Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolandroid
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.Kipróbáltam már jó pár rom-ot, de végül maradtam a Lucky Ultra Sonic 0.8 AI + Cloud+ Huawei-nál.
Minden tökéletesen működik,egyetlen egy problémával.Ami a képeken látszik, a SYSTEMUI, ha original, ha módosított, nálam nem jelenik meg.
Pirossal bekereteztem ,hogy miről is van szó pontosan.
A készülékem ROOT-olt, és független.
Számomra érthetetlen, visszaraktam az eredeti romot, ROOT nélkül természetesen, de akkor sem látszódott a power control.
Köszönöm szépen előre is ha valakinek van/lesz ötlete.
üdvözlettel: Rol.android
-
Raptor69
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a készülékben vagy magyar nyelv? Vagy lehet bele tenni? Előre is köszönöm! -
kariad
senior tag
Semmi új Hír róla?
-
Bog
HÁZIGAZDA
Multitouch van benne, lassan két hete ezt használom, tökre vállalható a hétköznapok során is, használom rajta a e netet hébe-hóba, a levelezést intenzíven, sms ritkán, google maps pont kapóra jött most többször is, teljesen meg vagyok elégedve, de nyilván nem fotózok, nem játszom, nem nézek rajta filmet.
-
nuke7
veterán
nekem..? kölcsönben volt nálam 1 egy ideig... nem igazán jött be, vagyis akkor nagyon bejött - android előtt. igazából semmire nem használtam igazán, arra nagyon jó volt
ismerőseim közül van 1-2 iphone tulaj...de most android után csak pénzért váltanék vissza, most látom igazán a hiányosságait
igaz, hogy lassabb a rendszer maga néha - de csak mert olcsó droid-os telóm van - de ezen kívül nekem mindenben szimpatikusabb a rendszer, sőt, sokkal jobban is használható.btw, most látom csak, hogy mennyi őstag van, akik még utánam jöttek az oldalra...
-
Jingoo
csendes tag
Jó kis teló.
Kb. mennyi lesz az ára, és hol lehet majd kapni?
MultiTouch-ot tudja? -
=Mentor=
őstag
HTC Taiwani ez igaz, ami más néven Kínai Köztársaság! Viszont a Kínai Népköztársaság (amit klasszikus értelemben Kínának nevezünk) saját részének tekinti Taiwant, sőt mindössze 26 ország ismeri el függetlennek! USA és egyetlen európai ország sincs köztük... A szemlélet és mentalitás persze más lapra tartozik.
Tehát úgymond mindkettőnknek igaza van
-
kariad
senior tag
Uhh végigolvastam! Kemény ez a topik!
Fejlődünk kérem szépen! Ez azzal jár, hogy nem elégszünk meg dolgokkal! Mindent akarunk egy készülékbe, de ezt úgyse kapjuk meg.Mert akkor a gyártók mivel fognak elő rukkolni legközelebb.Direkt nem teszik bele ezt azt stb filléres dolgokat se ld. led fény!
A lényeg minden ami a legjobb, az amit arra találtak ki elsődlegesen!
Fényképezőgép fényképezésre, Kamera videofelvételhez stb. Nem hiába nem álltak le ezek gyártásával.Jaj mert a mobilba is belefér!Azt meg ki milyen rendszeren használja.Olyan mint a nők: ki a barnát,szőkét, vöröset szereti és melyik tud főzni jobban vagy melyik az ágyban jobb. Ez mindenki magánügye!
De hol lehet kapni ilyen telót és mennyiért azt írja meg már valaki
-
törölt tag
Azért szerintem ne személyeskedjünk jó. Akárhogy is nézem ez csak egy technikai eszköz. Igyekeztem végig a vita alatt nem személyeskedni ha valakit meg találtam bántani elnézést kérek. De azért ne ítéljük már meg egymás személyiségét pusztán abból, hogy utálja vagy épp szereti az Androidot.
-
nuke7
veterán
válasz
#13260800 #217 üzenetére
erre a hsz-ra nem vártam
- amúgy én úgy gondolom, hogy a "korlátolt" jelző a gondolkodásmódodra - inkább hsz-eidre - nézve egyáltalán nem bunkó jelző, inkább szofisztikált.
amúgy ezzel a hsz-eddel szinte teljesen egyetértek, tegnap nem tudom mit szívtál
mert szerintem ez a rendes hozzáállás, csak tegnap nem igazán akartad belátni, és bevallom vicces volt kicsitFLAME AND OFF OFF
-
TRob1
veterán
válasz
#13260800 #224 üzenetére
Magamat minősítem (azt már észrevettem, hogy ez egyik kedvenc szavajárásod, ha vki szól vmiért), haha. Nem szeretnék az összes hsz-edből 1-1 mondatot kiollózni (mert mind1ikben van ilyen), amiből jól látszik hogy ki vagy mi kit is minősít (és persze a sznobságod is egyértelműen kiderül)... részemről zártam.
-
-
törölt tag
Belátom igazad van. Valóban nem használhatatlan, sőt egy jobbfajta teló nem a cikkben szereplő nagyon is jó. Az más kérdés, hogy nekem nem, én szeretek mindent megcsinálni ami csak eszembe jut.
Az is igaz átgondolva, hogy az olyan emberek mint én "szifonnal" meg Symbiannal vagy más okos telefonnal (kivétel talán N900 és majd meglátjuk az új N9-t) még hátrébb lennének mert kevésbé "hekkelhetők".
-
Xaels
félisten
válasz
#13260800 #215 üzenetére
Vannak olcsó készülékek amikkel ez a helyzet és vannak amikkel nem. Ez erősen típus és gyártó függő, de tudnék olyan drágább típust mondani amitől ugyanúgy el tudna menni az ember kedve.
Én nem is ezzel a kijelentéseddel vitatkozom, hanem azzal, hogy ROOT nélkül használhatatlan az Android.
-
-
-
Jacak
senior tag
Gusztusos kis gép,designos a sáv a szélein.
-
nuke7
veterán
válasz
#13260800 #201 üzenetére
az nem zavar, hogy az amd procija fejlettebb utasításkészleteket fog támogatni mint az intelé..?
meg amúgy nézz utána, és látni fogod, hogy több felsőkategóriás
android teló fogyott, mint iphone4de amúgy úgy várom már, hogy ezekre mit mondassz, remélem nem hagytad még itt a topicot
(#208) zsoltyyy : az őt nem érdekli, mert buszon biztos nem lehet vele, mert hamar lemerül és biztos laptop kell hozzá, mert az iphone4 az alapból tud screenshot-ot és nem kell jailbreak-elni...
-
nuke7
veterán
válasz
#13260800 #206 üzenetére
zseniális... ennek a gyereknek valami díjat kéne adni...
hogy lehet valaki ennyire korlátolt..?
btw, én elmondom neked, hogy egy iphone 4et akkor fogadnék el ingyen, ha nem lenne más alternatívám...
előbb lesz wp7-esnem, az nem lesz, de mondjuk előbb lesz badás telóm mint iphone... -
Xaels
félisten
válasz
#13260800 #206 üzenetére
És azok mind létfontosságúak
Azok nélkül egy téglát tartasz a kezedben tényleg... ROOT nélküli screenshot, csak előtte a PC-n be kell lőni aztán bárhol, akár rázás hatására is lövi a Screenshotot.
Ne mond már nekem, hogy több i4 talált gazdára mint: HTC Desire, Desire S, Incredible S, Desire HD, Sensation, Samsung Galaxy S, Galaxy S2 és ezek szolgáltatói variációi, Motorola Droid X, Droid 2 / Milestone, Sony Ericsson Xperia ARC, Neo (és még ki tudja mi nem jutott eszembe és miről nem tudunk az ázsiai kontinensen) összesen. Kicsit valótlan nem gondolod?
-
törölt tag
Jaj nem már. Kifogytál az érvekből és jön a szokott duma, hogy igazából én nem is értek hozzá meg nem is tudom mit beszélek.
Ott van felsoroltam jó pár dolgot amit nem lehet root nélkül megoldani ez a képernyőkészítés amit linkeltél sem egy appos megoldás. Olyan appot mutass nekem amit letöltök a marketről megnyomom a gombot és kész a képernyőkép. Ne keljen fejlesztői módba tenni meg egyéb dolgok. Ja és ne kelljen hozzá root.
Légyszíves ne néz makinak. Sokat foglalatoskodtam az elmúlt egy évben Androiddal.
"Az meg, hogy egy! db felsőkategóriás Androidos telefonból nem adtak el annyit mint az alma csodafonjából az még nem jelenti, hogy a tucatnyi Androidos csúcskészülékekből nem adtak el többet mint az iphone-ból. Csak a HTC-nek van 4-5 választható típusa."
Csak ha az elmúlt időszakot nézzük összesen nem adtak el annyi csúcs Androidot mint amennyi iPhone 4G gazdára talált. Egyszerű a magyarázat. Akinek lovéja van inkább megveszi a "jót". Ne véletlen tartja jobban az árát használtan is.
Na tényleg húztam.
-
törölt tag
válasz
#19617792 #203 üzenetére
"csak az van, hogy a megadott minimum órajelek legtöbbször a SoC minimum órajelei. ha nem, akkor nem véletlenül nem állították be olyanra, talán mert a SoC instabil lehet azon az órajelen. nem a kis userre gondolj, akinek a sajátja azon a minimumon megy, a gyártók sokkal jobban kitesztelik, mint azt te valaha is tennéd..."
Erről eszembe jut mikor a megboldogult SE X10 Mini pro telómra kijött egy új Build amin több dolog többek közt a telefonkönyv jól el volt szarva. Momentán nem lehetett benne rendesen keresni. Fél év volt a hiba javítása. A gyártó annyira jó kitesztelte! (Voltak még egyéb sikeres frissítéseik is) Szóval köszike én nem bízom a gyártóra és mint mondottam érezhetően tovább bírta a teló.
"azt ugye érzed, hogy egyre több hülyeséget hordasz össze?"
Hmmm lássuk csak! Nem!
És te?
"szerinted mi legyen rajta? alap Symbian ami még annyit se tud, mint az Android root nélkül? Vagy a gyártó mókoljon össze egy zárt Java-s fost?"
De akkor ez most micsoda? Nem egy olyan telefon az embereknek akik nem akarják vagy nem tudják megfizetni a jó telefont?
"tudod, az Apple a divattermék, nem véletlenül abból adnak el többet... és szerinted mindenki akinek pénze van, iphonet vesz?"
Akiknek nincs az Androidot. És mivel sokaknak nincs ezért divat a csóroknál
Vagy tán mindenki egész nap a fosbokon lóg meg állandóan a felhőn csüng és ez élet - halál kérdése?
"mert hülyeséget hülyeségre halmozol."
Mi ebben a hülyeség?
Na tényleg BÉKE megyek focizni! Szép napot!
-
Xaels
félisten
válasz
#13260800 #202 üzenetére
Hát pedig nagyon nincs. Te azt állítod ROOT nélkül nem lehet használni a telefont, de egy olyan dolgot sem tudtál felhozni ami létfontosságú illetve nincs rá ROOT nélküli alternatíva.
Mint számomra kiderült még a Market használata sem megy 100%-ig, lásd feljebb linkelt Screenshot App amihez nem kell ROOT, pedig a keresés az első oldalon dobja ki...
Az meg, hogy egy! db felsőkategóriás Androidos telefonból nem adtak el annyit mint az alma csodafonjából az még nem jelenti, hogy a tucatnyi Androidos csúcskészülékekből nem adtak el többet mint az iphone-ból. Csak a HTC-nek van 4-5 választható típusa.
-
törölt tag
válasz
#13260800 #201 üzenetére
"hmm akkor a gyári animációk neked már nem is animációk? Vagy ott csak szerinted megjelennek a dolgok?"
he? ezt hogy hoztad össze?
"igen így van. Azonban ha minden kis energiát meg akar spórolni az ember jobban jár ha közbeavatkozik és amennyire csak lehetséges visszafogja a telót."
csak az van, hogy a megadott minimum órajelek legtöbbször a SoC minimum órajelei. ha nem, akkor nem véletlenül nem állították be olyanra, talán mert a SoC instabil lehet azon az órajelen. nem a kis userre gondolj, akinek a sajátja azon a minimumon megy, a gyártók sokkal jobban kitesztelik, mint azt te valaha is tennéd...
az adott proginál meg nem láttam root promptot.
egy: ne piszkáld a telefont, ha kell a gari, vagy oldd meg magadtól.
azt ugye érzed, hogy egyre több hülyeséget hordasz össze?
"Mé tán ez az épp kitárgyalt telefon mi a "pöcsöm" ha nem egy csóróknak adjunk már okos telefont had örüljenek tipusú valami? (elismerem vicces a kijelentésem de erre a telóra simán igaz)"
szerinted mi legyen rajta? alap Symbian ami még annyit se tud, mint az Android root nélkül? Vagy a gyártó mókoljon össze egy zárt Java-s fost?
"De nem is iPhone. Melyikből adtak el többet? (Sokkal de sokkal többet! Szerinted eladási számokban partiban vannak? Ja, hogy akinek pénze van inkább iPhone-t vesz!?"
tudod, az Apple a divattermék, nem véletlenül abból adnak el többet... és szerinted mindenki akinek pénze van, iphonet vesz?
"Én is befejezem a vitát semmi értelme."
mert hülyeséget hülyeségre halmozol.
-
törölt tag
válasz
#40993792 #198 üzenetére
most viccen kívül én itt békésen sörözgetek épp nyomogatok egy Androidos telót, és közben okosan figyelem a hozzászólásokat. Simán elfogadom, hogy másnak más a véleménye nincs emiatt álmatlan éjszakám. Vitatkozni alapvetően nem rossz dolog. Ha nincs igazam hát nincs. De ebben a root dologban úgy érzem igazam van.
-
törölt tag
válasz
#19617792 #193 üzenetére
"de a buszon minek csinálnál screenshotot? -.-'"
És te otthon minek csinálsz? (idétlen kérdés)
"a launcherekben vannak az animációk, némelyik ugyan rendszerszintű, de azok meg a frameworkben van, illetve 2.3-on a SystemUI-ban, azt csak roottal nem lehet módosítani."
hmm akkor a gyári animációk neked már nem is animációk? Vagy ott csak szerinted megjelennek a dolgok?
"hogyhogy forogjon? legyen álló mód meg landscape mód? ezt a legtöbb softkey tudja is."
na akkor ilyet csinálj
root nélkül persze.
"minden Androidos telefonban kernelszinten támogatott és aktív az órajelkapuzás, ha nincs terhelve, akkor szépen 100-200MHz körül elvan mindegyik."
igen így van. Azonban ha minden kis energiát meg akar spórolni az ember jobban jár ha közbeavatkozik és amennyire csak lehetséges visszafogja a telót. Én így fél óra- óra +akkumulátor időt nyertem.
"egyébként egy jó rootoló progi vissza tudja csinálni a módosításait."
ez igaz, de mi van ha olyan meghibásodás adódik, hogy nem tudom vissza csinálni. Onnantól aztán a szerviz kegyeire leszek bízva. De jó is kiszolgáltatottnak lenni.
"szerk: na jó én befejeztem, ekkora hülyeségekkel szemben nem lehet vitába szállni... AMD a szegény ember Pentiumja, atyaég."
Mé tán ez az épp kitárgyalt telefon mi a "pöcsöm" ha nem egy csóróknak adjunk már okos telefont had örüljenek tipusú valami? (elismerem vicces a kijelentésem de erre a telóra simán igaz)
"Egy HTC Desire S is olcsó?"
De nem is iPhone. Melyikből adtak el többet? (Sokkal de sokkal többet! Szerinted eladási számokban partiban vannak? Ja, hogy akinek pénze van inkább iPhone-t vesz!? Ennyit erről
)
Én is befejezem a vitát semmi értelme. Béke! Sziasztok!
-
Xaels
félisten
Én alapból nagyon szeretek zenét hallgatni és eddig nem egy multimédiás készülékem volt mobil fronton, de egyik sem tudott rávenni, hogy tartósan rajtuk hallgassak zenét, pedig az LG KM900 Arena állítólag jól szól. Hát egy komoly fülessel mind elvérzik, talán az SGS-ben levő Wolfson chip Voodoo kernel után lehetne alternatíva, de amiatt meg nem vennék Samsungot. Zenei fronton a következő célom a Cowon X7 lesz. Az mindent üt zenei fronton a piacon, lehet, hogy nem a legszebb de hangzásban üzemidőben és tárhelyben nincs sok ellenfele.
-
rep3at
őstag
Hozzátenném azért halkan hogy inkább telefonok, csak azután médialejátszók voltak a próba tárgyai, a második kategóriából azért jóval kevesebbel találkoztam, viszont az eddig kipróbált telefonok közül magasan a legjobban szól (equalizer állítgatása nélkül) véleményem szerint. Persze ez csak egy vélemény, lehet hogy az én szubjektív szempontjaimnak jobban megfelel.
-
Xaels
félisten
válasz
#13260800 #191 üzenetére
Az, hogy neked nem tetszik az animáció még baromira nem teszi használhatatlanná a telefont. Különben meg ha eleve nem tetszik minek veszed meg, van a piacon elég sok variáció...
Billentyűzet appok között elég sok van, nekem megfelel a gyári is ezért nem másztam bele, de a Market megint csak a barátod.
CPU-t hiába veszed vissza, ha használni kell a telefont a kijelző eszi le a gatyád is.
-
törölt tag
válasz
#13260800 #191 üzenetére
de a buszon minek csinálnál screenshotot? -.-'
a launcherekben vannak az animációk, némelyik ugyan rendszerszintű, de azok meg a frameworkben van, illetve 2.3-on a SystemUI-ban, azt csak roottal nem lehet módosítani.
2.2 és felette natívan működik a wifi megosztás és jól.
hogyhogy forogjon? legyen álló mód meg landscape mód? ezt a legtöbb softkey tudja is.
minden Androidos telefonban kernelszinten támogatott és aktív az órajelkapuzás, ha nincs terhelve, akkor szépen 100-200MHz körül elvan mindegyik.
egyébként egy jó rootoló progi vissza tudja csinálni a módosításait.
szerk: na jó én befejeztem, ekkora hülyeségekkel szemben nem lehet vitába szállni... AMD a szegény ember Pentiumja, atyaég.
Egy HTC Desire S is olcsó?
-
törölt tag
válasz
#19617792 #190 üzenetére
"ha szerinted ez oly sok Androidos telefonon előfordul, akkor hogyan veszik millióan és használják elégedetten? az hogy lehetséges, hogy nem egy Androidos telefonnal találkoztam és azok nem fagytak random?"
Divat és olcsó!
Olyan ez mint az AMD ami a szegény ember Pentiumja.
csak
Az Android a szegény ember iPhonja.
-
törölt tag
képernyőkészítés céljából majd előkapom a buszon a számítógép kerítek hozzá 220-t és nyomok egy képet SDK -val!
Elképzeltem
Animáció cserék? Én nem launchereket akarok cserélni hanem animációkat. A ZEAM-al nagyon is elégedett vagyok.
Nem veszek Nexust.
Wifi megosztásban igazad van eddig egyszer használtam (de kérted, hogy mondjak példákat ez is eszembe jutott)
Billentyűzet: és olyan app is van amivel megmondod, hogy forogjon?
CPU órajel: Látszik, hogy nem kellet még spórolnod az aksival. pepett több fogyaszt magas órajelen.
Nekem sem mind életbevágó de ha csak egy az a garancia már ugrott.
-
törölt tag
válasz
#13260800 #186 üzenetére
-más telefonon sem lehet buhera nélkül megoldani
-szintén
-???
-root nélkül is megoldható
-talán mivel a progik framebufferbe nyúlnak bele, ami eléggé kernel szinten van, nemcsoda
-rossz progi, nem kell ehhez root
-oszt minek?
-ok
-??? ha kell telepítesz másik softkeyboardot, amihez nem kell root
-ehhez az adott kernelnek is támogatnia kell
-másik launcherrel megoldható
-??? talán útban vannak?
-ehhez sem kell root
-portable hotspot, vagy tethering? ehhez sem kell root
-ok, de minek.Symbian fasorban sincs.
(#188) Dyra: nem attól lesz zárt, hogy nem lehet a rendszer lelkében, konfigfájlokban turkálni.
"Mert nem fagy ki alkalmazáshibával a telefonkönyv."
ott akkor elbaszarintotta a gyártó, vagy a user.
"Mint oly sok Androidos telónál ez igencsak nem ritkaság, hogy azt valami trutyis app okozza a háttérben?"
ha szerinted ez oly sok Androidos telefonon előfordul, akkor hogyan veszik millióan és használják elégedetten? az hogy lehetséges, hogy nem egy Androidos telefonnal találkoztam és azok nem fagytak random?
"hogy azt valami trutyis app okozza a háttérben? Attól a port még az Androidon verem el."
ha a Windowson BSOD fordul, mert szar a driver, akkor is a Windows a hibás? azt a bizonyos appot törölni kell és a fejlesztőt jól seggberúgni.
-
Xaels
félisten
válasz
#13260800 #186 üzenetére
És ezek közül melyik az ami életbevágóan fontos és nem működik nélküle a telefon? Egyedül a backup-ban van ráció...
- Animáció cserék? Egy launcher telepítéshez mióta kell ROOT?
- Képernyőkép készítés: SDK -val...
- Gyári alkalmazások eltávolítása: vegyél "Nexus"-t és nem lesz ilyen gond. Nekem Sense esetén nincs bajom a gyári alkalmazásokkal.
- Wifi megosztás?: nem vágom ez miért is kellene mindenképp. A Desire alapból tudja például. 2.3-ban is alap szolgáltatás.
- Billentyűzet konfigurálás: Marketről hallottál már?
- CPU órajel állítgatás: erre inkább nem mondok semmit...És ha már felhoztad a Symbiant: ezek közül melyik az amit alapból tud a Symbian?
-
törölt tag
válasz
#13260800 #186 üzenetére
Az előző lejárt de hozzá kapcsolódik!
root nélkül ez egy ZÁRT rendszer! Akármennyire is nyomjátok itt, hogy nyitott.
És , hogy miért veri meg root nélkül még egy Symbianos teló is? Mert nem fagy ki alkalmazáshibával a telefonkönyv. Mint oly sok Androidos telónál ez igencsak nem ritkaság, hogy azt valami trutyis app okozza a háttérben? Attól a port még az Androidon verem el.
-
törölt tag
-fontkészlet
-DPI
-idő szinkronizálás
-alternatív ROM
-képernyőkép készítés
-hívásblokkolás
-normális rendszer diagnosztika
-normális backup
-billentyűzet konfigurálás
-CPU órajel állítgatás
-animáció cserék
-gyári alkalmazások eltávolítása
-gyorstár ürítés
-Wifi megosztás
-(app2sd még ha az újabb verzióknál nem is nagyon kell),hogy csak párat említsek. Fostalicska az egész! Ha engedélyezett lesz a root és nyista emiatt gar vesztés oksa! Amúgy megvételre szigorúan csak Mari néniknek ajánlom!
Root nélkül még egy Symbianos teló is agyon szarrá veri.
-
nuke7
veterán
válasz
zsoltyyy #178 üzenetére
rossz telókat halgattál + beállítás kérdése, hogy hogyan optimizálod a hangzást ahhoz amin hallgatod - AD converter, füles, zene, stb...
(#172) Dyra akinek iphone-ja van az ismerőseim közül, mind jailbreakelt, talán 1-2 kivétellel..
(#175) rep3at: szervező funkciók hiánya..? ilyen mikor van egy iphone kezdőképernyőn?
-
Xaels
félisten
válasz
#19617792 #181 üzenetére
Az SD-re pakoláshoz sem kell feltétlen ROOT. SDK-ban is meg lehet oldani.
"Kérdés: Mi az a "pm setInstallLocation X" parancs?
Válasz: Ezzel a módszerrel lehet az összes alkalmazást a memóriakártyára áttenni Android 2.2 alatt. Root jog nem kell hozzá. A HTC Sync-nek és az Android SDK-nak fent kell lennie a számítógépeden.
a) Csatlakoztasd a készüléket a számítógéphez, a Settings >> Applications >> Development menüben engedélyezd az USB debugging-ot.
b) Nyisd meg a parancssort, és navigálj az Android SDK tools mappájába (x:\android-sdk-windows\tools).
c) Írd be a következőt: adb shell, majd nyomj entert.
d) Ha megjelenik a "$" jel, írd utána, hogy pm setInstallLocation 2, majd nyomj entert.
e) Ha megjelenik a "$" jel, húzd ki a kábelt és indítsd újra a telefont.
f) Rakd át az appokat (widgeteket és billentyűzettel kapcsolatosakat NE!) a memóriakártyára a Settings >> Applications >> Manage applications >> *program neve* >> Move to SD card gombbal.
g) Ha az áthelyezésekkel végeztél, állítsd vissza az eredeti állapotot a pm setInstallLocation 0 paranccsal (a procedúra ugyanaz, mint a fent leírt)." - A HTC Sync helyett be kell helyettesíteni a gyártóspecifikus drivereket. -
nuke7
veterán
válasz
zsoltyyy #169 üzenetére
motorola dext + CM7 + dsp manager...
ugyanazzal a sennheiser IEM-el hallgatom, és ennek jobb hangzása van...
az apple hangzások tényleg csak nagyon alap minőségre jók, mondjuk aki már kicsit ért hozzá / teszem azt zenél / észre fogja venni a különbséget... (én bass gitározom)
egyébként az SE W705 is jobban szólt az ipodomnál...(#181) EarL 007 : ráadásul sok progit nem is lehet sd-re rakni, mert nem fog jól működni...
szóval a root kb. = jailbreak és nagyon-nagyon sokan megvannak nélküle, tényleg.
már csak azért is tudom, hogy több nem root-olt androidos felhasználó van - mint nem jailbreak-elt iphone - , mert fizikailag több androidos telo van forgalomban mint iphone... -
törölt tag
Ugye Linuxban a root felhasználó maga az atyaisten, szó szerint bármit csinálhat. Itt is azt jelenti. Alapból nem engedélyezettek a root jogok, így nem tudsz belenyúlni a rendszermappák fájljaiba, illetve nem tudsz olyan progikat futtatni, melyek szintén belenyúlnak a rendszerbe, esetleg felülbírálnak néhány rendszerszintű korlátot. Egyik ilyen, hogy bár az Android a 2.2 verzió óta támogatja a programok SD kártyára telepítését, mégsem lehet mindet oda rakni, mert a program nem támogatja, ezt felül lehet bírálni és erőszakosan odapakolni.
-
cefre00
tag
válasz
#19617792 #173 üzenetére
Én nem tudom, hogy mi az (bár a Linuxos múltnak köszönhetően sejtem), de konkrétan nem tudom. És nem vagyok középsulis sem, és nem érdekel mi a menő és mi nem az. Hanem az, hogy nekem előnyös vagy nem...
Lehet hozzám hajigálni különböző háztartási gépeket!Szóval mi az?
-
Xaels
félisten
"Életemben rengeteg médialejátszót és telefont kipróbáltam de eddig magasan az Apple termékek szóltak a legjobban" - Hát én fél évet sem bírtam az iPod Touch-al és vettem helyette egy COWON D2-est. Ég és föld hangzásban egy normális fej/fülhallgatóval, de a párom Sansa Clip+ -a is körberöhögte volna. Az iTunes-os rémálomról nem is beszélve. Az elsőgenes Touch-on még kezelőgombok sem voltak, télen amikor a BKV-n akartam számot váltani a kapaszkodóhoz fagyott ujjaimra nem akart reagálni XD Nem voltam ideg...
-
rep3at
őstag
válasz
#19617792 #171 üzenetére
Életemben rengeteg médialejátszót és telefont kipróbáltam de eddig magasan az Apple termékek szóltak a legjobban (általában ugyanazzal a zárt fülhallgatóval próbáltam), ezt minden elfogultság nélkül mondhatom, hiszen főleg ez fogott meg az iPhoneban is.
Természetesen idegesít pár dolog: A szinkronizálás hülyeségei, a videófelvétel hiánya (a 3rd megoldások nem a legjobbak), a rendszer viszonylagos lassúsága (4.2.1, 3G - ha vissza tudnám tenni rá a 3.1.3at, gondolkozás nélkül megtenném), kevés memória, gyorskapcsolók hiánya az alapképernyőn. Érdekes módon a bt fájlküldés hiánya nem zavar, átszoktam a Dropboxra ehelyett.
-
Xaels
félisten
válasz
#13260800 #172 üzenetére
Basszus lehet, hogy én igazából Mari néni vagyok?
Meséld már el nekem, hogy miért is olyan életbevágóan fontos a ROOT? Mert, hogy nekem eddig semmi szükségem nem volt rá, se a Desire-en sem a Sensation-ön.
A másik meg. iOS vs Android
Azt mindig elfelejtik akik a Supporttal jönnek, hogy gyártónként változik Android vonalon kivéve a NEXUS szériát amit ugye a Google maga támogat és így megkapja sok időn át a frissítéseket sokszor hetekkel-hónapokkal a gyárilag átszabott változatokhoz képest. Akinek nem felel meg egyik gyártóspecifikus verzió sem, az vegyen Nexus telefont és nem lesz ilyen gondja. Arra is felmennek a jobbnál jobb launcherek és a támogatás is 100%-os lábakon áll.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#19617792 #171 üzenetére
szerintem Mari nénit és Pista bácsit leszámítva mindenki. PL középsuliba bemész meglátják Androidos telód van első kérdés rootolva van? Aztán jön a többi kérdés, vagy elkerűl egy szaki egy notival aki gyorsan meg is csinálja. Én nem ismerek olyan Android tulajt akinek ne lenne rootolva a telója (persze ez semmit nem jelent).
-
RaZroX
addikt
Érdekes
-
nuke7
veterán
válasz
#13260800 #163 üzenetére
ez mekkora lol... több százezezren használnak elégedetten androidos telefont root nélkül, többen, mint amennyien iphone-t jailbreak nélkül, ez biztos...
(#165) Blyan :
Jobb alkalmazasbolt:
ez nem érint, mert nem költök ezreket app-okra, ráadásul android-ra nem csak marketről lehet telepíteni az app-okat...
jobb support:
ez gyártó függő, de az apple egy hete 25 dollárt akart legombolni rólam egy telefonhívásért support címén... hagyjuk szerintem...gordulekenyebb rendszer, kisebb eroforrasigeny (mas programozasi alap, kisebb fogyasztas) .:
hát nem tudom... azok a felsőkategóriás androidos telok amik egy árban vannak az iphone4-el nekem tökéletesen gördülékenynek tűntek, pont annyira, mint az iphone - ugyanis van ahol azon is kell várni.
Ami az Android mellett szol, az ar, a keszulekvalasztek, es (mar akinek fontos) buheralhatosag, megkotes nelkuliseg.:
az iphone-t is lehet jailbreak-elni, de nekem akkor is a fizikai bill hiányzik a legjobban...(#168) rep3at : a zenelejátszó az rengeteg van androidra, és nagyon jó hangzásokat lehet elérni, telefontól függően - hogy milyen DA converter van a telóban - , nagyon jó külön eq-program is letölthető és pl az én telóm jobban szól mint az ipod-om...
szóval... az app-ok meg nem érintenek engem ilyen szinten, mert ami kell, az androidon is megvan bőven, plusz olcsóbb.
Van akinek közelebb áll a szívéhez az iphone, értem. (habár érdekes)
nekem egyetlen apple termék keltette fel az érdeklődésem (najó, kettő).
az egyik az a 120-160GB ipod - nagyon faja külső merevlemez és média lejátszó, csakhát tönkre ment xD
a másik meg az új macbook air... az egy tökéletes laptop szerintem -
Blyan
félisten
Az en velemenyem szerint amivel jobb:
Jobb alkalmazasbolt, jobb support, gordulekenyebb rendszer, kisebb eroforrasigeny (mas programozasi alap, kisebb fogyasztas) .
Ami az Android mellett szol, az ar, a keszulekvalasztek, es (mar akinek fontos) buheralhatosag, megkotes nelkuliseg.
-
törölt tag
köszi én inkább nem kockáztatok. Kicsit mókás, hogy veszek egy 100+ telefont amit rootolnom kell mert root nélkül nem lehet használni az Androidot. Valami olyan bajom lesz, hogy nem tudom a root-t vissza zárni majd visszaviszem a szervizben ahol gúnyos mosollyal közlik velem hááát nem rendeltetés szerű használat miatt ezt nem tudjuk garanciába javítani (megtörtént eset).
Nekem nincs felesleges pénzem van elég alternatíva hál istennek.
(#155) EarL 007
még egy használt szifonnal is előrébb van mint ezzel a telefonnal. -
rep3at
őstag
Fárasztó volt végigolvasni ezeket a vég nélküli (értelmetlen?) vitákat
Nekem is volt Androidos mobilom kb. 4-5 hónapig, kezdetben nagyon tetszett (azelőtt nagyon sokáig WM rendszerű telóim voltak) de a második hónap vége fele már kissé kezdett belőle elegem lenni, meguntam, sok minden nem tetszett benne, ennek ellenére nem tartom rossz rendszernek.
Az Android után gondoltam hogy kipróbálom az iOSt és nem csalódtam, azóta már a második iPhonet használom és nagyon meg vagyok vele elégedve (bár azért hibái is vannak szép számmal de ezek valahogy az előnyök mellett nem tudnak érdekelni).
Ennek ellenére nem szidom az Androidot és nem istenítem az iOSt, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, éppen ezért mindenki választhat hogy melyiket részesíti előnyben.
-
nuke7
veterán
válasz
#19617792 #146 üzenetére
2 nap nagyon jó!
akik mobilnetet és komolyabb telót használnak, azok bizony naponta töltik...
(a wifi egyébként többet fogyaszt)
nekem a dext a héten egyszer elment majdnem 3 napot !!!meg is voltam lepődve, mondom jó ez a CM7.. és akkor még az ATK - ban az auto kill be is volt kapcsolva..
az olcso androidos telok egyébként ha nem teljesen szutyok, akkor azért jó, mert sokáig bírja a kis felbontás és gyengébb proci párosítva a nem feltétlenül kisebb akksival
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
#19617792 #155 üzenetére
Mint már mondtam nekem is androidom van és nem is jött be annyira, de ha ilyen olcsón adják wifivel, gpsel meg mindennel, akkor azt mondom, hogy oké.
És ebben egyet kell értenem Veled. Inkább nyílt kiforratlan oprendszer (android), minthogy vmi zárt hulladék, amire ha akarnál se tudnál egy épkézláb progit feltenni. -
cefre00
tag
Ti most komolyan azon vitatkoztok, hogy nem pontos az órája?!?
Eszem, f*szom megáll!
-
törölt tag
válasz
#13260800 #154 üzenetére
akkor mit? valami buta zárt talicskát, amit kb. semmire nem tud használni?
tán' nem atomóra van benne... -.-
ha nincs más kéznél oké, de itt meg van a nagy kijelző, tud ez világítani...
oké, szólj a gyártónak legközelebb, hogy ugyan nyeljen le egy kis profitot a több RAM-ért, biztos díjazni fogják. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#13260800 #149 üzenetére
-ok, de ez nem egy zárt OS-es prémiumkészülék...
-semelyik érintőkijelzős telefoné sem, de ha 1.5-2 napig bírja, hol a gond?
-max zsemblámpának lenne jó, ok
-olcsó Androidos?
-olcsó Androidos?-nem kell rootolni, csak ha olyan progit akarsz futtatni. idősync progi? magától állítja be az időt az Android, a gyári állapot meg visszaállítható.
-többnyire a buheráláshoz szükséges programokhoz kell root, semmilyen átlagosan használthoz nem kell
-gyári állapot visszaállítható.viszont a gyártók kezdik megreformálni magukat az új készülékeknél, de félig ok
-ok, de melyik másik market-szerűségen nem? progik meg csak úgy nem tűnnek el...
-ez miért az Android hibája? inkább az app fejlesztőt kéne seggberúgni.Ha ne Android legyen rajta, akkor mi? Valami zárt fos?
lehet ezzel telefonálni, ez egy olcsó és egész normális telefon.
-
törölt tag
válasz
#40993792 #150 üzenetére
én ezt most nem is értem mire írod. Ez egy fórum ahol érvek ütköznek (sokszor érzelmek). Felsoroltam az érveimet. Mögöttem van majd egy év olcsó Androidozás. Rootolotam telót tettem fel alternatív ROMokat sőt magamnak össze dobtam 1 - 2 helló világ szintű app-ot (picikét komolyabbakat talán). Van benne időm. Én ezt szűrtem le. Túl sok vele a gond.
Ennyi.
-
TGWH
őstag
válasz
#13260800 #147 üzenetére
Te írtad az Androidra, hogy szar, mert vettél egyet, és az nem jó... Nem tudok még most sem mást írni, mint hogy talán mégsem neked van igazad. Sok ember mondja, hogy jó. Letöltések is jók. Nyílt forráskódban meg mindig is volt szemét, csak meg kell találni a számodra megfelelő programok közül a legjobbat.
Gar abban a pillanatban ugrik, ha nem állítod vissza az alapállapotot, amit lehet. Pont ebben a fórumtémában írták, hogy szervizben nem is foglalkoztak vele, hogy meg volt piszkálva a telefon. Szintén itt írták, hogy átlag user simán használhatja a root nélkül is.
Érdekes módon több ember is mondta, hogy milyen jó.
Megjegyzem, ha a sima telefont egész nap nyomogatod, ugyan úgy le fog merülni másfél nap múlva, mint az androidos. Vagy ha úgy tetszik, az autóba is annál többet kell tankolnod, minél többet használod, ez így logice, nem? Egy-két napot simán kibír egy ilyen teló, van aki egész nap nyomkodta. Ez már nagy szó, ahhoz képest mekkora és milyen.
Bárki bármit mondd, egy telefon alapján nem lehet minősíteni egy egész technológiát... -
törölt tag
válasz
#40993792 #148 üzenetére
és te el tudod fogadni?
nézzük csak ezt a telót!
-a kamera egy vicc
-az akksija semmire nem elég
-nincs rajta led
-lassú
-nevetségesen kicsi a belső memóriájaAndroid hibák
-rootolni kell ha nem rootolod egy egyszerű időszinkronizálót nem lehet használni abban a pillanatban, hogy ezt megtetted ugrott a gar
-nem csak az időszinkronizáló miatt kell rootolni ha azt hiszed erről lemondhatsz keress rá a neten
-az Androidok nagyon merítik az aksít mikor bele lendűlsz fog lemerülni
-a gyártók csesznek frissíteni a telóikat. Kiadják eladják aztán levagy szarva jobb kell több kell vegyél újat vagy tedd fel az alternativ ROM-t. Természetesen gar ugrott
-a Market 95% szemét! napjaid fognak elmenni, hogy megtaláld a neked jó appokat. De vigyázz mert ha nem mented őket lehet, hogy holnapután már nem találod meg a Marketen.
-sok trágya app miatt az alkalmazáshibák az idegeidre fognak menniMielőtt valaki ilyet vesz ezt is tudja már azért. Ne csak az olyan emberek hangját akiknek minden szép és minden jó.
Nem is értem a cikk íróját mi a francért írta, hogy neki tetszett? Azért mert olcsó? Attól mert olcsó nem szar?Inkább vegyen ennyi pénzért normális telefont! Azzal még telefonálni is lehet. Szerintem ezzel még azt sem (kicsit túlzok).
-
törölt tag
bírom ezeket a hasonlatokat. Egyébként el tudom képzelni, hogy valakinek rossz tapasztalata van a buszokról és emiatt nem szeret busszal utazni. De a legszebb az egészben, hogy mondasz egy hasonlatot amiből levonsz egy következtetést ("Hülye egy felfogás mondhatom...") aminek természetesen rám vonatkoztatva semmiféle igazságtartalma nincs. Gratulálok!
Amúgy a drága Androidos telót ugyanúgy meg kellene rootolnom mint az olcsót. Gar abban a pillanatban ugrik, hogy csak egy dolgot említsek. Majd ha többek közt ezt a problémát orvosolták talán újra veszek addig biztosan nem.
-
törölt tag
válasz
#13260800 #143 üzenetére
Egy Androidos telefonhoz nem kell szakembernek lenni, használható az gyári állapotában is szépen. A root, meg ROM pakolás csak lehetőség, ha bütykölni szeretsz.
Kinek mennyi pénze van az magánügy, de én sem vagyok egy milliomos.
Ha az olcsókat próbáltad, azok valóban elveszik az ember kedvét az Androidtól, mert nem is fut azon szépen, pl. a kevés RAM lefogja a használatot. 1-2 órás nyomkodásból pláne ha nem is a tiéd, abból valóban nem lehet leszűrni semmit. Kell egy jó Androidos telefon, pl. ez a Sonic sem rossz, vagy pl. X8, Blade, és kezdd el használni, mint egy okostelefont, hasznos, praktikus programokat teszel rá és kis kézi mindenes lesz belőle.
Nekem itt van ez a Blade, egyrészt az előző telefonom tropa volt, le akartam cserélni, kiszolgált bőven. Gondoltam, hogy jó lenne egy érintőkijelzős, Androidos telefon, hogy hát mégis milyen lehet... aztán gondoltam, hogy áhh, úgyse használnám ki. Na mindegy, a tropás telefont így is, úgy is le kell cserélnem. Jött, látott, győzött nálam a Blade. Eleinte csak telefonálás, SMS, utána egy-két játék, majd Dropbox (suliban jól jön az anyagok feldobálására, megnézésére), doc, pdf dokumentumok olvasása, ez is jól jön, aztán tudományos számológép (RealCalc) megint jól jön, ha nincs nálam számológép, vagy csak nem találom, gmail, aztán hébe-hóba facebook, kis netezgetés, gtalk, msn, esetleg skype, meg idén nyáron ha minden összejön, akkor megyünk nyaralni, oda meg, mint GPS jó lesz a telefon. Pesten meg jól jön a Budapest menetrendes progi, könnyen és gyorsan megtalálom, hogy mikor melyik busz, villamos, metró megy, nem kell táblákat keresnem. Aztán, hogy én is bütykölöm a sajátomat, az már részletkérdés, amúgyis szeretek bütykölni mindent.
Vagy anyum meg szeretne tudni egy receptet, hogy pontosan hogy van, ilyenkor elő a telefont és konyhában elolvasom neki (a kijelzőt nem látná túl jól, meg ha tésztás a keze, úgy vicces lenne telefont, gépet nyomkodni
), nem kell felcaplatnia a géphez, hogy elolvassa, ott helyben megvan. Nálam az a gond, hogy még egyelőre nincs mobilnetem, anélkül pedig csak félkarú óriás...
Szerencsére itthon van wifi, meg suliban is, tudni akarom a holnapi időjárást? Két klikk és már látom is telefonon. Igaz, üröm az örömben, hogy az ilyen telefonok akksija rémesen gyenge, kb. 2 nap alatt lemerül.
-
TGWH
őstag
válasz
#13260800 #143 üzenetére
Mivel pl. egy samsung galaxy, ami cirka 80-100 ezer forint, sokkal jobb, mint a fapados mini, amit már mások is mondtak, hogy egy vacak...
Ha a régi széteső ikaruszon utaztál csak, akkor soha többet nem szállsz fel a vadi új man buszokra, mert a busz szar? Hülye egy felfogás mondhatom...
Ami olcsó, az általában gyengébb minőségű. Max akkor jobb az olcsó, ha a drágább csak átverés céljából drága.
Amúgy most egy Samsung Ace-t újítok be, ha minden jól megy, 28.000 Ft, T-Mobile -
törölt tag
válasz
#19617792 #141 üzenetére
Felhasználó vagyok nem szakember. Pénzem meg nincs sok! Ha egy Androidos telefonnal megjártam ugyan miért bizzak jobban egy másikban?
Én erről így gondolkodom. Próbálgattam más Androidos telókat is már amik kezemre kerültek roootolás vagy alternatív ROM felpakolás céljából. Nagyon drágát valóban nem próbálgattam majd ha valaki ideadja egy napra, hogy átéljem mi a jó Android "érzés" talaán más lesz. (Szerinted ilyen mikor lesz? 1 órás vagy 2 órás nyomgondásból meg mit lehet leszűrni? Megválaszolom! Semmit!)
-
törölt tag
válasz
#40993792 #135 üzenetére
ja mint én! Vettem egy olcsót! Sony Ericsson Xperia X10 mini pro-t és annyira megszerettem, hogy 4 - 5 évig biztosan nem lesz Androidos telóm. (Ha röviden megkérdeznéd milyen az Android ezzel az egyszerű szóval le tudom neked írni "szar")
(és igen próbáltam más Androidos telókat is, ennek ellenére ezt gondolom)
pista59 mééé? Te már magadtól meg is tudod rootolni? Te jó ég! Ez kemény!
-
pista59
őstag
válasz
#13260800 #133 üzenetére
Gondolom, nem is tudod használni ezeket az olcsó androidos telefonokat, csak a drága androidos telefonokat.
El tudom képzelni, hogy csak nézed a tárcsázót, és nem ismered fel. De a drága androidos telefonon rögtön tudod használni.
De mondhatnék bármely androidos programot, mert kb. egyformák, függetlenül attól, hogy olcsó, vagy drága telefonon van.
Viszont a pszichológusoknak is meg kell élniük -
devast
addikt
válasz
zsoltyyy #115 üzenetére
Ha 279-et lát a telefon, az azt jelenti, hogy 384 van benne. Minden android lecsíp magának ~100 megát a hardvernek (minden hardver eszköz a központi memóriából vesz el), amit így azt a linux kernel és az operációs rendszer már nem látja. Spica-n ~160mb látható, blade-en ~414mb. Ég és föld a különbség
-
Sza_Sa
senior tag
Bog, ha erre jársz nézd meg az első sort:
"Fogalmam sincs, hogy ki és miért döntött úgy a Huawei székházában, hogy elég a bárgyártásból"
Nem hinném hogy bárt gyártanának, arra ott vannak a baristák
remélem ezt sem veszi komolyan valaki
-
törölt tag
Ezek az olcsó Androidos "selejtes" cuccok csak arra jók, hogy magát az Androidot megutáltassák az emberrel. Eddig egy olyan Androidos telót nem láttam ami olcsó és jó egyszerre. Szerintem ez sem az.
-
törölt tag
Hát, kevéske RAM-nál ez néha szükséges lehet, de ha van mondjuk 512MB RAM, akkor már nem is kell.
Igaz, előfordulhat olyan is, hogy ez app-ot hiába "zártál" be, továbbra is erősen használja a telefont (az ilyen app = vacak
), akkor azt ki kell lőni, különben megeszi a telefont.
(#128) Blyan: Affene, az irónia-detektorom bugzik.
-
törölt tag
válasz
zsoltyyy #120 üzenetére
"Ha neked 256mb, 384mb vagy 512mb van akkor is annyit fogyaszt."
Nem, minél több a RAM, annál többet is használ fel belőle, nem azért, mert memory leak-es, vagy direkt ki akar cseszni veled... minél több a RAM, annál több app maradhat a RAM-ban hibernálva, hogy ha újra el akarod indítani, akkor azonnal el tudjon indulni. Ha kevés a RAM, akkor a rendszer időnként a régen, nem használt appokat kitakarítja a RAM-ból, hogy ha valami új indulna el, akkor legyen neki elég memória. Viszont ez az app teljes bezárását jelenti, ami után lassan fog elindulni az app...
"És egy átlagos felhasználó max a zenelejátszó, galéria és böngésző között vált. Arra meg nehogy már ne legyen elég ennyi."
Ez 3 folyamat, ellenben a rendszerben további tucatnyi megy, mert kell a jó működéshez. Elégnek éppen elég, de időnként eléggé belassul a kevés RAM-tól.
"Az hogy lehet h egy ipod touch 256mb rammal elveri az összes 512mb ramos androidot?"
Most kezdjem el ugyanazt magyarázni n+1. alkalommal? Plusz ha értenél hozzá, akkor tudnád, hogy az iOS alapból nem rendelkezett multitaskkal, csak nemrég óta van benne. Plusz iOS-ra C-s nyelvben kell programozni (C, Objective-C...), ami alapból erőforrás kímélőbb (ill. hardverközelibb), míg Androidra Javaban, a Java eleve RAM igényes...
(#124) Blyan: Ha csak simán használni akarod a telefonod, pont hogy akkor nem elég a 256MB RAM, vagy csak szűkösen. Mert csak sima használatnál nem fogsz taskkillerekkel foglalkozni (ami megjegyzem hülyeség), hanem hagyod hadd intézze a rendszer magának. Taskkillerezés meg amúgy is jobban meríti a telót... mert kilövi az appot, de az automatikusan újraindul (nem azért, hogy felzabálja a CPU-t, RAM-ot, azért teszi hogy instant elérhető legyen), az újraindulás meg CPU-t igényel...
-
zsoltyyy
senior tag
Én is csak azért vettem, mert kb ez volt a legolcsóbb.
Amúgy meg nem hagyott bennem túl mély nyomot az android.
WP7et kéne kicsit jobban kipróbálnom.#124 Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy egy átlagfelhasználónak elég. Pl olyannak, aki zárt oprendszerről tér át, vagy mittomén.
Én ezt tényleg csak telefonálásra használom, és igen arra elég a 256mb.
De mint már írtam/írtad, aki komolyabban használja annak min 512mb kell (androidnál).
De szerintem ezt a telefont nem arra szánták... -
Blyan
félisten
válasz
zsoltyyy #120 üzenetére
Azért egy tasklistát megnéznék.
De tudod mit, Neked elég lenne 256Mb RAM, nekem min. a duplája kell, szeretem ha gördülékenyebb a rendszer, és nem azért akad meg, mert éppen bezár valamit a szűk memória méret miatt. Illetve szerettem, mert asszem Androidot egy darabig nagyívben kerülöm.
Ipod touch? Ne keverjük már ide az iOS,t kicsit jobban megépített rendszer, mint a zöldikék cucca....
-
zsoltyyy
senior tag
Már miért lenne hülyeség?
111mb ramot fogyaszt. Ha neked 256mb, 384mb vagy 512mb van akkor is annyit fogyaszt. És egy átlagos felhasználó max a zenelejátszó, galéria és böngésző között vált. Arra meg nehogy már ne legyen elég ennyi.
Aki ennél többet akar vegyen jobbat. De ne egy ilyen olcsó telefon topikjában verje magát, h "márpedig a blade-emben 512mb van és ami ennél kevesebb az szar". Persze aki a blade-nél írta anno, hogy 800mhz kéne, mindenki támadta, h hova gondolsz... Ennyiért?Szerintem ez a teló pont jó. Ha 512mb ram lenne akkor más hibát találnátok.
ui. Az hogy lehet h egy ipod touch 256mb rammal elveri az összes 512mb ramos androidot?
És a multitaskingja is jobb? -
pista59
őstag
válasz
zsoltyyy #107 üzenetére
A több ram azt jelenti, hogy a "futó" programok nem záródnak be.
egy példa:
Fut egy navigációs program, és fut a gps teszt. Váltani akarsz, sok ramnál egyből vált, kevés ramnál újraindítja a már bezárt programot.A képernyő felbontása, és a processzor:
Valaki hozzáértő számolja már ki, hogy a 800*480* 256 000 felbontáshoz több számítás kell-e, mint a kisebb felbontás, 16 millió színnek?
Erről meg szoktak felejtkezni. -
nuke7
veterán
válasz
zsoltyyy #115 üzenetére
ember...
Samsung Galaxy Mini S5570 – at a glance:
General HSDPA 7.2Mbps, 900/2100 Mhz, EDGE/GPRS 850/900/1800/1900 Mhz
Form factor: Touchscreen phone
Dimensions: 110.4 x 60.8 x 12.1 mm, 105 g
Display: 3.2” capacitive touchscreen; QVGA (240x320) pixel resolution
CPU: ARMv6 600Mhz processor
Memory: 160MB storage, 384MB RAM, hot-swappable microSD card slot (up to 16GB)
Camera: 3 megapixel fixed focus camera
Connectivity: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 2.1 with A2DP, standard microUSB port, GPS receiver with A-GPS, 3.5mm audio jack
Misc: FM radio, built-in accelerometer, proximity sensor, Swype predictive input method, Social Hubmivel azt mondtam, hogy 256 nem elég... 384 már valsz elég, de te sem gondoltad, hogy 279mb ram van a telodban..?
több mint 200mb eszik a te telodon is a rendszer... -
nuke7
veterán
válasz
zsoltyyy #107 üzenetére
"Egy 600mhzes 256mb ramos sonyericsson, samsung, lg akármikor elveri a zte bladet."
nem.nekem 256-os telóm van, és 70-90mb között mozog a szabad hely... Milyen telefonod - és rendszered van - amin 256-ból 160 szabad nálad?!
(#110) DemonDani: fura amit mondassz... mi az hogy ne fusson a háttérben..? a rendszerre gondolsz hogy ne fusson a háttérben..?
mert fut az email, az üzenetek, időjárás, ébresztő, naptár. esetleg még facebook.
EZEK ami miatt androidos telót veszel, pl. hogy megkapd az email-eket 10percenként, vagy emlékezz, hogy mikor, hova kell menened, kivel találkozni, stb.
ha ezeket kilövöd, minek van okostelefonod..?
Amúgy az android ugy van csinálva - ha jól tudom - hogyha kevés a ram, akkor bezár olyan progikat, amiket nem használsz, hogy az éppen használtnak legyen elég, csakhát ez a művelet akadással jár...
úgyhogy igenis 512mb ram kell a "smooth" működéshez, elsősorban.(#114) Blyan : most hogy így mondod
reboot után nekem is 120mb körül szokott lenni
-
DemonDani
addikt
érthetetlen ez a sok hülyeség hogy 512mb ram kell ide... inkább user kellene, mert az hogy 30 cucc fut a háttérben talán nem a gép hibája lesz.
nehogy ne legyen már elég okos használat mellett 256mb!
ha mindig csak az fut ami kell is, kétlem hogy behalna, bárki bármit mond, persze, jobban kell figyelni rá, hogy semmi ne menjen feleslegesen de megoldható, nem egy Rubik kocka -
devast
addikt
válasz
zsoltyyy #107 üzenetére
Pont az, hogy nem játékokhoz kell. Ha van egy játékod, elindítod, eszik x mb ramot. Na puff, a többi futó (alvó) alkalmazást lelövi az android, és játszol. Nem sokat veszel észre belőle.
Viszont "átlagos" használatnál, ahol egy nap pl 15-20 programot is használsz, akkor rohadt jó az 512. Ha kilépsz egy programból, az (normál esetben) csak elmegy alvó módba, de bent marad a memóriádban. Ha legközelebb elindítod egyből, instant futni fog. Ez a nem mindegy. 256mb rammal sokszor kikerül az alkalmazás a memóriából, mert másiknak kell a hely. És ilyenkor a következő indításnál ténylegesen újra el kell indítania (és egy másikat kilőni). -
Blyan
félisten
válasz
Napfénysüti #106 üzenetére
Mitőbb, nem is engednék kiadni olyan Androidos gépet, amelyben nem 512 Mb Ram van.
Ez alatt a használhatóság 2 napon belül a kritikán aluli szintre kerül.#107
Legfeljebb a dobozból kivéve lehetett így... Egy belakott rendszerre kíváncsi lennék melyik 256Rammal szerelt cucc lenne a gyorsabb. -
zsoltyyy
senior tag
Nem tudom, hogy ez mennyire fontos. Szerintem játékokhoz kell az 512mb, de azon kívül olymind1.(és ki az aki 600mhzen játszik?
)
Egy 600mhzes 256mb ramos sonyericsson, samsung, lg akármikor elveri a zte bladet.
Főleg azért mert a blade felbontása már túl nagy ahhoz a procihoz. A ram azon már nem segít..Nekem csodálatos módon alap használat mellett 160mb szabad ramom van. (256ból)
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég korrekt telefonnak tűnik az áráért (legalábbis ami várható) egyedül a 256Mb RAM-ot sajnálom abból elfért volna a duplája.
-
válasz
robertel #104 üzenetére
AZ Optimusban 256 mega RAM van...egyébként igen, az optimalizálás jó lenne, de a több RAM még inkább. Mindenről lehet kritikát olvasni, anno, mikor nem volt még ennyi telefon a piacon, a GT540 nem volt egy rossz készülék. Mára már én is inkább HTC Wildfire S-t vennék, de akkor nem volt még, így ezt választottam.
-
robertel
senior tag
Ebben szerintem lehet valami, az optimus gt540ben is csak 160 mb ram van, meg is látszik rajta..
A wildfire s-ben pedig 600 mhz-es proci és fél giga ram van és a flash-el is elboldogul, ami azért nem semmi. Fórumon se olvasni sok negatívumot, mig gt540-rő lannál inkább.
A jó optimalizálás itt a fontos. -
gabe8719
senior tag
A hozzászólásod kapcsán azért tennék néhány észrevételt. (A Samsung hazai TV gyárában dolgozom, így van rálátásom a gyártási folyamat minden szakaszára).
1. Az olcsó munkaerővel gyártatás fontos tényező az árazásban, DE. A minőség és a színvonal mint olyan, az pontosan hogy 90%-ig az összeszerelésen és a tervezésen áll, vagy bukik. Adott esetben van egy 15 gépből álló gyártósor, aminek az elején bemegy az üres nyáklap, a végén meg kijön a komplett alaplap, és bizony nem mindegy, hogy hány teszterállomáson fut keresztül a termék, mire beszerelésre kerül. Ideális esetben a gép kiszűri a szabad szemmel nem látható, századmilliméteres forrasztási tökéletlenséget is, az emberi tényező max. akkor játszik szerepet, ha mondjuk a melós lesz*rja, és nem veszi fel az ESD kesztyűt, majd úgy nyúl az alkatrészhez. Ennyi. A lappangó anyaghiba nagyon ritka - gondos összeszereléssel, szigorúan ellenőrzött gyártás mellett a működőképesen kikerült cucc évekig kifogástalanul fog üzemelni, ha rendeltetésszerűen van használva - még akkor is, ha totál kínai anyagokból van az egész.
2. A másik gyakori dolog, és Kínára ez inkább jellemző költségtakarékossági szempont, hogy konstrukciós hibában szenved a cucc, mert nem fizetik meg a drága tervező-munkaerőt. Ezért is kevés az innováció, ráadásul záros határidőn belül minden példánynak ugyanaz lesz a baja.. Szerintem a "tipikus" kínai sz@roknál ez a probléma, szvsz mindössze ebben különböznek a márkás cuccoktól. Sem az alapanyag, sem az összeszerelés terén nincs érdemi különbség egy Apple, és egy ZTE között, egyszerűen ott dől el az ár, hogy mennyibe kerül, mire lekerül a tervezőasztalról.
-
nuke7
veterán
az a baj, hogy a zte blade-ben 512RAM van... és tapasztalatom szerint az kell az androidnak... hiába van 700mhz-ra húzva a procim, ha csak 256mb ramom van, nem lesz röccenés mentes, viszont 512rammal meg elég 600mhz is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egész pályás letámadás a Huawei-től, megint egy androidos telefon, megint jó áron. És még csak most kezdenek bedurvulni.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest