Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WonderCSabo

félisten

válasz FTeR #321 üzenetére

Jaja, már megvan, meg hogy milyen gombokat pakolsz ár, az is állítható. Megnyugodtam, mert a kép sztem borzalmas, de egyébként jó lesz ez.

• lapa

veterán

válasz FTeR #163 üzenetére

az iso mountolós menüponthoz én anno az osrscsi-t használtam. hátha érdekel valakit, xp / 2003 alatt tuti műx, vista meg 7 alatt nem teszteltem. telepítés:

devcon install C:\app\osrscsi_v22\osrscsipt.inf root\osrscsi

(persze lehet jobb klikkolni is az inf-en)

az osrscsi futtathatóit el kell pakolni vhová, nekem c:\app\osrscsi_v22 az útvonal.

ezután jöhet 'Mount' és 'Dismount' parancsok az iso fájlokhoz (*.reg-ként elmentve és fejléccel kiegészítve csak duplakatt és berakja a registrybe)

[HKEY_CLASSES_ROOT\.iso]
    @="isofile"

[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile]
    [HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell]
    [HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Mount]
    [HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Mount\command]
    @="C:\\app\\osrscsi_v22\\x86\\osrspmgmtcl -add -cdrom:%1"

[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Dismount]
    [HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Dismount\command]
    @="C:\\app\\osrscsi_v22\\x86\\osrspmgmtcl -delete:%1"

kicsit hülyén jön ki, de ez azt jelenti, hogy a már mountolt fáljt (meghajtót) csak az eredeti iso fájlra jobbklattyal lehet eltávolítani. falun elmegy.

annyira nem bonyi, mint ahogy kinéz, 1 perc. és voilá, iso fájlon jobb klikkre van mount parancs. mondjuk ebben az én megoldásomban nincs böszme üres kékség.

mint látható szinte bármilyen cli parancs megadható, de akár interaktív scriptek is. kb ugyanígy néz ki egy explorer menüpont, ami magas prioritással futtat normál helyett. az alábbi reg bejegyzés minden exe fájl jobbklikk menüjéhez 'Run High' feliratú bejegyzést tesz, mellyel a program magasabb prioritással futtatható (ha a program is úgy akarja...):

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\Run High]
    [HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\Run High\command]
    @="cmd.exe /c start /high \"%1\" \"%1\""

szóval lehet azért intézőben is varázsolni, ha az ember akar. gondolom valahogy meg lehetne oldani a "másolás robocopyval" vagy "másolás rsynccel" menüpontokat is, csak én sose akartam.

Új hozzászólás Aktív témák