- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Totheground #32 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy az írott szabályzat határait kell feszegetni. Csupán geciségnek tartom amikor szabályzatba nem ütköző dolgot tesz valaki és szó nélkül tiltják, törlik a tartalmait, stb. Ez így ebben a formában önkényes cenzúra. És igen értem, felfogom, látom, hogy pusztán gazdasági érdek van a cenzúra mögött, de attól még nem kell, hogy nekem tetsszen a módszer.
Szerintem emberibb azt a levelet előre elküldeni és értelmesen megbeszélni a szerzővel a linkek eltávolítását. Pont.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Totheground #23 üzenetére
Nem a máshova mutató linkről beszélek, hanem a kitiltásról, ahelyett, hogy egy levélben felszólították volna a szerzőt, hogy biztosítson az iBooks részére olyan verziót mely nem tartalmaz a konkurens üzletre linket.
De azt is leírom tizenhatezredszerre, hogy a szabályzat nem tiltotta az ilyesmit. Így pedig rohadtul nem korrekt az a hozzáállás, hogy felszólítás nélkül törölnek. Milyen szép világunk lenne ha a KRESZ-ben változna egy csomó szabály, de lustaságból vagy hanyagságból ezt nem írja át sehol senki, de a rendőrök ettől függetlenül büntetnének ha megszeged. Aztán jönnétek a fórumra védeni a gyakorlatot azzal a szöveggel, hogy "ilyen a világ, ne pattogj miatta".
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#56573440 #13 üzenetére
Ki mondta, hogy nem vagyok? Ja nincs rajta az adatlapomon? Kár.
És azt ki mondta, hogy valamit nem értek? Nagyon is értem a dolgok állását, de ettől még megengeded/megengeditek, hogy kifejezzem véleményem mely szerint nem tetszik a dolog?
Köszönöm.
Nem tetszik, hogy az alkotói szabadságot korlátozzák olyan üzleti érdekekre hivatkozva melyek nonszenszek. Ha az szerepelne a könyvben, hogy az Apple boltjában is kapható könyvet máshol olcsóbban megszerezheti az tényleg szemétség, de itt olyan könyvekről van szó, melyeket az Apple nem árusít. Ráadásul a szabályzat eddig nem tiltotta az ilyesmit, ennek ellenére nem figyelmeztették a könyv szerzőjét, hogy távolítsa el a linkeket, nem módosították hozzá a szabályzatot. Csak fogták és törölték.
Remélem nem baj ha a módszert piszkosnak ítélem és ennek hangot adok.
-
Stauffenberg
nagyúr
Tényleg nem sok fogalmam van. Mivel nem volt a szabályzatban az ilyesmi tiltva, ezért ez egyoldalú és önkényes megszegése a szerződési feltételeknek az Apple részéről. Tényleg jogos amit az Apple csinál.
De érdekes, hogy főleg azok tartják jogosnak akik maguk is Apple userek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Akkor újrafogalmazom a feltevést. Van egy Bosch szakboltod/márkakereskedésed, bejön egy vevő és Stihl szerszámot keres. Neked olyanod nincs, de az egyik vevőd megsúgja neki, hogy van egy Stihl márkabolt egy sarokkal odébb... erre te elküldöd a rohadt anyjába mindkettőt, mert ha már amúgy sem tudod kiszolgálni akkor legalább a konkurenciától se vegye meg...
-
Stauffenberg
nagyúr
Viszont ha bemegy a kertész boltodba valaki aki hajvágó ollót keres akkor pusztán emberségből megmondhatod neki, hogy azt csak a szemközti boltban talál.
A linkek olyan könyvekre mutattak amik nem találhatók meg az Apple kínálatában.
Lehet ezt kapitalizmusnak nevezni, de inkább arról szól, hogy "ha nálunk nem veszi meg, akkor máshol se vegye".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest