Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- Bluetooth-headsetekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Ez nagyon gyakorlatias megközelítés

Egy kábelen két eszköz spórolás: Egy vezérlő, két eszköz adatforgalmát le tudja kezelni, egy kábelen. A pontos eredetének most nem nézek utána, de talán ez játszhatott szerepet. Több eszköz kiszolgálása már nyilván nem volt ilyen egyszerű IDE felületen, a SCSI a másik, ami ebből az elvből táplálkozik, ott jobban bejött, mondjuk így. A limit elsődleges oka nem a sávszélesség, hanem az, hogy egyszerre a kábelen egy eszköz lehet aktív. A master-slave elnevezés nyilván erősen kérdőjelezhető, mivel nincs alárendelt viszony az eszközök között, legfeljebb annyi, hogy a master a kábel végére kell kerüljön jelátviteli, lezárási okokból, ha egyedül van, ezzel helye dedikálttá válik. Az ATA66 óta pedig a szabvány is köti.
Nekem az elnevezéssel semmi bajom nem volt, én nem masternek meg slave-nek hívtam őket, hanem C:-nek meg D:-nek. Nem értem, miért jelent ez számodra gondot. Lemez telepítésekor nyilván bonyolítja a dolgot a néhány tüskepár megfelelő kalapozása a lemezcímkén lévők szerint..A kábelezés persze bonyásabb, ha szépet és jót akar az ember, nekem sikerült, és nem egy eszközöm van, hanem 2 HDD 68 eres SCSI kábelen, 1 HDD (rack) vagy egy ODD+1 A: drive 2 külön IDE kábelen, és 3 ODD 50 eres SCSI kábelen. Cserebere nem gond, ha szükség van rá, de tulajdonképpen 3 éve nem piszkáltam, ami a nagy gépben van, azt minek. Szellőzés rendben van, nem hangos, nem búg (persze a két Fujitsu MAS seek hangja elég markáns
).A soros átvitel nyilván erősen érett dolog, sokat lehet spórolni vele (bár ez egyelőre épp nem látszik, mivel a soros buszt meg is kell hajtani, így érthető, hogy ez több energiát igényel, mint a szinte fapad párhuzamosé), egyszerűsödik a felület, satöbbi. De engem ez egyelőre nem inspirál arra, hogy kidobáljam a párhuzamos eszközeimet csak azért, mert olyan jó melengető érzés a kebelen, ha vadiúj és nagyonvékony kábelek lógnak az eszközök és a deszka között. A MAS-okat például eszem ágában sincs lecserélni, egyrészt, mert elég a hely, másrészt, mert a mai sata eszközök mellé is oda lehet rakni őket, minek fektessek hát bele, 2-3W spórolás miatt olyan lemezekbe, melyek megbízhatósága ezekhez képest minimum kérdéses? A SCSI maradni fog egyelőre a küszöbön álló új gépben is, PCI felületen, ebből fakadó minden korlátjával együtt, mert dolgozni jobb érzés rajta. A jövő kérdéses, majd kialakul.
A néma csend meg a netezős vas sajátja, az keveset eszik (25W), 160 gugás notilemezzel (mer' az perpendikuláris, ez is IDE, de kábel nélkül
), lehet rá letöltögetni (én nem őrzök 62 DVD-t, amit néha megnézek, számítógépen, annak offline a helye) és belefért egy lapos DVD-játékos dobozába a DSL modemmel
.Tehát az egész lényege az, hogy észérvekkel érdemesebb eldönteni, hogy mivel érdemes foglalkozni, nem aszerint, hogy nem tetszik és vacak, mert van jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Fotók, videók mobillal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Formula-1
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- G.SKILL TridentZ Royal DDR4 128GB kit (4x32GB) 4000MHz CL18 F4-4000C18Q-128GTRG
- Pioneer DDJ-FLX6-GT + M-Audio BX4 4,5" 120W ( egyben vagy akár külön külön is! )
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- P16 Gen1 16" QHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyarított bill ujjolv gar
- Okos Playstation 4 Slim 1TB + 50 játék Gold Hen 12.52 PS4 GoldHen!
- Újszerű iPhone 17 Pro Max 256GB silver ezüst független Apple 1 Év garancia
- Új Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (52 ciklus) Apple garan
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest