- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Viszont a felső képen a nyíl standard jelölése alapján óramutató járásának irányába forog és a borda felől szív. A lenti képen pedig a lapátok alapján egyértelműen óramutatóval ellentétesen és fúj. Tehát nem igazán értem, hogy mi folyik ott... Esetleg két különböző fajta venti?
-
.mf
veterán
"A másik, hogy ha jól látom a képen, szív a venti"
Bár való igaz, hogy az első képen a nyíl alapján a bordáról szívja a levegőt, de a második képen a lapátok állásából, szögéből, kialakításából látszik, hogy fújja. Valószínű, hogy az elsőnél még fordítva volt rajta, utána rakták rá helyesen. Vagy talán azt akarták mutatni, hogy így is lehet, úgy is lehet? Ha szívja, abban is van logika, mivel több mITX háznál is a proci fölött van egy szellőzőnyílás vagy pedig a táp, ami onnan szívja a levegőt. A szellőzőnyílásnál jobb felfelé (főleg, ha fekvő ház) kinyomni a meleget a házból; a táposnál pedig egymástól pár mm-re két, egymással ellentétes irányba dolgozó venti ugyancsak nem ideális.
ktamask: a cimke rohadtul nem számít semmit. Láttam már olyat is, ahol nem volt, meg olyat is, ahol mindkét oldalon volt, avval mit kezdesz? Jobb ventiken jelölni szokták a forgás- és fújás-irányt, ld. felső kép. A szívó oldalon laposabb a lapátok belépő íve, míg a fújó oldalon meredekebb a lapát szöge, ez pedig az alsó képen látszik.
-
.mf
veterán
Én már nem is egyszer; de azt is látni kell, hogy a tervezőknek sincs nagy mozgásterük, adott méretkorlátba kell beférni úgy, hogy a proci körül lévő egyéb alkatrészeket (nagyon letolt foglalatnál PCIe kártya, RAM, VRM és chipset hűtőbordák) se érintse.
(Az más kérdés, hogy én inkább hőkamrás és alul is telibe bordás hűtőt tartanék jobbnak ilyen kis helyre, amilyet még nem láttam).
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Diablo IV
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- AliExpress tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest