- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #270 üzenetére
Látom, nem jött át a tartalom, próbálom lassabban. Nem a fájlkezelőre reagáltam, hanem a garanciával kapcsolatos felvetésedre. Sajna, nem tettem offtopikba.
Különben meg az MS-t a legkevésbé sem gátolja semmiben egy éppen aktuális területre használt szoftver fanbojainak hőbörgése. Akkor és annyit fejleszt, amikor és ahol neki előre láthatóan busásan megérni. A marketinggépezettel vagy "ez van, és kuss"-sal meg lenyomja az emberek torkán.
Ingyen sokat tudó sw-t meg miért adna? Mikor megveszik a fizetőset is? És éppen ebből van a nagy lóvé?
Nem vagyok TC fanatikus, bár eddig minden Windowsra az telepítés után vagy az első találkozáskor az elsőre telepített programok között volt és szokott lenni. De ha úgy adódott, a gyárit használtam. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #272 üzenetére
Pedig egy tucat dolgot tud az új paint. Amiben buta paint volt, az az XP, abban lévő semmi értelmeset nem tudott.
PS-t ne keverjük ide, tc meg fizetős. Szerintem a felvetésünket továbbra sem érted, nem TC-t akarunk a Winben látni, csak némi előrelépést, mint pl az F3-as dupla tab a Linuxos "intéző szerű" dolgokban.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #246 üzenetére
"Mégcsak garanciavesztéssel se jár, ha mindent TC-el végzel intéző helyett.">Nem hát! A semmiből nem lehet elveszteni még valamit! Vagy te mást tudsz az otthoni felhasználók között legáltalánosabb OEM Windows garanciális kérdése ügyében? Bár garancia érvényesíthetősége ügyében még a dobozos Win is elég komoly korlátokat szab.
(#249) Alchemist
"és felejtsük el az igényes megoldásokat!">A nagy tömegeknek soha nem is lesznek igényes megoldásai. Mert ehhez ismeretek kellenek. Az átlagjúzer meg nem vagy egyre kevésbé pc-nek tekinti a pc-t. Inkább multimédiás szórakoztató egységnek: bekapcsolom, kikapcsolom, működjön, vazze!(#251) CPT.Pirk
"az intézőt is meg lehetne csinálni úgy több ablakosra, hogy ne zavarja össze Gizikét két kávéfőzés között.">Jaja. Ahogy a Nautilus is alapból egytabos. Ha meg valakinek több kell, akkor utána olvas, és nyom egy F3-at. Majd ha megint egy tab kell, akkor újra F3-at.(#263) moonman
"egyik napról a másikra elkezdett kernel panikolgatni minden külső behatás nélkül">Tehát egyszer felraktátok, azóta semmi sw-hw változás nem volt, nem öregedett a vas, és egyszer csak kernelpánikokat dob. Szinte hihetetlen... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #248 üzenetére
Körülbelül arra utaltam, amit most leírt floatr.
Persze lehet rá telepíteni mindent, de az intézőt is meg lehetne csinálni úgy több ablakosra, hogy ne zavarja össze Gizikét két kávéfőzés között. Windows fejlesztőinek biztos nem jelentene nagy kihívást.Persze az érem másik oldala, hogy ha valamit túl okosra csinálnak valamit, akkor meg perelnek a kis szoftvergyártók, cégek, stb., h. a Win alap tudása miatt már nem veszik az ő progiját, mint ahogy történt a Windows + Explorer árukapcsolás esetében.
szerk: az 1% továbbra is kevés. Én is inkább 10-20%-nak mondanám. A fájlmásolgatás, stb. amit lentebb írtam, az meg a videószerkesztés és tömörítgetéshez kapcsolódóan értsd, ne 3. feladatként.
-
floatr
veterán
válasz
arnyekxxx #246 üzenetére
Ez az egész úgy működik, hogy
Mekkora piaca van az operencernek? nagy
Mekkora szelete ennek az, akinek szüksége lenne egy összetettebb tudású file managerre? 10-20%
Van ilyen a piacon? van, ki lehetne fogni a szelet a vitorlájából
Rá vagyunk kényszerülve a fejlesztésre? dehooogyÍgy aztán megéri csak pár kisebb baromságot beletolni, és a világ megy tovább, az oem-ek így is ezzel fogják árulni a gépeket, és a júzer úgyis felpakolja a 30 napos TC-t függetlenül attól, hogy a piacon lévő eszközök nagy része kenterbe veri az intézőt.
Nincsenek rákényszerülve, hogy versenyképes eszközt gyártsanak. Az OSX nem fogja elszedni a klienseket, a binugz sem, így a wines közönség ennyit kapott, ez ilyen egyszerű. Ugyanez történt a böngészőkkel is, aztán amikor már tarthatatlanná fajult a helyzet, végül elkezdték fejleszteni érdemileg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
arnyekxxx #243 üzenetére
Hát ez az, ami minden probléma gyökere. A vektorban van erre egy jó mondat: "nekik hülyékre van szüksége".
Egyébként biztos nem csak 1%, aki nem fér el egy asztalterületen. Ha pl. videót szerkesztek, konvertálok, közben zene szól, háttérben meg böngésző megy, akkor még pakolgassam a fájlokat, szórakozzak a kopipéssztel, mindezt altabolással, egy asztalon.
Persze winesek egy jelentős része "egy szálú" felhasználó, de nem volt ráírva a dobozra, hogy "komoly munkára nem ajánlott termék".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest