- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz
tibcsi0407 #42 üzenetére
Ja értem. Én csak a saját tapasztalatomból tudok kiindulni - nálunk bizonyos átszervezések szükségessé teszik, hogy legyenek ilyen nagy csarnokaink
Na mondjuk a zömét béreljük, vagy már készen vesszük, nem mi rendeljük meg.
Gondolom mindenki addig szeretne a pénzéhez jutni, amíg van forrás... -
justmemory
senior tag
válasz
tibcsi0407 #39 üzenetére
Igen, azt én is tapasztalom, csak a környékünkön (értsd: 500-600 méter sugarú körön belül) 3 nagy társasház épül (vidéki város!). csodálkozom is, hogy lesz-e ennek felvevőpiaca, miközben apámmal beszélve ő azt mondta, hogy Pesten a Hősök teréhez közeli nagy társasházi építkezésnél a lakások 80%-át már eladták úgy, hogy 800.000-1.000.000 Ft/m2 áron vannak... És még csak alapoznak... na mindegy, ez már durván off...
A gyerekek fejlesztése - mindenféle téren; és szándékosan nem használom az "oktatás" szót - egy külön mise... De nálunk is voltak, akik folyamatosan lógtak, mert úgysem érte őket retorzió...
-
justmemory
senior tag
válasz
tibcsi0407 #37 üzenetére
Azért az a sok munka is megviseli ám a testet is, meg mindent, szóval... a mozgás sem minden. De oké, persze, értem én, sajnos.
A tesiórákat szerintem ne bánd. Mi legtöbbször fociztunk vagy kosaraztunk vagy valamelyik felmérőt csináltuk, de lássuk be, 30 embernek mondjuk szekrényugrást csinálni meg "fussatok 10 kört"... Nem ettől lesznek egészségesek... -
justmemory
senior tag
válasz
tibcsi0407 #35 üzenetére
Hát ugye van kötelező tesi a sulikban
Aztán én is látom, hogy az milyen...
Na mindegy...
Egyébként igen, mindenkinek kellene. Javasolni is szokták az ülőmunkát végzőknek, hogy járkáljanak óránként kb. legalább 5 percet. Na nálunk a dohányosok legalább ennek eleget tesznek
A derékfájásra elvileg az a nagy gumilabda segít, ha sokat kell ülni - legalábbis van olyan kollégám, aki használja és neki jó. Elvileg csak jól tudod tartani rajta a gerincedet, tehát elvileg kisebb eséllyel alakul ki bármi negatív dolog. Meg ugye a fejtartás... Szóval azért rákészülni ezekre lehet. Egyébként nem csak a mozgás, hanem a relaxálás, nyújtás is nagyon fontos lenne. -
justmemory
senior tag
válasz
tibcsi0407 #33 üzenetére
Be fog az állni, ha az ember megtalálja az egyensúlyt. Egyébként ez az edzésekre is igaz - kell, hogy kemény legyen, de nem a végletekig. Ez is egyéni persze, mindenkinek meg kell találnia a neki valót. Nekem pl. volt mindig egy nap, amikor 1,5 óra jóga volt benne, de ebből 45 perc kőkemény-izzadós. Addig úgy tudtam, hogy elbírom én a saját súlyomat lazán. Hát kiderült, hogy nem teljesen
Szóval voltak kétségeim, de igazából nagyon jó volt és jót tett.
A leszokás meg pláne
Viszont igen, ezek olyan tényezők, melyek szintén alapvetően befolyásolnak sok mindent.
-
justmemory
senior tag
válasz
tibcsi0407 #31 üzenetére
Előző félévben elhíztam, mert nem volt egyáltalán időm edzeni (vállalkozás+főállás), felmentem 121 kg-ra.
Van, aki ilyenkor a stressz+ cigi kombóval remekül szinten tudja magát tartaniMost értem be 110 alá. Hetente 1 kg alatt van a súlyvesztés, így pont jól csökken, ami igazolja, hogy lehet ezt így is csinálni.
Lassan kell csinálni a fogyást, igen, megfelelő mozgással, mert a túl hirtelen változást a szervezet nem tolerálja, aztán abból vannak a bajok. Amúgy maxirespect, csak így tovább. -
justmemory
senior tag
A 4 kg csonttömeg nem mért adat
Tudom... Ezért írtam, hogy "a mért adatok alapján"... Tehát teljes testtömeg (amit mért) - (mínusz) egyéb dolgok, amiket szintén mért...
Amúgy ja, teljesen igaz, akár ki is jöhet a 3 kg is, vagy még kevesebb, de ezért is írtam azt is, hogy akkor ne beszéljünk ilyen tömegekről, hanem mondjuk sűrűségről, mert annak már van értelme. És akkor az sem mindegy, hogy nedves súly vagy száraz súly, stb...
Az baj ezekkel - amit szintén írtam
-, hogy annyira egyedi mindenki, hogy nem lehet "Átlag Valaki"-t megmérni és az alapján kitalálni, hogy a mért adatok akkor most jók vagy rosszak. Megoszlások alapján tudod magadat elhelyezni valahová, bár ez sem feltétlenül igaz, ha mondjuk nem érzed magad jól a bőrödben mondjuk 60 kilósan ("mert nekem az adatok alapján annyinak kéne lennem"), hanem mondjuk csak 65 kilósan. Arról nem is beszélve, hogy ezek az értékek alapvetően semmit nem mondanak a tényleges egészségi állapotodról (valódi csontsűrűség vizsgálat, erek állapota, belső szervek állapota, fittség, stb. - és akkor a genetikai részekbe még bele sem mentünk)... Pedig az a lényeg, nem is feltétlenül a kilók
-
justmemory
senior tag
válasz
AliceWake #20 üzenetére
Én itt arra gondoltam, hogy a 2,5-3 kg helyett neked - a mért adatok alapján - van 4 kg. Egyelőre elfogadtam az orvosok álláspontját azzal, hogy este előkotrom az egyetemi élettan könyvemet és megnézem, hátha írnak erről valamit
Találtam másik linket, itt van egy kis anatómia is hozzáadva - korral
Érdekes, hogy mennyire más adatokat tud mindenki, ezek szerint...
-
justmemory
senior tag
válasz
justmemory #19 üzenetére
Bocs, lejárt a szerk. idő...
Mondjuk az is lehet, hogy a többi mért értékkel nem stimmel valami...
-
justmemory
senior tag
válasz
AliceWake #18 üzenetére
Ezt a részét értem, de akkor ne tömegről beszéljünk, mert nagyon más a kettő... A sűrűség is inkább az ásványi anyagok miatt érdekes, illetve a betegségek miatt.
Az eltérés viszont nagyon nagy a normál értékhez képest (+ 37,5-25%) - ennyivel jobb lenne a Ca hasznosításod/anyagcseréd? Vagy ennyivel sűrűbb a csontozatod? Szóval - és olvastam, hogy nem rendelkezik az eszköz orvosdiagnosztikai minősítéssel - itt valami van... -
justmemory
senior tag
válasz
AliceWake #14 üzenetére
Nem további vitát generálva, és véletlenül sem az orvossal vitázva, de néhány logikai vonalon végigmenve:
- tételezzük fel, hogy a neten fellelhető adatok (angol nyelvű is) tévesek (ezek 15-20%-ot mondanak a teljes testtömeghez viszonyítva) - most már tutira megnézem az élettan könyvemet...;
- a csonttömeg mennyisége elvben azért nem teljesen a kortól függ, hiszen
- véges darabszámú csont van az emberi testben;
- emellett a csont - felépítésénél fogva - véges mennyiségű anyagból áll - úgy értem, hogy az ásványi anyagok beépülése nem haladhat meg egy maximális értéket.A fentiekből következik, hogy ha neked a 2,5-3 kg helyett 4 kg van, ott valami nem stimmel (jóval hibahatáron túli az eltérés)
Vagy a mérleggel, vagy...
Emellett másik logikai dolog: ezek alapján a te kb. 55 kilódat viszi el nap mint nap a 4 kg csontozat - bírja a terhelést, cipeli a 37,5 kg izmot, stb. Tisztában vagyok a terhelhetőséggel és mindennel, de ez fura, vagy inkább hihetetlen. Főleg úgy, hogy önmagában a koponya súlya sem kevés. De továbbra is tartom, hogy szerintem nem lehet korosztályra hivatkozni, még nemre is csak kevéssé, hiszen van olyan nő, aki 30-as és mondjuk 180 cm magas (a súlyról nem is beszélve) - ott azt gondolom egyértelmű, hogy több kell legyen a csont tömege ("több van")... Mindegy, majd igyekszem utána nézni, és megkövetni magam
-
justmemory
senior tag
Eszerint kb. 11 kiló kéne legyen... vagy itt van ez is... nyilván lehet több-kevesebb (csontritkulás, betegségek, életkor, életmód, stb.); mondjuk egy vézna emberben is érdekes lehet ez a százalék, de átlagnak, normál esetben akár jó is lehet, gondolom (majd megkeresem az élettan könyvemet, hogy mennyit ír, mert nem emlékszem már...)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Huawei mérlege valami elképesztően szép, igen okos és még az ára is roppant kedvező. Bár egyes termékekkel ellentétben orvosi hitelesítéssel nem rendelkezik, viszonylag precíznek is tűnik. Pedig nagyon szerettük volna, ha téved.
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest