + USB kombó tényleg szúrja az ember szemét. Mondjuk én most csak egy ilyen kis mindenes gépnek (Linux) rendelek majd egy ilyet, hogy ne a nagy gép menjen 7/24-ben. Gondolkoztam a már linkelt Banana M2-n is, de úgy olvastam támogatottságban alulmarad a Pi-vel szemben. Cubieboard 2-vel mik a tapasztalataid? Linux-os tapasztalat érdekelne elsődlegesen (meg mondom őszintén azt sem tudom, hogy Cubie-n milyen disztró fut? Debian?).
-
imibogyo
veterán
válasz
Bogyó bá' #28 üzenetére
Vegyél Brix-et, vagy NUC-ot. Azokat még akár i7-el is megveheted és szintén tenyérnyi méretűek. Más kérdés az áruk persze.... Vagy hamarosan jönnek az új Inteles mini gépek is. Egyébként külföldről 200-300 dollárért már egész kis komoly gépeket lehet venni.
-
imibogyo
veterán
Miért mi lenne? Abból is van 4-magos, 1 GB RAM-os verzió, integrált WiFi-vel és IR-el. Vagy milyen értelmben "mi lesz vele"?
(#13) szabi__memo: ami figyelembe véve a több magos procit és a plusz memóriát elég egyértelmű.
De nem is ördögtől való. Bár ugye nem tudjuk, hogy ebből pontosan mennyit is kér a board. Mert attól, hogy valamit 1000W-os táppal kajáltatsz, még lehet, hogy csak 150W-ot eszik. Itt is lehet úgy voltak, hogy az előző táp már csak nagyon a határon, vagy már éppen nem tudta volna kiszolgálni, ezért váltottak át egy "jóval" nagyobbra, hogy legyen tartalék. Lehet egy 1,5 A-es egység is "elvitte" volna, de így jobb és nem melegszik annyira a táp sem. Bár akinek otthoni körülmények között számít a 6w-ról 10W-ra növekedés, az majd jól nem vesz Pi2-t.
(#22) pakriksz: tartósan az alap működése mellett, szerintem egyik csatoló teljesítményigényét sem tudja kielégíteni, akkor miért is baj ezek hiánya? Nem elsődlegesen desktop gépeknek készülnek ezek, külső vinyó kiszolgálására pedig ilyen teljesítmény mellé elég az USB 2 is. Persze ez csak magánvélemény és úgy mondom, hogy még nem láttuk mit tud teljesítményben az új eszköz. Lehet ezen már elfértek volna ezek a csatik, de gondolom licenc kérdés is van a dologban.
-
imibogyo
veterán
Húh de jó, hogy nem ugrottam bele a B+-ba 1-2 hónapja, valahogy éreztem, hogy hamarosan jön egy nagyobb upgrade. A Win támogatás annyira nem izgat (bár biztosan ki fogom próbálni), de az erősebb proci és több RAM mindenképp üdvözlendő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest