Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pötyi

őstag

Melohelyemen olyan erős a vállalati tűzfal, hogy a proxyn nem tudunk kimenni a ''nagy'' Internetre csevegni. A belső hálozaton 6-7 éve csináltam egy IRC szervert. (Országos cég, sok városban, sok telephellyel) Na, most ezen a belso halozaton osszejott egy fiú meg egy lány és hát összerakták, amilyük volt, oszt összehoztak egy gyereket. Később össze is házasodtak. Tökre furcsa érzés volt, amikor megmutatta a frissen született gyerek fényképét. Először értettem meg, hogy milyen érzés lehet istennek lenni. Vagyis hát egy pillanatra világosan láttam a folyamatot. Az ok-okozati összefüggést a dolgok közt, ahogy követték egymást a dolgok. Ha én nem írom meg a IRC szerver vezérlő-állományát és nem nyomom le a végén az entert, akkor lehet, hogy ez a két, különböző városból való ember soha nem találkozik és a lányuk sem született volna meg! De itt már nem ''dolog'' vagy ''esemény'' volt az, ami a folyamat végén volt, hanem egy vadonatúj EMBER született - végül is a tevékenységem következményeként! Nagyon nehezen dolgoztam fel! Elég sokat ittam pár napig. Olyanokon mofrondíroztam, hogy mit mondjak majd ennek a lánynak, ha pld. 20 év múlva találkozom vele, kije vagyok én neki? Szia! Volt már olyan szar napod, hogy elgondolkoztál rajta: miért születtél erre a világra? Nos, ÉN tehetek arról, hogy te létezel! Itt már átfordul a dolog filozófiába, nagyon kemény!

- o -

Ezt a történetet azért írtam le, hogy lássátok: sokkal több dimenzió van ebben a témában annál, hogy két hülyegyerek flémel az ircen az amd és az intel processzorokról...

Új hozzászólás Aktív témák