- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem mondjuk a StarDrive2 van meg ami nem érinti a mobil dolgokat, így azt nem tudom milyen szinten van a PC-s része a motornak úgy általában a mobil dolgokhoz képest, de legalább egyformán jól fut PC-n a játék mindegyik oprendszeren, ideértve Linux alatt a nyílt radeon drivert is, nem csak a Catalystot.
Sőt, a játékot kezdetben a Unity 4.6 verziójával adták ki, ott a Catalyst alatt voltak shader hibák, míg a közösségi driverrel meg nem. Most nemrég a fejlesztő átírta az aktuális Unity alá a játékot mert a 4.6 még több dolgot nem tudott megfelelően párhuzamosítani amitől beszaggatott a játék pl. nagy részecske számnál, meg DLC is jön hozzá, majd megint ki kell próbálni mindent benne.
Nem olyan régen mutattak a fejlesztők egy igen látványos űrállomásos képeket, hogy mire képes a Unity engine, kíváncsi leszek mi lesz belőle hosszabb távon.
lev258: de legalább van és működik. Nekem az jött le az ottani hozzászólásokból, hogy ha van kalap akkor azért, ha nincs, akkor azért rossz, vagyis nem nagyon tudtak örülni a dolgoknak...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha már ez szóba került, arról tudsz valamit, hogy a Unity-t miért nem komálják Linuxos játékosok? Phoronixon volt róla egy hír 2-3 hete, aztán igazából csak negatív hozzászólást láttam a cikk alatt, hogy milyen rossz, meg a mono így, a mono úgy...
A saját tapasztalataim szerint igen jól megy, még olyat is megenged, hogy átpakold a futó játékot egyik virtuális asztalról a másikra, amit még gondolom W10 alatt sem lehet megcsinálni.Amúgy gondolom ha a Frostbite-ot jól írják meg, akkor inkább csak akarom vagy nem akarom kérdés a portolás, nem hihetetlen nagy beruházás.
csongi: http://prohardver.hu/hir/pc_gyartok_keszulnek_vulkan_api_tamogatas.html?stext=vulkan%20api
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az Inteles driverről spec. nem tudok nyilatkozni, azzal nem tudom most hogy állnak a Vulkan téren, de nekem is az rémlik amit írsz. Amúgy pl. Windows alatt is egy érdekes történet lesz a nagyon rövid Inteles driver terméktámogatási idő miatt, pedig igen nagy százalékban Intel vga-n játszanak az emberek a Steames HW felmérések szerint.
A Waylandet meg azért említettem, mert ahová kell a Vulkan ereje, ott elvárás egy "modern" környezet is hozzá. Most a KDE-nél a Waylandre portolás közben pl. felmerült, hogy mi lenne ha a Waylandes teljes képernyős alkalmazások nem is KDE ablak kezelőjén keresztül futnának, hanem totál magukban teljesen független az asztali környezet bármely elemétől. Majd a napokban lesz róla gondolom még némi infó, érdekes téma.
Szerintem ahogy az Ubuntu se használja már egy jó ideje a Xorg-ot, úgy a Waylandre váltás is hamar le fog zajlani az asztali disztróknál, amint megfelelő szintre jut az adott asztali környezet Waylendhez igazítása. A képet az tenné teljessé, ha az Ubuntun nem a MIR futna, azzal lehet, hogy kvázi egyedül fognak maradni...kieg: a DN 3D nekem is megvan, röhögtem is mikor minden gond nélkül ment Linuxon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valóban, de oda a Vulkan mellett az X leváltásának is meg kell történnie, ami azért viszonylag jó ütemben halad, többnyire a Waylandre.
Valamint kezdetben csak a gyártói driverek, azok közül is elsőnek várhatóan a Catalyst (Crimson) fogja megkapni a Vulkant, a közösségi driverek csak valamivel később.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Opel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Magisk
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest