Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #244 üzenetére
Ok.
És csak, hogy senki ne mondhasson elfogultnak, amiket használok napi szinten:
munkahely: XP
otthon asztali gép: Win.7 (a gyerek játékai miatt)
otthon laptop: Linux
tablet: Android -
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #223 üzenetére
Egy MSI notebook, integrált Nvidia videokarival (32-256Mb-ig állítható a biosban) kb. 7-8 éves, a pontos típus számot nem tudom mert jelenleg nem vagyok otthon. A videokártya driver okozza a gondot.
Viszont a proci 1,8-as, 4Gb ram, azért ez még annyira nem rosz konfig, hogy ki kelljen dobni.
-
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #211 üzenetére
Nem vita kezdeményezés ként írom, de hidd el nem vagyok én sem elveszett ember az informatikában!
Jó néhány konfigurációt láttam, javítottam mind hardver, mind szoftveres tekintetben. Program fejlesztéseket csináltam mind windows, mind linux alatt. Általában a kollégáim hozzám hozzák javításra és beállításra a gépeiket, engem keresnek a klasszikus user error problémákkal. Szerintem így esetemben kizárható az user error!
Egyszerűen arról van szó, hogy az én laptopomra nincs gyártó által kiadott driver a mostani windows rendszerekre. Persze a 7-es leszedi a Microsoft által készítettet, de bugos a driver ezért van a túlmelegedés. Viszont csak azért az egyébként kifogástalan laptopot nem szeretném kidobni mert a hardver gyártó cégekenek ez az érdeke (amihez a Microsoft kőkeményen aszisztál!) és már a néhány éves eszközökhöz sem frissítik a szükséges meghajtó programokat!
-
mr.nagy
tag
válasz
sing1ep1ayer #198 üzenetére
A hybrid grafikával szerelt laptop (ezt a témát mindenki kerüli, akárhányszor megemlítem) pedig 100 fokig fűti a proceszort amiatt, hogy mindkét VGA maximumra van terhelve a rendszer által, ezért a gép nyom egy shutdownt. Bravó!
Előre bocsátom nem vagyok guru, de a melegedés probléma nálam pont fordítva van, emiatt is tértem át a Linuxra.
Már a Windows XP-nél is tapasztaltam, de a Windows 7-nél különösen igaz. Nem tudtam egy filmet megnézni mert túlmelegedés miatt kikapcsolt a laptop. Egy sima Chrome böngésző néhány lap füllel is olyan terhelést okozott, hogy a hűtés a porszívó hangjával vetekedett.
Meguntam és kipróbáltam több linux verziót, majd a mostaninál maradtam (szándékosan nem írom melyik mert nem reklám céllal készül a bejegyzés). Tökéletes. Halkan, erölködés nélkül fut minden alkalmazás. Tudja azt amire szükségem van. Minden külön heggesztés nélkül felismeri az összes hardver eszközt és kezeli, semmit nem kell heggeszteni, hogy fusson.Az előzőekben leírtakkal csak azt akarom mondani, hogy ahány ember és gép annyi ok, hogy ki és miért használja egyik vagy másik rendszert! Én nem akarom sem szidni, sem dicsőíteni egyiket sem, döntse el mindenki neki mi a jó és használja azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 6570b notebook (i3-3120M - 8GB - 500GB HDD)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest