- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Biztos egyszerű a kérdésem, de nem értek hozzá!. Telepítettem az Android Messages üzenet programot a gyári "Üzenetek" helyett. Tök jó, mert PC-nl böngészővel párosítva ott is tudjuk írni / olvasni az SMS-eket, más funkció engem nem érdekel!
Kérdésem: hogyan tudok megszabadulni a gyári "Üzenetek" programtól, mert most 2 helyre kapom az SMS-t, egyik program felesleges!
Jogos kérdés minek az SMS! Céges és magán banki ügyek miatt (pl. utalások indítása, stb.)[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Egyszerre a kettő és 3 sec! Ez volt a titok! Köszönöm, sikerült!
Igen meg van a parancsikonoknál is az "ikon" (2 gombos módszerrel készítve ):
Csak mire rányomtam, meg elnavigáltam oda miről kell a kép, nem arról készített! Ezt is tanulni kell, na!
Más: most azon szenvedek, hová a francba menti a készített képernyőképeket, mert ahová a fényképezőgép menti a fotókat (\ALE-L21\SD-kártya\DCIM\Camera) oda nem, meg ide sem: \ALE-L21\Belső tárhely\DCIM
De akkor hová?
(fotót amit mellékeltem, e-mailben küldtem át a PC-re)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz ignisz #20392 üzenetére
Nekem most ezzel: hangerő le + bekapcsoló nyomva tart, sikerült újra indítanom a telefont.
Nincs más megoldás egy SMS képernyő fotóra?
(Ok, egyet tudok! Lefényképezem az asszony P10 Lite telefonjával az én P8 Lite telefonom )kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Elnézést a kérdésemért! Milyen külső gombkombinációval lehet telefon képernyő fotót készíteni?
Egyszerűen nem jövök rá, pedig már csináltam, csak elfelejtettemkutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Még egy kérdés: Telefonom vodafone -os, nem kártyafüggetlen. Lejárt a 2 év hűség, függetleníthető.
Érdemes a jogszabály szerint ingyenesen függetleníteni?
Lesz a függetlenítésnek valami előnye?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocs a primitív kérdésért, de nem látom a fától az erdőt.
A "Felvevővel" készítettem pár hangfelvételt.
(Nem kell rosszra gondolni, erősítőm rendellenes búgását vettem fel vele)
Ezeket a felvételeket a telefon-USB-PC csatlakoztatáskor sehol nem találom. Hol, melyik mappában keressem?
Tovább kellene küldenem az erősítő javítójának....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Én egy egyszerűbb kérdést tennék fel, mint a fentebbi 100 (ennyit olvastam vissza) és lehet nem ide tartozik, de próbálkozom...
TTS hang:
Tök jó (lenne) a legális IGO10th (SzülinApp) alkalmazás a "másik helyett", ha működne benne az utca neveket is bemondó és összevissza frecsogó hölgy TTS hangja.
Legegyszerűbben, ingyenesen, reklámok nélkül ezt hogyan tudom beüzemelni az IGO alkalmazáson belül?
Mert hogy egyéb, pl. könyvfelolvasás, stb. nem érdekel.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Problémám: Van a telefonban (külső) SD kártya. A "Caemera" oda is készít képeket az \SD-kártya\DCIM\Camera mappápa ezzel semmi baj.
Viszont a képek megjelennek a telefon belső memóriájában is: "...\ALE-L21\Belső tárhely\DCIM\Camera"
Gondolom ezt nem telefonbeállítás, hanem valami szinkorinázás beállítás okozza.
Mit kapcsoljak ki, hogy a telefon memóriába ne jelenjenek meg aZ SD kártyára mentett fényképek?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Kérlek ne nevessetek ki kérdésemért! (Symbian-hoz szoktam, nincs időm kiismerni az Androidot).
Telefonom Vodafone.
Írtok a frissítésekről. Ezt ha csak a Voda telefonon keresem, az "EMUI-frissítések" alatt láthatom, szóval képernyő mentés szerint itt?Másik kérdésem: időnként felbukkan a figyelmeztetés, hogy nincs biztonsági mentésem. Voda "menü" ilyen:
Van a mentésnek értelme úgy hogy a telefon beüzemelése óta nem volt és azóta telepítettem töröltem ezer alkalmazást? Egyáltalán mit ment a mentés?ui: bocs a nagy képekért, kicsinyítettem, de nem eléggé
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ebben a telóban milyen wifi kliens (szabvány) van? Esküszöm nem jövök rá. A routerem ezt írja:
A leírásokban meg ellentmondásokat olvasok.
A lényeg, a 100/100-as net előfizetésemmel wifi-n (OOKLA) Speedtest alkalmazással 33/30 értékeket mérek a routertől nem messze, kb. -55 dBm jelerősségnél.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Nekem olyan megoldás kellene, hogy a telefon wifi-n csatlakozik az internetre, mivel (4g) adat előfizetések kevés.
A telefont vagy bluetooth, vagy usb-n rádugom a laptopra, és a laptopon is van net kapcsolat... Ugye a hotspot azért nem jó, mert a telefon wifi egyszerre nem tudja mindkettőt...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Kérdeztem már korábban hasonlót, de jelenleg korlátozott működésű wifi szolgáltatás és internet hiányában a laptopomon, nem tudom visszanézni, örülni fogok ez az üzenet elmegy.
A lényeg: Jelenleg olyan helyen vagyok, ahol van wifi, csak nem igazán működik a falak mögött, laptopon.
A Huawei telefonon ugyanott jobb a wifi jel (pl. nagyobb a dBm), de ha a telefont kiteszem az ablakba, egészen jó a dBm, az Mbps 14/1, ami nem 21.századi érték, de legalább használható.Kérdésem: hogyan tudnám összekötni a telefont a laptoppal úgy, hogy a telefonon jön a wifi, a laptop meg internetezik a telefonnal?
A telefon beállításhoz tényleg béna vagyok, kérlek, aki válaszol, kicsit részletesebben.Na ha a segítségetekkel összehozott telefon wifi - laptop internet elérés a wifi hibájából továbbra is használhatatlan lesz, kénytelen leszek a telefonra a jelenlegi 150MB-os adatcsomag helyett, ideiglenesen valami nagyobb adatcsomagot venni... Ha csak ez lesz a megoldás, a telefon 4G adat megosztás a laptoppal módszere ugyan az lenne mint a telefon wifi-laptop?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tényleg béna vagyok a telefonhoz, meg az Androidhoz, elnézést ezért!
Hogyan / mivel tudom feltölteni a Google/Gmail tárhelyre a telefonon készített fényképeket / videókat?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A telefon "modem képességére" kérdeznék rá. Ha elmegyek egy olyan helyre ahol nincs WiFi, a laptopomat és a telefont hogyan/mivel tudom párosítani úgy, hogy a laptopon is legyen internet, a telefon 4G-n keresztül?
Kell hozzá telefonos külső program?
Régebben, N8 telefont USB-n csatlakoztattam, laptopon beállítottam a telefonos tárcsázós modemet, be kellett írni tárzsázott számként Telenornár valami ilyesmit: "*99#" (??), aztán működött. Most meg Vodafonos vagyok.
Tehát, hogyan lehet a legegyszerűbben a telefon 4G internetet megosztani a laptoppal?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nekem Vodafone telefon van. Chrome böngésző minden honlapot izlandi nyelvre fordítja le. Állítgattam már mindent, de ha bekapcsolom a Chrome fordítást, minden izlandi nyelven jelenik meg.
Természetesen a telefonon minden beállítás, helyfelismerés, Google fordítónak a vége magyar.
Hogyan tudom ezt magyarra állítani?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A telefonról szeretnék tartalmakat (telefonon lévő fénykép, video, és a telefonnak is "külső tartalmak", pl. Youtube, HBOGO, MindigTV, stb) megosztani és megjeleníteni WiFi-n keresztül szintén Wifi kapcsolaton és DLNA képes: TV-n, számítógépen, más eszközön. Milyen programot ajánlotok? Próbáltam már ezt meg azt a DLNA-t, de vagy nem műküdött vagy/és nem értettem hozzá
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A telefonhoz van valakinek autós tartója? Kinek melyik típus jött be, tudtok segíteni?
(Amikor elindítottam a céges vásárlást, még járt a telefonhoz tartó, mire a végére értünk a szerződéseknek már nem, mert "elfogyott", de szükségem lenne egy korrekt szerkezetre)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A Symbian Nokiás telefonjaimhoz képest 2 funkció hiányzik, de nagyon!
Egyik, hogy ha engem hívnak és szerepel az illető a címtárban, kimondta a Nokia a hívó nevét.
A másik ennek ellentetje; elég volt bemondanom annak nevét kit akarok hívni és hívta.
Mindkét funkció számomra lényeges volt: ha nem ér rá az ember és hallja a csörgést és a nevet, elég csak akkor babrálni a telefonnal ha fel akarjuk venni. A másik hanghívás pedig rövidlátóknak vezetés közben igen nélkülözhetetlen: nem kell szemüveget felvenni (amivel az utat nem látni), keresgélni a címjegyzékben, csak a nevet kell bemondani.Szóval, ilyen funkciókat ezen a telefonon, akár külső programokkal nem lehet valahogy előcsalogatni?
-
VGYke
addikt
Mindenkinek köszönöm a névjegy (címtár) kérdésemre adott válaszokat!
Rendben, vezeték és keresztnevet egy "mezőbe" kell írni. De hová célszerű pl. itt egybeírni:
* Utónévhez (2. sor), hogy: Andó László, vagy
* Vezetéknévhez (4. sor) :Andó László, vagy
* nincs jelentősége???kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Tudom hogy ez nem idevágó kérdés, bocsánat! Névjegyek:
Agyam eldobom, mert a telefon (névjegyek, címtár, névjegyzék... a t*k*m tudja már itt hogy hívjákban) pl. Andó lászló így jelenik meg:
*Telefonban: Andó lászló
*Ha hív: László Andó
*Szinkronizálva van a Google fiókkal, a fiók ezt mutatja:
*A szerkesztés ezt mutatja a google fiókban:Tehát a vezeték név, utónév a helyén van!
Akkor most ilyenkor mi van
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Törölve!
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod! Névjegy duplikáció: NokiaN8 telefonról, a Vodafonban lett átmásolva a névjegy és valóban mindenből 2db van, egyik a Huawaei másik a Gookle névjegy. A Gookle névjegy már ott is van a Google fiókomban, amit ha lesz időm, szerkeszteni is akarom (mármint törlés, vagy új adatok hozzáadása)
Ha végrehajtom a telefonon azt amit írtál (Dupla névjegyek egyesítése), ugye nem lesz baj (pl. adatvesztés)?
Ezután jönne a Sic.ME....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Mindenkinek köszönöm ezen kérdésemre adott válaszokat!
Most a 3.) pontra koncentrálva: a telefon névjegyek (címtár?) hogy tudja automatikusan leszedni azoknak a fényképeit, akik a telefonom névjegy/címtár-ban szerepelnek és pl. facebook ismerőseim is?
(Ezt az 5+x éves symbian tényleg "korrek" módon kezelte, de itt nem jövök rá hogyan kellene összefűzni őket)
Egyenlőre a címtáram duplikálva (klónozva) van: létezik egy a Huawei telefonkönyvben és a Google fiókomban... nyilván a Huawei címtártól meg kell valahogy szabadulnom, hogy csak a Google maradjon...
De rohadtul nem értek hozzá, tényleg csak most kezdtem az ismerkedést.
Szóval, képeket hogyan tudok automatikusan beapplikálni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! BUÉK! Én csak szilveszterkor csatlakoztam a csapaothoz (31-én vettem át a Vodafone -nál a telefont). Teljesen kezdő vagyok mind Huawei és mint Android ügyekben is, eddig csak Nokia és Symbian volt.
Kérdéseim:
1.) Normális az hogy a telefonom fekete, a hozzá adott töltő meg hedset fehér? Valamint az, hogy a telefon képernyőjén nem volt védőfólia csak a hátlapon? Nem beszélve arról, hogy amikor be akarták üzemelni, csutkára le volt merülve, 15-20 perc PC-USB töltés után még nem engedte magát bekapcsolni.
Tehát elképzelhető hogy egy javított, vagy kiállítási darabot sóztak rám a dobozokat meg összeturmixolták?
(Megjegyzem a fehér külső kartondoboz már ki volt bontva, mert gondolom, gyárilag ez is fóliában van...)
2.) Normális az, hogy fekete háttérnél ha megnyomom a képernyőt, akkor a megnyomás helyén kivilágosodik (szürke/fehér lesz)?
3.) Ez már Androidos technikai kérdés: a telefon névjegyeim (címtár, telefonkönyv... ki hogy nevezi) hogyan tudja leszedni automatikusan azon ismerőseim fényképét, akik a telefonkönyvben, meg a facebookon is szerepelnek? Ezt a Nokia N8 symbian automatikusan megcsinálta és ugye nem haszontalan a rövidlátóknak ha nem kell bogarászni ki hív, a képet szemüveg nélkül is felismeri az ember.Főleg az 1-2 kérdésemben tudnátok SOS választ adni? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest