- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Viszont a felső képen a nyíl standard jelölése alapján óramutató járásának irányába forog és a borda felől szív. A lenti képen pedig a lapátok alapján egyértelműen óramutatóval ellentétesen és fúj. Tehát nem igazán értem, hogy mi folyik ott... Esetleg két különböző fajta venti?
-
.mf
veterán
"A másik, hogy ha jól látom a képen, szív a venti"
Bár való igaz, hogy az első képen a nyíl alapján a bordáról szívja a levegőt, de a második képen a lapátok állásából, szögéből, kialakításából látszik, hogy fújja. Valószínű, hogy az elsőnél még fordítva volt rajta, utána rakták rá helyesen. Vagy talán azt akarták mutatni, hogy így is lehet, úgy is lehet? Ha szívja, abban is van logika, mivel több mITX háznál is a proci fölött van egy szellőzőnyílás vagy pedig a táp, ami onnan szívja a levegőt. A szellőzőnyílásnál jobb felfelé (főleg, ha fekvő ház) kinyomni a meleget a házból; a táposnál pedig egymástól pár mm-re két, egymással ellentétes irányba dolgozó venti ugyancsak nem ideális.
ktamask: a cimke rohadtul nem számít semmit. Láttam már olyat is, ahol nem volt, meg olyat is, ahol mindkét oldalon volt, avval mit kezdesz? Jobb ventiken jelölni szokták a forgás- és fújás-irányt, ld. felső kép. A szívó oldalon laposabb a lapátok belépő íve, míg a fújó oldalon meredekebb a lapát szöge, ez pedig az alsó képen látszik.
-
.mf
veterán
Én már nem is egyszer; de azt is látni kell, hogy a tervezőknek sincs nagy mozgásterük, adott méretkorlátba kell beférni úgy, hogy a proci körül lévő egyéb alkatrészeket (nagyon letolt foglalatnál PCIe kártya, RAM, VRM és chipset hűtőbordák) se érintse.
(Az más kérdés, hogy én inkább hőkamrás és alul is telibe bordás hűtőt tartanék jobbnak ilyen kis helyre, amilyet még nem láttam).
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mobilinternet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest