- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Ironikusan írtam, elnézést ha nem jött ki. Így pontosan írom le!
NEM kattogtatott, hanem a sávon tartó servo rendszer nem viselte el az ingadozást, így spirálisan írt a lemezre! Az meg, hogy a firmware írója nem volt a toppon, engem nem érdekel. A tápellátás hibájából kuka drive lett servo jel sérülése miatt.
A sima kattogást meg mechanikailag is el kell viselnie, mert a forgó lemezek esetén a légpárna határra, de erre is tervezve lett. Arra viszont nem, hogy a processzora ingadozó tápellátás esetén hibázik. És itt nem a sima leállás az érdekes, hanem a berángatás (el-vissza-el-vissza többször) szerű hiba. Erre NEM tervezik, és nem méretezik. Lehetne, de az plusz pénz, amit egyre inkább kivonnak a fejlesztésből és a gyártásból.
-
liksoft
nagyúr
Örülök neki. Most már tudom, több mint 20 éves adatmentéses tapasztalattal a hátam mögött, hogy egy USB-s drive-om nem attól vált servo hibássá mert kevés tápot kapott íráskor. Ugyanis USB-s volt. A sajátom! Igen, mentettem magamnak. (Lehet kuncogni! Szerencsére csak a struktúra kellett, mert rendezés alatt voltak az anyagok, így ez csak másolat volt.) A drive nem élte túl.
Sajnos a drive a fej pozicionálásakor és utána azonnali íráskor meghúzza a tápot. Ha nincs megfelelő szűrése (minek, a gyártók itt is tudnak spórolni), akkor sáv mellé tud írni. Ez viszont servo hibát okoz, ami nem javítható, bizonyos esetekben sem a SMART, sem a firmware (kitiltással) nem képes kezelni.
Sőt, sok alaplap esetén találkoztam azzal, ha Y kábelt egy usb csatorna 2 portjába kötöttem, a drive induláskor kattogott. Ha csak egybe vagy 2 csatorna 2 portjába kötöttem, kitűnően ment! Vagyis az USB áramkorlátozása is a párhuzamosítás esetén beleszól a működésbe. Pedig nem lenne szabad.
A gyakorlati kialakítások elméletben tökéletesek, csak a gyakorlatban kérnek időnként mankót...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest