iPhone X vs. ikrek, iPhone 8 vs. Zack Nelson 3

Hirdetés

Nem kevesebb, mint három mobilkészülékkel rukkolt elő idén az Apple, a szokásos formulát követő iPhone 8 és 8 Plus mellett ugyanis már a jövővel szemezget az iPhone X – már csak azért is, mert sokan jövőre jutnak majd csak hozzá, az elemzők szerint ugyanis nyögvenyelősen indult a gyártás. A szakma szerint a roppant bonyolult és rendkívüli precizitást igénylő TrueDepth kamerarendszer, ami az animojikat és a Face ID 3D-s arcazonosítását lehetővé teszi, annyira fejlett, hogy a hasonlóan hatékony megoldásoktól az androidos gyártók évekre vannak.


A Face ID működés közben (forrás: Red Flag Deals) [+]

Az Apple a minap is megerősítette: változatlanul egy az egymillióhoz az esélye, hogy az arcot 3D-ben feltérképező, rengeteg mélységalapú információ alapján dolgozó Face ID rendszert egy illetéktelen kijátssza, hiszen nem egyszerű kétdimenziós képet vet össze a rendszer az A11 Bionic chipben tárolt információkkal, hanem térbeli felvételt. Létezik azonban egy csoport, amely a Face ID potenciális ellenlábasa lehet: az egypetéjű ikrek, nagyon hasonló arcvonásokkal.

A Mashable két pár ikerrel próbálta kitrükközni az iPhone X biztonsági védelmét, mind a két alkalommal sikerrel: a regisztrációt végző illető testvére gond nélkül feloldotta fivére okostelefonját. A Business Insider saját ikerpárjával azonban nem tudta a Face ID-t kitrükközni, ezzel szemben igazi tulajdonosát az iPhone X különféle öltözetekben, sapkában és napszemüvegben is felismerte. Nyilván felmerülhet a kérdés, hogy valakinek az ikertestvére illetéktelen személynek számít-e, hiszen a biztonsági gátat általában idegen kezek (és arcok) ellen szokták felhúzni, kis eséllyel a legközvetlenebb rokon kizárására. A tulajdonos személyes adatai szempontjából persze lényegtelen, hogy valaki más éppenséggel közös génállománnyal rendelkezik-e, úgyhogy ikerkérdésben biztos lesznek majd viták.

A TrueDepth kamera és a Face ID kapcsán egyébként is sok érdekesség napvilágra kerülésére számítunk, és amint az iPhone X-hez hozzájutunk, mi is kipróbáljuk a képességeit. A két hagyományos iPhone már megfordult nálunk, ám sokkal finomabban bántunk vele, mint a telefonok bántómestere, Zack Nelson, aki korábban már megkarcolta és megpróbálta a kisebbiket meghajlítani, a kitűnő összeszerelés miatt sikertelenül.

Az immáron mindkét oldalon edzett védőüveget viselő iPhone 8 ugyanakkor két töréstesztjében is részt vett, és az elsőben az egyik derékmagasságból történő, szándékos baleset jelentette a képernyővédő üveg végét. A tegnap publikált, újabb videóban Zack az autójából kiszállva, mintegy 90 centiméterről csúsztatta ki „véletlenül” iPhone 8-át az aszfaltra, és másodjára a hátlap adta meg magát. Zack Nelson hozzátette: az Apple Care-re előfizetve ennek az elemnek 99 dollár a javítási költsége, anélkül pedig 349 dollár, úgyhogy nem árt az iPhone 8 – és minden másik okostelefon – védelméről előre gondoskodni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés