Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz Franklin #5 üzenetére

Mikrokapcsolósat még nem próbáltam, a hangjuk elrettentett, talán majd a csendes kivitelûekkel próbát teszek.

Alapvetoen haromfele fo MX kategoria van:
    - clicky: taktilis visszajelzesen felul van egy jellegzetes kattogo hangjuk is: Blue, Green
    - tactile: csak taktilis visszajelzes, feluton doccen egyet a kapcsolo, de nincs extra kattanas: Brown, Clear
    - linear: nincs taktilis visszajelzes sem, linearisan siklik: Silent, Red, Black

Nyilvan a linearisok a leghalkabbak, mivel azoknal nem akad meg a kapcsolasi pont korul a kapcsolo.

Altalaban a tobbi gyarto kapcsoloinal is megvan ez a 3 fo kategoria, kivetel talan a Razer "sajat" kapcsoloi, mivel abbol csak clicky es tactile van.
    Kaihua amugy gyart linearisakat is, de Razernek nem kellettek.

Vagy a buckling spring, ami az MX Blue/Greennel is brutalisabb hanggal bir. :DDD
    De manapsag elegge arany aron merik az IBM Model M-eket, ha valaki lomtalanitaskor MEHben leadas helyett felteszi a vakerara.

törölt tag

válasz Franklin #5 üzenetére

Az egy dolog hogy mennyire vagy gyors, de a rövid utas laptopbilleknél nekem pl amikor sokat kellett géplni, értsd napi 4-5 óra közel folyamatos vakon 10 ujjas móka:

-fájtak az ujjaim egy idő után
    -mocskosul nem volt kellemes dolgozni vele

Persze ha az átlag fórumozás, pár mail témakörben maradunk akkor lehet egy laptop bill is jó és gyors, de nekem nem jött be a rövid út végén felkoppanó mechanika valamiért.

das-al toltam egy időben, tök fekete, semmi szitázás rajta, nem is ült se haver se asszony bitorolni a vasat ;] Egy idő után meg érdekesen megszoktam hogy a viszonylag hosszú út miatt a következő betűt is elkezdem lenyomni, ez egy laptop előtt ülve szokott néha vicces pillanatokat okozni:D

Új hozzászólás Aktív témák