- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Elsiklottál a hozzászólásom fölött?
Ez alapján, ha megengeded: "..hadd én tudjam már jobban okés?"
-
Xero
nagyúr
"De azt nem állítanám, hogy nem lehet akcentus nélkül beszélni egy idegen nyelvet felnőttként. Csak idő kell hozzá, meg jó sok gyakorlás. Vannak nyelvek, amik az átlagosnál több gondot okoznak magyarként, de semmi sem lehetetlen."
Rólam sokszor megjegyzik nem angol anyanyelvű külföldi ismerősök és brit angol anyanyelvűek is, hogy az akcentusomra és a szóhasználatomra hamarabb mondanák rá, hogy us english, mint hogy "hunglish". Én is sokszor veszem észre magamon, azt a tipikus "szórágást" (nem tudom szebben kifejezni) beszélgetések közben. Pedig számomra szebbnek tűnik a brit akcentus, de a us természetesebb.
Ehhez azért hozzátartozik, hogy az angol nyelvet 6-7 éves korom óta tanultam több formában is, és napi rendszerességgel használom.
Van egy elvem amit meg szoktam osztani másokkal: Ha eljutsz oda, hogy adott idegen nyelv használatakor azon a nyelven gondolkozol, akkor már jó úton haladsz. Ha huzamosabb használat után már azon a nyelven álmodsz is, akkor odaértél. Nekem ez utóbbi még csak az angol nyelvvel sikerült és véleményem szerint több idegen nyelvvel már nem is nagyon fog sikerülni, kivéve, ha nem angol nyelvterületre kerülök a jövőben.
-
Xero
nagyúr
"Először tanuljon meg egy nehezebb nyelvet, mondjuk egy franciát és utána egy angolt (mert tévesen túl hamar lehet benne sikert elérni a könnyű nyelvtani rendszere miatt) mert erről könnyebb átállni sok a hasonlóság. Sőt az angol után állítólag a spanyol is sokkal könnyebb. Aztán programozzon ha akar."
Mivel mindkét említett nyelvet beszélem (angol felső, francia közép szinten) és mellettük a németet és olaszt nagy vonalakban megértem (német egy év, latin kettő év), így bátorkodom leírni, hogy ez nem igaz.
A francia nyelvben minimális logikai eltéréseket kell elsajátítani, onnantól pedig ugyan olyan tanulás és gyakorlás kérdése.Természetesen én is klasszisokkal jobban beszélek angolul, de lényegesen több időt fordítottam rá és napi szinten használom írásos és verbális kommunikációra is, szemben a franciával, amit évente 1-2 hétre kell csak elővennem beszédben.
Azt viszont valóban viccnek tartom, hogy egy élő nyelvet egy egyszerű programozási nyelvvel kívánnak leváltani. A kettőnek a világon semmi köze egymáshoz.
Ha valaki elsajátít egy gondolkodásmódot, utána az eltérő szintaktikákat hozzátenni már szinte nulla befektetést jelent az eltérő programozási nyelveknél. Erre az analógiára építve, ha valaki egyszer megtanul gondolkozni és hangokat kiadni, akkor egy-két nap alatt meg tud tanulni bármilyen élő nyelven is alap szinten kommunikálni?! A francokat!
Ezek bizony keverik a szezont a fazonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged