- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorPro
addikt
Beújítottam egy ilyet, remek választás.
-
<Adamsky>
nagyúr
Neked szerencséd volt. Viszont arra jó eséllyel számítani lehet (főleg azoknál, ahol gyárilag hagyják el ezt a filléres átalakítót) hogy szép csöndben megszüntetik az analóg kimenetet a type-C-n. Onnantól kezdve pedig csak a drágább - D/A konvertert is tartalmazó - átalakítók jöhetnek számításba.
-
MrPetya19
addikt
válasz
-=RelakS=- #40 üzenetére
Ha HTC-d van akkor nagyon biztos, de asszem Motorolákkal működnek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MrPetya19 #35 üzenetére
... és -=RelakS=-
" ... USB-C port may support ... "
" ... analóg csatlakozóhoz van. Namár most, ha neki nem az van a telefonján ... "Vagyis közel sem biztos, hogy az adott készülékkel kompatibilis az 1$ körüli type-C - jack átalakító. Olyasmi ez, mint a DVI csatlakozó esettén is van pl. "DVI-D", ami analóg jelet nem képes továbbítani (szemben a "DVI-I"-vel, ami ezt is, azt is)
Szép új jövő (jelen)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
<Adamsky> #34 üzenetére
Wikipedia:
Audio Adapter Accessory ModeA device with a USB-C port may support analog headsets through an audio adapter with a 3.5 mm jack, providing four standard analog audio connections (Left, Right, Microphone, and Ground). The audio adapter may optionally include a USB-C charge-through port to allow 500 mA device charging. The engineering specification states that an analog headset shall not use a USB-C plug instead of a 3.5 mm plug. In other words, headsets with a USB-C plug should always support digital audio (and optionally the accessory mode).[14]
Analog signals use the USB 2.0 differential pairs (Dp and Dn for Right and Left) and the two side-band use pairs for Mic and GND. The presence of the audio accessory is signalled through the configuration channel and VCONN.
Tehát, ha van egy analóg fülesed, azon jack dugó lesz, és így lehet Type-C-re kötni. Ha van egy digitális fülesed, azon már lehet Type-C csatlakozó, és fogadhatja a digitális jelet, amit majd szépen helyben, a hangszórónak emészthetővé konvertál.
MrPetya19
Ja, ha elhagyom a kis vezetéket a Yi kamerámhoz, akkor repült a mikrofonUgyanúgy a kábelével is van valami móka, mert azon keresztül a telefonom nemhogy nem csatlakozik a számítógéphez, de még csak tölteni sem tud
-
MrPetya19
addikt
válasz
<Adamsky> #34 üzenetére
Sajnos az van, hogy lehet analóg hangot kiküldeni Type-C csatlakozón, és ebből vannak a problémák. (audió fronton)
A legtöbben, ha elhagyják a gyári átalakítót, akkor rendelnek egyet Kínából. De ezek 99.9%-a analóg csatlakozóhoz van. Namár most, ha neki nem az van a telefonján, akkor nem fog működni vele.
És ez csak az audió probléma egy része. Ott van még a töltés, az USB sebesség, a videó kimenetek, és gépen a Thunderbolt problémája is. Szóval nagyon jó ez az univerzális csatlakozó.Aprósólyom
Nekem HTC USonic zajszűrős fülesem van, és egyáltalán nem szűr olyan szinten, mint egy Bose pl, de arra nagyon jó, hogy a közlekedés során a zaj nagy részét elnyomja, de azért nem túlságosan. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
YellowFlash #32 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Mert ugye a Type-C csatinak nincs analóg "lába" vagyis egy Type-C - jack átalakító nem csupán arról szól, hogy a megfelelő lábakat a megfelelő lábakkal kötögetik össze. Abban van egy D/A konverter, nem? Javítsatok ki, ha tévedek. Amennyiben így van, akkor ezen a D/A konverteren nagyon sok múlik.(#33) Aprósólyom
Rengetegszer bebizonyosodott, hogy itt nem a hellyel való spórolásról van szó. Az Apple részéről (az egész f@**ság kitalálója) még logikus is a dolog. Csak aztán jöttek a birka Android-os gyártók, és szolga mód, ész nélkül (!) lemásolták az ötletet. Csak míg előbbi cégnek ebből jó eséllyel extra profitja van, addig Android vonalon inkább mínuszt jelent. -
Aprósólyom
addikt
Nem egy elegáns megoldás, de legalább van. Felteszem létezik type-c és 3,5" jack konverter is. Hát, ezzel a 3,5" jack csatlakozó elhagyásával nyertek kb 2cm3 helyet a telefonban? Ebből még akkut sem lehet növelni. Nnem is értem hova spórolnak a hellyel, mikor egyre nagyobbak a telefonok.
Végül tényleg csak az eladások növelése a cél, hogy egy újabb terméket is megvegyünk?
Ki érti, ezt a füllbevaló, zajcsillapítós megoldást? Ha közlekedés közben hallgatok zenét, akkor valamennyire muszáj hallani a környezetet is, több, különböző okokból. Ha otthon hallgatok zenét, akkor már miért nem fejhallgató? Az sokkal kényelmesebb. Hát izlések és ....
-
YellowFlash
aktív tag
Mennyivel rosszabb a hangminőség TypeC-n mint jacken?
Szemezek pár újabb telóval, de egyiken sincs jack lyuk, csak TypceC-Jack átalakító kis vezeték. Félek, hogy sokkal rosszabb lenne a zenehallgatás átalakítóval, mint csak sima jacken. -
<Adamsky>
nagyúr
+1 ... amíg lehet én is. Most vettem egy P10-et (gyk. megvettem a legkisebb és egyben utolsó 16:9-es, jack csatlakozós, "csúcs telefont")
Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de egyelőre csak az izzadság szag terjeng az iparágban. Értsd: gyötrelmes üzemidejű és/vagy kényelmetlen bt. fülesek és type-C-s társaik alkotják az "ideális" választást. -
Krill77
őstag
Maradok a hagyományos fülesnel.
-
Májkülnájt
tag
válasz
madd dogg #21 üzenetére
Már nem bízok a szabványok megtartásában. Amit a mate 8-hoz vettem 18ért az most szinte sehogy se szól. Előtte a z2-m aktív zajszűrős fülesével jártam ugyanígy. Mind a fiókban várja a feltámadást. Egyre kevesebb eséllyel. Ha így halad lesz egy füleses fiókom. 10ért is lehet jó fülest kapni, nem igénylem az aktív zajszűrést. Ez a teló meg amúgy se egy zenebajnok...
-
madd dogg
senior tag
válasz
Májkülnájt #9 üzenetére
Vettél egy Mate 10 Pro-t és 12k a plafon fülesre?
-
Juhaszatti
addikt
válasz
-=RelakS=- #18 üzenetére
Nem kell kivárni azt a 8 órát, az ember nem egyhuzamban használja annyit általában. Néhány hónapja már bt fejest használok, de még sosem merült le teljesen, és sosem maradtam hang nélkül.
-
aelod
veterán
válasz
-=RelakS=- #12 üzenetére
Nekem egy JBL E25BT fülesem van. Elég sokáig bírja egy feltöltéssel. Hangja sem rossz.
Ezeket a Type-C-s füleseket meg megcsinálhatnák úgy, hogy közben lehessen tölteni a telefont. Nem tudom, hogy van-e rá egyáltalán lehetőség.
Kínában mindenre van. Mindenre is. -
-=RelakS=-
veterán
naigen, Jack FTW, de már a Sony is eldobta
Így vettem egy Sony BT fülest. Ami ha lemerül, nincs zene, mert tőtikézés közben kikapcsolMivel ráadásul még az akkumulátora egy nagy bumzli középen, amit valahogy sehol nem jó hordani, ezért rettentően szemezek egy Sennheiser CX 6.00-val, csak nem tudom, hogy ez is csöndben van-e töltés közben.
Viszont legalább nem van hozzá hátul bumzliEzeket a Type-C-s füleseket meg megcsinálhatnák úgy, hogy közben lehessen tölteni a telefont. Nem tudom, hogy van-e rá egyáltalán lehetőség. Illetve ha már itt tartunk, az FM rádió is azért hiányzik
-
golyós
addikt
Teljesen felesleges amikor gyárilag halk a telefon mind zene mind filmnézés közben. Hiába Mx player 200% hangerővel, halk úgy is.
-
Májkülnájt
tag
Vettem egy Mate 10 Pro-t és pont ez a problémám. Találnom kell Type C-s fülest 10-12 alatt. Mit érdemes mindenképpen tesztelnem, mik most az etalonok a kategóriában?
Fontos, h hallójáratos legyen a kialakítása és jó mély legyen benne. Bármilyen tippet köszönettel veszek -
A jó zajszűrés nem parasztvakítás. Csak az azért a drágább eszközökben szokott valóban jó lenni, nem pedig az ilyen tizen- huszon ezer forintos fülhallgatókban.
A kevésbé jó, nem igazán hatásos zajszűrés inkább csak parasztvakítás, hogy ráírhassák, hogy márpedig ebben van zajszűrés is... -
Annak, aki sikeresen olyan telefont vett, amelyen nincs 3,5-es jack, mert ugye mint tudjuk, nincs hely neki a designerek szerint, hogy száradjon le az összesnek a micsodája, annak az olcsóbb SoundMAGIC nem opció.
Szóval ez a füles annak ajánlott, akinek nincs 3,5"-os jack a telefonján. A többieknek meg van bőven opció, parasztvakító zajszűrés nélkül, megfelelő telefon mellett hasonló hangminőséggel, fele ennyiért - ők úgysem fogják ezt megnézni sem, nemhogy megvenni...
-
Khelben
nagyúr
Ezt nem értem. Ugyanazt a hangminőséget tudja, mint a feleannyiba kerülő fülhallgató, ezért ajánlott meg jól eltalált az ár?
-
RRamstein
tag
Huaweit ismerve zene téren inkább egy senheiser
-
Fred23
nagyúr
Ár alapján mérföldekkel jobban kéne szólnia ENNÉL, kíváncsi lennék egy összehasonlításra!
-
pusszycat
nagyúr
A lejátszóról kell bekapcsolni az aktív zajszűrést nemdebár? Vagy ez tudja alapból?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem csak a Xiaomi tud kedvező áron aktív zajszűrős, vezetékes in-ear fülhallgatót kínálni, a Huawei által nyújtott alternatíva meglepően erős. Itthon is kapható!
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Telefonosok figyelem! Telefon tartozék kb 350db
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest