- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. MIUI v7-es ROM-ot próbálok magyarra fordítani. Kibontottam a jBART-al, belepakoltam a magyar nyelvi fájlokat, néhány módosítás után vissza is csomagolt szépen minden alkalmazást, hiba nélkül. Feltettem a ROM-ot a telóra. Bootloop!
Visszaraktam a gyári angolt, ami hibátlan. Kicseréltem benne 1 alkalmazást, amit az előzőleg készített ROM-ból bontottam ki. Simán működik, magyar is. Egész addíg, amíg nem indítom újra a telefont. Rögtön Bootloop lesz az eredmény.
Van valakinek valami ötlete?
-
törölt tag
Üdv!
Szeretnék lefordítani egy alkalmazást, de nem igazán akar sikerülni. Ez egy időjárás widget, ami kimondottan úgy néz ki, mint a Samsung-ok AccuWeather widget-je.
Kibontottam, szépen le is tudnám fordítani, de az aktuális időjárás szöveges részére vonatkozó string-ek nincsenek meg.pl.: partly sunny, haze, fog, thunderstorm, stb...
Sem az arrays.xml, sem a strings.xml fájlok nem tartalmaznak ilyen bejegyzéseket. Kíváncsiságból kibontottam egy AccuWeather widget-et, abban a /res/values/strings.xml -ben meg is lettek ezel a bejegyzések. Kimásoltam őket, beillesztettem a values és values-hu mappáimba, de nem történt semmi változás. Mivel a gyári angol bejegyzéseket sem találom, azt kell feltételeznem, hogy ezek valahol máshol vannak. Gondolok pl. más alkalmazás vagy framework fájlokra. De gondolom ennek van valami nyoma az alkalmazásban, hogy ez a szöveges időjárás hogyan is kerül oda. A képekre nincs ráégetve, azt már megnéztem.
Feltöltöttem az .apk fájlt, ha ráér valaki aki tudja mit és hol kellene keresni, legyenszives nézze meg! Jól jönne egy kis segítség!
Köszi
-
törölt tag
Meg tudja mondani nekem valaki, hogy a MIUI V5 rendszerben melyik apk tartalmazza a gyári óra widget-et?
-
törölt tag
válasz
hungobungo #446 üzenetére
APKChanger volt a megoldás, már szépen működik is minden. Köszi!
-
törölt tag
Kössz mindenkinek a segítséget, sikerült megcsinálnom. A teljes MIUI rendszer magyar!
-
törölt tag
válasz
hungobungo #442 üzenetére
Ma már nem, de már leszedtem és amint ráérek ezzel fogom kezdeni. Olyan nincs, hogy nincs, ha kell a values mappába fogok belenyúlni.
Kössz a segítésget!
-
törölt tag
válasz
hungobungo #440 üzenetére
Források kicsomagolása nékül próbáltam úgy, hogy előtte betettem a rom framework-jeit az apktool rendszerébe és ezt az parancsot adtam ki neki kibontáshoz:
apktool d -s xxx.apk
Köszi, megpróbálom, amit mondtál, remélem így már menni fog!
-
törölt tag
válasz
hungobungo #432 üzenetére
Na...hogy ne értsük félre egymást.
Van egy MIUI rendszerem, ZIP formátumú ROM.
Ráengedtem a jbart-ot, feltettem a telefonra. 5 app angol marad.Kipucoltam a repositoris mappámat. Csináltam bele 2 alkalmazásnak könyvtárat. Egy amit le tudott fordítani a jbart és egy amit nem. Mindkettőt kiszedtem a zip-ből, apk tool-al kibontottam, kivettem a values mappákból az xml-eket, átírtam benne az ikon neveket és belekerültek a values-hu mappába.
Aztán megint jbart-oltam a teljes zip-et, de ugye csak ezt a 2 app-ot kellett volna lefordítania, mivel minden mást kiszedtem. Elkészült a zip, kivettem belőle a 2 app-ot és kibontottam apk tool-al, hogy belenézzek.
Amit legelőször is meg tudott csinálni a jbart, abba belekerült a values-hu mappa, amit meg nem tudott először sem megcsinálni, abba meg most se teszi bele.
Na ilyenkor mi van?
-
törölt tag
válasz
hungobungo #431 üzenetére
Nem, annyira nem! Én sem találtam rá semmilyen megoldást. Mx Player Pro megoldotta a gondom.
-
törölt tag
válasz
hungobungo #429 üzenetére
Kimásoltam az eredeti values mappából az xml-eket, csak az ikon nevét írtam át benne magyarra. Akkor sem teszi bele. Ugyanez a módszer viszont más alkalmazásokkal működik. Csak ezzel az 5-el nem. Ki érti ezt?!
-
törölt tag
Hogy egy kicsit a magyarítási témával is foglalkozzunk!
Adott egy MIUI rendszer, ami a jBART-os fordítás után, 5 app angol marad. Most jöttem rá, hogy miért!!
A values-hu mappa egyszerűen nem kerül bele az alkalmazásba. Az apkdecompiled mappában ott van, de amikor összecsomagolja a jBART, utána kibontom az APK Tool-al és nincs benne. Csak ennél az 5 app-nál van ez, az összes többinél belemegy. Röhej!
Tudok olyat csinálni, hogy az APK Tool-al manuálisan pakolom bele a values-hu mappát, azzal vissza is csomagolom, szignózom és belehúzom? Az működhet?
Esetleg a jBART-ra valami ötlet? -
törölt tag
Lewa ROM kész, nekiálltam a MIUI-nak, az is majdnem kész, csak a videóval állok hadilábon.
Két app-ból áll. MIUIVideoPlayer.apk és MIUIVideo.apk
Az első maga a lejátszó, a második a kezelőfelület lenne, ami csak a 4.xxx-es verzótól újabbakra érhető el. Nekem a 3.12.6-os verzió van fent, amibe beletette a portoló ugyan, el is indul, de csak nagy sötétséget látok, szóval nem működőképes.
Kivettem egy 4-es verzióból a fájlt, beletettem ebbe és amikor rányomok, akkor persze jön az ablak, hogy sajnáljuk, de váratlanul leállt. Megnyomtam a Report MIUI gombot, hogy lássam mi a gond, de nekem semmit sem mond.
Csináltam róla egy Screenshot-ot, megnézhetné egy hozzáértő, hogy mi hiányzik még az app-nak vagy mit kellene módosítanom, hogy menjen.Itt a KÉP!
Köszi!
-
törölt tag
Megosztom, persze, de még ez a kérdés fennáll!
Találtam az előbb a hivatalos lewa fórumban egy olyan bejegyzést, hogy a lewa weather csakis kizárólag Kínában ill. kínai városokkal működik, mással nem hajlandó.
Ez mennyire fedheti a valóságot?
...csak mert ha ez valóban így van, akkor feleslegesen szórakozok vele, inkább keresek egy másik widget-et.
-
törölt tag
Na jelentem kész a Lewa ROM-om. Minden megvan benne ami kell, működik is minden tökéletesen, még a naptáram is, amivel napokat szenvedtem.
Már csak 1 problémám van. Az időjárás alkalmazás, kizárólag kínai városokat hajlandó mutatni. Hogyan tudnám beleintegrálni a lokalizációkba manuálisan Magyarországot vagy legalább a lakóhelyem?
Próbáltam módosítani a database fájlt, ha egyáltalán jót piszkáltam, beleírtam a településem azonosítóját, ahogy kellene egy leírás alapján, de úgy hibával leáll. Amúgy meg tökéletesen működik, ha nem piszkálok bele.
/data/data/com.lewa.weather/database/com.lewa.weather.db fájlba kotortam bele
Valakinek hasznos ötlete?
-
törölt tag
válasz
hungobungo #408 üzenetére
Épp most írtam neked pm-be, hogy nincs naptár a rom-omban, azért nem ment. De akkor megpróbálok deodexelni egy miui rom-ot, hátha látok valami érdekeset.
Köszi
-
törölt tag
válasz
#01993216 #406 üzenetére
Találtam egy leírást az XDA-n. Kivettem a /data mappából az időjárás adatbázisát, hozzáadtam kis falum helyzetét, visszaraktam, de úgy meg el se indul az időjárás alkalmazásom.
Mondhatna valaki valami okosat! Vagy a nem működő naptáramra!
Közben nekiálltam lefordítani, ami már működik.
-
törölt tag
Neked sem megy az a 2 app?
Már nem izgat annyira a naptárkérdés, de az viszont bosszant, hogy az időjárás kizárólag kínai városokat hajlandó megtalálni. A MIUI V5-ben a 4.2.14-es verzióban ez hibátlanul működik, de csak abban. Gondoltam belenézek a MIUI verzióba, hátha van valamiben valami okosság, aztán majd beleszerkesztem a Lewa-ba. De hiába bújom itt már órák óta a MIUI weather app-ot, nem találok benne semmit, ami ilyesmire utalna.
Valakinek hasznos ötlete?
-
törölt tag
Csináltam egy olyat, hogy egy MIUI ROM-ból kiszedtem a Calendar.apk-t és beletettem a LeWa ROM-ba. Telepítés után látom az alkalmazást, az ikonja mutatja is aktuális napot, de ha rányomok, akkor nem megy a naptár, kidobja, hogy leállt. Aztán csináltam egy olyat, hogy kivettem a CalendarProvider.apk-t is, de ugyanaz a helyzet.
Valakinek valami ötlete?
Ha ez is működne rendesen, akkor utána már lehetne a fordítással bíbelődni!
-
törölt tag
válasz
hungobungo #397 üzenetére
Itt a LINK, ezt a zippelt ROM-ot dobtam fel a telómra. Meg persze utána a kiegészítést az alapROM-omhoz, de az nem mérvadó, abban csak boot.img, ilyesmik vannak. Maga a ROM, az ez, amit belinkeltem. Elsőre 2 dolog tűnt fel. Nincs böngésző és naptár.
A böngésző problémát megoldottam, egy másik LeWa ROM-ból áthúztam a Browser.apk-t ebbe és az ment is, de a naptárra nem találtam megoldást. Gondoltam maga az alkalmazás hiányzik, ezért kértem segítséget. Elvileg olyannak kellene lennie a LeWa-ban is, mint a MIUI-ban. Ha ez is menne, akkor ez nekem egy tökéletes ROM lenne, mert más hibát nem találtam benne. Még az iránytű is megy, ami a legtöbb portolt ROM-ban nem.
Tudsz ebben a naptár dologban segíteni?
Köszi
-
törölt tag
válasz
hungobungo #397 üzenetére
Ez megoldható, de most épp melóban vagyok, mobillal nehezen megy a dolog. Este ha hazaértem, akkor elküldöm neked a zippelt rom linkjét, amit leszedtem és bele tudsz nézni.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
hungobungo #393 üzenetére
Nem a naptár volt a lényeg, hanem hogy az alkalmazásikonon lássam az aktuális napot. Elvileg ez benne van a Lewa-ban, csak nekem nem megy valamiért.
-
törölt tag
válasz
hungobungo #378 üzenetére
Letöltöttem, működik,de szerintem kicsit félreértettük egymást. Nekem a gyári naptár alkalmazás kellene, aminek az ikonja amolyan IOS stílusban mutatja a mai napot, akárcsak a MIUI-nál.
Erre nem találtam alkalmazást. Csak a CalendarImporter.apk és CalendarProvider.apk van a ROM-ban. Vagy ezek valamelyike lenne maga a naptár alkalmazás is? Mert akkor kicserélem és hátha.
-
törölt tag
válasz
hungobungo #378 üzenetére
Köszi! Megnézem!
-
törölt tag
Hali!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a LeWa OS-ben melyik apk a naptár? Feltettem egy LeWa OS-t a telómra, szép és jó, de 2 app hiányzott. A böngésző és a naptár. Leszedtem még pár verziót, az egyikből kiszedtem a browser.apk-t, beletettem a sajátomba, tökéletesen működik. De a naptárhoz tartozó apk fájlt egyik rom-ban sem találom. Azt nem hiszem el, hogy egyikben sincs, max nem Calendar.apk néven.
Tud valaki ebben segíteni? Mondjuk aki fordítást ír hozzá.
Köszi
-
törölt tag
Na csak érdekességképp, nekem már sikerült megcsinálni!
A 4pda fórumról vakartam le, ráengedtem a jBART-ot és szépen mindent le is fordított.
Bár ez nem a 4-es, hanem a 3-as V5 verzió, de legalább jól megy. Nekem a 4-es kifagyott hívás közben néha. Később megosztom a THL-es fórumban a link-eket és a teljes leírást.
-
törölt tag
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy ezt hogy lehet innen levakarni, lehetőleg egy egyszerű .zip formátumban?
-
törölt tag
Tényleg az lesz a vége, hogy hagyom a francba az egészet. Kicserélgettem már a gyárira szinte mindent. Akkor sem megy. Pár gyári alkalmazás kivételével mindent tudok magyarítani, de azt a pár gyári app-ot az istennek se fordítja le. Már tényleg nincs ötletem, hol lehet a hiba.
Érdekességképp:
Feltettem az előző verziót, ami szintés 4-es verziószámmal kezdődik, azon sem megy. Aztán kerestem pár még régebbi 3-as verziót. A legutolsó kiadással nem, de az azelőttiekkel meg simán megy a teljes magyarítás.Ki érti már ezt??!!
Lassan tényleg odaérek, hogy ha kell a MIUI, akkor használom angolul, vagy visszarakom az AOSP ROM-ot.
-
törölt tag
Csak sikerült újra elakadnom! Mivel már minden programom (jBART, APK Tool, stb..) tökéletesen működik, újra nekifeküdtem a fordításnak. Sokmindent már sikerült szépen magyarítanom, de.
a feltelepítés után, hiába a magyar nyelv, bizonyos alkalmazások akkor is angol nyelvűek maradnak. Példának okáért ezek a Phone, Gallery, Contacts, Browser. Próbáltam már azt a verziót is, hogy a values mappából kirámoltam az xml fájlokat, belemásoltam a values-hu mappába és néhány dolgot módosítottam benne, hátha csak itt van hiba. Persze nem működik.
Kérdésem a következő:
Elképzelhető mondjuk, hogy mivel ezek úgymond rendszer alkalmazások, hogy mondjuk ezekre más alkalmazás is befolyással van? Mondjuk belekontárkodik ezekbe például mondjuk a framework-res.apk vagy a framework-miui-res.apk?Mert ha igen, akkor ezeket teljesen elölről újra kell fordítanom.
(Egyébként valamelyik nap megpróbálkoztam egy 3-as verziószámmal ellátott MIUI V5-ös ROM-al, ráhúztam ezt a fordítást és azon magyar lett. Csak ezen a 4-esen, de egyiken sem akar magyar lenni. Ezért a kérdés.)
Tud valaki segíteni?
-
törölt tag
Indiant hozzászólása tette fel végül az i-re a pontot. Miután rendesen beállítottam a jBART-ot, mostmár megy az offline fordítás. Az alkalmazások, amikbe eddig nem épült bele a magyar nyelv az pedig azért volt, mert ez a magyarítás nem a 4-es verziószámmal ellátott V5-ös MIUI ROM-hoz készült, hanem gondolom még az előző 3-ashoz és szinte biztos, hogy valami alapvető változás történt a string bejegyzések kapcsán.
A fordításból kidobtam a magyar nyelvhez tartozó xml fájlokat, a values mappából áthúztam az eredetiket, átírtam benne pár apróságot próbaképp és a jBART-al összeraktam a ROM-ot. A változások működnek, úgyhogy holnapután végigmehetek azokon az alkalmazásokon, amik eddig angol nyelvűek maradtak, javíthatom a hibákat, elírásokat és kiegészíthetem, ami még nincs lefordítva.
Természetesen publikussá teszem majd, ha esetleg más is kedvet kapna a MIUI kipróbálásához!
Jó egy hete szenvedek ezzel! Közel álltam már hozzá, hogy hagyjam az egészet, de végül sikerült és azt kell mondjam, megérte ennyit szenvedni vele!
-
törölt tag
Na végre minden rendesen működik, lehet ügyködni a magyarításon. Most az APK Tool, jBART, APK Edit is hibátlan.
Szeretnék köszönetet mondani a kedves fórumtársaknak a segítségért és türelmükért! Különösképpen bb71-nek, Indiant-nak és hungobungo-nak!
-
törölt tag
Hát ezt már komolyan nem hiszem el!
Gondoltam mégis a jBart-al a legegyszerűbb belefordítani egy magyarítást a ROM-ba. Gondoltam lemagyarítom offline, megnézem mi marad ki és befejezem ill. javítom, ami nekem nem tetszik benne, mégsem kell teljesen újat csinálni.
Megnyitottam a jBart\data\settings mappában a repo.miui.v4.main.conf fájlt és hozzáadtam ezt a sort:
github::vagyula1/miui-v5-hungarian-translation-for-miuiandroid=Hungarian V5Le is fordította gond nélkül. Úgy ellenőriztem le telepítés nélkül, hogy kibontottam a kész ZIP fájlból a FileExplorer.apk fájlt, amiről biztosan tudtam, hogy magyar lesz. Beletettem az APK Tool-ba, kibontottam és persze benne volt a values-hu mappa.
Igenám, de ahhoz, hogy én itt szerkesztgetni is tudjak, offline kellene beleintegrálnom a magyarítást és akkor kedvem szerint variálhatok benne. Viszont nekem offline az istennek se teszi bele a magyar nyelvet.
Próbáltam a következő bejegyzésekkel a repo.miui.v4.main.conf fájlban:
c:\jBart\repoMIUI=Hungarian V5
listfolder::c:\jBart\repoMIUI=Hungarian V5A repoMIUI mappa egy Hungarian nevű mappát tartalmaz, amiben aztán benne van a Main és így tovább. Nem működött. Aztán kiszedtem belőle a Hungarian mappát, tehát a repoMIUI mappa rögtön a Main mappát tartalmazta. Akkor sem ment, egyik bejegyzéssel sem. Érdekes viszont, hogy a LOG fájl szerint sikeresen kibontotta a ROM-ot és fel is építette. Valójában még csak ki sem bontotta, szimplán csak átmásolta egyik meghajtómról a másikra és átnevezte.
Próbáltam a legfrissebb jBart 1.7.0-ás és kicsivel régebbi 1.6.0-ás verzóval is, eredménytelenül. Variáltam a beállításban is, hogy letöltse a repo-t vagy sem, aláírja vagy sem, tök mindegy volt. Egyszerűen nem kerül bele a magyar nyelv.
Valakinek valami ötlete?
-
törölt tag
Mostmár tényleg tökön szúrom magam! Hogy nekem semmi sem sikerül!
Nem megy az a rohadt magyarítás, gondoltam semmi gond, nekiállok majd én és egyesével lefordítgatom.
Kibontottam a ZIP formátumú ROM-ot. Kivettem belőle próbaképp az FMRadio.app-ot. Kibontottam az APK Tool-al, létrehoztam benne a megfelelő mappát. Az eredeti angol mappából áthúztam a strings.xml fájlt és lefordítottam magyarra. Azután visszacsomagoltam APK formátumba az APK Tool-al, belemásoltam a ROM system/app mappájába, felülírtam a régit gyakorlatilag. Aztán visszacsomagoltam az egészet a WinRAR-al ZIP formátumba és feltettem a telóra. Gondoltam majd felteszem a Morelocale 2 nevű progit, az megtalálja majd a mappámat és kiderül hogy sikerült a fordítás. Nos a ROM feltelepítése után egyáltalán nem volt FM Rádió alkalmazásom.
Gondoltam biztos az a baj, hogy nem szignóztam le. Nem csináltam meg, mert ugye elvileg a CWM nem kényes az ilyesmire. Sebaj, nekiálltam újra. Kibontottam, fájlcsere, ezúttal digitálisan aláírtam egy általam készített keystore kulccsal, aztán megint felülír, visszacsomagol, telepít. Semmi sem változott! Még mindig nincs FM Rádió app-om a telepítés után. Gondoltam felmásolom egy fájlkezelővel az SD kártyára és telepítem manuálisan. Hibával kidobott!
Na most mit csináljak? Elrontottam valahol a folyamatot? Vagy ennyire kényes ez a MIUI?
Annyit szivat, hogy lassan elmegy tőle a kedvem, hiába tetszik és a stock rom-ot fogom használni, mint eddig! -
törölt tag
válasz
#01993216 #318 üzenetére
Korai volt az öröm. Jó volt a ROM, amíg bele nem piszkáltam. Kivettem egy apk-t, kibontottam, belefordítottam, visszacsomagoltam, visszaraktam a ROM-ba, aztán feldobtam a telóra. Induláskor kifagyott. Szóval ez bukta!
Ma megjelent a legújabb ROM, feltettem azt, persze magyarítva. Ugyanaz a jelenség, mint az előzőnél. Néhány alkalmazás angol marad.
Nem lehet esetleg, lehet most hülyeséget kérdezek, hogy mondjuk az egyes appokhoz valami külön jogosultság lenne szükséges, hogy belekerülhessen a fordítás? Ha létezik ilyen, akkor ezt hol és hogyan tudom beállítani?
Jobb ötletem már tényleg nincs!
-
törölt tag
Igen, de ha visszaolvasol egy kicsit, akkor látni fogod, hogy az apktool sem akarta visszacsomagolni a fájlokat!
Azért köszi!Szóval kedves fórumtársak! Lejárt egy újabb idegbeteg nap, de azért lett megoldás a problémámra. Leszedtem egy másik ROM-ot, ami eleve Multilanguage és van benne magyar nyelv. Ennek a fájljait már oda-vissza kezeli végre az Apktool, úgyhogy már csak le kell fordítanom az a 2-3 alkalmazást, ami hiányzik a ROM-ból, illetve kijavítani néhány hibát, ami szúrja a szemem.
Nagyon kössz mindenkinek a segítséget!
-
törölt tag
válasz
#01993216 #315 üzenetére
Valaki segíthetne egy kicsit! Offline próbálok magyarítani!
A JBART mappában, /data/settings-ben, megnyitottam a repo.miui.v4.main.conf fáj-t és a lista végéhez hozzáadtam ezt a sort:
listfolder::c:\miui-v5-hungarian-translation-for-miuiandroid-master=miui HUN V5
Jó ez így?
Illetve ezen a mappán belül van egy Hungarian mappa és 3 másik fájlt. Amúgy egyáltalán ezt a mappát kell hozzárendelni, vagy a Hungarian nevű mappát, mert ugye a lényeg, a main mappa, az a Hungarian mappán belül van.
-
törölt tag
Megvannak a framework file-ok. Azokat használtam, amiket kivettem a ROM-ból. Azzal ki tudtam csomagolni, csak vissza nem. Az a 6.apk framework file az a framework-miui-res.apk fájl, az kell neki.
Kérdés ugye, hogy a ROM-ból kiszedett framework fájlok kellenek-e egyáltalán az APKTool-nak.
-
törölt tag
Persze! Csak annyit módosítottam rajta, hogy a /res/values mappában a strings.xlm-ben átírtam az AppLabel és AppIconLabel string-jét Phone-ról Telefonra. De nekem módosítások nélkül sem engedte visszacsomagolni.
Gondoltam ezt módosítom, belerakom a ROM-ba, feldobom a telóra és ha megy, akkor csak a JBART nem cseréli ki, amit kellene. Megcsinálom manuálisan. De ha így sem menne, akkor máshol van a probléma. Ezt próbálom kizárni.
Itt a link!
-
törölt tag
Na mostmár tényleg kezdek belefáradni!
Letöltöttem az apktool-t. Belemásoltam a phone.apk, framework-res.apk és a framework-miui-res.apk fájlokat. Nyitottam egy parancssort és kiadtam a következő parancsokat:
apktool if framework-res.apk
apktool if framework-miui-res.apkHozzáadta a framework fájlokat gond nélkül. Aztán ez jött:
apktool d phone.apk
Kibontott a telefon alkalmazást gond nélkül. Hozzá sem nyúltam, csak megpróbáltam visszacsomagolni apk-ba a következő parancssal:
apktool b phone
Erre kivág nekem valami invalid resource directory name sorokat. Utánanéztem, szinte mindehol azt írják, hogy elavult az aapt.exe. Leszedtem ezer helyről, leszedtem az Android SDK-t is, frissítettem, kivettem még abból is az aapt.exe fájlt, még a windows könyvtárba is bemásoltam, de a hiba megmaradt, akárhonnan szedtem le.
Most mi a túrót csináljak? Ha nem tudom visszatömöríteni APK-ba, akkor gyakorlatilag az egész fordításnak semmi értelme sincs!
-
törölt tag
válasz
#01993216 #300 üzenetére
Közben az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha ez a JBART nevű program szórakozik velem és egyszerűen nem húzza bele a repository fájlokat egyes app-oknál a ROM. Mi történne akkor, ha egyesével kibontogatnám a ROM-ban lévő app-okat valami APK Tool-al és manuálisan tenném bele a magyar nyelvű fájlokat? Mondjuk kezdetnek egy alkalmazással? Érne valamit?
-
törölt tag
Jó reggelt!
Nekiugrottam még egyszer ennek a ROM fordításnak. A következőt csináltam. Amit a JBART letöltött repository-t, abban megkerestem a Phone.apk-hoz tartozó strings.xml fájlt és kitöröltem. Mivel ugye az maradt angol, többek között. Az alap ROM-ban megkerestem ugyanezt a fájlt, majd belemásoltam a magyar repository-ba. Csakis kizárólag 2 sort módosítottam benne. Az ApkLabel és ApkIconLabel sorok string-jét javítottam át Phone-ról Telefon-ra.
Gondoltam így visszaforgatom, és ha megváltozik a feltelepítette rendszerben a Phone név Telefon-ra, akkor a magyar repository-ban lévő xml a hiba, hogy valami hiányzik belőle és ezért veszi elő a rendszer az eredetit. Összehasonlítani macerás, mert nem egyeznek a sorok, kusza az egész, gondoltam így lesz a legegyszerűbb, aztán utána lehet fordítani a többit.
Nos feltelepítettem a módosított ROM-ot. Hát a telefon alkalmazásom ugyanúgy angol maradt, szóval ha a módosításom jó, akkor nem innen ered a hiba. Viszont a framework-res és framework-miui-res fájlokban sem láttam semmi szokatlant. Szóval gyakorlatilag ráment 2 napom a semmire.
Valakinek valami ötlete?
-
törölt tag
Letöltöttem a repoisitory-t, kibontottam a ROM-ot. Holnapután egyesével végignézem a fájlokat és egyenként fogom belemásolni az app-okba. Viszont lenne egy kérdésem!
A letöltött repository-ban 2 mappa. Látszólag mindkettő tartalma ugyanaz, jobban nem mélyedtem bele. Az egyik mappa neve translation, míg a másiké translation_git.
Meg tudja valaki mondani, hogy mi a különbség a kettő között? Melyikkel kellene dolgoznom?
Köszi
-
törölt tag
válasz
#18193920 #287 üzenetére
Megcsináltam, persze! Ezt tettem bele a ROM-ba. Ahogy nézegettem a fájlokat, szinte 100%-os a fordítás. Mégsem lett magyar minden programom, miután feltettem a ROM-ot. Pedig megnéztem a repo-ból letöltött fájlokat is és azok is magyarok voltak, amik angolok maradtak telepítés után. Pl.: Galéria, Telefon, Névjegyzék, Böngésző
-
törölt tag
Na erre varrjon gombot valaki!
Leszedtem a Needrom-ról a legutolsó MIUI V5 ROM-ot. THL W100-as telefonom van. Letöltöttem a JBART nevű programot és beleintegráltam a ROM-ba a magyar nyelvet. Feltettem a telefonra, szép és jó, de csak félig-meddig magyar. Gondoltam semmi probléma, majd szétbontok egy másik ROM-ot, kipakolom a magyar nyelvi fájlokat és belehúzom ebbe, biztosan csak ennyit fordítottak le eddig magyarra.
A következő történt. Megnéztem a JBART által készített mappaszerkezetet. Megkerestem pl. a Telefon alkalmazás nyelvi fájlokat tartalmazó mappáit. Pofára estem, mert abban ugyanúgy megvolt a values-hu mappa, mint az összes többiben és a benne lévő .xml fájlokban is magyarított szöveg volt. Szóval szinte minden alkalmazás full magyar, de a ROM csak az alkalmazások úgy 80%-ában állította át magyarra a nyelvet az angol helyett, de a fájlok ott vannak.
Na most mit csináljak???
MoraLocale 2 semmit nem ér, még mielőtt valaki ezt tanácsolná!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest