- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
Quasi_modo #41 üzenetére
De ezt mondod. Nem is befektetésnek szánja az ember, hisz akkor keresne is rajta, nem?
Ha az számít, mennyit fizetsz ki valamiért, akkor az miért ne számíthatna, hogy mennyiért tudod eladni? (Már ha el akarod adni, persze). Mind2 esetben arról van szó, hogy mennyibe van neked egy termék. És ha jól tartja az árát egy drágább gép, akkor nincs annyival többe, mint amennyivel drágább egy másiknál, ami mondjuk eladhatatlan. Nem tudom, ezen amúgy mi nem világos. De ettől függetlenül, az az elv, hogy valaki nem teszi pénzzé az elavult gépeit, számomra az is érthető, hisz ezzel az erővel, olyan, mintha lizingelné csak az ember, de aki tudja, hogy pénzzé fogja tenni, még mielőtt már csak a méhbe lehetne vinni, annál szerintem teljesen érthető, hogy az értéktartást is figyelembe veszi. Autókat, ingatlanokat is elajándékozol, miután "kinőtted"?
Persze, azok nagyobb tételek (bár rohangál a városban pár autó-motor, ami kevesebbet ér, mint egy iPhone sztem) ők is dobják el, ha újat vesznek?
Tudod, aki a kicsit nem becsüli... Persze egy kínais szakadt farmert nem fogok pénzzé tenni, de ha egy telefon ér még 30-40 ezret, azt sztem bátran el lehet adni.
-
manchester85
veterán
válasz
Quasi_modo #38 üzenetére
Igen, korábban is írtad, hogy amit te megveszel, azt már nem adod el. (Rokonhoz, unokatesóhoz, kutyához kerül, stb
)
Nézőpont kérdése, de nagyon is logikus dolog figyelembe venni, mennyire értékálló egy telefon. A magyarázat egyszerű: 2 évente a legtöbb ember lecseréli a mobilját, így szerintem nem mind1, hogy mennyit ér majd 2 év múlva a mobilod. És ma már az érintőképernyőből eredően a készülékek is egyre jellegtelenebbek, személytelenebbek, szinte csak a virtuális tartalom, ami egyéniséget ad nekik, megőrizni, és hasonlítgatni se sok értelme van szerintem. Miért kéne értékállóságban aranyat venni? Amit használsz, annál nem lehet szempont, hogy értékálló legyen, csak ami a falon vagy a nyakadban lóg?
Nem befektetésről van szó, hanem költségkímélő szempontokról, amiben az ár és az értékállás egyaránt tényező lehet, már amennyiben meg tudsz becsülni egy tárgyat azután is, hogy számodra már elavulttá válik.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged