Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dzsoni

senior tag

válasz KreeOff-Syd #7 üzenetére

Én lassan már 5.-éve zenélgetek pc-n...deh az biztos, hogy még ma a digit zene világában sem képesek az emberek elismerni a pc dj-ket, sőt, akárhol voltam idáig zenélni Pc-vel, vagy laptoppal, mindenhol lenéztek a nagyobb arccal rendelkező dj-k, dj-tanoncok...

Szarjál bele, én szinte minden hétvégén megkapom az épp aktuális nagyarctól a fikát hogy de gáz máááá laptop, aztán kis idő múlva a jártasabb észreveszi a timecode cuccot a laptop mellett, a bunkóbbja meg csak akkor kezd el pislogni amikor lecsapom a noti tetején, hátranyúlok a két bakelitestáskáért, és lenyomom a hátralévő időd csak lemezről...

Én szeretnék venni magamnak cd-lejátszókat, deh nemtok, mert még nincsen elég pénzem ilyenre, deh amim van:
    1db Pc: C-Media 7.1-es hangkártya, AMD Xp 2400+, 768Mb DDR,Ati Radeon 9550,
    1db laptop: Audigy 2 7.1-es hangkártya
    1db füles: Reeloop Rh 3500 Pro
    1db Keverőpult: Behringer VMX 300
    ...és ezekkel nagyon nagy bulikat szoktam csinálni...
    Szerintem a Legjobb szoftver a kezdő dj-k számára is a Mixvibes, mert ha azon megtanulnak játszani, akkor a manuális lejátszók sem fognak sok akadályt jelenteni a tanuló számára...én hibáztam, amikor még a kezdetekkor az atomix-el gyakorolgattam, mert később tanultam meg használni a manuális lejátszókat...
    Már zenéltem Numark-on, Pioneer 100-ason, 200-ason, és nem igen volt vele hibám, mert a mixvibes segített megtanulni a kezelésüket, bár nem adja vissza a bakelit, és a Jog-tányér érzését a progi, deh kedetek nemrossz...
    És addig, amíg nincsen elég anyagi támogatás, addig marad nekem a PC-Dj-zés!!!

Én nem kezdenék cd vásárlással. Szigorúan szvsz, hogy én mit tennék a helyedben:

1. laptopból audigy-t elfelejteni és keresni egy a célnak inkább megfelelő asio-s kártyát (valami ESI vagy Edirol cuccot, elöbbiből a ritka de még fellelhető maya44, vagy U46DJ-t, utóbbiból csak ha jó áron találsz mert ezek a kütyük eléggé drágák).

2. keverő és füles rendben van, elég akkor cserélni ha már nem felenek meg a célnak

3. beszerezném a mixvibes dvs verzióját

4. eldönteném hogy cd vagy bakelit, aztán egyszerre csak 1 lemezjátszót vennék, aztán ha megvan a pénz akkor a 2.-at is beszerezném

Miért tenném ezt?
    Nem kell egyből többszázezret költeni lemezjátszókra, egyebekre, darabokban állna össze a cucc, mindig amikor megvan rá a keret. Ha megvan a komolyabb hangkártya (kb 40-50k) és egy lemezjátszó (tetszés szerint cd vagy bakelit), akkor már tudod használni a mixvibes dvs egyik felét lemezjátszóval, a másikat hagyományos módon. Közben amikor megjön a másik lemezjátszó akkor lehet használni mindkét oldalát a dvs-nek külön külön lemezjátszókrol. A technikát timecode-nak hívják.

...mindezt írtam 38,9 fokos lázzal, szal sorry ha valahol pontatlan meg érthetetlen voltam...

Új hozzászólás Aktív témák