- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elrood
őstag
Elmélkedem én is egy kicsit.
Ha ezt bevezetik, akkor az állam költségei biztosan csökkennének és kevesebb lenne a diplomás (a meglátásom szerint most se a diplomát nézik elsősorban a munkaerő piacon, persze több helyen kikötik).
Pozitívumként csak ezeket tudom felsorolni.
A vesztese az egésznek szerintem a műszaki felsőoktatás lenne. Egyrészt jóval kevesebb műszakis végez, mint összes többi. Talán 2006-ban hallottam egy statisztikát (sajnos nem tudok linket, stúdióbeszélgetés volt), hogy 1990 óta alig nőtt a műszakis vonalra felvettek száma, míg az összes többi rohamléptékben növekedett (ugye a sok kommunikációs iskola, meg média, meg..., ah, ezért van ennyi munkanélküli diplomás).
Ne is beszéljek arról, hogy nem kötötték ki, hogy néhány helyre emelt szintű érettségi kelljen pl. matekból, ami középszinten elég röhejes. (Azt hiszem ez azóta változott). Aztán szerencsétlen gyerek elvérzett, mert azt hitte, hogy jó matekból.
Még ide tartozik, hogy meglátásom szerint általános és középiskolában is csökkent a reáloktatás színvonala.(Mielőtt nekem támadnátok, én is csak hallomásból tudok ezt azt, tehát tévedés jogát fenntartom. Corvinusra járt ismerősöm szerint baromi könnyű az iskola, PSZF-re járó szerint az ő iskolája meg baromi nehéz
, látható itt is vannak különbségek. Külkerről is hallottam, hogy ott is tudnak szívatni ha kell).
Műszaki vonalat nézve:
Pl. egy BME is a fejkvótákból él, ha kiesik egy csomó ember magasabb évfolyamokban nem jön a pénz és az egy félévre jutó költségtérítést kevesebben tudják megfizetni, mint a kieső emberek. Mit tehet ilyenkor az iskola? Csökkenti a számonkérés nehézségét, hogy ne essenek ki a diákok, így meg csak az iskola meg a végzősök járnak rosszul mert már annyi értéke se lesz a bme-s diplomának mint volt.A könnyebb főiskolák meg nyerhetnek az ügyön, mert lehet úgy gondolkozik a leendő diák, hogy inkább elvégez egy könnyebb főiskolát BSc-n, hogy legalább valami papírja legyen, aztán bepróbálkozik egy komolyabb helyre MSc-re.
Szal túl erősnek érzem ezt a szabályozást, mert (gondolom) mindenhol van olyan 1-2 olyan tárgy, ami "haláltárgy", és ott kaszálnak ahol tudnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest