- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
válasz
Vakegérke #105 üzenetére
Matuzsálemi kort szándékozok megélni.
A bérezésem (órabér) nem éri el a bruttó 220 ezret, ha heti 5 nappal és napi nyolc órával számolok.
A jó idő sem sokkal jobb. Nem egyszer dolgoztam már hőségriadóban. Mivel az állvány fémből van ezért képes annyira felmelegedni, hogy égési sérülést szenvedsz ha csupasz bőrrel hozzáérsz.A kímélő munka tervben van, de még nem találtam meg az igazit. Sajnos a legtöbbnél túl sokat kell foglalkozni az emberekkel. Én meg nem szeretek emberekkel foglalkozni.
-
Vakegérke
félisten
Wazze, nem könnyű az életed.
Legalább eléred a statisztika szerinti átlagkeresetet, ami bruttó 220 ezer fölött van? Lenne egy fogadásom, hogy nem. Nyertem?Meddig akarsz élni? Jó, jön a szép idő, meg minden, de jön ám a tél is újra. Nem lenne értelmes dolog valami kímélőbb munkát végezni?
-
Huma
addikt
válasz
Vakegérke #103 üzenetére
Az a gáz, hogy az állványozás elég romboló hatással bír a ruházatra. Egy vízálló nejlonkabát kb egy-két alkalmat bír ki. Az embernek nincs pénze arra, hogy folyamatosan vízálló ruhát vásároljon magának.
A múltkor is volt rajtam jéger alsó+nadrág és vagy 4 pulcsi. Haza érvén meg azt tapasztaltam, hogy a pólóm és az alsó gatyám is átázott. Mindez kb 2 fokban és még a szél is fújt.
Általában saját és mások elnyűtt ruháit használom munkaruhának. -
Huma
addikt
válasz
Vakegérke #101 üzenetére
Csak két szemet vettem be belőle. Rögtön mikor kiváltottam meg másnap reggel.
Javulás alatt azt értem, hogy már nem fáj annyira ha mozgatom a karom. Ellenben a tüsszögéstől még mindig kivagyok. Nem kedvez neki a munkám. Tegnap pl hajnali kettőkor végeztünk.
Sz@rrá áztunk aztán még a szél is rákezdett. A komfort érzetem nem volt valami magas. -
Huma
addikt
A mai nap mintha javult volna a dolog. Szóval várok az ultrahanggal.
-
sztanozs
veterán
Az a lényeg, hogy az ellátás időtartama alatt biztosítva legyen.
Azzal, hogy a múltban nem volt biztosítva néhányszor, csak azt kockáztatta, hogy egy húzósabb orvosi beavatkozás esetén nem biztos, hogy ellátták volna (vagy nem tudott volna vényköteles gyógyszert iratni)... -
sztanozs
veterán
Mert a csönttörés látszik rajta és kézrátétellel nehezen állapítja meg, hogy egyik vagy másik - a jó ultrahangos szakember sem minden bokorban terem... Ráadásul a kórházak eszközei is gyakran elmaradnak attól a szinttől, amivel rendesen lehet diagnosztizálni. Végül pedig azokban a kórházakban, ahol van megfelelő eszköz és ember is, ott gyakran olyan várakozási listák vannak, hogy még az unokáid is megőszülnek, mire sorra kerülnél.
Ezzel szemben a röntgenre szinte azonnal be lehet jutni és diagnosztizálni is könnyebb - persze ha látható a probléma -
hoffman_
nagyúr
A sportorvos témához tennék hozzá annyit, hogy átlagemberként bejutni nem egyszerű. Én frissen szakadt térddel*, még nem tudva, hogy kell-e műtét vagy sem, vártam órákat, telefon ide, vagy oda. Sportorvoshoz a versenysportolók jutnak be időben, mindenki más szív/vár. Ez valahol unfair, de engem egyáltalán nem zavar, egyetértek vele.
* meg persze voltam milliószor, csak ez volt az egyetlen sos gond
-
sztanozs
veterán
Porcproblémát amúgy a röntgen nem fogja kimutatni, ultrahang kell neked. Vagy sportkórház és ha szerencséd van akkor valamikor sorra kerülsz, vagy magánrendelő - ott ~ 10e forintért csinálnak diagnózist egy adott területről.
-
randras
veterán
Tetszettek az ismerősöknek is!
-
Huma
addikt
Szóval bolond volnék?
Amúgy lehet hogy még lekapom magam Liszttel max nem rakom fel sehová. Mivel vagy 15m magasan van, nem sokan mondhatják el magukról, hogy közel jutottak hozzá.
Celeb leszek vazze! Ja mégsem, hisz nem rakom fel sehová a képet.Amúgy cucc az van, de nem használjuk. Az összes ilyen biztonsági szabályt olyan, hozzá nem értő irodakukac találja ki aki még életében nem végzett fizikai munkát. Egyszerűen nem lehet úgy dolgozni hogy minden munkavédelmi szabályt betart az ember.
A Pesti Vigadónál is ott voltam. Tavaly újították fel asszem. A mennyezetbe vagy harmincszor bevertem a fejem. Ha akartam volna összefogdoshattam volna a mennyezeten lévő festményeket. Lehet meg is tettem volna ha nem lettek volna ott a restaurátorok akik sztem zokon vették volna.
Emlékszem, hogy ott esett le egy 2,5m-es padló ami egy kb 25kg-os állványalkatrész. Zuhant vagy 20 métert.Meg tavaly voltunk valami egyetemen (már nem emlékeszem melyik volt az) ahol felhívták a figyelmünket, hogy még véletlenül se érjünk a falra festett képekhez mert több millió forint az értékük egyenként. Még a padlóhoz sem érhettünk hozzá. Ott lebegtünk felette.
Amúgy az állványozásban az a legrosszabb hogy közel kerülsz a mennyezethez és hogy egy csomó minden belóg pont fejmagasságba. Múltkor volt egy olyan cső amit mindenki végigfejelt vagy háromszor. Az egyik alkalommal majdnem lementem hídba.
(#77) bambano
Ezeket ismerem. Újakat kérek! -
Huma
addikt
Akkor kénytelen leszek olyat mondani amit még nem hallottál/olvastál.
Miért úszik a hal?
Mert nem ér le a lába!Rendőr továbbképzésen vesz részt. Matematikát oktatnak neki.
Hazaérvén nagy boldogan újságolja a feleségének hogy mit tanult.
-Képzeld asszony! Ma azt tanultuk, hogy 3-5=-2, -2+2=0
-Én ezt nem értem.
-Várj! Szemléltetem. Van egy busz. Utazik rajta három ember. Ha abból leszáll öt akkor még kettőnek fel kell szállnia rá, hogy ne legyen rajta senki.
(ez amúgy az egyik kedvenc viccem) -
Huma
addikt
Pedig igaz. De csak egy kicsit. Nem valami jó a mozgáskoordinációja.
Bár érdekes, hogy a késsel viszont baromi ügyesen bánik. Régebben borítékokat vagdosott fel tonnaszám. Valami postai meló volt. Másodperc tört része alatt betalált mindig a levél hajtásánál lévő milliméteres résbe. -
Huma
addikt
Majd nem beszedem hanem kúpként alkalmazom.
Azt írják, hogy megnehezíti a teherbeesést. Ez most rám vonatkozik vagy arra akire ránézek?Most ment el a barátnőm. Előtte majdnem kinyomta a fél szememet majd orrba vágott tenyérrel. Lassan tényleg azt hiszem, hogy nem csupán véletlen.
Lehet adnom kellett volna neki a csipszemből. -
Huma
addikt
Vicces sztori. A Zeneakadémiát állványozzuk már egy ideje. És az egy böszme nagy és cifra épület. Tele van szintkülönbséggel. Az egyik részen, köralakban magasabban vannak a falak és középen tető van ami két oldalra lejt. Egy jó nagy tető. Akkora mint egy normál tető. Erre a tetőre kell felépíteni az állványt.
Amúgy meg olyan üveglapokon mászkálunk ami alatt 15-20m mélyen van a padló. Állítólag 200kg-ot bírnak ki. Annyi még nem vagyok, szóval elméletileg nem lehet probléma.Az épület elején van egy hatalmas Liszt Feri szobor. Gondoltunk rá, hogy pózolni kéne vele egyet. Csak keményen mint a fészbúkos tinik. Aztán arra gondoltunk hogy az lehet műemlékgyalázás lenne. Mi meg nem vagyunk már tinik. (sajnos)
Az viszont biztos, hogy Feri bá egy csendes alkesz mert találtam a lábánál egy rejtett sörös dobozt.(#59) greenity:
Na ennek örülök. Köszi, remélem is használni fog. -
Huma
addikt
Már riasztottam a moderátori gárdát a szakmai topicom masszív szétoffolása miatt. Hamarosan jön a porolóval fenekelés.
Amúgy ma egész jól bírtam. Nem fájt annyira mint tegnap. Cserébe háromszor elzakóztam a tetőn. Leborították fóliával és mivel vizes meg ugye lejtős, ezért csúszott mint a veszett fene.
Kiváltottam a bogyókat is. 30-as csomagolás helyett csak 50-es volt. Nem sokat ér, beszedtem az összeset, de még mindig fáj a bordám.
Csak vicc volt.
Diclofenac-ratiopharm a cucc neve. Van valakinek tapasztalata vele? Ér valamit?
-
randras
veterán
-
randras
veterán
Egész biztos, hogy nem vagy normális.
-
Huma
addikt
Amúgy doki mondta, hogy kb hét évvel ezelőtt voltam utoljára orvosnál. Nem semmi hogy rohan az idő.
-
-
Huma
addikt
A sportorvos miben jobb? Meg hogy lehet odatalálni?
Amúgy én is valami porcos dologra gyanakszok elsősorban. Valahol ott találtak el ahol a mellkasi porcos rész találkozik a bordákkal. Szerintem ott megrepedt vagy szétvált, vagy valami ilyesmi csak a röntgen nem mutatta ki. És valószínűleg azért fáj baromira amikor erőt fejtek ki mert az izmok ugye ott tapadnak és feszítik a sérült részt.
No megyek is és lerakom a doktorit egy ilyen mesteri diagnózis után.A lilulás szerintem csak amiatt volt mert fájt a levegővétel és önkéntelenül ritkábban lélegeztem. A doki meghallgatta a légzésemet. Azt mondta jól hallható. A röntgenen is ép belső szerveket láttak. Bár nem tudom mennyire lehet kiszúrni bordaröntgennél az ilyesmit.
-
Rive
veterán
Szerdán mondjuk boksz közben belilult a szám az oxigénhiány miatt.
Oszt' sportorvosra gondoltál-e már?
Ha a légmellet kizárták (? Biztos?), akkor mondjuk valami elmozdult porc sejlik valószínűnek, de terhelésre lilulós oxigénhiány, az nem piskóta.
Ui.: minimum lenne mondjuk néhány hét kimélő életmód, szerintem, de ezt - akár a pontos diagnózist - háziorvostól nem valószinű, hogy megkapod.
-
Huma
addikt
Légmellem tuti nincs. Megnézte a doki. Szívelégtelenség sem jön csak úgy elő egy ütés hatására.
Szerdán mondjuk boksz közben belilult a szám az oxigénhiány miatt. Nem kaptam rendesen levegőt. Ki is állítottak az utolsó 6 percben.Lobotómiát mivel csinálnád? Egy rozsdás fúrógéppel? Mert a fölé nem adom. Nekem nem kellenek hájtek cuccok.
-
Vladi
nagyúr
MÁr ne haragudj, de te nem vagy teljesen komplett.
Nem nagyon fizeted a tébét, nincs háziorvosod.... húzzál el a háziorvoshoz, akárhol is van
nézze meg. Utaljon be sürgősséggel.Mert ez így szívelégtelenség is lehet, meg légmell is. Ez utóbbiban egyszer csak összesel, aztán vagy jön időben a mentő, vagy nem.
Maszek lobotómiát vállalok csak neked.
-
-
Huma
addikt
És még mielőtt elfelejtem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Huma
addikt
No minden megvolt.
Átiratkoztam az itteni háziorvoshoz. Megállapította, hogy két bordával van baj. Elküldött röntgenre. Ott nem találtak semmit. Szóval kutya bajom.
Csak azt nem értem, hogy akkor miért fáj annyira, hogy alig bírom felemelni a bal karom és bármerre mozdulok (előre dőlök, oldalra fordulok, stb) majd összecsíkozom a gatyámat.
No meg ott van a néha jelentkező pattogás. (Ezt talán jobban ráillik mint a kattogás). Nem hallható, de néha érzem, hogy valami áthelyezkedik máshová.
Meg a kezdeti fájdalomkor jelentkező reccsenés is érdekes. Az viszont hallható volt.A lényeg, hogy holnap zavartalanul emelgethetem melóhelyen a harminc kilókat. Fájni biztos nem fog mert a doki kiírt nekem valami 200 valahány Ft-s fájdalomcsillapítót.
-
Eastman
addikt
Holnapi Blikk címlapon: Bordatörött ufonautát találtak az országban!
Szerintem még ma este felboncolják Humát. Rögtön azután, hogy az orvosok kezei közé kerül.
-
Szerintem ne menj sehova. Csak rosszul erzed, biztos nincs eltorve semmi sem. Dolgozz csak es vegezz minel nehezebb munkat.
-
bambano
titán
[link]
házastárs, élettárs biztosítottsága alapvetően nem jellemző egy-két nagyon speciális esettől eltekintve (mezőgazdasági őstermelő, külföldi diplomaták körül van kivétel, stb.) a törvény szerint akinek gyakorlatilag munkaviszony jellegű helyzete van (rendes munkaviszony, oktatási intézmény hallgatója, keresetpótló támogatás), annak jár, jár még egyes esetekben szociális rászorultsági alapon (pl. özvegyi nyugdíj).de házastársnak, élettársnak nem.
-
bambano
titán
a tb biztosítás a munkából való kilépés után 45 nappal megszűnik. ezután köteles vagy saját magad bejelentkezni a NAV-nál (leánykori nevén: apeh), hogy egyénileg fizeted az egészségbiztosítási járulékot.
Amíg ezt meg nem teszed, addig nem vagy biztosított. Komolyan hiszek benne, hogy sok ilyen ember van az országban.
-
bambano
titán
a karton az, ami alapján a háziorvosi ellátásodért járó díjat kifizetik a háziorvosnak. régen elektronikusan megy, nem papíron. karton előkerítés, ahogy hagyományosan érteni lehetne, nincs. egyszerűen írnak az oep-nek, hogy ezentúl nála vagy beteg és kész. elvileg az oep-ben nyilvántartják, hogy milyen kezelések után fizettek az orvosaidnak, ebből elég jól közelíthető, hogy milyen bajaid voltak.
a tb kártyádon meg egy szám van, ami alapján ellenőrzik, hogy fizetsz-e oep (országos egészségügyi pénztár) hozzájárulást.
-
plömplöm
őstag
"Az egészségbiztosító TAJ-autorizációs szolgáltatása jelenleg az alábbi budapesti telefonszámon keresztül érhető el:
(06-1) 350-2133
Használati útmutató:
1.Készítse elő az ellenőrizni kívánt TAJ számo(ka)t, majd tárcsázza a fenti telefonszámot.
2.A kapcsolást követően az elhangzó útmutató szerint billentyűzze be a 9 számjegyet.
3.Az automata ellenőrzi a TAJ szám valódiságát és érvényességét, melyről tájékoztatja Önt." -
DeFranco
nagyúr
A kartont te nem látod, azt az orvosok egymásnak adják. A TB kártya meg ha van is, akkor sem biztos, hogy biztosított vagy, azt a TB számod alapján nézik meg. Gyakorlatilag esélytelen, hogy valaki nem biztosított, de ha nagykorú, régóta munkanélküli és egyedül él, akkor előfordulhat.
-
Иван
őstag
Akkor jól tippeltem volna.
Kartonomat sose mozgattam még (gyeredokitól felnőtt dokihoz igen), a tb kártyáddal meg ha bemész, nem nagyon fognak szerintem cseszegetni. Vagyis én mindig azzal megyek, elkérik, valami szöszmötölnek vele és ennyi. Kartonomat még senki se kérte. (A TB kártyát meg csak nem vesztetted el. Ha igen... Az nagy hiba.)
-
DeFranco
nagyúr
a karton ami a háziorvosnál van (mindig az aktuálisnál) a TB kártya meg a zsebedben
a TB jogosultságot azt hiszem lehet ellenőrizni az interneten, azt szintén, hogy ki a területileg illetékes háziorvosod, ez a lakcímtől függ
bordatörésre szerintem nem kell beutaló, de ez egy telefonnal kideríthető, szintén a területileg illetékes szakrendelőbe kell menni
-
Иван
őstag
Amúgy a TB kártya és a karton ugyanaz?
Sebészet, sürgősségire ha bemész, akkor el fognak látni, főleg ha tényleg kattog. Vszeg mivel magadtól mentél be, kicsit várnod kell, nem leszel prioritás.
Kartonnak meg majd utánajársz.
-
Huma
addikt
Hát nem tom. Most már nincs túl sok hangulatom hozzá. Inkább holnap. Ha eddig nem fulladtam meg akkor talán holnap estig sem fogok.
(#6) randras:
Botrány!(#8) Rive:
A pofozás miért járna? Mert nem tudom, hogy hol hagytam a kartonom?Köszönöm az infót. Akkor ezek szerint simán mehetek háziorvoshoz is és ellát. Aztán majd ő előkeríti a kartonom.
Amúgy nem értem, hogy a mai világban mi szükség van kartonra. Miért nem elektronikusan oldják meg a dolgot? -
Rive
veterán
Akkor sebészet. De a helyükben ellátás előtt felpofoztatnálak a biztonsági őrrel.
A háziorvosnál meg elég, ha jelzed, hogy oda tartozol és oda akarsz kerülni. A karton felhajtása már az ő dolguk. És karton távollétében is ellátnak.
Akkor sem árt, ha van egy háziorvos, ha nem vagy betegeskedős alkat. -
randras
veterán
Feliratkoztam az RSS-edre, mégsem kaptam értesítést erről, micsoda világ ez.
-
Huma
addikt
-Volt rá alkalom. Még a reccsenést is hallottam.
-Nem volt megfázás vagy ilyesmi. Már vagy 10 éve nem voltam megfázva.
-Már vénember vagyok. A kenyerem felét megettem.
-Nem tudom, hogy ki a háziorvosom. Azt sem tudom melyik városban van a kartonom.(#3) greenity:
Jól érted.
Akkor az lesz, hogy besétálok a sebészetre.(#4) bambano:
A háziorvosom szökésben van.
Marad a sebészet. Majd onnan elküldenek röntgenre. -
bambano
titán
életveszély elhárításakor nem nézik a tb egyenleget, márpedig a törött borda akár átszúrhatja a mellhártyát és akkor megfulladsz.
én tüdőgondozóba mennék, ott van röntgen, de kell beutaló is. ha beutalót kérsz a háziorvostól, sürgősséggel kérd, mert ha nem, akkor a tüdőgondozóban csak időpontot adnak és elhajtanak.
-
greenity
senior tag
ha jól értem, nem tudja hova tartozik a háziorvosi szinten.
Ha baleseted volt, akkor nyugodtan sétálj be a sebészetre, a háziorvos is egyből oda küld. Viszont, ha jól tudom, akkor bármelyik háziorvosnak kötelessége ellátni, akár a kartonodat is átveszik, de ezt ők eltudják mondani. Szerintem mindenképpen menj orvoshoz, minél előbb.
ui: Akár az ügyeletre is bemehetsz, és akkor ők küldenek tovább.
-
Rive
veterán
- volt valami baleset, ami bordatöréshez alkalmat adott volna?
- volt valami tüdőbaj/megfázás mostanában?
- hány éves is vagy?
- miért nem kérdezed meg a TB-státuszodról a (frissen választott) háziorvosod aszisztensét? -
Huma
addikt
Up. Mert sürgős lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Ingatlanos topic!
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest