Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
''az USA sokat tesz a kornyezetvdelemert''
Ahhha, akkor ezek szerint csak az volt a gáz hogy akit Kuito-ba küldtek nem tudtott írni vagy a nevét nem tudta?
Ugyanis az usa nem írta alá a kuitoi-egyezményt, ami épp mekkoa véletlen az üvegházhatású gázok kibocsátását szabályozná...
[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
kettő: 1. idézet tőled:
''ismerjk az amerikai zaszloerdoket, a sportesemenyeken a himnuszok elenekleset stb''
2. idézet tőled két hsz-szel később:
''zaszloerdokrol, kantalasrol nem beszeltem''
három: ''sportesemeny, mondtam 1 het mulva, de annyit azert, hogy ott a pogartol, a szineszen at az amerikai elnokig meg szoktak fordulni''
ez azért nem túl nagy érv, mert nem mindegy, ki az a polgár (pl. nyájösztönvezérelt Bush-szavazó redneck), ki az a színész (lásd polgár), s ki az az elnök (pl. Bush 1,2).
meg még biztos lennének pontok, de zárjuk le, nincs értelme. még1szer: peace, és elnézést Thaler2-től meg Racecamtől is.
[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
nem akarom azt a hamis látszatot kelteni, mintha bajom lenne itt bárkivel is, de a csúsztatást nem szeressük, még ilyen egész kicsiben sem. meg épp unatkozom kicsit.
egy: eszem ágában se volt összemosni az USÁ-t a hitleri Németországgal, annyira nem durva a helyzet. alapjában véve ugyanolyan ország, mint az összes másik, s a Clinton/Carter/Brzezinski/Soros/Tom Lantos-tengely által fémjelzett (bal/balközép) USÁ-val semmi bajom, bár ennél mélyebben már ne menjünk bele. a túlfokozott nemzeti büszkeség mindenhol fasisztoid vonás, s ugyanúgy nem jellemző az USA teljes egészére, ahogy Magyaro. teljes egészére sem. de ha egyszer valahol áldozatot szed, akkor olyan száni szövegeket csal ki a naív lelkekből, mint itt a 3. hsz-ben: ''Miért van olyan hihetetlen varázsa az amerikai sztoriknak? Talán a filmek miatt? A fene tudja...Valahogy amerika mindig is más lesz sz.tem, mint a többi ország/kontinens....Amerika az Amerika...Ahol minden van.'' bocs, thayer.
[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
túl sokat nem számít, hogy Te hogyan vélekedsz az én ELTÉ-s tanulmányaimról, meg nem is neked szólt az a hsz, de igen, olvasni foglak, miért is ne?.. peace.
''lehet (m)asrol s irni, mert mert ne, csakminek?''
a mottóra reagáltam, ami tényleg ''csakminek?'' kategória, mert az íráshoz relatíve kevés köze volt. -
gregorik
senior tag
én a közömbös többségről beszéltem, nem a ''kivándorlási kérelemmel sorbanálló többségről'', ilyen nyilván nincs. De ahogy pl. az értelmesebb német rétegekre se hatott az 1933-44 közti nsdap-os agymosás (''über alles'' s hasonlók), úgy az értelmesebb usa-beli rétegekre (jellemzően a demokrata érzelműekre, balosokra ill. apolitikusokra) se nagyon hat a '40-es évek óta erőltetett ''greatest country'' meg ''God's favourite''-jellegű agymosás vagy márkaépítés. Véletlenül (és szerencsémre) én főleg ilyen usa-beli arcokat ismerek személyesen, akik valszeg megmosolyognák a zászlóerdőket meg a kántálást, ha egyáltalán elvetődnének egy sporteseményre. Intelligencia, neveltetés, (belső) önállóság kérdése.
-
csiga997
őstag
kocsiberles nem tul draga, nemzetkozi jogsival, utlevellel megy
nekem a sima magyar (régi fajta, nem kártyás, nem lézergravírozott, írógéppelkitöltött, ragasztottfényképes) jogsimat is elfogadták texasban. (2004-ben, tehát már 911 után.) Persze, lehet, hogy a rendőrnek nem tetszett volna, de mindenhol máshol frankó volt. -
xuldar
addikt
Igen, a ''No turn on red'' nekem is tetszett, hogy feleslegesen nem tesznek ki lámpát, táblát,bezzeg itthon ha egy sávból kizárólag jobbra lehet kanyarodni, akkor is segédlámpát tesznek ki, hogy ha jobbról jönnek, csak az legyen zöld. Mert ugye a sok dürhő nem a saját sávjának a lámpáját nézi, hanem a jobb szélsőt.
Ne meg az is furcsa volt, bár ezt több helyen is láttam már külföldön, hogy a balra kanyarodókat egyben eresztik a szembejövő forgalommal, úgy igen nehéz bekanyarodni nagy forgalomban. Ráadásul a balrasáv több helyen egyben van a két menetiránynak, na itt már felvontam a szemöldökömet. -
tiv61us
őstag
Szamomra ujdonsag volt anno, hogy piros lampanal kanyarodhatsz jobbra, ami szvsz nagyon praktikus, ha kulon nem tiltja tabla akkor a piros jobbra kanyarodasnal az otthoni Stop tablanak felel meg
ugyhogy megallni meg kell erre felhivom a figyelmet, mert 100 dollar koruli ha megsem teszed
aztan erdekes volt, hogy 16-90 eves korig vezetnek az emberek, tenyleg nagyon oregek is nyomjak, figyelni is kel rajuk az teny
eleinte nagyon fura volt 70 eves pasi piros nyitot sportkocsiban vagy mamika nagy batarban
a kocsiberles nem tul draga, nemzetkozi jogsival, utlevellel megy, szept. 11 elott meg simabban ment minden, azota kicsit mas , de majd arra is raterunk, marmint 09.11-re
a parkolot megveszed a lakasoddal, vagy ha berelsz lakast akkor berled azt is, eleg nagy gond ez is itt
Itt Kenutckyban pl. keptelenseg parkolni, csak ha kiberled az apartmannodhoz tartozo parkolot, itt nincs kerekbilibc s secpec elviszik a kocsidat, igaz secpec vissza is kapod, mert kocsi az kell, de nem oolcson
a bicajt csak a csorok haznaljak kozlekedesre, sportolok, ugy felszerelve sisakkal meg ilyenek, azok meg igen
a 60-as evek hippinemzdeke, akik mar ugye 60 folott jarnak. nyomjak a Harley-ket
OK egyelore ennyit thx mindenkinek megeccer es minden otlet erdekel ami erdekel benneteket -
bLaCkDoGoNe
veterán
Hű, meleg témához nyúltál.
Kiotói egyezmény? Több kérdésem nincs, bíró úr.
[Szerk. Most láttam, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt. Azért bent hagyom.]
Btw. tetszik az írás, szeretnék még sok ilyet olvasni Tőled. Tetszik ez a kontinensnyi ország, minden hibájával és butaságával együtt. Azt hiszem szívesebben lennék dolgozó ember ott, mint vagyok itt.
[Szerkesztve] -
-
Csepy
őstag
hát igen.
Az USA a mai napig nem ratifikálta a kyotoi egyezményt, csak ''egy nesze, jó fejek vagyunk, aláírtuk'' gesztust tettek. Az egyezmény, természetéból fakadóan nem kötelez semmire, amiíg a saját ország törvényhozása nem ratifikálja. Az amerikaiak szarnak is rá (ezzel nem azt mondom, hogy nem foglalkoznak a károsanyag-kibocsátással, mert igenis foglalkoznak, de valahogy megint nem akarnak együttműködni másokkal, mikor ezt másoktól állandóan elvárják) és ha valaha is ratifikálni fogják, az nem mostanság lesz.
Regards: Csepy -
Male
nagyúr
Alaszka felé mondjuk valami átrakodó vagy mi van az olajszállító hajóknak, volt is arra egy komolyabb olajszennyezés.
Elbizonytalanodtam... lehet hogy Kanadában túrnak így olaj után (az egyik cég a Shell, az biztos).
(A helyek tekintetében eléggé elfelejtettem már a dolgokat... nagynéném férje dolgozik arrafelé ezen a területen, mesélt egy csomó mindent, de úgytűnik nem figyeltem eléggé)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest