Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alieninv

újonc

Nos, nekem majdnem 1 éve van Z-2300. A cikk írójával ellentétben a hangerővel nincs bajom, igaz 9 m3-es szobában lakom. Ha felnyomom a mély hangokat, egy óráig cseng a fülem és kb olyan érzés mintha felszúrták volna. :)
    A mélynyomónál azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne tekergesse fel a távirányítón lévő sub gombot, mert csúnyán torzulni fog nagyon a mély tartomány. Egy jó hangkártyával (pl. Audigy 4) viszont tiszta és betonremegtető mélyeket lehet kicsalni. A sub gomb maradjon mindig középállásban!
    A középtartomány igencsak hiányos, szép meleg hangzást lehetetlen kihozni, ami a lassabb pop számoknál lenne jó. Kb olyan érzés a hangja, mintha váratlanul egy jégdarabot csúsztatnának a pólódba a huncut osztálytársak. Hallani a középtart.-ban lévő hangszereket is, csak nincs bennük élet. Hangszínszabályzóval némi javulás elérhető, de soha nem lesz olyan mint egy nagy hangszórónál.
    A magas hangok pontosak és tiszták, semmi szükség treble szabályozásra. A sztereó hatás fantasztikus, néha odakapom a fejem, hogy ''hát ez meg milyen hang volt?'', mintha a szobából jönne, megtévesztően valósághű. Általában minden hangszer tökéletesen kijön, erőteljes, valósághű, tényleg olyan, mintha itt énekelnének és zenélnének a szobában vagy a szomszédban.
    Viszont van egy nagy hátránya az egésznek, a kicsi szatelliteknek fura hangszínük van. Olyan mintha néhai nagyapám kisrádióját hallgatnám! Mikor először bekapcsoltam, majdnem sírva fakadtam, hogy erre költöttem 35 ezret! A Cnet-en írta valaki nagyon helyesen, hogy mintha kis konzervdoboz jönne a hang. De aztán meg lehet szokni. Az előző hangcucc egy Philips mini hifi volt, 2x50W jó nagy hangszórókkal. Na abban aztán volt élet, melegség, igaz más nem. Hang tisztaságban messze elmaradt a Logi-tól. Nagyobb hangerőnél egyre kevésbé érezni a konzerdoboz ''effektet''.
    Kis PC hangszórónál mindenképpen érdemes erre váltani, de mini hifinél csak akkor ha el tudja viselni a középtart. hiányát és a konzervdoboz hangzást. Cserébe tiszta magas és mély hangokat kap.

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák