Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
Ugy tünik megvan minden.
kettő HDD volt a nasban egy féléves wd red, és egy régi 1,5TB-os Samsung.
fél éve telepitettem ujra az új wd-redre az egészet, majd utána mellé tettem külön kötetként a samsungot. így működött tegnapig
Nos miután kivettem belőle ez utobbit és maradt a wd red, ujraindulás után megvan minden a szokott helyen és rendben, vissza sem kellet írni a mentést.
Ismét leállítottam vissza bele a Samu, ujraindít, a WD-n megvan minden , de a samsung noha belső külön kötetként azt irja hogy rendben, és 23% foglalt, a tartalmát nem lehet elérni , üresnek látja, (mc is) viszont lehet rá másolni/visszamásolni stb windows alá is lehet hálózati meghajtoként beállítani és a teljes mérete elérhető és üres...
Ez nem tudom mi volt... de egyszer már jártam ugy win géppel is hogy egyik nap kikapcs másnap meg be sem bootolt , volt benne egy szintén régi vinyó (nem op rndszer) azt kivettem, és egyből indult.mintha a régi blokkolta volna még a bootot is ( bios viszont látta) linux alatt ujra lett formázva és aztán már win alatt is ok lett ismét..
szerencsére fontos dolgok nem vesztek volna oda igy sem, mert ami igazán fontos, arrol hetente csinál biztonsági mentést a nas backup egy külső vinyóra ami különben offline a mentésen kivül.. -
Tonyk
veterán
"mostanában azt vettem észre hogyha letöltök valamit, akkor az letöltés után nincs a megosztásban ( minidlna, twonky ki van kapcsolva) "
Próbálom értelmezni a mondatot:
"akkor az letöltés után nincs a megosztásban"
SMB?
(minidlna, twonky ki van kapcsolva)
gondolom az azt követő mondatokból, hogy a minidlna működik, a twonky ki van kapcsolva.
Egyébként tényleg úgy kéne, hogy működjön, hogy azonnal meg kéne jelenni a dlna jegyzékében. Ilyenkor ha nincs benne, ssh-n kiadod a
/ffp/start/minidlna.sh rescan
parancsot, és vársz pár másodpercet, 1-2 percet (tartalom mennyiségétől függően). ott lesz -
Beni2360
félisten
Igen gondoltam, hogy onnan nem fog menni.
Puty: ez a parancs sort: find / -iname transmission-* írtam de ott vagy 2 oszlopban sorolta fel azt az 5 bizonyos sort. melyikben cseréljem?
find: `/etc/zyxel/lost+found': Permission denied
admin@NSA325-v2:~$ find: `/zyxel/mnt/nand/lost+found': Permission denied
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-remote
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-daemon
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-cli
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-create
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-edit
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-show
> find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/gui/ownCloud/data': Permission denied
> find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/var/lib/nfs/sm': Permission denied
-sh: command substitution: line 1: unexpected EOF while looking for matching `''
-sh: command substitution: line 9: syntax error: unexpected end of file
-sh: find:: command not found
admin@NSA325-v2:~$ find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/var/lib/nfs/sm.bak': Permiss ion denied
> find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/mysql/var/phpmyadmin': Permission denied
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-cli
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-edit
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-create
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-remote
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-daemon
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-show
> find: `/var/log/samba/cores': Permission denied
-sh: command substitution: line 1: unexpected EOF while looking for matching `''
-sh: command substitution: line 3: syntax error: unexpected end of file -
z123456789
addikt
Hát most megpróbáltam a melóhelyről, itt is kért jelszót.
Elmentettem, másodszorra már nem. Nas kér, de sem tomato, sem a TM.Kérdem én, van olyan beállítási lehetőség, hogy bizonyos intervallum után iktatja a jelszót és felhasználót?
Na megyek, gyötröm a chrome topicot is kicsit.
-
z123456789
addikt
Szerintem te erről beszélsz.
Ez kész. Nálam valami más lehet.Leírom mi történt, mert aztán végül is valahogy sikerült, de nem így szeretném, és érdekel a megoldás, hátha valaki leereszkedik az én lama szintemre.
A NAS webes felületén NFS megosztás alatt létrehozok két NFS megosztást, mert amúgy ezekre később szükségem lesz. 2db, mert 2 HDD-m van. Írás-olvasás engedélyt adok a fix IP című laptopnak, PC-nek, médialejátszónak, és zenelejátszónak.
Ezzel egy időben a NAS létrehoz a sima megosztásokon belül két NFS nevű megosztást.
Az összes többi ott látható megosztás alapból van ott, és nem is törölhetők. A két megjelent NFS-t is kitöröltem, mert amúgy arra nem lesz szükségem innen (úgy gondolom). Tehát maradt a képeken látható NAS_1 és NAS_2. Ezeket viszont nem tudom szerkeszteni, gondolom nem is kell, hogy tudjam egy windowsos, samba eléréshez. Korábban a megjelent NFS megosztásokat szerkesztettem, és nyilvánossá tettem, ezután tudtam csatolni, mint hálózati meghajtó.)
Most viszont az alábbi funkcióval nem értem el semmit. Egyszerűen a hálózatok alatt csak a laptopot látta.A két felcsatolt, és nem elérhető meghajtót még a NAS lemezek formázása előtt hoztam létre, most nem is tudom törölni.
Na de! Tegnap este nyomkodtam a gépet, és van egy ilyen funkció is:
Na, és itt valahogyan hozzáadtam a rendszerhez a hálózatokat, és most látszik a NAS, a média és a zenelejátszóm is. Viszont nekem csak simán csatolt meghajtókra lenne szükségem, nem egy ilyen hálózati könyvtárfára...Ahogy korábban volt.
Na most!A.) Úgy gondolom, hogy ez volt a problémám, hogy a komplett NAS-t nem látta a hálózat, ezért kellett hozzáadnom a hálózathoz, mint hálózati hely, és csak simán fogom magamat, és most már tudom csatolni a meghajtókat a windowshoz, ahogy régen.
B.) Nincs igazam.
Azért van A és B pont, mert korábban ilyet nem kellett csinálnom. Mármint hálózat felvételét. Mondjuk korábban - ahogy te is írtad - a samba megosztásokat sem kellett külön aktiválni windows alatt...
Ha valaki ezt kibogozná nekem, megköszönném.
-
AtaWrc
aktív tag
Az edigitálal vigyázni kell.
Sokáig én is náluk vásároltam, párszor kaptam tőlük "gyanús, újra csomagolt " árút.
Azóta csak személyesen veszem át tőlük a cuccot, és ragaszkodok hozzá hogy előttem bontsák ki, ha nem így történik nem veszem át.Volt olyan hogy a megrendelt termékhez nem volt garijegy, számla, kb 3 hónap után, és többszöri telefonálás, után küldték csak el, miután a fogyasztóvédelmet kezdtem el emlegetni.
Viszont a garanciális ügyintézésük korekt, soha nem volt, semmi gond vele.
-
veze
őstag
probaltam feltenni hozzá ezt
root@NSA325:~# funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/pcre-8.33-arm-0.txz
de azt irja van..
Skipping /i-data/md0/admin/nsa/pcre-8.33-arm-0.txz: Already installed (found: pcre-8.21-arm-1) továbbra is ez a helyzetha rákeresek:
root@NSA325:~# find / -name libpcre*
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.so.0.0.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.so.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.so
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.a
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/pkgconfig/libpcreposix.pc
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/pkgconfig/libpcre.pc
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/pkgconfig/libpcrecpp.pc
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.a
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.la
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.so.0.0.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.so
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.0.0.1
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.la
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.la
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.a
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.so.0root@NSA325:~# mc
mc: can't load library 'libpcre.so.1'edit:
kiadtam rá
root@NSA325: ~# chmod a+x /i-data/90c5d595/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1
és most elindul az mc..elnézést hogy offoltam ezel a témával
-
Tonyk
veterán
Az egy elég régi minidlna verzió. Így csináld (COPY - PASTE vagy figyelj, nehogy elgépelj valamit!):
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shItt lesznek kijelölni valók: Jelöld ki mindet!!!! Minden egyéb kérdésre OK, vagy Yes.
slacker -U
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
slacker -a br2:minidlnaA minidlna-1.1.2_git20140403-arm-0.txz a jelenlegi legfrissebb -> Ezt kijelölöd és telepíted.
Beállítás:
Biztos ami biztos állítsuk le , ha futna:
/ffp/start/minidlna.sh stopHa van már mc, akkor elindítod és megnyitod az /ffp/etc/minidlna.conf-ot. Három sort kell benne szerkeszteni. A: audio, P: photo, V: video. Ezeket beállítod a nas-odnak megfelelően.
media_dir=A,/i-data/...
media_dir=P,/i-data/...
media_dir=V,/i-data/...Ha még nincs mc, amivel szerkesztenéd, ezzel telepíted:
slacker -a br2:glib-2 br2:mc-
(Kijelölöd mindkettőt, telepíted. Elindítása mc paranccsal. Használata NC-, TC-szerűen)
minidlna elindítása:
/ffp/start/minidlna.sh start
http://nasip:8200 -on statusz oldal....
-
veze
őstag
nekifutottam ez alapján:
[link]és ez lett a végeredmény..
root@NSA325:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.55'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!ezeket a sorokat javitottam
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
aztán igy is
media_dir=/i-data/md0/video
media_dir=/i-data/md0/music
media_dir=/i-data/md0/photomi lehet a hiba?
egyébként az emlitett leírás minidlna 1.1.0
azóta van már 1.1.2 is
Tud esetleg valaki másik leírást? -
FefeeX
veterán
A sima WD és a RED között is óriási különbség volt benne... Használtam WD Blue 640-nel, Samsung 640nel, wd 2,5" Blue-val és már régóta 2TB WD RED-del. A RED hangja kb egy szinten van a notebook HDDvel, tehát még max használatnál is alig hallható. Persze nekem 320-am van így a hangjáról felesleges nyilatkoznom, minden esetre a sok negatív kritika ellenére nálam lazán semmi hangja nincs szinte. Mondjuk az tény, hogy csak 1 vinyó van benne, lehet, hogy kettővel hangosabban tekerne...
-
Anonymus23
veterán
Szerintem amennyit anno te is segítettél még 210-es NASnál, nem fogja feladni, de támaszkodva a korábbi leírásokra, a témaindítóba össze van szedve az FFP+TM főbb dolgai ami a 325-ösnél működik.
A másik meg, hogy ki lett próbálva, visszamásolás után nem kell újra hasheltetni a dolgokat, hanem kvázi a torrent és adatfájlok megfelelő helyre történő másolása után megy a dolog azonnal. -
Anonymus23
veterán
Igen, firmware frissítéssel jött meg a nyelvtudása, de az már elég régen volt.
Amikor én vettem a 210-est, akkor első lépésként frissítettem a firmware-t rajta, és az már akkor tudott magyarul, lehet azért nem tűnt fel annyira.Nekem mindenesetre bejött a 325v2, mivel az alapvető elvárás a jóval nagyobb hálózati sebesség volt, most már gyakorlatilag a winchester sebessége határozza meg a másolást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest