- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Tesztpadon a One UI 8.5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
-
Fryskitt
addikt
-
Fryskitt
addikt
Mutasd már meg, hogy hol van leírva, hogy hülye? De tényleg... Amúgy meg csak azt akartam írni, hogy egy orvosi kutatásban simán be lehet bizonyítani azt is hogy A, meg azt is, hogy B. A legközelítőbb próba az lenne, hogy mondjuk egy ezres csoporton nézzük meg, hogy felold vagy nem old fel.
A probléma maga pedig szerintem nem probléma, elég kevés egypetéjű iker fogja az összes felhasználóhoz viszonyítva ezt a telefont használni és azt is tudjuk, hogy nincs feltörhetetlen rendszer, így vagy úgy. Nem volt szándékom vérre menő vitát kezdeni ezzel, de annak örülnék, ha mindenkinek ez lenne a legnagyobb gondja. -
Fryskitt
addikt
válasz
QwErTy42 #118 üzenetére
De sok orvos van itt. Az egypetéjű ikrek ujjlenyomata lényegében megegyezik, amiről beszéltek, az a fenotípus változás, de ez meg pont semmi, mert ha az egyik iker fejének a felét levágom baltával, akkor az is különbözni fog. Szeretem, amikor mindenki tudós...
Az angol nyelvű cikkben a két ujjlenyomaton látszik, hogy a méretük nem egyezik, és az egyiken sérülés van. Így persze hogy meg lehet őket különböztetni. A valóság pedig az, hogy simán át lehet verni az ujjlenyomat olvasót (az én cikkemben meg 88%-os a hasonlóság, ez a legtöbb rendszeren belül elég is). -
vicze
félisten
válasz
Fryskitt #114 üzenetére
"Az ujjlenyomatuk... egyforma"
Ez nem igaz. Az egypetéjű ikrek ujjlenyomata különbözik, mivel ezt a növekedés befolyásolja, az pedig lehetetlen hogy azonos legyen. Az ujjlenyomatnak semmi köze a genetikához. Ikerek esetében még a hangjuk is különbözni fog, amit te nem tudsz megállapítani, de egy gép igen, mert ezt szintén a növekedés befolyásolja. Nyilván valóan az írisz is különböző, ahogy növekedési faktor miatt, lehet az arcuk is különböző egy gép számára, minél idősebbek, annál jobban különböznek.
Az ujjlenyomat pontosságát, és biztonságosságát, az összehasonlítási pontok száma határozza meg.Ezért igaz az Apple állítása, hogy a FaceID biztonságosabb, mivel a FaceID kb. 1000 (épp amennyi ráesik az arcodra értékelhető helyen, lehet több kevesebb) ponton mér minden alkalommal, míg a TouchID kemény 10 ponton(ez az ipari szabvány), ezért 1:50,000 a hibaaránya. A 10pont egyezésének sokkal nagyobb az aránya, mint az 1000 pontnak, amennyiben 1000-re növelnék az ujjlenyomat összehasonlítási pontok számát, akkor a TouchID is ugyan olyan biztonságos lehetne(sőt igazából jobb). Ennek viszont korlátja, hogy egy négyzet mm-en 20 pontot tudsz mérni a jelenlegi technológiákkal, egyszerűen az ujjad nem olyan nagy, hogy 1000 mintavételezési pont elférjen rajta, feltétlen értelme sincs. Illetve drasztikusan csökkentené a kényelmet, mert az ujjadat pontosabban kell odatartsd. Arccal egyszerűbb a helyet mivel elég nagy(főleg néhány Apple useré
), hogy gond nélkül lehessen több száz pontot gyorsan és bemérni, bár így is 2x-3x tovább tart mint az ujjlenyomat. Amúgy a technológia mögé brutális számítási teljesítmény van rakva, és igazából az a kulcsa a gyors feloldásnak. Magából a módszerből adódó lassúság viszont mindig megmarad, az nem lehet gyorsítani.
A FaceID-nek nem a biztonságával egyáltalán a probléma, mert az adott. Ha nem azzal, hogy milyen esetben nem működik, és ezen esetek száma magasabb-e a "TouchID nem működik" esetek számánál. Továbbra is azt mondom, hogy az a legjobb és messze a legkényelmesebb, ha mind a két lehetőség van.
-
Fryskitt
addikt
A genetikai anyaguk (genotípusuk) teljesen egyforma. Kisebb fenotípusbeli (hogy a genotípusból pontosan végül mi jelenik meg) eltérések lehetnek (ez ugye biológia, elvileg bármi megeshet), de nagy általánosságban az egypetéjű ikrek teljesen egyformák, mindenféle szempontból. Legtöbbször még a viselkedésmintáik is hasonlóak. A biometrikus azonosítást nem nekik találták ki, náluk célszerűbb a hagyományos jelszó. De még akár az is félre vihet, annyira egyformán tudnak gondolkodni is, hogy simán ki tudják találni, ha valami egyszerűbb típusú jelszavat állítanak be.Egy csomó kutatás van velük kapcsolatban, itt kb elég annyi, hogy jó közelítéssel egymás klónjairól van szó.
-
Fryskitt
addikt
Azt azért vegyük figyelembe, hogy egypetéjű ikrek esetén SEMMILYEN biometrikus azonosító nem véd meg. Az ujjlenyomatuk, a szemük és vsz még a hangjuk is egyforma. Védhetetlen.
-
Hegasus
senior tag
válasz
johnny500 #109 üzenetére
uhhh ne is mondd, még fizikailag se tudtam elrejteni a kényes dolgokat, nemhogy digitálisan.
anyám "véletlenül" rátalált a szekrényem mélyére rejtett gumira is és utána még szemrehányóan mondta, hogy ilyesmiket miért nem mondok el neki, persze aztán el is mondta az egész családnak mit talált... vagy tesóim is rátaláltak a mélyen elrejtet poresz cdimre...
aztán mikor egy lánytól kaptam olyan képeket, azt egy pendrivera felnyomtam, és elrejtettem egy biztos helyre (ami nem rektális! bíztam benne, hogy nem az az egyetlen utolsó biztonságos hely a földön
) azt hiszem nem találták meg vagy nem mondtak róla semmit, kínos lett volna mikor ott a lány az ebédnél. Végül megvettem az első saját gépem (addig közös gép volt), amit levédtem kóddal és azzal együtt jött létre a privát szférám
persze eleinte cseszegettek hogy miért nem használhatják...
áldd az eget ha olyan családban nőttél fel ami tiszteletben tartja a magánügyeidet.és te is tartsd majd tiszteletben a gyerekeid magánügyeit!
embertelen, szavakkal leírhatatlanul kínos az ilyesmi, feltételezem kolléga is ilyesmi családból jöhet.
-
vince
őstag
Laikusként nem tűnik túl meglepőnek, hogy egypetéjű ikrekkel működik a dolog.
-
törölt tag
kész röhej, hogy ezek a hiperszuper ultramodern gorilla glass 500 extrem-el védett csúcstelefonok olyan törékenyek, mint egy borospohár. kitépném a hajam, ha az első elejtés után szétrepedne a telóm, amiért több százezer forintot fizettem. márpedig szétrepedne. ismerősöm 7 Plus-a tudjátok minek esett áldozatául? egy tollnak a földön. az ágyról esett rá. pofám leszakad. az nem megoldás, hogy "vigyázni kéne rá. ne ejtsd el". ember vagy. elejted. az sem, hogy elcsúfítod egy tokkal. megveszem a szép telefont, aztán a hajamra kenem a gatyanedvesítő dizájnt. és nagyon nagyon elszomorít, hogy jó eséllyel mire a gyönyörű és emellé roppant szívós P8-am beadja a kulcsot, nem lesz más választásom, csak egy ilyen gyógyegér üvegcsodát venni.
-
arn
félisten
válasz
ZavaBalazs #100 üzenetére
en ilyenkor beutom a kodot
kicsit tulbonyolitjatok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Borderlands 4
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Képregény topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PLUS fehér ELADÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest