- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mint írtam, van olyan belőle, ahol maga a QD az elsődleges fényforrás, de még csak kísérleti fázisban és az persze nem ugyanez az anyag lesz, mint amit most bevetnek az LCD "feljavítására".
Nem, én éppen attól tartottam, hogy szigorúan egy bizonyos hullámhosszon adja le az energiát, amit a szem úgy érzékel, mintha nem is kapna túl sok fényt, miközben már szinte kisüti. Lásd színes LED-ek.
-
dezz
nagyúr
Tudom ajánlani pl. ezt: http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_dot
A cikkben említett QDEF-fel kapcsolatban ezt találtam: [link]
"To create QDEF, Nanosys' engineers suspended a blend of quantum dots within optical film and applied it to a blue LED, which helped get the nanocrystals excited. Once they started hopping around, the dots emitted high-quality white light and a rich, wide color gamut, without consuming as much power as white LED-based materials."
(#25) Lompos48: Lásd a fenti linken.
(#28) ddekany: Nem mondanám, hogy akár a hétköznapi felhasználásban nincs értelme, pl. nagyon "tuti" mozifilmnézésre! (Szerintem a moziban sem sRGB-nek megfelelő színtérben mennek a filmek, szal jobban visszaadja így a mozi-feelinget.) A HDMI amúgy már most támogatja a széles gamutot: xvYCC/x.v.Color. Az újabb videokártyák is. Előbb-utóbb tartalom is lesz (mármint szabványos), főleg ha nagyobb lesz a wide-gamutos megjelenítők piaci részesedése.
(#29) lapa: A "kevesebb fogyasztás"-ról nekem az ugrik be, hogy a fogyasztók (emberek) kevesebbet vásárolnak.
(#45) Findzs: Most nehogy már egy a saját monitorotokon megjelenő kép alapján próbáljátok megítélni.
Ma is van IPS-ből wide-gamutos. Pl. U2410 és a legtöbb grafikus monitor -- külön sRGB és Adobe RGB támogatással. Apropó, az Adobe RGB is jóval szélesebb, mint a szokványos sRGB!
Az sRGB vöröse valójában téglavörös, wide-gamutban valódi vöröset kapunk. Az sRGB zöldje is inkább sárgászöld, wide-gamutban szintén valódi tiszta zöldet kapunk. Ugyanez a kékkel, az is jóval mélyebb kék. (Minél szélesebb a gamut, annál tisztábbak az alapszínek.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest