- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Arra gondoltam, hogy a SoC inkább olyan, mint egy konzol, míg egy laptop azért -bár egybe van gyúrva- mégiscsak tucatnyi bigyó... Itt meg megkapja az 1 db drivert, minden kész.
Amúgy én is "legózós" vagyok, és nem tartom jó ötletnek (tartósság, javíthatóság miatt) az alacsony fogyasztást igénylő eszközökön kívül az egybe integrálást. -
ViZion
félisten
Egyrészről user-barát ez a SoC elgondolás: nem kell bővítéssel, kompatibilitássaal foglalkozni, drivereket keresni (régi szép idők, amikor pl. új ati driver x játékkal nem volt jó, leszed, régi vissza...).
De ezen túl van egy másik része: a PC "elkonzolosodik" van fix HW, kész. De mi van, ha olyan progit használok, amihez több ram kell? Vagy ha besz.rik a ram (ami elég gyakori, értem ezt úgy, hogy mondjuk x éves alaplap, proci cserebere, stb és működik, de ram azért hamarabb elszáll).
Persze nyugaton nem gond, mikor egy felső-közép kategóriás gép durván egy havi fizu... itthon meg egy év spórolás... Nekem AMD-fanként továbbra is a legszimpatikusabb, hogy szinte alkatrészenként lehet fejleszteni, ezért évente olcsón jól szinten lehet tartani a gépet.
Ha ez nem lesz, akkor mi lesz? -
ViZion
félisten
Köszi az infót
-
ViZion
félisten
válasz
shabbarulez #5 üzenetére
Akkor a lényeg röviden: aki most bullra, FM1-re vált, az dobhatja ki mert 3 év múlva a ram is a CPU-ba lesz integrálva...
Vegyetek újat...Komolyan: jó lesz ez, biztos... de miért nem a CPU cache-ot növelik? Esetleg külön cache chipet tokoznának bele? Lehetne level 4-5-6 cache is
Nem vagyok HW mérnök, de ahogy leírtad ez ugrott be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest