- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
jó hát nagyon nem, ha ügyesen árazza be a phenomjait akkor nyerhet valamit
szerintem finomíthatnak a 45nm-es technológiájukon és kihozhatnak jobb steppinget, ami hoz órajel javulást és fogyasztáscsökkenést, gondolj a q6600 b3 és G0-ás stepping közötti érezhető különbségre
ha a finomításokat szeptemberre időzíti akkor az i5 versenytársa lehet, gondolok itt arra h alapórajel 3,6ghz tunninggal 4,5ghz például, ha az i5 csak 4 gigát tud kezdésnek akkor már megérheti az AMD
végülis intel is csinált ilyet a q6600-al, az ati meg az rv770-nel(rv790), meg lehet talán csinálni a phenom2-vel, gyengébb processor ugyan de kompenzálják a magasabb elérhető órajellel
Hunter2: nézd húgom egy 2,4es celeronnal tolja és panaszkodik h lassú, most miért ne kaphatna egy jófajta kétmagost(nem egy újabb gagyi egymagos celeront, 1,6 ghzen, ami szted elég), eddig E5200ra gondoltam, de tök jó lenne ez a E2210
biztos pár ezressel olcsóbb miért ne?
-
tcp
tag
"egyébként ha sikerülne AMDnek egyszintre hoznia a phenomjait evvel, akkor faxa, mert AMD-s lapot egész jókat 18-25K-ért kapsz újat, gigabyteot, DDR2 ramot kilóra és 940es phenom2-t 46ért van vadiúj bolti
addigra még lejjebb viszi az árait és/vagy emeli az órajelet és odapörköl ennek a monopolista intelnek"figyelembe véve a jelenlegi trendeket, és a gyártás technológiák közötti különbséget egy darabig nem fog odapörkölni az intelnek. Az intel ebben a szegmensben csak magával versenyzik, ennél fogva árat sem nagyon kell csökkentenie. Ha a konkurencia képes lesz odapörkölni nekik, akkor majd szépen ők is mennek le az árakkal, addig meg ne ők legyenek a hülyék, hogy nem nagyon szorítják meg őket egyelőre.
-
Myers
senior tag
"-de jó lesz nekünk: 50-100e Ft helyett "csak" 40-80e Ft lesz!Hurrá!"
Ha az 50-100k-t megfelezzük, abból hogy jött ki neked a 40-80k?"-akkor miért lesz értelme P45/X48-Core 2 Duo/Quad-DDR3-ról váltani???"
Semmiért. Nem értem miért forszírozza görcsösen mindenki ezt a "miért kell váltani?".Nem kell!
Csak akinek p3, p4-es gépe van, annak érdemes, persze csak akkor ha kevés a teljesítmény.Más téma:
"A Core i5 teljesítményéről egyelőre keveset tudni, de a Core i7 processzorok szemlátomást a nagyobb memória-sávszélességgel kerekedhetnek felül, így azokban a programokban, ahol ez számít, egy azonos órajelen működő Core i5 érzékelhetően gyengébb lesz a Core i7-es modellhez képest."
Winrar?
Ez baromi érdekes. Voltak i7 tesztek 2 és 3 csatornás módban. Azokból nem az jött le, hogy a 2 csatornás mód szinte semmivel nem volt lassabb? -
zed1983
őstag
A bejelentés értelmében az LGA1156 tokozású Intel Core i5 processzorok árazása hasonló lesz a Core i7 modellekhez, azonban a P55 chipkészlettel szerelt alaplapok jelentősen olcsóbbak lesznek az X58-as termékekhez viszonyítva,
Akkor ez nálam már abszolút felejtős lesz, akkor mindegy ha i7-re váltok
jah és akkor mennyiért lehet majd kapni p55-ös apot, ha az x58-as már van 50k alatt? -
.mf
veterán
Bocs, de ez nem józan paraszti ész, hanem sima tájékozatlanság
A harmadik memória-csatorna játékokban szinte hibahatáron belüli gyorsulást hoz csak.
Az i5-ön viszont integrált PCIe busz van, ami (szintén minimális) gyorsulást jelent i7-tel szemben.
Ami viszont nagyobb gyorsulást eredményez: az i5-ön sokkal combosabb Turbo Mode van (lesz), a szorzót asszem még 2-vel tovább emeli. Az egy szálra írt játékoknál ez a benchmarkokban meg fog látszani. -
Hunter2
addikt
ennek az E2210-nek totálisan semmi értelme.
-
Móci
addikt
-
Ste
addikt
A jelenlegi 4 magosakkal is most vette fel a boxkesztyűt a kistestvér. Nem hiszem, hogy a gyorsabb óarjelű P2-k felveszik az i5-el a versenyt
Nagyon lejjebb se fogja nyomni az árakat -
xuldar
addikt
válasz
TazLeacher #22 üzenetére
Igaz, de itt most nem a nem szabványos feszültségről volt szó ("2V-tal több kell neki, de 2Mhz-el gyorsabb, világcsúcs!"), hanem hogy a "3 csatornára optimalizált" kitek elindulnak-e két csatornában, ha csak két modult használunk belőle.
-
Devid_81
félisten
Érdekesen kavar az intel ismét...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az eredeti P4-es HT-hez képest ezt már jobban átdolgozták. Kvázi ér is valamit. A teljesítményproblémák elsősorban a játékokat érintik. Sajnos helyenként előfordul (pl.: a GRAW2), hogy a Core i7 a Core 2 Quad-hoz és a Phenom II-hoz elszenved egy 10-15%-os hátrányt. Ritka eset, de jelen van, Ha kikapcsolod a HT-t, akkor kb. Core 2 Quad, Phenom II szint lesz a Core i7 is. Gyakorlatilag semelyik játék nem profitál a 8 logikai magból, ellenben van pár példa a teljesítményvesztésre, ami a HT miatt következik be.
-
Dr. Akula
félisten
Attól függ hogy alakulnak az árak. Az i720 ára nem drágább mint az első core2-esek újh korukban. Az 1.65V ddr3-asok ára is leesett normális szintre, már ez se tétel. Egyedül az alaplapok ára húzós, de a komolyabb core2 lapok ára is 40-50k, ez meg 60-90k.
Az igazi kérdés hogy mi lesz a jövőben. Az i7-esek ára 200 MHz-nként duplázódik irreális szintre. Az i5 akkor tud nyerni ha nagyobb teljesítményt olcsóbban tud felmutatni, amivel erőből kiegyenlíti a 3way memóriakezelés hiányát. Ha azonban az i7 ára beáll az i7 mellé arányosan növekedve (2x olyan gyors proci 2x ár), akkor az i5 mindig hátrányban marad.
-
bozont
veterán
Nekem a lényeg, hogy jól lenyomja a a PhII árakat és akkor jöhet óccsóé egy 4 magos AMD!
-
zsolt501
nagyúr
Köszi az infót mindkettőtöknek.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet hogy hülye kérdés de a E2210 magonként tartalmaz 1MB L2 Cache-t vagy összesen??
-
CHIPman
nagyúr
Valszeg én is így teszek, eddig E5200-ban gondolkodtam, ez megfontolandó, csak vigye a deszkám. E6300 mikor jelenik meg?
MOD: Az hogy lehet, hogy a terhelt fogyasztás ugyanakkora feltételezhetően alacsonyabb feszen, de a terheletlen jóval kisebb? Ez logikátlan.
Ugyanúgy 6x200 lesz VID-0.12V-on... Vagy FSB133? -
lenox
veterán
Persze ritkán probléma lehet a HT-gel is, ami általában ronthatja is a teljesítményt
Az esetek 20%-ban mindig ronthatja?
Szal ez a HT mar nem az a HT, nekem egy z800-am van (tehat dual nehalem), kepfeldolgozasban eleg jol teljesit a HT, mig a korabbi verzio ahogy irod, gyengitett. Jatekoknal meg amugy se hasznaljak ki a tobb core-t, meg ahogy irod, amugy is vga limites, akkor miert kene kikapcsolni?
-
F.B.I.
veterán
Ennyi keverést Intel háza táján, lassan már mindent cserélni kell ha egy kicsit gyorsabb rendszert akarsz. Marad az AMD.
-
haky
senior tag
Játékra E8500
tapasztalat!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért teljesítenek a procik kvázi hasonló szinten játékok alatt, mert a programokat a felhasználók minimum 1280x1024-es felbontásban futnak gyakran AA-val. És akkor a kedvelt 1680x1050-es felbontásról nem is beszéltünk. Teljesen VGA limites beállítás a proci gyakorlatilag alig dolgozik. Ez nyilván a jövőben sem fog megváltozni.
Ha leveszed a grafikát Lowra a felbontást pedig 800x600-ra, akkor a VGA többet nem lesz limitáló, így a Core i7 szarráver mindent. Persze ritkán probléma lehet a HT-gel is, ami általában ronthatja is a teljesítményt, játékgépnél azt érdemes kikapcsolni.
-
Bluegene
addikt
hát igen, látszik mire megy ki a játék, a pénzre
szerintem egyébként addigra az AMD is csiszol a phenom2-esein(új stepping, magasabb órajelek), lejjebb igazítja az árait és megszorongatja a i5-öt
egyébként ha sikerülne AMDnek egyszintre hoznia a phenomjait evvel, akkor faxa, mert AMD-s lapot egész jókat 18-25K-ért kapsz újat, gigabyteot, DDR2 ramot kilóra és 940es phenom2-t 46ért van vadiúj bolti
addigra még lejjebb viszi az árait és/vagy emeli az órajelet és odapörköl ennek a monopolista intelnek
nyílván az intel meg megszüntetheti a yorkfield gyártását, h megvedd az i5-öt, szal a quadok nem biztos h örökéletűek lesznek
-
Bluegene
addikt
-
zuchy
őstag
Sehonnan nem veszem.
Józan paraszti észből veszem.
Az i7 is alig gyorsabb játékok alatt, nem hogy ez, hiszen ez az i7 butított verzója lesz.
Jó, kivételes eset pl a GTA4, de más estekben alig gyorsabb.Az i7 legfőbb ereje a nagy memóriasávszélességének köszönhető. Ha ezt lecsökkentik, szó szerint kiherélik az i7-et.
-
Bluegene
addikt
mert a Quad szint ugyanazt tudja mint az i5 játékok alatt. ezt honnan veszed? mutass tesztet!
egyébként szerintem se lesz túl sikeres, aki a maximális teljesítményt akarta az megvette az i7et, a többségnek pedig elég a c2duo, a phenom2 ill a quad
persze eladnak néhányat ezekből, de sztem nem lesz bomba siker
-
Móci
addikt
válasz
VaniliásRönk #30 üzenetére
Nekem asszem ML-42 volt asztali gépben, jó kis procik azok!
-
Móci
addikt
Elég szép ára lesz ennek az egész i5 platformnak... azért a memsávszélre vonatkozó kis mondat elég érdekes. Tehát az i7 ugye e szerint ott tud nagyot domborítani, de ha ezt elvesszük, elég szépen leesik a teljesítmény. Innentől majd a tesztekből kiderül, érdemes lesz e egy valag pénzt rádobni, de szerintem nagyon nem...
-
bartucc
addikt
válasz
TazLeacher #9 üzenetére
Na ez fontos infó, akkor már ideális lehet a core2-t lecserélőknek is talán.
-
luw2win
őstag
Eddig olyan szépen elment egy foglalattal hány kategóriányi proci?
Most miért kell "minden egyes" procinak más foglalatot adni?
Marketing... -
szajoho
tag
"az LGA1156 tokozású Intel Core i5 processzorok árazása hasonló lesz a Core i7 modellekhez" -magyarul erőteljesen túl lesznek árazva!
"a P55 chipkészlettel szerelt alaplapok jelentősen olcsóbbak lesznek az X58-as termékekhez viszonyítva" -de jó lesz nekünk: 50-100e Ft helyett "csak" 40-80e Ft lesz!Hurrá!
"a drága háromcsatornás memóriacsomagok helyett a maximum kétcsatornás szettek lesznek támogatottak" -a kétcsatornásból is van drága!
"a memóriavezérlő is fejlődött, ugyanis az Intel már hivatalosan is támogatja az 1333 MHz-es effektív órajelű DDR3 memóriamodulokat" -nem hivatalosan pedig 2200-2400MHz?
"a Core i7 processzorok szemlátomást a nagyobb memória-sávszélességgel kerekedhetnek felül, így azokban a programokban, ahol ez számít, egy azonos órajelen működő Core i5 érzékelhetően gyengébb lesz a Core i7-es modellhez képest" -akkor miért lesz értelme P45/X48-Core 2 Duo/Quad-DDR3-ról váltani???
-
kovsol
titán
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
s754-es procik nem dualban használták a ramot de azonos számozás mellett +200Mhz volt ami sok esetben többet ért mint a dual channel memoria
késöbb mivel csak s939 -re jöttek X2 procik egyértelmüen eldölt a dolog -
xuldar
addikt
Ez csak marketing bullshit, hogy megvedd drágábban. Ugyanolyan széria- vagy tuningramok vannak a két- és háromcsatornás csomagokban, csak letesztelték előtte, hogy hibátlanul mennek-e kettesével, hármasával. A csatornák száma a vezérlőtől függ, nem a beletett memóriáktól. Tehát ha a 3-ból csak kettőt teszel bele az i5-höz készült lapba, pontosan ugyanúgy fog menni, mintha ugyanabból a típusból kétcsatornás kitet használnál.
-
WilliamGhost
tag
éljen-éljen
jöjjön az i5!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Összekavarják a Core 2 Duo-k számozását, hogy vegyél i5/i7-et.
-
YencYke
tag
Én nekem tetszik ez az I5, most egy E6600/3400 MHz procim van, de átfogok erre térni.
-
Killing
addikt
válasz
TazLeacher #9 üzenetére
És ha én 3 csatornás működésre felkészített DDR3 ramokat rakok bele (6 DB-or) akkor hogy fognak menni?
-
bartucc
addikt
Az a röhej, hogy hasonlóan árazzák, legalábbis a cikk szerint az i5-t. Ki lesz az a bolond aki megveszi, mikor hasonló teljesítménnyel ott a Core 2?
-
YencYke
tag
Arról sehol se szólnak, hogy csak bizonyos feszültségű memóriákkal fog menni az i5? Mint az i7-nél?
-
zuchy
őstag
Remélem majd olcsóbbak lesznek a Core2 procik, mert a Quad szint ugyanazt tudja mint az i5 játékok alatt. Volt már 2 foglalat az AMD-nek is és az bukó lett...
Csak a Socket 933 vált életképessé, bár nem is volt akkora különbség 754 és 933 között, ha jól tudom.(#3) Killing: Eddig csak LGA 1366 volt az i7-hez.
-
zsolt1129
addikt
Remélem a CPU hűtőknél lesz majd valami áttalakitó vagy micsoda,amivel az összes foglalathoz kompatibilisek lesznek.
-
Misi 007
őstag
Kész vicc ez a két új tokozás...
Nah én várok mert ez nem a pénztárcámhoz való! -
Killing
addikt
Core i5 a Phenom II ellen?Ebből már tudom mi lesz...
LGA 1156 foglalat már eddig is létezett,vagy nem? -
MZsoltee
veterán
Ezt most nem egészen értem. Az E5000 széria lenne hivatot leváltani az E2000et ugyebár. akkor minek ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest