- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Szerintem nem egyetlen ügyfélről, hanem mindenkiről akinek erre szüksége van. De értem mire gondolsz.
Amúgy röhögni fogsz, de nálunk pontosan ez a helyzet amit leírtál. A cég épp most készül fejleszteni egy 7,5 milliós fotónyomtatóval. 160cm szélességben, bármilyen hosszúságban fotóminőségű nyomat, szinte bármilyen tekercses anyagra. Nemsokára be lesz adva rá a pályázat.
Gondolom a főnököméket is az hajtja most nagyon, hogy relatíve sok ügyfél van, akit konkurenshez kell küldeni, mert a fotóminőség igényét nem tudjuk kiszolgálni. De ettől még nem feltétlenül vesztünk ügyfelet, hiszen más munkából kifolyólag visszajárnak. És ha meglesz az új gép látni fogják, hogy már mi is mire vagyunk képesek. Plusz nem árt tapasztalatot gyűjteni se
Én évek óta hallgatom az ügyfeleinktől, hogy xy a városban milyet nyomtat, milyen minőségben és mennyiért. Bevallom ez sokat segített a megfelelő nyomtató kiválasztásakorÉrtelemszerűen olyan gépet választottam, ami jobb, mint bárkinek itt a környéken még akkor is ha 2-3 millióval drágább. Ezért legközelebb az ügyfélnek már elmondhatom, hogy olyat tudunk, amit 120km-es körzetben senki sem.
Lehet csak én gondolkodom másként. Én ezt szoktam meg itt a cégnél. Számomra ez a természetes. Mért szívassuk az ügyfelet azzal, hogy nem ajánlunk neki megfelelő helyet ha mi úgyse tudjuk megcsinálni. Arra megyünk, hogy az ügyfél értékeli majd a kedvességet, a "gesztust" és legközelebb is hozzánk jön majd egyéb dolgaival. Ma már igen fontos dolog az ügyfél megtartása. De azzal semmire nem megyek ha nem segítek neki ilyen téren is. Max majd előbb utóbb rátalál magától.De visszatérve a könyvekre, neked is csak azt tudom mondani, mint amit joey20-nak is mondtam. Hogy ennyi erővel akkor az Apple-es termékeken le kéne tiltani mondjuk az amazon.com weboldalát. Mert ha netán fellátogat oda a júzer még a végén megtetszik neki valami a konkurenciától. Ahogy láttam kollega azért érezte a fanyar iróniát, remélem te is érzed
-
Dany007
veterán
De abból nincs profit kiesés amit amúgyse tudnál megvenni a boltban.
És igen, pont a főnököm volt az aki felhivatott és megkért, hogy ajánljak a kedves ügyfélnek egy céget, ahol fotóminőségben nyomtathat, mert mi nem tudunk ilyet. Én meg elküldtem az ügyfelet egy konkurens céghez mert mi nem tudtunk rajta segíteni. De mondom a lényeg, ha nem küldtük volna tovább akkorse lett volna belőle egy fillérünk se. Igen 20+ éves sikeresen működő cégről van szó.
Nem olyan nagy dolog ez mint ahogy beállítjátok.Ja igen, és azt se felejtsd el, hogy a profitorientáltságot nem szabad a júzer igények elé helyezni, mert a júzerek hozzák a profitot. A mi cégünk is azért kedveskedik így (is) az ügyfeleknek mert akkor ezek vissza fognak jönni. Igen, volt már rá sok példa.
-
Dany007
veterán
Ööö mondjuk mi? Mármint a cég ahol dolgozom...
Ha valamit nem vagyunk képesek megoldani a kedves ügyfélnek, de ismerünk olyat, aki megtudja oldani akkor elküldjük hozzá. Nekünk bevételünk úgyse származna belőle - mert nem tudjuk elvégezni a kérését - akkor meg mért ne legyünk kicsit emberségesek.De többször voltam már olyan esetben, hogy megoldást kerestem 1-1 munkára, cégeket hívogattam fel melyik tudna segíteni. Amelyik nem tudott volt olyan kedves és említett egy céget aki viszont tud.
Szerintem ez így korrekt. Ha már én olyan vagyok és nem tudom kiszolgálni az ügyfél igényeit (lásd xy könyv, ami nincs meg az Apple kínálatában ) akkor lehessen már bennem annyi emberség, hogy megmutatom neki hol tudja megvenni azt amit szeretne ha már nálam nem tudja.
Abban igazat adok, ha az adott könyv megvan az iBooks-ban is, akkor ne mutasson link konkurens szolgáltatóhoz. Ez világos. De ha nem árulják azt a könyvet, akkor miért ne mutathatna link egy olyan helyre, ahol viszont igen!? Elvégre kár nem éri őket, hiszen nincs meg a könyv, nem tudnák eladni.
Tudom én, hogy profitorientált cégről van szó, de ennek a tiltásnak a kihagyásával se keresett volna kevesebbet. Innentől meg már csak egy kis emberségre lenne szükség.
-
Stauffenberg
nagyúr
Tényleg nem sok fogalmam van. Mivel nem volt a szabályzatban az ilyesmi tiltva, ezért ez egyoldalú és önkényes megszegése a szerződési feltételeknek az Apple részéről. Tényleg jogos amit az Apple csinál.
De érdekes, hogy főleg azok tartják jogosnak akik maguk is Apple userek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Akkor újrafogalmazom a feltevést. Van egy Bosch szakboltod/márkakereskedésed, bejön egy vevő és Stihl szerszámot keres. Neked olyanod nincs, de az egyik vevőd megsúgja neki, hogy van egy Stihl márkabolt egy sarokkal odébb... erre te elküldöd a rohadt anyjába mindkettőt, mert ha már amúgy sem tudod kiszolgálni akkor legalább a konkurenciától se vegye meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest