Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Gabbbb #18728 üzenetére

    Miért is? :D
    Épp írtam, hogy a felsőházban a világ vezető márkái hogyan viselkednek a frissítés technikáját illetően.
    Csak annyi történik, hogy a Huawei is igazodik már ehhez.
    - - - - - - -
    Ha az update-ekre gondolsz, ott pedig a fő piacokra koncentrál... gondolom...
    És szerintem azt is megteheti.... hogy pl. egy 8-ast egy 6-ossal kijött készüléknek csak késve ad ki... ha egyáltalán még kiadja. A top3-as helyét ez sem fogja veszélyeztetni.

    A Droid fő verziók már nem hoznak olyan változásokat, mint régen. A legtöbb user nem is érzékeli ezeket. A lényeges funkcionális változások ritkák. A 8-as, 7-es összehasonlító szakmai tesztekből is ez derül ki.
    A google lendülete ezen a téren ilyen tempóban fogy, akkor elképzelhető, hogy áttérne a mostani MS-es gyakorlatra. Marad a fő verzió szám és egy milestone-hoz érve kiadnak hozzá egy átfogó kumulatív patch-et... aminek adnak egy fantázia nevet.

    Amit sajnálok viszont, hogy a biztonsági frissítések a világ legsebezhető OS-ére a világ legtöbb készülékére (droidos mobil eszközök) óriási késéssel jönnek. A rendszer túl szegmentált, továbbá a Google és a User közé ékelődött sokféle cég (készüléket gyártó OEM-ek) pedig eleve megölik az egész frissítési eszmét. A IT biztonsághoz alig értő felhasználók egy része még root-olja is ezeket a nem túl uptodate' rendszereket és nekiállnak rajta bankolni (ha nem megy, akkor nem elgondolkodik, hanem kikerüli a gyári banki app védelmi rendszerét, hogy tudjon root alatt bankolni) Aztán 3rd party forrásból app-okat telepítenenek, hogy spóroljanak ezzel néhány száz Ft-okat stb... stb... Szóval én ezt látom gondnak, de az még sok sok évig nem fog változni. Milliárdnyi embernek van biztonságilag elévült droidos eszköze. Én jobban örülnék bitzonsági patch-eknek, javításoknak 6-osra, meg 7-esre... mint egy 8-asnak.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák