Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
dr faustus #240 üzenetére
Az a baj, hogy sem én , sem (ahogy látom) a többi topiklakó sem tudja pontosan a megofogalmazást, és mi tartozik bele és mi nem
Tehát levegőbe beszélés az egész lopás <-> nem lopás mindannyiunk részéről . Leginkább.
-
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #204 üzenetére
Budapesten szokott pótólni nemcsak bkv felségjelzésű járat is, illetve van ami nem bkv tulajdonban van. például VT Transman a 14es járat is emlékeim szerint. Nem veszed észre, hogy nem bkv, hacsak külön nem figyeled. Mindenesetre jó rá a bkv bérlet. [link]
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
dr faustus #175 üzenetére
Nem konkrétan erre, hanem mi állja meg a jogosulatlan használat, és /vagy lopás fogalmát.
Kaélandor: természetesen ez így kevés , persze. Konkrétan arról votl szó, hogy a város több pontján virágokat ültettek természetvédők (igen, rongáltak is :a virágültetéshez először ásni kellet egy ksiebb gödröcskét, amibe belerakták a virágot). De tekintsünk msot el ettől , hiszen te is nagyon jól tudod, miről van szó : és most te keresed a kákán a csomót. Szóval rongálás vagy sem elhanyagolt közterületet rendbetenni magánszemélynek, és oda virágot ültetni. Erre válaszolj please. -
tildy
nagyúr
Mindkettő?
dr faustus : tényleg nem. Csak akkor írja le , mit mond a nem szabályozott esetekről a jog , mert amennyire nekem hasraütés az, hogy ez nem lopás, olyan erővel az ő érvelése sem tűnik jobbnak. Én próbáltam utánanézni, direkt emiatt, egyelőre még nem találtam infót róla
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nem tudom , hallottatok-e róla , hogy az elmúlt hónapban az FKf készült beperelni azokat a természetvédőket , akik virágokat ültettek parkokba . Az ok: rongálás. Kalandor kiváncsi lennék a véleményedre, te ezt hogy ítéled meg? Rongálás vagy sem, ha én közterületre virágot ültetek? Ha legközelebb a szemetet szedik fel, akkor az is rongálásnak fog már minősülni?
-
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #141 üzenetére
Jogilag lop és szerzpődést szeg a tulaj is, hiszen legtöbb esetben azt írta aláa netszolgáltatónál, hogy csak egy gépet fog üzemeltetni az adott hálózaton
, illetve max lakáson belül osztja meg a netet.
Azért kiváncsi lennék , mit ír a ptk vagy btk a jogilag nem szabalyozott esetekre, es hogy mi es mikor minosul lopasnak. Azért mert te mondod, még nem fogom elhinni bemondásra
dr faustus: ez sem teljesen egységes álláspont, lásd:
New Yorkban büntetnék a védtelen Wi-Fi-t[link]
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #135 üzenetére
Nem tartom lopásnak azt, ha egy szabadon elérhető wifiről a user nem tudja eldönteni direkt vagy sem szabad az a wifi.
Ahogy nem kötelezhetsz rá senkit, hogy a szabad wifijét free és egyéb , mások által könnyen értelmezhetőnek nevezze el, miközben az egyszeri router tulajt meg nem köteleznéd arra, hogy beállítsa a hálózatát. Be kell vezetni szabályozásba, hogy mivel a router-wifi kárty a kapcsolat alapból nem kötött engedélyezéshez , ezért a router eszköz egy felszólítást küldjön alapból, vagy ami szabadon fogható az legyen szabad is, blablaba. Vagy a windowsban/linuxban legyen alapból tiltva a hálózatra felcsatlakozás, csak engedéllyel mehessen.
Ugyanazokat a köröket futjuk. még mindig azt mondom: joghézag.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #129 üzenetére
ssidból nem mindig vezethető le
Nem mindig van kitáblázva sem. Főleg - ha mint írtam- egy adott területen sok direkt szabadon használható van belőle
Ammenyire hülye a user, és nem tudja (akarja) titkosítottra bekonfigolni a routert, lehet olyan ''hülye'' is, hogy freenek nevezi el.
''jóhiszeműen használsz valamit, amit ráutaló magatartással elérhetővé tettek''
Szerinted ha az irodában kiteszem az asztalomra a pénztárcám, az ráutaló magatartás arra, hogy bárki, szabadon felhasználja a pénzem belőle, amikor épp ebédelni vagyok?
Nos nálunk munkahelyen van egy olyan asztal ami közös. AMit oda raksz az közös (érthető alatta csoki, üdítő, gyümölcs satöbbi) , bárki használhatja. Ha a saját asztalaodon van, akkor a tied. Megeggyezés kérdése az egész. Pénztárca azért khm, más tészta, mivel az eleve személyes tárgy
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #120 üzenetére
És ebből honnét tudja a user, hogy szabadon használható ssid? Főleg ha angolul sem tud?
Mint írtama szabályozás a rossz és ezt tartom is.
A ne lopj jogelv meg megbukik ott, hogy nem a usernek a dolga eldönteni , hogy ez most szabadon használható wifi vagy sem.
Eleve az is baj, hogy a win automatice csatlakozik az általa látható , nem kódolt wifik közül a legerősebb jelűre. Rajta pereld be a microsoftot, hiszen meg lehetne oldani, hogy ezt ne tegye automatikusan .
Egyetértés meg nem lesz itt szvsz... Mert a te logikédat ha végigkövetem, akkor még az sem lenne megoldás ha free ssid-t kapna, hiszen akármilyne inditékből is elnevezhettem én azt freenek.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #115 üzenetére
Hm, vicces ha mondjuka mi lépcsőházunkban 5 wifi menne ssid freenettel. Lol
(Azt nézhetnéd , melyikhez is kapcsolódik valójában)
Luciferc jól mondja : ez tipikusan olyan dolog, amit direkt szoktak nyitva hagyni , éppen ezért nem reális az , hogy a usernek kelljen kitalálnia, hgoy most jogosan vagy jogtalanul kapcsolódik fel.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #108 üzenetére
És miből tudom? Kiírja valahol a szgépem? Szvsz nem
Miből kellene rájönnöm? ÉS ha én otthon direkt megosztom a wlanomat? De nem hirdetem? Mi kell ahhoz , hogy a user rájöjjön arra , hogy igen , örömmel van látva, miközben erről nem fogok plakátot kiragasztani midnenhovA?
Reptéren volt pannonos/tmobilos wifi, nem volt különösebben hirdetve, mégis fel lehetett rá kapcsolódni . Jahm és persze jogszerűen használtam... Akkor szerinted ez is jogtalan? Meg mi van ha a megfelelő információ (lásd szabad nethazsnálat) nem jut el a userhez? -
tildy
nagyúr
Egyértelműen a szabályozás a rossz. Ugye vannak már ezek a fon közösségek is vagy mik
Jól írja aki azt írja, hogy mivel nem tudja ez egy direkt így hagyott szabad wifi, vagy csak hülye volt a user, és nem konfigurálta fel, így a szabadon látható wifik számítsanak is annak. Nem a felhasználó dolga eldöntetni, hogy az jogosan használható vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest