- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
IgnisFatuus #60 üzenetére
Jogos felvetés. Ezért kell a címke és a borda közé tenni egy vaskos papírlapot
.
#61: Érdekes világ lesz majd, amikor megjelenik a 8K is a játékokban...
Az ugye négyszer annyi pixel, mint a 4K. Sebaj, majd a quad SLI
.
-
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #25 üzenetére
Ok, de mitől marad fent az Akasa borda?
Öntapadósnak nézem, ami feltételezem leszedi a gyártó címkéjét levételkor, ami nem nagyon jó garanciális szempontból. -
fanti
addikt
Rendesen kell szellőztetni a házat és akkor ilyen marhaságra nem kell költeni.
-
mepet
addikt
Érdekességképpen megnéztem, hogy konkrétan az én alaplapomnál elférne-e.
Asus Z170-PRO: Egy darab VGA-val simán elfér. Viszont amint bepattintok mégegy videokarit az SLI-hez, akkor az a kártya pontosan felette lenne, ráadásul annyival fel is van emelve az m.2 csati, hogy az a hőcső tutira nem férne el sehogy. -
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
Még olcsóbban: Akasa A-M2HS01-BK ~ 2.000,- HUF
-
Pioneer
őstag
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
-
F e Z o
veterán
Hosszabb hőcsővel lenne értelme a dolognak, ami legalább olyan széles, mint a PCI-E sín., így sok videókártya fölé ki lehetne hajtani a hőcsövet és a rajta lévő bordát.
-
zetor2000
őstag
Tekintettel a PC házakban uralkodó légáramlatokra, és a legjellemzőbb kialakításra, a bordán lévő korongokat el kéne felejteni, és hosszanti irányban lamellázni. Úgy az "uralkodó" szélirány szabadabban hatolhatna át a bordák közt. Szerintem.
A másik, hogy SLI konfigoknál ez a megoldás lehet, hogy nem megfelelő, mert az elforgatott hűtő "belever", vagy belelóg a másik kártyába. Megoldás lehetne az a hőcső, ami a kártyák fölé lógatná ki a lamellákat, csak akkor meg a ház szélessége lenne akadály -
Gerisz
addikt
Végre lehet "mindent" bordázni!
Már nem is gondoltam, hogy újra lesz gyártó aki kiad ilyen bordát mint régen a Thermalright. Ramra, Chipsetre, proci mőgé minden borda a padláson várja a vitrint. -
TeeJay
félisten
nem volt még M2 SSD-m
de van egy olyan érzésem hogy a vezérlő ami melegszik hiszen ilyen sebességet nem lehet 1-2 wattból még produkálni
a 4x PCIe sebességet már majdnem kimaxolják a mostani M2 SSD-k
ugye hamarosan jön a PCIe 4 meg 5 így azzal 8 és 16GB/s körülre emelkedhet az átvitel
amelyik átlépi majd a 4GB/s sebességet az izzadni is fogmajd ha a vezérlő is 10nm-en készül meg lentebb tudják vinni a fogyasztását úgy hogy még gyorsabb átvitelt tud akkor elég lesz majd egy borda rá nem kell hűtés
addig meg akinek elég a SATA3 sebessége is vegyen olyan SSD-t az is tud mindent és nem melegszik
-
icp1970
senior tag
Biztató.
-
Nekem a Predatorom is simán bele tudott menni a 70 fokba eleinte, a GPU alatt.
Pedig a GPU nálam hátra fújja ki a melegét, és mégis. Képzelem mi lehet egy összevisszakavarós GPU alatt, ami a házon belül cseszi szét a melegét.
Aztán tettem kis öntapadós bordákat rá, meg egy kisebb ventit oldalra, ami ott mozgatja a levegőt 900-as fordulat körül, és máris csak 50 fok körül van a max.Ezt a Cryorig M.2 hűtőt én simán bevállalnám izmosabb SSD-hez oda, a PCI-E slotok közé. Bőven van értelme.
-
Taranti
senior tag
Kelleni is fog az SSD-hűtés, tesztek szerint a Samsung 970-esek még jobban melegszenek. Lesz még majd ezen venti is, jó kis 5-6cm-es, mint anno az északi hidakon.
-
Cathulhu
addikt
Regen meg azon ment a siras, hogy a hattertar fogja vissza a teljesitmenyt, es milyen gaz ez mar. Aztan jottek az SSD-k, amik annyira felgyorsultak, hogy a SATA mar lepest se tud veluk tartani, most az a hiszti, hogy melegszik. Valamit valamiert. Vegyel lassut, nem fog melegedni.
Kisebb csikszelesseggel meg csak artasz magadnak, mert nagyon gyorsan degradalodna az egesz. -
Műszakis
tag
Én így oldottam meg ,lézerrel vágttam tartot hozzá rozsdamentes acélbol , 50*50 noctua hűti[kép]
-
Legyes
tag
Nálam a Crucial MX300 SATA minden fw update után 10°C-kal lejjebb vette a throttling hőfokot. Pikk-pakk throttlingolt. Majd a kicsi házam miatt 240-nes radiátor mögé került és azóta nincs gondom. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az a fontos, mennyire mozog körülötte a levegő. Szal' gyanítom ugyanaz van, mint minden más hűtésnél:
- jó hőátadás kell és
- jó levegő áramlás
A vitrinbe jó az ilyesmi, de kevés alaplapon fér el rendesen. -
Kotomicuki
senior tag
A kisebb csíkszélesség nem vált be: ekkor az adattárolás sínyli meg a "optimalizálást", legalábbis az ipari hulladék kategóriájában (TLC, QLC), ezért inkább több réteget alkalmaznak, nagyobb csíkszélességen, ami meg a hőtermelés/-átadás problémakörét veti fel; ...aztán, hogy az SLC hogyan muzsikálna 10nm-en, azt meg a gyártók nem óhajtják előadni nekünk..., de lehet, hogy ez lesz a következő évtized nagy forradalma, természetesen: ismét csak jó pénzért!
-
válasz
flashpointer #34 üzenetére
akkor engem félrevezettek, vagy keverem egy ennél is újabb megoldással, nem tudom. pár napja olvastam pont, az is valami háttértár de akkor nem m2.
-
bteebi
veterán
válasz
Dragon3000 #21 üzenetére
Jé, de
. Na akkor ez így (a lehetőségekhez mérten) rendben van, okos megoldás
. Talán még ha a lamellákon is lehetne valamit variálni (nem feltétlenül lehet eléggé megdönteni), az még egy kicsit segíthetne, de ez már végképp szőrszálhasogatás. És amúgy se illene még a dönthetőség mellett is 1-2 centin múlnia, hogy elfér-e...
-
Jarod1
veterán
nem követem a az asztali gépek fejlesztéseit márs m2 foglalat ott is van nem csak a laptopokban?
-
inteltunder
tag
dikk elso huto ami tetszik
-
Tidus
addikt
válasz
MaxxDamage #25 üzenetére
Szerintem ár-értékben az EK nagyon is megfelelő.
Én ezeket használom. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Skynet258 #15 üzenetére
Igen, kb.akkor
Átlagban (használat alatt, ház szellőzés nullán kb.) 42-44c fok szok lenni, de állítok kis venti sebességet és 40 alatti/közeli a temp.(#16) dugo_: Akkor igen
(#17) TeeJay: Azért nem, de sokszor megy a gép napokat, heteket is 24/7-be. Én SSD-m (adatlapomon) nem tud olyan nagy sebességet, de nem is volna rossz! 8TB HDD-im is 200MB/s körüli sebességet tudnak (ami már elég jó) mikor adatot másolok ki rá (Filmek) meg a 3TB P300-k is 200 körül tudnak másolni.
(#18) sanchezsa: Meg voltam győződve, hogy amit tapasztalok (temp.) az sok.
MD
L -
SkS7891
tag
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
Akasa:
http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=A-M2HS01-BK -
Tidus
addikt
válasz
flashpointer #12 üzenetére
Optikai tuningnak jó, annál akinél elfér.
Nálam élére van a négy M.2 foglalat, ez az SSD hűtő vesztett dolog. -
bteebi
veterán
Na ez az... egy csomó konfignál erősen kérdéses, hogy vajon elférne-e. Ráadásul az is kellene hozzá, hogy légáram útjában legyen, legalábbis nem hinném, hogy full passzívban is tudna működni tetszőleges ideig 0 throttlinggal.
Kicsit talán hülye megoldás (és minden bizonnyal ki se lehetne vitelezni), de az lenne jó, ha a hűtő hosszanti éle mentén a heatpipe jobbra-balra elforgatható lenne - jobb esetben valamelyik irányba akadna némi hely neki (tipikusan nem az alaplap alja felé, mert arra csak a ház alja van). Nem tudom, hogy érthető-e, nem nagyon megy már most a fogalmazás
.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
Akkor én a SaS felületű Hauwei ssd-immel mit szóljak..
60 fok körül járnak sokszor még légáramlattal..
-
TeeJay
félisten
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
te éjjel nappal 100%-on tolod az olvasás/írást vele hogy kell a max sebesség?
M2 SSD 1000MB/sec alatt gondolom már kevésbé meleg mint maxon
a SATA SSD meg azért nem melegszik mert nagy fém házban van meg max 540MB körül tud teljesítenikésőbb ha jön majd a PCIe4.x vagy 5.x és duplázódik a sebesség akkor 8 és 16GB/sec is lesz majd az M2 cuccok sebessége gondolom és akkor biza kell majd az aktív hűtés mert a vezérlő izzadni fog ilyen tempónál
kár hogy SATA4 nem lett mert helyette jött a SATA express
utóbbi el is fog tűnni nem jött be a népnek
de egy SATA4 ugyanazon a SATA csatival duplázott sebességgel (1000-1100MB/sec)
bőven elég lenne jó ideig -
dugo_
veterán
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
Ennél +3 fokkal melegebb átlagosan és maximumban is a 2,5"-os SATA SSD-m is...
Kicsit túl van dimenzionálva a "probléma".
-
Skynet258
veterán
válasz
MaxxDamage #14 üzenetére
Az a 22 fok egy novemberi napon azt jelzi, hogy akkor építetted be?
Egy 960-as Samu nálam is forrófejűsködik de eddig még nem volt belőle probléma. Szerintem nálad sem gáz az a cirka 60 fok amúgy.Mod: sőt az a valaha mért max. Akkor meg főleg ok...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
enginev3.0 #13 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
flashpointer #12 üzenetére
imádom, de a videokártyától el sem férne, pedig nagyon tuti ahogy kinéz
-
flashpointer
őstag
Pff az az SSD huto, igy akkora helyet foglal mint egy 3,5-ös HDD
-
berVi
senior tag
Ez a C7 (RGB-vel, vagy anelkul) eleg jopofa, de a SilverStone AR05 meg mindig jobb valasztasnak tunik. Az 92x104x37 mm (354k), mig a Cryorig 97x97x47 (442k). Arban meg kb. ugyanannyi a ketto.
Persze a SilverStone 65W-ig ajanlott, mig a Cryorig 95-ig, de aki mini PC-t epit, az amugy se hiszem, hogy 95W-os procit akarna beletenni. Meg annak amugy sincs semmi ertelme, amikor 35W-os i7-eket lehet kapni a 65W-os tarsukkal azonos aron, mindossze 14% teljesitmenycsokkenesert cserebe.
-
MSI.Navi
tag
Ezek az M.2 kicsávók ennyire forrófejűek?
-
Komoly... viszont az M.2 foglalatok általában szorosan a procihűtő, vagy a VGA mellett / alatt kapnak helyet, így kérdés, hogy egy durvább konfigban lesz-e hely egy ilyen hűtőnek?
Bár ez legfeljebb microATX lapoknál lehet gond, sima ATX deszkán van bőven hely...
-
subset
senior tag
Cool
-
Segal
veterán
válasz
CptAdamica #2 üzenetére
Mert nemsokara jon az utoda amibe ez lesz a forradalmi ujitas
-
CptAdamica
veterán
És miért nem világít?
-
kikikirly
senior tag
Csinosak, M2 hűtő az állítható pozíciójú hőcsővel hatékony megoldás.Nékem Cryorig R1 Universal van tőlük,baromi jól néz ki, jól hűt, és 100%memória kompatibilitása van.Tesztek szerint is a Noctua NHD15-el van egy szinten, viszont a Noctua nem 100% memória kompatibilis , és nem néz ki ilyen jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest