- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Képek pótolva!
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
concret_hp #30 üzenetére
A routerrel való megosztás engedélyezett mindenhol, ez nem minősül baszogatásnak. Általában akkor rágnak be, ha:
1. Nem köszönsz a rendszergazdának az utcán/villamoson stb. előre
2. Nem tartod be a forgalomra vonatkozó szabályokat. (amennyiben vannak).
3. Nem isteníted a koli belső fórumán a rendszergazdát
Egyébként írtam neki, hogy inkább igényeljenek mindannyian IP-t, aztán egy sima switch-el meg lehet oldani a nyomort 2-3k-ból. IP cím van bőven, ha mást nem, kapnak belsőhálózatit.
Dchard -
dchard
veterán
Igazából linux iso-t csak havi 1-2szer töltök, de nem is ez a lényeg. Ez ugyan az, mint hogy kinek nem elég a 30-60-250 stb. gigás korlát, meg hogy legalitás így-úgy. A tesztekben nem a felhasználást, hanem a gyakorlati mérési eredményeket vizsgáljuk, pont.
AMúgy volt is itt valaki, aki pl. koliban szobában oszt 100 megát. Na neki például komoly problémát jelent ez, meg hogy hogyan talál majd olyan routert ami olcsó, és át is löki magán a 100megát.
Dchard -
dchard
veterán
válasz
concret_hp #26 üzenetére
Például annak, aki szereti, hogyha a 20 megás nete, amiért nem kevés pénzt kifizet, nem pont a gagyi routere miatt megy csak fele-harmad annyival. Például amikor linux dvd iso-t töltök, akkor nem mindegy, hogy mennyi ideig szüttyög vele a másín.
De a teszt nem ezt vizsgálja. Tölteni meg igenis lehet, csak tudni kell honnan.
Dchard
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
'' Lan-wan mérés esetén beleméred a zsebrouter processzorának teljesítményét is a natolás miatt.''
Pontosan így van, és ez is a cél.
Nálam van még egy fúrcsaság: ha a notebook-on fut a Serv-u akkor az asztali gépről ki és a be is kitolja magából az ftp amit a kábel bír, viszont amikor az asztalig épen fut az ftp szerver, és a notebook-ról ftp-zek rá, akkor az asztali gépen 100%-os terhelés, és 6-7000KB/s-os ingadozó sebesség mutatkozik, a processzorterhelést pedig a System processz generálja, MOst szereztem programot, amivel alaposabban meg tudom nézni, hogy hová és miért folyik el az erőforrás. Az túlzás, hogy az ftp nem visz procierőforrást, mert tömörítés nélkül egy 800MHZ-es P3-ra 256mega rammal debian + proftpd-vel igencsak járatja a procit, mikor teljes sávval ftp-zek rá (100mbit/s). Olyan 80% körül mozog ilyenkor a CPU useage.
Mondjuk az is lehet, hogyha az RTL kártya helyett valami komolyabb 3Com lenne benne, akkor megszűnne ez a probléma. De amennyire én néztem ilyenkor egyértelműen a szerver processz viszi a cpu időt, és nem valamelyik rendszerszintű folyamat, tehát nem a kártya hárítja az általa el nem végzett munkát.
A lényeg az, hogy célszoftverrel egzaktabbul lehet mérni, azt hiszem ebben egyetértünk. Meg amúgy is: ha valakinél nincs ftp szerver csak ezért minek telepítsen?
Dchard -
dchard
veterán
Konflikt: szerintem akkor a kis olcsó házi 4 portosokat el lehet felejteni, mert egyik sem tud még feleannyit sem. Gondolom koliról van szó. Nem tudtok minden gépnek IP-t igényelni? Mert akkor egy olcsóbb switch megoldaná a gondodat.
Ha sehogy nem megy az IP szerzés, akkor maradt egy alsóközépkategóreiás kvázi vállalati router, ami csak routol. Ajánlani nem tudok ilyet, illetve amit tudok az sok portos, meg az árcédulája sem igazán a kolis hálózathoz passzol.
twollah: Na ezért írtam, hogy ne ftp-zéssel próbáld ki.
Nálam a LAN-LAN sebességben még durvább eltérés mutatkozik:
Például a letöltési irányba masszív 6-7000KB/s-ot ír, miközben valójában 11000KB/s.
Flessék sem véletlenül használnak célszoftvert, mikor a lapok NIC-jeit vizsgálják. Pedig ők is ftp-zhetnének.
Dchard
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Ezzel a módszerrel nem lehet pontos mérést csinálni, mivel ugye ott van az ftp overhead, nomeg a nagy sebességű ftp-zésnél szerver oldalon mérhető egy szignifikáns processzor terhelés is, ami belerondít a képbe, meg amúgy is: hálón belül ftp szerverrel csak a LAN-LAN sebességet tudod mérni, a cikk pedig nem elsősorban arról szól.
Nálam a WAN-LAN portok között az ftp 3800-4000 között mozog, pedig hát távolról sem ennyi, mint az a tesztből kiderül.
Dchard -
dchard
veterán
RAM: nem, 3 megára biztosan nem korlátozódhatsz a router miatt.
Kobaljov: igen ez az az odlal, amit kerestem.
I_Am: pedig elég komoly ipari ethernet hálózatok kifinomult terheléses tesztelésésre haszált szoftverrel mértek... De persze egyik teszt sem tévedhetetlen.
Ilyenkor az van, hogy elkészíted a saját mérési eredményeidet a leírásom alapján
Dchard -
dchard
veterán
Várom a véleményeket, tapasztalatokat, ötleteket.
Volt valahol egy nagyobb routerek WAN -LAn sebességével fogllakozó teszt, ahol tucatnyi routert megmértek, csak elfelejtettem...
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Haditechnika, harcászat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Minden, ami Unreal Engine
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged